Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,214
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

yaybek' Alıntı:
Bu da benim geçenlerde mahallede araç üzerinde gördüğüm bir ilan ;D

Yusuf Bey, bu fotoyu '' Resimlerin ve Fotoğrafların Dili '' köşesine de aktarın ,çok şey anlatıyor. ;D ;D ;D

Etiketler

Yaw çok iyi niyetli milletiz. Arabayı satmadan motor yaptırrırız. Asla motoru yapılmadan araba satılmaz bizde . % 80 Motor yeni :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-super-karavan-1996/detay

dostlar, duygusal sebeplerden dolayı benim 17 metreküp PSA projesi ertelendikçe erteleniyor, ikinci elleri biraz ucuzlayana, piyasada bollaşana kadar şöyle bir j-9 hamlesi mi yapsam acaba diyorum, iki üç sene daha karavansız kalmaktansa acemiliğimizi bu araçta mı atalım, yoksa yazık mı olur harcayacağımız 10 - 15 bin liraya ???

Burak bey bence bir yerden baslamak lazim ama bu J9 mu olur baska arac mi daha bilgili arkadaslar bilgi verirler. Birde ben nette cok daha ucuz J9 lar gormustum, eger alim satimda para kaybetmek istemem derseniz. Birde kendiniz yapabilme kabiliyetine sahipseniz 17m3 leri bekleyene kadar soyle bir 12-13 m3 alip icini yapabilirsiniz. Sanirim PSA grubu karavanlarin alim satimi J9 a gore kolay olacaktir. 15 bin civarina biraz daha ufak olur ama VW T4 de alim satimi cabuk olabilecek bir alternatif olabilir. Birde gecen gunlerde Ferhat beye sormustum onun kuheylan (Kia pregio) hakkindaki fikirlerini ve memnu oldugunu belirtmisti. Eger yuksek tavan bir arac alma ihtimaliniz yoksa 10-15 bin arasina 2006 model civari bir Kia almak mumkun. Eger simdilik sadece kamper olarak kullamak isterseniz Kialar fiyat performans olarak iyi gozukuyor. Sanirim cok fazla alternatif oldu. Keske su anda sahip oldugunuz araci yada ne gibi beklentileriniz oldugunu soyleseydiniz. :smiley:

melih bey, ilginize teşekkür ederim, şu an sahip olduğum araç 2005 model fiat doblo, yanlız onu şimdilik satmayı düşünmüyorum, şöyle ki araç sahibi olduğum firma üzerine kayıtlı, iş bilir muhasebecimin yaptığı bir kalem oyunu sayesinde aracın yıllık vergisini stopajdan düşüyoruz, benim üzerime araç görünmüyor, anlatması karışık, işin doğrusu ben bile anlamadım henüz ama sonuçta arabaya vergi ödemiyorum diyebiliriz :smiley: doblo benim elim ayağım, vergi konusunda da böyle bir avantaj olunca ikinci araç daha mantıklı geliyor. ama bu sefer de 17 metreküp PSA'ya için param yetmiyor :smiley: j-9 düşüncemin sebebine gelince, adana da yaşıyorum ve bu şehirde bütün dolmuşlar j-9 böyle olunca ikinci el trafiği hızlı ve fiyatları uygun. 1999 - 2000 model civarı bir j-9'u 5000 lira civarı bir paraya rahatlıkla bulabiliyorum burada, bakımı, masrafı, içinin yapımı vesaire derken en falza 10 - 15 bin lira civarı bir paraya bir karavan çok çok rahat yapabiliyorum, ekonomik davranırsam, temiz masrafsız bir araba bulursam daha da ucuz hatta :smiley:

benim karavandan en büyük beklentilerim içerisinde ayakta durabilmek ve duş alabilmek. böyle olunca alçak tavanlı araçlar seçenek olmaktan çıkıyor. 12 metreküp eski kasa PSA grubu araçlar yerine j-9 tercih etmemin sebebi hem daha düz duvarlı bir iç mekanı olması, hem ciddi anlamda çok daha ucuz olması, hem de ilk karavanım olacağı için yapacağım hiç bir hata da içimin cidden çok yanmayacak olması :smiley: bu araçların olumsuz özelliklerinin de farkındayım, birincisi motor gürültüsü gözardı edilemeyecek seviyede, uzun yolda yoruyormuş, ikincisi rampalarda bayılıyormuş... bunlar dışında göz önüne alınması gereken olumsuz özellikleri var mıdır bu araçların, karavan olarak düşündüğüm kadar rahat olur mu, böyle bir bütçeyle bu araçları tarcih etmek mantıklı mıdır, kısacası nedir ne değildir bilgisi olanların tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var...

Burak bey; sitede abdi beyin J9 dan karavani vardi isterseniz onunla konusun.

