Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 824,360
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

melihbozkurt' Alıntı:
Aracin karavan kismi oldukca sorunlu gozukuyor. Komple bastan yapilmasi gerekli gibi duruyor. Ne kadar mantikli olur iyi dusunmek lazim cunku karavanin arac kismininda yasli ve bakim gerektirebilecegi, hatta sik ariza yapailme ihtimali, yeni motorlara gore verimsiz oldugu dusunulurse ben cok mantikli bulmam kendi acimdan.

Topiğe hareket gelsin diye koydum zaten linki... :D

Etiketler

Sanirim ahalinin geri kalani yorum yapmaya bile deger bulmamis araci.:smiley:

Gercekten onumuz bahar yaz nerde bu araclar satiliga ciksalarda topik canlansa. :D

Normal Panelvan ilanları arasında kaynayıp gidecek.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-tertemiz-karavan-43359604/detay?

Epeydir dikkatimi çekiyordu bu ilan... Sanıyorum içinde ocağı yok bir tek. Aslında günlük kullanım için de düşünen ve ille de yeni model kaliteli bir araç olsun diyenler için ideal. 1 ya da 2 kişi haftasonu gezilerini çok rahat çıkarır..

Araç olarak piyasası konusunda bilgim olmadığı için fiyatı yorumlayamayacağım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-saglik-nedeni-ile-ruhsat-sahibinden-acele-satiliktir/detay

linkteki araç hakkında yorum alabilirsem sevinirim.

Bir hafta önce 6500TL harcayıp 18.000TL isteyeceğine tamir yapmayıp 11.500TL'ye verseydi ya, alan amacına göre bakım yaptırsaydı, herhalde 6.500TL düzeltemedi, gına geldi, pes etti....Derdim yok diyene uyar..

atiladi' Alıntı:
Bir hafta önce 6500TL harcayıp 18.000TL isteyeceğine tamir yapmayıp 11.500TL'ye verseydi ya, alan amacına göre bakım yaptırsaydı, herhalde 6.500TL düzeltemedi, gına geldi, pes etti....Derdim yok diyene uyar..

Katılmıyorum...
Adam zaten ne zamandan beri sağlık nedeni ile satmaya çalıştı,satamayınca masraf edip eksiklerini tamamlamış sorunsuz hale getirmiş.
Alan uğraşmasın ben uğraştım diyiyor.
Aynı durum benim Mercedes binek aracım içinde geçerliydi,a dan z ye elden geçirmiş tamamen sorunsuz bir şekilde satışa sunmuştum.
Hem malum sitede hemde gezenbilirde,ancak satamamıştım 10 gün öncesine kadar.Aracı bilen,tanıyan birine buralarda istediğim fiyatın çok üzeri bir rakama verdim.
Böylede düşünmek gerekir.

Araca birsey diyemem resimlerde temiz gorunuyor. Alacak arkadasin baktirmasi lazim ozellikle motor ve sase altinda olusabilecek curumelere karsi. Yanliz surekli gezmek icin arac aliniyorsa ince eleyip sik dokumakta fayda var ozellikle boyle yasli arabalar icin cunku sonucta yasli arabalar. Bu aracin bir benzeri (yasli ducato uzerine karavan) ile Haldun hocamiz (Hic) Italya'ya kadar gitti ve Turkiye'de uzun sureli guneydogu gezisi yapti. Yani bu araclada her yere gidilir ama hatirlatmak istedigim Haldun hocamizin araci bazi yerlerde yurt disinda ve icinde ariza yapmadida degil.

Eger gezmek hayati yasamak ve bu arada arac arizalari ile basinizi agritmak istemezseniz yasli arabalardan uzak durmakta fayda var. Birde eklemeden edemeyecegim aracin dosemeleri cok zevksiz. Kim hangi akla hizmet boyle dosemeler kullandi anlamis degilim.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sanırım bir kaç aya kadar büyük ihtimalle karavan alacağım.Çok fazla bilgim yoktu fakat karavan sayfasını ve sizlerin değerli paylaşımlarını okudukça bilgileniyorum.Tek kişiyim ama nedense ALKOVEN tip karavan saplantım var.Camper istemiyorum.Ve karavanda uzun süreli yaşam planlarım var.Malum sitede çok fazla seçenek yok aslında.Fiyatlarda çok orantısız.Benim için için yavaş gitmesi rampalarada bayılması araç içine çok ses alması çok önemli değil.Basit ve sorunsuz olsun yeter.Bu sebeple eski düz dizel fordlara ilgi duyuyorum.Sonuçta alkoven rahattır konforludur ama onu götüren araç sorunluysa bir anlamı yok.Çünkü hareket halinde olmak önemli benim için.Önümde 3-4 ay var araştırmalara ve sizlerin tecrübelerini okumaya devam edicem.Araba konusunda tecrübesiz sayılmam.Grand cherokee ve şu an sahip olduğum 1975 model 115 kasa Mercedesim ve diğer arabalarım sanayilerde beni oldukça tecrübe sahibi yaptı :smiley: .Linkini verdiğim araç bana çok yakın .Havalar düzelince gidip görücem sahibi ile oturup konuşucam sizede buradan aktarırım izlenimlerimi.Her şey için teşekürler.

JAMES BROWN' Alıntı:
yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sanırım bir kaç aya kadar büyük ihtimalle karavan alacağım.Çok fazla bilgim yoktu fakat karavan sayfasını ve sizlerin değerli paylaşımlarını okudukça bilgileniyorum.Tek kişiyim ama nedense ALKOVEN tip karavan saplantım var.Camper istemiyorum.Ve karavanda uzun süreli yaşam planlarım var.Malum sitede çok fazla seçenek yok aslında.Fiyatlarda çok orantısız.Benim için için yavaş gitmesi rampalarada bayılması araç içine çok ses alması çok önemli değil.Basit ve sorunsuz olsun yeter.Bu sebeple eski düz dizel fordlara ilgi duyuyorum.Sonuçta alkoven rahattır konforludur ama onu götüren araç sorunluysa bir anlamı yok.Çünkü hareket halinde olmak önemli benim için.Önümde 3-4 ay var araştırmalara ve sizlerin tecrübelerini okumaya devam edicem.Araba konusunda tecrübesiz sayılmam.Grand cherokee ve şu an sahip olduğum 1975 model 115 kasa Mercedesim ve diğer arabalarım sanayilerde beni oldukça tecrübe sahibi yaptı :smiley: .Linkini verdiğim araç bana çok yakın .Havalar düzelince gidip görücem sahibi ile oturup konuşucam sizede buradan aktarırım izlenimlerimi.Her şey için teşekürler.

Bir konuda yanlış düşünüyorsunuz;

"Araç sorunluysa düzelir.. Ama kasa sorunluysa, su alıyorsa çok zor düzelir. Hatta belki de düzelmez."

orsaalabanda' Alıntı:
Bir konuda yanlış düşünüyorsunuz;

"Araç sorunluysa düzelir.. Ama kasa sorunluysa, su alıyorsa çok zor düzelir. Hatta belki de düzelmez."

Cem'e katiliyorum. Aman diyim su almis olmasin. İcerde gezerken tavani ittirin. Yumusaksa ve oynuyorsa uzak durun. Ozellikle arka taraf ve dolaplarin ic tavan kismina bakin.
Ayrica disardan egilin bakin. Aluminyum kaplamanin etek kisimlarini bir fenerle icerden kontrol edin. Ahsaplar komur gibi olmussa ve elinize geliyorsa kacin oradan.
Yukari cikin aluminyum bol bolsa yine kacin.
Su almis karavanla ugrasmayin. Gercekten zor isler. Yasanlar var biliyoruz.
Eski model olmasina bir cok kisi karsi burada. Ben eskilerin yenilere gore daha uzun omurlu olabilecegini dusunenlerdenim. Kullandigim en yeni kamperim 87 model. Daha once 76 kullanmistim. Cok iyiydi gercekten. 92 karavanimda cok iyiydi.
İYi sanslar.

Bugün karavanın etrafında bir tur attım.Üzerine nalburlarda satılan naylon branda gerilmiş.Su alıyor diyemi çekildi yoksa koruma amaçlımı bilmiyorum.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .Sahibi ile buluşup içini gezince tavana dikkat edeceğim.Fakat şunuda söylemeden geçmek istemiyorum malum sitede 8o model bazı karavanlara bile fahiş fiyatlar
(40-50 bin tl) çekiliyor.Buda beni biraz sinirlendiriyor açıkçası.Çok zor bir ülkede yaşıyoruz.Dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğumuz söyleniyor ama bu nasıl iş anlamıyorum.95 Model Gran Cherokeemin şanzımanına harcadığım para ile avrupada cillop gibi g.cherokee alabiliyorum.80 Model karavanlara bile nerdeyse bütçe yetmiyor.Yetenlerede biliyorum ki bir dolu masraf bekliyor.Şu an sahip olduğum W 115 Kasa klasik mercedesimide ne hayallerle almıştım toplamak ve iyi bir klasik haline getirmek için ona bile küstürdüler.Şu an sorunsuz olarak kullanıyorum günlük olarak sadece ama toplamaktan vazgeçtim.Bu arada son bir sorum olacak su alan tavan veya diğer kısımlar için başka testler varmı.Saygılarımla.

Aşağıdaki "camper" ı nedense çok sevdim...

Tek yada iki kişi için ideal göründü bana, özellikle büyük şehirde yaşanıyorsa...

Hafta sonu gezileri için enfes, haftaiçi ise metropol trafiğinde çok kullanışlı...

Lakin fiyatı ciddi yüksek... :-[

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-transporter-motokaravan-41752361/detay/

Bir diger sorunda cift camlari. Acilinca elinizde kalmasin. Catlak olmasin. Sonradan telafisi imkansiz degil ama ugrastiriyor. Su tesisatina iyi bakin. Kacak olmasin. Su depoda yok diyebilirler. Gercekten tamiri zor sorunlar olabilir. Tesisat icin mobilyalari sokmek gerekebilir. Yer dosemesi kabarik olmasin. Eger oyleyse belliki su basmis karavani.
Tavani sormussunuz. Baska teste gerek yok. Tuvalet gibi dikme ahsaplari ittirin sallaniyor mu? Kose dikmelere dikkat edin? Yan duvarlari icerden ittirin esniyor mu? Esnememesi gerek.
Gerisini kontrol edebilirsiniz. Ocak, isitici, elektrik gibi ozellikleri kontrol edebilirsiniz.
Bol sans.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-gorulmeye-deger-karavan-36946181/detay

Yakın bir şehirde olsaydı mutlaka gider bakardım.Fiyatı uygun .Masrafı vardır belki ama en azından fiyatı makul

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-transporter-motokaravan-41752361/detay/

Araç hakikaten güzel beni de cezbetti ancak tavanda lekeler var gibi geldi bana, sanki su almış...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler