Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,238
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Demiştim işte... İş aldın başına ;D İnsel hocam perde aralığından kafasını karavanın içine kadar sokuyor biliyorsun... ;D

[attachment=1]

captured.jpg

Etiketler

İnsel şarabı bitirmiş devamı nerede diye arayışta, :D Tamer'de bitince yerini bileyim bende alırım takibinde.

bu araç hakkındaki fikirleriniz nelerdir ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1994-1-9-td-vw-oto-karavan-1-13409464/detay?source=promotion_chva

vwcaravelle' Alıntı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1994-1-9-td-vw-oto-karavan-1-13409464/detay?source=promotion_chva

bu araç bu fiyata bence cok uygun ancak bugün bu aracı bu fiyata bulamazsınız nereden baksanız fiyatı %20-30 oranında artmıştır

vwcaravelle' Alıntı:

Ilan 5 Nisan 2009 tarihli yani neredeyse 2 yil onceki ilan. :smiley:

vwcaravelle' Alıntı:

Bazen satilmadi mi satilmiyor. Bu benim de basima gelmisti. Sorunlu oldugunu cikartmamak lazim.

Bence İnsel in
orsaalabanda' Alıntı:
Demiştim işte... İş aldın başına ;D İnsel hocam perde aralığından kafasını karavanın içine kadar sokuyor biliyorsun... ;D

[attachment=1]

olaya baş koymasını sanatçı kişiliğine veriyorum,objelere temas etmek,olayın içinde olmak duyularını harekete geçiriyor,eee şarapta sonuçta bir nesne dokunmak tadmak ,birde yerinde olursa daha bir anlam kazanıyor İnsel için.

Cem kuzine ile tam bağlantısı yok ama çok güzel bir şey aldığımı düşünüyorum,Şimdi den Hiç hocamın bunu da mı soktun bu araca dediğini duyar gibiyim.

Kendi zevkine göre motokaravan yapanlar Amerika'yı yeniden keşfetmeye çok meraklı oluyor nedense... Klasik westfalia ya da malibu tarzında yapılmış olsaydı şimdiye kadar çoktan satılmıştı o araç...

Tuvalet denilen yer basit bir gardrop görüntüsünde. Fonksiyonel olarak kullanılabiliyor mu, tartışılır... Mutfak yerleşimi zorunlu durumlarda önden arkaya, arkadan öne geçişi olanaksız kılıyor. Öndeki koltuğun tekli döner koltuğa tadili imkansız.. Pencereli olması dezavantaj.. 100 lt. su deposu var ama asıl su tüketiminin yoğun olduğu mutfak lavabosuna gelmemesi büyük saçmalık...

Araçlara kafamdan fiyat biçmeyi sevmiyorum ama motoru ve yürüyeni sağlamsa, ciddi bir kazası yoksa sıkı bir pazarlıkla düşünülebilir. Araçta mobilya işçiliği dışında para edebilecek orjinal karavan aksesuarı yok. Mobilya işçiliği de 2. el karavanda ne derece para eder düşünmek lazım...

Alkovanlı LR'lara gelince; Her ikisinde de karavan tuvaletinin, haydi onu geçtim yat tuvaletinin dahi bulunmayıp ev tipi klozet bulunması işin ne derece ciddiye alındığının önemli bir göstergesi. :smiley: ;) Pisliği deve boynundan aşağı gönderebilmek için bile her seferinde 20 lt. su lazım. Görünüşleri ve araçları güzel olabilir ama karavan yaşamını konforlu ve çekilebilir kılan ayrıntılardır... Dünyanın en ferah ya da görünüşü en güzel karavanına sahip olabilirsiniz ama temel yaşamsal ihtiyaçların karşılanmasındaki ufak tefek zorluklar sizi karavan yaşamından soğutabilir.

Kamp aracında duşu fazla buluyorum şahsen. Gereksiz geliyor bana. Cem' e katılıyorum. Plan bence başarısız. 100 Lt su deposu var. Seyyar duş gibi bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mersedes-benz-motorlu-karavan-43020584/detay
Buna ne dersiniz?

Sınırlı görsel,sınırlı bilgi,kısıtlı ilan.
Diyelimki gerçekten ilgimi çekti.Acaba ararmıyım,sorarmıyım?
Karavan olmasa bile malum siteden geçen şu son 3 senede 2 takas yaptım,1 alım yaptım ve 1 satım yaptım.
İlgimi çeken bir araç olsaydı bile sanırım zahmete girip aramazdım ama karavan olayında iş değişiyor gibi.