Eger ayakta durmak, dus almak onemli ise J9 yada PSA kaliyor ucuz olarak geriye. Eger J9 uygun buluyorsaniz guzel ve avantajli. Eger 5000 TL civarina bulur ve icinide kendiniz yaparsaniz 10 bin civarina mal edilebilir dusuncesindeyim. Ikinci el pazarinin yasadiginiz yer itibari ile hizli olmasida avantaj. Fakat arac karavana cevrilip, karavan ruhsati aldiktan sonra araci satmak siterseniz, sizin hedef kitleniz dolmuscular ve pazarcilar olmayacak. Benim demek istedigimde tam buydu yani aracin karavancilar icindeki alim satim trafigine bakmata yarar var.

Sn. Burak J9 bir aracı, karavan da yapsanız, satarken zor ve zararlı satarsınız.
Ucuz ve ekonomik olsun diyorsanız,tavsiyem 97-98 model PSA grubu 10 yada 12 m3 (Fiat Ducato vs...) alıp içini yavaş yavaş, beceriniz varsa kendiniz yapın veya bir mobilya ustasına yaptırın.

PARİS HİLTONUN İÇİNDE YATTIĞI KARAVAN

Kaçırmamak lazım... ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-paris-hiltonun-icinde-yattigi-karavan-41018579/detay

tatar' Alıntı:
İzmir tasiş gümrüğünden satılık,

index.php

http://www.tasis.gov.tr/yeni/index.htm

atiladi' Alıntı:
Araç satıldı, ihale sonucu 20.200 TL + teslim masrafları.....

Şu an istenen rakam 34500 TL... :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orjinal-alman-hymer-motokaravan-40990134/detay

Görünüşüyle bu fiyata alınabilecek uygun bir karavan. Beş sene önce bir benzerini satmıştım. Bu karavanın en büyük sorunu yedek parçalarının bulunmasındaki zorluk. Pegueot, Ducato ve Boxer ın parçaları birbirine uymasına karşın; örneğin devir daim pompasının sonuncusunu 2 aylık arama sonucu bulabilmiştim.

taiga' Alıntı:
PARİS HİLTONUN İÇİNDE YATTIĞI KARAVAN

Kaçırmamak lazım... ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-paris-hiltonun-icinde-yattigi-karavan-41018579/detay
bu karavanı müze olarak gelecek nesillere aktarmak lazım. ;D

Arkadaslar bunada bakin. Sahibindende bu gun gordum. Sahibi "MUTFAKLI BANYOLU ELEKTRİK TESİSATLI GÜZEL BİR KARAVAN DENİZ YAYLA VE DİĞER İŞLER İÇİN KULLANIŞLI BİR KARAVAN" demis.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-deniz-ve-diger-isler-icin-bicilmis-kaftan-32037040/detay

Kartepedeki VW egemenliği şerefine bir kaç vosvos ilanı koyayım... ;D

45 binden açılan satış ilanı son 29750 ye geriledi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-milli-sporcunun-karavani-satilik-35428259/detay

Tanıdık bir ilan... Fiyatta gerileme var... 21 e düştü...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-transporter-2-5-camper-otokaravan/detay

Uzun süredir ilanı olan T3 de ise indirim olmayıp taksit imkanı sağlanmış... :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-transporter-karavan-t3/detay

12 Taksit güzel imkan. Fiyat yüksek bence. 1.6 Düz dizel çekilmez bir motor. Gürültülü ve performansı düşük.

Ben şu kısmı anlamıyorum. Yüksek fiyat yazan ve 2 sene ilan da duran araçlar var. Satılacak olsa satılırdı. Bu kadar beklemezdi. Birde bu araçlara bakıp arabasına değer biçenler var. Onlara hep ilan tarihine bakın diyorum. Çok iyiydi de neden satılmadı ?

dagciark28' Alıntı:
12 Taksit güzel imkan. Fiyat yüksek bence. 1.6 Düz dizel çekilmez bir motor. Gürültülü ve performansı düşük.

Ben şu kısmı anlamıyorum. Yüksek fiyat yazan ve 2 sene ilan da duran araçlar var. Satılacak olsa satılırdı. Bu kadar beklemezdi. Birde bu araçlara bakıp arabasına değer biçenler var. Onlara hep ilan tarihine bakın diyorum. Çok iyiydi de neden satılmadı ?

Artık uyandılar...

İlan süresi uzayınca onu silip yeni ilan açıyorlar... :D

Bu arada Zonguldaktaki Reimo tavanın sahibi (2000 model T4 2.5 TDI karavan ruhsatlı imiş) 24.000 TL ye veriyor aracını, bilginiz olsun...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-milli-sporcunun-karavani-satilik-35428259/detay

Araç detaylarını açığa döküyorsa yukarıdaki üstadın vardır bir bildiği... O halde devamını da getireyim; ;Araç orjinal Reimo değil, Erdal oto yapımı. Erdal Oto Reimo bayisi idi ve bir çok mobilya aksamında ve bağlantı parçalarında orjinal Reimo parçaları kullanıyor. Tavan Orjinal Reimo ama sonradan monte edilmiş. 2,5 TDI motor ve 2000 model olması nedeniyle (motor sorunsuzsa) eder fiyatı olduğunu düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR