Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Ekonomik durumu çok müsait tüm tatillerini tatil köylerinde ve yurt dışı gezilerde geçiren bir arkadaşım, benim karavan merakımı beş yıl kadar sorguladıkdan sonra, Bulgaristandan bir alkovenli karavan kiralar ve Belçikaya kadar gider gezer, geri geldiğinde hemen beni aradı ve "sen ne yaptığını ne istediğini ve hayatı nasıl yaşayacağını biliyorsun" dedi ne oldu dedim, karavan kiralayıp yurt dışına geziye gittiğini söyledi, memnun kalıp kalmadığını sordum, "süper bir şeymiş ben çok şeyler kaçırmışım" dedi, ama ilave etti. "ama yinede bu güzel geziyi aç gözlülüğümden dolayı, enbüyük karavanı kiraladım hareket kabiliyetimi kısıtlayarak, kendimi zora sokdum, oysa küçük ama tam teşekküllü bir karavan kiralaydım çok daha mutlu geri dönebilirdik" dedi...
Tatil yorelerinde şehir içi trafiğine girmekden kaçındıracak kadar büyük, manevra ve park imkanı zor, rampalarda zorlanan, acaba tekrar çalışırmı diye doğa harikası yaylalara gitmekde kaçındıracak, 2-3000 km'lik bir seyehat için acaba geri dönebilecekmi endişesi taşıyacak, araçlarla sıradan insanların karavancılık yapması gerçekden zordur, ancak özel yetenekleri olanlar bu şartlarla mücadele edebilirler....
"Kontrolsüz güç güç deyildir" lafı yine gündemde galiba....