Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,315
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-130-dan-yapilmis-karavan-47034972/detay?

Özellikler cidden iyi...
Lakin ruhsat ne durumda, 300TDI işli mi, karavan olarak tescilli mi?
Meraklısına araştırmaya değer bir araç gibi duruyor...

Etiketler

merhaba
eltesanmobil.com adresinde gordugum hymer cekme karavanlar var... hymer 465 hakkında bılgısı olan bır arkadas varmı ????sımdıden tesekkurler.........

buselik' Alıntı:
merhaba
eltesanmobil.com adresinde gordugum hymer cekme karavanlar var... hymer 465 hakkında bılgısı olan bır arkadas varmı ????sımdıden tesekkurler.........

Sanırım fiyatını sormadınız Eltesana, tahminimce Kanlıca da yalı dairesi fiyatınadır... :D

İzmirde Ege karavan oldukça kaliteli bir çekme karavan üretmeye başladı diye söyleniyordu,(hymer kopyası) orayı da araştırabilirsiniz. (Ürettiği karavanın fotoları forumda vardı lakin linkini bulamadım)

http://www.egekaravan.com/sahil490.htm

Cavid Sezen

Kendi karavanımı yapmayı cok isterdim... kendi emeginizle yaptığınız hersey cok kıymetli olur biliyorum ama benim 3 cocugum var ve her seyehatıme (artık oglan buyudu pek katılamıyor bıze ) onlarıda goturuyorum... dolayısı ıle bana 4 kısının kullanabılecegı bır karavan gerekıyor.... dun orsaalabanda beyın dikkat cekmesı ıle kuddusı beyın karavan maceralarını okudum ...:( bıraz guldum bıraz korktum .... sonra eltesanı gordum ve aradım sahıbınden.com da bır ılanları vardı...o karavanın fıyatı 23.000 Euro ıdı ama satılmıs ...kı satılmasada hemen alma sansım olmazdı.... 1 ay ıcınde 465 gelecegını fıyatının 17.260+kdv Euro oldugunu soyledıler ...eger almısken ve para vereceksen gonul rahatlıgı ıle akarmı kokarmı demeden kullanacaksan buyutcenı hedefıne gore yenıden yapılandır fıkrı olustu kafamda.... o yuzden gorus ve onerılerınızı almak ıstedım.... egekaravanı ınternette araken gordum ama sıtesını acamıyorum... bu hafta ıs ıcın ızmır seyehatım var eger toplantılardan kacabılırsem onlarlada gorusmeye calısacagım....fıkırlerınız ıcın tesekkur ederım...

Sn. "buselik"
Eğer çekme karavan alacaksanız ve de yolunuz İzmir e düşecekse mutlaka bir fırsat yaratıp Ege Karavan-Mehmet Kökçü ye uğramanızı öneririm.
Hem bilgilenirsiniz hem de karavanları inceleme fırsatınız olur.
İzmir_Torbalı alt yol üzerinde Orman Ürünleri Sanayii sitesi içinde.Havaalanına da çok yakın.
Kolay gelsin.

Rüzgar

mutlaka fırsat yaratıp gıdecegım cok tesekkurler Ruzgar bey...

Sayın "buselik";

Hüseyin Beyin anlatımına, haritalı ve fotoğraflı destek olma adına, aşağıdaki alıntıları inceleyebilirsiniz. Ege Karavan,(Mehmet Kökçü) çok kolay ulaşılabilecek bir yerde.
Kolay gelsin...

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

Izmir, Türkiye - Google Haritalar_1302688353838.jpg

Ege Karavan_1302688907750.jpg

Bütçe sıfır hymer çekme karavan boyutlarına kadar çıkacaksa motokaravan seçeneğini de göz ardı etmemenizi öneririm. Bu fiyatlara iş görecek bir alkovanlı motokaravan alınabilir. 5 - 10.000 TL. fiyat aralığındaki çekme karavanlar çabuk el değiştiriyor ama pişman olup da sıfır hymer çekme karavanı satmaya kalkışırsanız epey zarar edersiniz.

Motokaravanların da satışı kolay olmuyor ama yine de, satışının yüksek fiyatlı bir çekme karavandan daha kolay olacağını düşünüyorum. Zira pek çok çekme karavancı motokaravana geçiş yapmak istiyor.

Gezi tercihlerinizi gözden geçirip uzun süre kamping konaklamalı geziler düşünüyorsanız başka tabi. Bu durumda çekme karavanın ferahlığına ulaşamaz motokaravanlar..

Eltesan 'dan Nihat bey ile aşagıdaki gibi bir yazışmam olmuştu

Öncelikle Hymer karavanlarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Motorkaravanlar ile ilgili detaylı bilgiler web sayfamızda yer almaktadır. Fiyat konusunda size bilgi verebilmemiz için hangi modeller ile ilgilendiğinizi bildirmenizi rica ederiz. Çünkü değişik modellerde ve birçok boyda karavan mevcuttur. Yalnız Türkiye’de Motorkaravanlara % 84 ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) uygulanmaktadır. Yani Almanya’da satış fiyatı örmeğin 50.000 € olan bir motorkaravanın Türkiye’deki fiyatı bu ÖTV nedeniyle 100.000 €’yu bulmaktadır. Çekme Karavanlarda ise bu ÖTV yoktur. Bu bilgiler doğrultusunda bir değerlendirme yaparak düşündüğünüz model veya modelleri belirleyip bizimle paylaşırsanız, memnuniyetle yardımcı oluruz.

Saygılarımla,Nihat Gündüz
ELTESAN mobil Teknolojileri A.Ş.

Maalesef geldiğinizde görebileceğiniz bir model elimizde şu an yok. Geçen Cuma günü elimizdeki karavan satıldı. Genellikle sipariş üzerine getiriyoruz. Bu hafta yola çıkacak Sporting 465 modeli var. Yaklaşık teslim süresi 5-6 haftadır.

Saygılarımla

Nihat Gündüz

Cem bey (orsaalabanda)

İlk tercıh tabıkı motokaravan yonundeydı ama daha cok 2-3 kısılık karavanlar buldum.... arac bulup yaptırmak ıse kuddusı beyı okuyunca eyvah eyvah dedırttı...Sıtemızdekı beylerın aksıne benım esım cok ehlıkeyftır.... en fazla evdekı ampullerı degırtırme kabılıyetıne sahıptır :smiley: bu nedenle teknık konularda acıkcası yeterlı olmam korkusu ıle cekme karavan dusunmustum....konustukca ve bılgıler geldıkce (kı herkese cok tesekkur edıyorum yıne ) butcemı gozden gecırıp motokaravan ( tabıkı sıfır degıl benı cok asar) 2.el bulur ısem neden olmasın deme noktasına döndüm yine ...

Ve emın olun genclık yıllarını cesme ayayorgı cadırlarında gecırmıs bırı olarak , sınıf atlayıp karavana gecmek benı cokkkk mutlu edecek....

alpıno bey bu gorusmeyı ne zaman yapmıstınız cumleler dun bana soylenenlerle aynı .... merak ettım....

Cavıt bey persembe aksamı ızmır deyım kısmetse cuma gunu ege karavan mehmet beye gıdecegım harıta ıcın sagolun

buselik' Alıntı:
alpıno bey bu gorusmeyı ne zaman yapmıstınız cumleler dun bana soylenenlerle aynı .... merak ettım....

Bu görüşme dün sizin yazınızdan sonra gerçekleşti ;)
bu sebeple aynı olsa gerek

Bende şu sıralar alım kararı verme aşamasındayım hatta Almanya hymer den katalog istedim ama tabiki fiyat veremediler nedense Türkiye'de eltesan firmasınıda önermediler (yönlendirmediler ) siz bu firmanın linkinide yazınca hemen irtibata gectim.
Ancak fiyatlar beni aşacak zaten aşacagını biliyordum ama pek yanına yaklasamayacagım rakamlar ortaya cıkacak gibi... :D
şayet motokaravan yapmaya karar verirsem özellikle iç dizaynı konusunda hymer den esinleneceğim ;) kesin aynısı çekme karavanlar içinde gecerli ama ilk tercihim motokaravan olacak....kısmet göreceğiz bakalım :smiley:

Karavan almayı planlayan arkadaşlar sitede karavan yapan ve satmayı düşünen abilerimiz var bunlardan zevkle takip ettiğim atilla dinçer abimizin karavanı bence aşağıdaki linki okuyup onunla görüşün yanlış hatırlamıyor isem yaptıgı karavanı satacak
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59516.0

Avrupa malı (İngiliz), çok temiz görünüyor, bence uygun bir fiyata, çekme karavan düşünenlerin değerlendirmesi gerekir ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-boylesi-zor-bulunur-46029980/detay/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR