Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
melih bey, ilginize teşekkür ederim, şu an sahip olduğum araç 2005 model fiat doblo, yanlız onu şimdilik satmayı düşünmüyorum, şöyle ki araç sahibi olduğum firma üzerine kayıtlı, iş bilir muhasebecimin yaptığı bir kalem oyunu sayesinde aracın yıllık vergisini stopajdan düşüyoruz, benim üzerime araç görünmüyor, anlatması karışık, işin doğrusu ben bile anlamadım henüz ama sonuçta arabaya vergi ödemiyorum diyebiliriz
doblo benim elim ayağım, vergi konusunda da böyle bir avantaj olunca ikinci araç daha mantıklı geliyor. ama bu sefer de 17 metreküp PSA'ya için param yetmiyor
j-9 düşüncemin sebebine gelince, adana da yaşıyorum ve bu şehirde bütün dolmuşlar j-9 böyle olunca ikinci el trafiği hızlı ve fiyatları uygun. 1999 - 2000 model civarı bir j-9'u 5000 lira civarı bir paraya rahatlıkla bulabiliyorum burada, bakımı, masrafı, içinin yapımı vesaire derken en falza 10 - 15 bin lira civarı bir paraya bir karavan çok çok rahat yapabiliyorum, ekonomik davranırsam, temiz masrafsız bir araba bulursam daha da ucuz hatta
benim karavandan en büyük beklentilerim içerisinde ayakta durabilmek ve duş alabilmek. böyle olunca alçak tavanlı araçlar seçenek olmaktan çıkıyor. 12 metreküp eski kasa PSA grubu araçlar yerine j-9 tercih etmemin sebebi hem daha düz duvarlı bir iç mekanı olması, hem ciddi anlamda çok daha ucuz olması, hem de ilk karavanım olacağı için yapacağım hiç bir hata da içimin cidden çok yanmayacak olması
bu araçların olumsuz özelliklerinin de farkındayım, birincisi motor gürültüsü gözardı edilemeyecek seviyede, uzun yolda yoruyormuş, ikincisi rampalarda bayılıyormuş... bunlar dışında göz önüne alınması gereken olumsuz özellikleri var mıdır bu araçların, karavan olarak düşündüğüm kadar rahat olur mu, böyle bir bütçeyle bu araçları tarcih etmek mantıklı mıdır, kısacası nedir ne değildir bilgisi olanların tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var...