Sayın orsaalabanda saygılar. Zannediyorum sizin camperinizde benim camperin modelinde. Bu tarz küçük metreküp camperlerde 80X70 bir kabin sizce çok mu küçük ve kullanışsız?! Anlamakda güçlük çekiyorum. Çoğu karavancı dostlar 12 m3 araçlara bu ölçüde duşa kabin yapıyorlar.Bu hacimde bir araca istesenizde daha büyük duş koyamazsınız. Benim açımdan oldukça kullanışlı.

lukman' Alıntı:
Sayın orsaalabanda saygılar. Zannediyorum sizin camperinizde benim camperin modelinde. Bu tarz küçük metreküp camperlerde 80X70 bir kabin sizce çok mu küçük ve kullanışsız?! Anlamakda güçlük çekiyorum. Çoğu karavancı dostlar 12 m3 araçlara bu ölçüde duşa kabin yapıyorlar.Bu hacimde bir araca istesenizde daha büyük duş koyamazsınız. Benim açımdan oldukça kullanışlı.

Sayın lukman;

Buradaki sorun 80 x 70 kabinin büyüklüğü ya da yetersizliği değil, kullanışlılığı ve tasarımın geneline getirdiği bazı dezavantajlardır. (Mutfak bölümünün zorunlu olarak mevcut pozisyona alınması gibi...) Aracınızdaki bu bölümü duş da dahil olmak üzere rantabl kullanabiliyor musunuz? İç bölümün fotoğrafları satılık ilanında da yok. Bu yüzden yorumlarınız aydınlatıcı olacaktır. Bu tasarımda ve bu büyüklükteki araçlarda duş kabininin getirdiği faydalar götürdüklerinden daha fazla olamıyor. En akılcı çözüm ise carthago malibu modelindeki arkada bulunan duş kabini gibi geliyor bana.

Kişisel görüşüme gelince artık 15 m3 altındaki tüm kamper tasarımlarında duş kabinine çok sıcak bakmıyorum. Hatta karavanda porta pottiye bile sıcak bakmayan arkadaşlarımız var. Duş kabini "olmasın" demiyorum. Olsa elbette çok güzel olur. Ama götürdükleri getirdiklerinden fazla olacaksa ben almayayım..

Kamperde klasik tasarımlar yılların bilgisine ve tecrübesine dayanıyor. Karavanımı ilk aldığımda "şurası şöyle olmasaydı da böyle olsaydı.." türünden çok kafa yormuştum. Ama mevcut klasik tasarımın avantajlarını yaşadıkça anlıyoruz..

Değişik tasarımlar konusunda araştırma ve değişik fikirler gereklidir. Bunun en güzel örneği de şu an için bana göre Atilla abi (atiladi)'nin 12 m3 ducato ve Hüseyin abi (RÜZGAR) nin Iveco tasarımıdır. Sonuçta Atilla abi de Hüseyin abi de bunu yılların kamp ve karavan tecrübesine dayanarak şekillendirdi... Şüphesiz sizin de düşündüğünüz kimbilir neler vardı? (kişisel tercihler, konaklayacak kişi sayısı vb.) Ama yoğurt bazen maya tutuyor, bazen de tutmuyor. Bunu bilemeyiz. Sizin için kullanışlı olan bir başkasına göre kullanışlı değildir. Ya da size özel olarak kullanışlıdır ama genele hitap etmez..

Hacim küçük olunca alternatiflere çok fazla açık olmuyor. Bu nedenle tecrübe ile oluşmuş klasik modeller genele daha fazla hitab edebiliyor...

Sayın orsaalabanda, Aracımın dizaynını kendim tasarladım ve uyguladım. Başlarda bende klasik tasarımın iyi olacagını düşünerek bu tarz bir camper yapmayı düşündüm. Üç kişilik aile olmamızdan dolayı yatak avantajınıda gözönünde bulundurarak, uzun düşüncelerin ardından bu şekle karar verdim ve uyguladım. 2008 den beri bu şekliyle kullanıyorum ve oldukçada memnunum. Benim için aslolan görümden ziyade işlevselliğidir. Şu anki kullanımı gerçekten beni tatmin ediyor. Elbette kendi zevkime göre tasarım seçeçeğim. Sonuçta kendim için yapıyorum. Duşa kabin ve mutfak tüm samimiyetimle söylüyorum ki şuana kadar tüm işlevselliği ile ihtiyacımı karşılıyor. Ancak şunu anladım ki , bir camperin enaz 12m3 olması gerekiyor(benim açımdan).Bu yüzden bunu satıp camperimi büyütmek istiyorum.Ayrıca, Amerikanın keşfedildiğini bildiğim için, abesle iştikal etmiyorum. Sevgilerle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR