Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 822,241

Etiketler
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

4x4 sprinter aracımı sattım 13m3 citroen jumper aldım.kararımdaki en büyük etki boyumun 183cm olması ve 4 kişilik bir aile olmamızdır.4 ay düşündük sprinter'e sığamadık . sattım diye hala üzülüyorum,gerçekten çok farklı bir araç ,keşke ducota ölçülerinde bir sprinter olsa tadından yenmezdi.

şado' Alıntı:
4x4 sprinter aracımı sattım 13m3 citroen jumper aldım.kararımdaki en büyük etki boyumun 183cm olması ve 4 kişilik bir aile olmamızdır.4 ay düşündük sprinter'e sığamadık . sattım diye hala üzülüyorum,gerçekten çok farklı bir araç ,keşke ducota ölçülerinde bir sprinter olsa tadından yenmezdi.

Splinterdan vazgecemeyenler icin en iyi cozum 17 m3 olanlari. Eni dar bile olsa 17 m3 araca yataklari boyuna bile cok rahat sigdirirsiniz. Hemde 17 m3 olanlarinda ABS, ASR, BAS, EBD gibi bir cok guvenlik donanimida mevcut. Ben gecen gunlerde bir tanesini yandan gordum oldukca buyuk bir arac. Sanirim yuk bolmesi uzunlugu 470 cm, Genislik 178 (ki buda cam payiyla 188 e kadar boyu olanlara enine yatak demek), Yukseklik 194cm.

Şu araç Fazer yapımıydı...

Sürekli gider gelir satılık ilanlarına düşer...

Satılmıyor mu yoksa satanlar geri mi getiriyor bilmiyorum...

Aslında araçtaki donanım fena değil...

Forum camiasından bu karavanı hiç gidip inceleyen var mı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-son-20-gun-icin-ozel-fiyat-48674911/detay/

Araç donanım noktasında fena değil ancak, araç bence hantal , psikolojik ve fizyolojik açıdan kullanıcıyı yoran cinsden. Aracı siz taşımayacaksınız sırtınızda, o sizi taşımalı diye düşünüyorum.

Bence araç donanımı ne denli önemliyse,sırtındaki yükü çekmesi ve seri olmasıda o denli gerekli, yolda ve rampada bayılıyor ve sizi 'haydi,haydi' dercesine gaza bastırıyor, gitmesini istiyorsunuz ama gitmiyorsa sizi ruhen hep yorar.

Boyle zevkiniz icin yaptiginiz bir ugras esnasinda zevkinizi kaciracak aracin cekmemesi gibi konular gercektende sinir bozucu olabilir. Ben bu araci ilk gordugum gunden beri gereksiz uzun yapildigini dusunuyorum. Alkovenli bir karavanda zaten kabin usunde yatak var, ayrica oturma grubu yataga donusturulebilir. En arkadaki yatagin oldugu yaklasik 2 metrelik kisim kesinlikle gereksiz. Hem aracin agirligini arttiriyor hemde arka tekerden sonra cok uzun mesafe oldugu ucin aracin agirlik merkezini degistiriyor. Belkide aracin ozellikle yokuslarda arkaya yatmasina sebep oluyor. Ayrica uzerine monte edildigi aracin kabin buyuklgunden tutunda, sasesine, teker olculerine kadar bu tip bir karavana uygun degil.

Bu karavan en arkadan 2 metrelik kismi olmasa, yani 2 metre kadar daha kisa olsaydi. Alkoveninde yatak, yataga donusur oturma grubu ile 4 kisilik bir karavan olsaydi bence hem daha guzel kacardi, hemde alan insanlar guvenle ve rahatlikla binerler satmazlardi.

Ekonomik durumu çok müsait tüm tatillerini tatil köylerinde ve yurt dışı gezilerde geçiren bir arkadaşım, benim karavan merakımı beş yıl kadar sorguladıkdan sonra, Bulgaristandan bir alkovenli karavan kiralar ve Belçikaya kadar gider gezer, geri geldiğinde hemen beni aradı ve "sen ne yaptığını ne istediğini ve hayatı nasıl yaşayacağını biliyorsun" dedi ne oldu dedim, karavan kiralayıp yurt dışına geziye gittiğini söyledi, memnun kalıp kalmadığını sordum, "süper bir şeymiş ben çok şeyler kaçırmışım" dedi, ama ilave etti. "ama yinede bu güzel geziyi aç gözlülüğümden dolayı, enbüyük karavanı kiraladım hareket kabiliyetimi kısıtlayarak, kendimi zora sokdum, oysa küçük ama tam teşekküllü bir karavan kiralaydım çok daha mutlu geri dönebilirdik" dedi...
Tatil yorelerinde şehir içi trafiğine girmekden kaçındıracak kadar büyük, manevra ve park imkanı zor, rampalarda zorlanan, acaba tekrar çalışırmı diye doğa harikası yaylalara gitmekde kaçındıracak, 2-3000 km'lik bir seyehat için acaba geri dönebilecekmi endişesi taşıyacak, araçlarla sıradan insanların karavancılık yapması gerçekden zordur, ancak özel yetenekleri olanlar bu şartlarla mücadele edebilirler....
"Kontrolsüz güç güç deyildir" lafı yine gündemde galiba....

taiga' Alıntı:
Şu araç Fazer yapımıydı...

Sürekli gider gelir satılık ilanlarına düşer...

Satılmıyor mu yoksa satanlar geri mi getiriyor bilmiyorum...

Aslında araçtaki donanım fena değil...

Forum camiasından bu karavanı hiç gidip inceleyen var mı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-son-20-gun-icin-ozel-fiyat-48674911/detay/

4 Sayfalık yapım öyküsü var elimizde: :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9630.0

Sanirim karavan olayinda son nokta :smiley:

CIMG2401.jpg

CIMG2403.jpg

CIMG2404.jpg

Çekme karavan için bu kadar zahmete gerek yok sanırım.
Kullanıcı olayı biraz fazla abartmış,
yada hep off-road takılıyor.

Bu araca mukemmel bir alkovenli yapilirdi bu ne cekme karavani tepesine kondurmuslar. Kabin gecis bile yok. :smiley:

alkoven yapılsa bile aractan arkaya geçiş olanaksız çünkü lastiğin olduğu yer motor ;)

vwcaravelle' Alıntı:
alkoven yapılsa bile aractan arkaya geçiş olanaksız çünkü lastiğin olduğu yer motor ;)

Hiim o zaman duzgun bir gecis imkansiz fakat turk zekasini konusturursak; Alkoveninde su anki arkadaki karavanla ayni yukseklikte yapilirsa, kabinin uzerinden alkoven kismina bir gecis acilabilir. Merdivenle kabinden alkovene alkovenden de merdivenle kavana ulasabilirsiniz. Cok pratik olmaz ama geceleri disari cikamayacaginiz durumlarda kullanisli olabilir. :smiley:

Bu araç belden kırma olduğu için başka türlü dizayn yapılması imkansız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR