Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,226
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

erdenbay' Alıntı:
Satılık ilanlarda gördüğüm fotoğrafsız ilanlara çok kızıyorum.

Onbinlerce lira istenen karavanların, önce ne olduğunu görmeden nasıl fikir sahibi olunur ki?

Ama alttaki ilandaki arkadaşa helal olsun.
Karavanda ayakta durulabilir mi? Yatağa 2 yetişkin sığar mı? Masada kaç kişi rahat yemek yiyebilir? Buzdolabı nasıl bir şey?

Hepsini ispatlı ve görsel olarak kanıtlamış ve ilanlamış... :D Fiyatına da, bu özel reklam buluşunun parasını da katmış hani :D :D :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karabukte-ilk-benzersiz-36642249/detay

Bu J9 iki yıl önce 18.000 TL.'na satılıktı... Şu andaki sahibinin kaça aldığını ve ne masraf yaptığını bilmiyorum ama iyi kar istediği ortada :smiley:

Kişisel planlara fazlaca karışmak istemem ama Hakan krediyle araç alacaksa acil durumda fazlaca değer kaybetmeden kolayca elinden çıkarabileceği bir araç edinmesinde fayda var. Bu nedenle çıplak araç alıp yatırım yapması mantıklı değil. Bahsi geçen Reimo tavan araç olsaydı sıkıştığı anda değer kaybetmeden elinden çıkarabilirdi. Bu tür avantajlı araçları kovalamalısın Hakan. Kısmet değilmiş... Ama bir fırsat daha çıkar mutlaka. Zaten hepimiz takipteyiz.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Ne demek istediğinizi anlamadım.

Haldun dostum burada fiyatını yazana kadar farkında bile değildim. Aynı gün görüştüm ve detayları önceki mesajlarda yazdım. Bana sorulan soruları cevaplamak ve dostlarımla sohbet etmek için diğer mesajları yazdım.

Ayrıca belirteyim mesajınızı çok kırıcı buldum.

Ayni fikirdeyim. Sevgili Ahmet bulacagiz merak etme. Bu isler kismet isi gercekten, canini sıkma.

aslanahmet' Alıntı:
Ne demek istediğinizi anlamadım.

Haldun dostum burada fiyatını yazana kadar farkında bile değildim. Aynı gün görüştüm ve detayları önceki mesajlarda yazdım. Bana sorulan soruları cevaplamak ve dostlarımla sohbet etmek için diğer mesajları yazdım.

Ayrıca belirteyim mesajınızı çok kırıcı buldum.

Aslına bakarsanız size direk yazılmış bir mesaj değildi,sadece siz vesile edilerek genel bir cevaptı bu gibi durumlar için.Nıyeti olupta hala düşünen alıcılara genel bir söylem gibi düşünebilirsiniz.
Ayrıca bu mesajın size yazılmamış bir mesaj olmadığınızı anlamış olmalıydınız.

Genç-orta yaşlı çiftlerin hafta sonu gezi/kampları için oldukça iyi bir seçenek...
Sahibi 25 e bırakır diye söyleniyor bu T4 için...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-transporter-motokaravan-41752361/detay

Herkese selamlar,

Ben de karavan dünyasına katılmaya çalışan yeni emekli olmuş ve gezip görmeyi, bol bol fotoğraf çekmeyi ve bunları dostlarımla, arkadaşlarımla paylaşmayı seven biriyim. Eşimin ve oğlumun da bana ayak uyduracağı ve birlikte keyif alacağımızdan eminim.
Bugüne kadar birçok seyahat anımız oldu. Bunları binek otomobilimizle gerçekleştirdik. Hatta en son 2010 yazında yaklaşık 15 günlük ve 4.600 km süren bir Karadeniz seyahatimizden büyük tad aldık. Umarım daha sonra bu seyahatimizi ve fotoğraflarımızı sizlerle bu sitede paylaşma imkaınımız olur. Ancak seyahat sürelerimizi ve mesafelerimizi arttırabilmek amacıyla bir motokaravan almayı planlıyorum. Yaklaşık bir yıldır bu alanda bilgi topluyorum. Özellikle sizlerin yazdıkları, tartıştıkları birçok konuyu takip ediyorum ve hem kendime bir rota çizmeye çalışıyorum hem de bir karara varmaya çalışıyorum. İzmir'de ikamet ediyorum. Şehrimizde sizin de bilgi sahibi olduğunuz üzere motokaravan yaptırmak çok zor. O nedenle satın almak daha mantıklı bir yol olarak görülüyor. Aşağıdaki linkte yer alan satılık motokaravan ile ilgili fikirleriniz benim için belirleyici olacaktır. İlana ait aracı görmüş bulunuyorum. Bu araçla ilgili tereddütlerimi; uzunluğu (7.012 m), arka tekerleklerin çok içeride olması nedeniyle rampalarda arkasının yere çarpma ihtimali, yakıt sarfiyatı, arkalarının çift tekerlek olması (lastik sayısı 6), motorunun biraz gürültülü çalışması ve tabii ki fiyatı olarak sayabilirim. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-subaydan-2003-iveco-karavan-29634889/detay

Öncelikle hoş geldiniz...
Foruma sorduğunuz için görüşümü yazayım ancak kişisel bakışımdır, herkesin değerlendirmesi farklı olabilir...
Fiyatı bana göre ciddi pahalı.
Dolayısıyla diğer kimi unsurların çok fazla önemi kalmıyor.

Yanıtınıza çok teşekkürler. Sizce sakıncası yoksa hangi fiyat aralığı böyle bir araç için makul olabilir.

Ben bu karavanı uzun zamandır beğenirim. Modelinin yeni olması avantaj. Hacimli ama kompakt araç düşünenler için ideal. Uzunluğun sorun olacağını düşünmüyorum. Satılık ilanlarındaki emsallerine göre oldukça dolu, aksesuarlı bir araç. Fiyat konusu alıcı ve satıcının bileceği iştir. Aracın çıplak değerini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Aracın çıplak değeri biliniyorsa aksesuar ve işçilik fiyatları üzerine ilave edilerek değerlendirme yapılabilir.

Fiyat araştırmalarıma göre emsal araçların panelvan şekli yaklaşık 18-22.000 tl arasında.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Yanıtınıza çok teşekkürler. Sizce sakıncası yoksa hangi fiyat aralığı böyle bir araç için makul olabilir.

Fiyat konusunda elbet kafamda bir fiyat bandı var ancak Cem in dediği gibi bu alıcı-satıcı arasındaki bir olay...
Ben sadece kendi adıma aracı pahalı bulduğumu söyledim...

Sn.ADNANILGAZ hoşgeldiniz,
Karavanda dikkat çeken noktaları öğrenirseniz sizin için herşey daha kolay olur.
1. Tuvalet tahminim yat tipi ayrı bir deposu varmı ve kapasitesi nekadar.
2. Buzdolabının özellikleri nedir? 3 sistemmi,kompresörlümü,markası
3. Arka tekerden sonra uzun olması dar alanda dönüşlerde dikkat gerektirir başka sorun olmaz.
4. Motor için muhakkak yetkiliserviste kontrol ettirin,iveco motorlar iyidir eskiden PSA araçlardada kullanılırdı.
5. Yakıt olarak 0,35-0,40 TL/km arası yakıt tüketimi olabilir.

Klimalı ve ısıtıcılı ayrıca büyük olması uzun soluklu yaz ve kış gezilerinde olumlu.Şahsi tercihim olarak yat tuvalet olumsuz yanı,tentesi olmaması
eksikliği. Kolay gelsin.
Levent

Levent bey merhaba,
Araçta duş ve lavabo kabini var ancak tuvaleti porta potti. Dıştan kasetli bir tuvaleti tercih ederdim.Ancak siz yat tipi tuvalete olumsuz dediniz. Nedenini öğrenirsem çok sevinirim. Ama sanırım daha sonra istenirse tuvalet değiştirilebilir. Buzdolabı hem 12 hem de 220 volt ile çalışan tipte. Tahminim 110 litrelik. Aracın motoru 40.000 km de ve o yaştaki bir araç için gerçekten çok iyi. Araçta kaza boya durumu yok. Kasası iyi korunmuş. Sizin de dediğiniz gibi satın almadan önce muhakkak anlayan birilerine gösterilmeli. Yakıt konusuna gelince. Benim karşılaştırmaya çalıştığım araçlar PSA grubu araçlar. Özellikle yeni kasa ducato motokaravanların (2007 ve sonrası) 2.3 motor 120 beygir araçların km.de ne kadar yaktığı konusunda bilginiz var mıdır? İlginize şimdiden çok teşekkürler.

Sayın AYDANILGAZ,

Çıplak penelvan olarak yazdığınız fiyat aralığında ise gerçekten pahalı imiş...waeco klimadan bahsediliyor ama orjinal karavan klimalarından ise gerçekten pahalı bir aksesuardır. Bunun dışında orjinal karavan aksesuarlarının bir çoğundan muaf görünüyor. Aksesuar anlamında belirtilen pahaya ulaşmasını sağlayacak bir artısı yok. Yine de araç temiz görünüyor ve dizaynı da bana göre güzel. Kilometresi de orjinal ise ciddi bir pazarlıkla düşünülebilir. Karavan firmaları yalnızca mobilya aksamı için 12-15.000 TL. gibi fiyatlar talep ediyorlar. Yıpranma payını da düşmek gerek ama gözden kaçırılmaması gereken bir konu.

Tuvaletle ilgili sorularınızın yanıtını DUŞ VE TUVALET bölümümüzde bulabilirsiniz

Adnan Bey, foruma hoşgeldiniz; emekliliğiniz için kutlarım. Umarım karavan hayaliniz de gerçekleşir.. :smiley: Bu arada, İzmir'de önemli bir karavan üreticisinin olduğunu da belirtmeliyim; sanırım biliyorsunuzdur... (Mehmet Kökçü - Ege Karavan)

orsaalabanda' Alıntı:
Yine de araç temiz görünüyor ve dizaynı da bana göre güzel. Kilometresi de orjinal ise ciddi bir pazarlıkla düşünülebilir.

Cem'in düşüncesine ben de katılıyorum.

Kolay gelsin, esen kalın.

Cavid Sezen

Konuyla ilgili bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkürler. Cavit bey ben de aranızda olmaktan büyük memnuniyet duydum.
Bugüne kadar çok yoğun çalışma temposundan (bankacılık sektöründen emekli oldum) kendimize yeterli zamanı bulamadık.
Şimdi kendimiz için yaşamı dizayn etme zamanı. Karavancılık ta bunu için çok iyi bir araç olacaktır. Herşey gönlünüzce olsun.

Cavid bey tekrar merhaba,

Ege Karavan-Mehmet bey ile birkaç kez yüzyüze görüştüm. İşi gerçekten iyi bilen birisi. Ancak işlerinin yoğunluğu, ekip sıkıntısı ve benim kendisinden fiyatlamada net bilgiler alamamam nedeniyle konu biraz havada kaldı. Siz de hak verirsiniz ki bir işe başlamadan önce insan işin maddi boyutunu ve tamamlanma süresini de net olarak bilmek ister. Araştırmaya devam ediyorum. Pes etmek yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR