Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 832,638
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

orsaalabanda' Alıntı:
Rektefiye görmemişse motor isteyebilir... Ciddi bir kazası yoksa kaporta ve boya sorunları en son sorgulanacak konular. Hatta bunlar sorun bile değil. Belki çok büyük olmayan bir masrafla motor da halledilecekse o da sorun değil.
Atlamışım.motor üst kısım yapıldı dedi (herhalde sübap ları falan kastetti)

Bence ilgilenen arkadaslar bir usta ile beraber gidip araca bakmali. Hatta ufak tefek cok maliyetli olmayacak problemler tespit edilirse biraz pazarlikta yapilabilir. Yok temizse cok iyi fiyat.

Enver dede gordugum kadari ile cekme karavaniniz olmadigi zamanlarda yakin gezilere gidecek bir arac ariyordunuz. Arkadas takas kabul etmemis ama pesin degerlendirip kacirmayin bence forumumuz yeni bir VW karavan kazansin, Cem e kardes gelsin. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Bence ilgilenen arkadaslar bir usta ile beraber gidip araca bakmali. Hatta ufak tefek cok maliyetli olmayacak problemler tespit edilirse biraz pazarlikta yapilabilir. Yok temizse cok iyi fiyat.

Enver dede gordugum kadari ile cekme karavaniniz olmadigi zamanlarda yakin gezilere gidecek bir arac ariyordunuz. Arkadas takas kabul etmemis ama pesin degerlendirip kacirmayin bence forumumuz yeni bir VW karavan kazansin, Cem e kardes gelsin. :smiley:
Melih bey,tespitiniz doğru,ancak bu tarz arayışlarda acil çözümü tercih ediyorum.Yani takas uyup aradaki nakit farkı elime geçse,onunla karavana dönüşüm aşamasını daha hızlı hallederim diye düşünüyorum.Bir şekilde aracı nakit alsamda,çıkabilecek masraflarda eklenirse birde aracım düşündüğüm zaman zarfında satılamazsa sıkıntı olur.İki araç,vergiler,sigortalar vb.Sıkışıklık elimdeki aracı değerinin altına elden çıkarmama neden olursa bu aracın cazipliği ortadan kalkar.Kısacası arabamın değerinde yapılı bir camper le takas bana daha uygun gibi.

Bu bakis acinizda dogru aslinda. Ekonomik kaygilar ne yazik ki hepimizin ortak sorunu. Orta gelir duzeyindeki bizler ne yazikki umdugumuzla degilde buldugumuzla yetiniyoruz. Insallah gonlunuze gore takas yapacak bir arac bulursunuz.

Önceden yapılmış Ceminki gibi 96-97 model bir karavan ruhsatlı camperın alınması mantıklı bir hamle olabilir...

Ancak 13-14 yıllık bir T4 aracı alınıp içinin yaptırılmaya çalışılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum, astarının yüzünden pahalıya geleceğini düşünüyorum...

Kişisel görüşüm ya 2005-2007 model (20-22 arası bulunuyor) bir T5 e iç dekorasyonun yapılması yada Wc/duş + oturma grubu yapabileceğiniz bir PSA ya yönelinmesi... Belirtmeliyim ki wc/duş ve hele ki oturma grubu tahmin edemeyeceğim kadar önemliymiş...

Bunu VW yi cidden çok seven biri olarak söylüyorum ama sonuçta kendi görüşüm, her koyun kendi bacağından asılır son tahlilde...

enverdede' Alıntı:
Atlamışım.motor üst kısım yapıldı dedi (herhalde sübap ları falan kastetti)

Bence bu aracı alacak olan kişinin motor yapacak şekilde düşünmesi daha doğru olur.

Aslında çekme karavanımla bazen dolaşarak,bazanda uzun ca müddet kamp alanlarında konaklayarak yaz mevsimini uzunca tutmaya çalışıp içimdeki gezme dürtüsünü törpülesemde,kışın böyle bir camper 'im olsa,şimdiki olanaklarla günü birlik yaptığım gezilerimi ,daha uzun soluklu tutabilirim düşüncesi beni arayışa itiyor.Haldun bey'in yaptığı gibi araştırıp(ki sağolsun alışkanlığını ben hedefime ulaştım diye terketmeyerek halen araştırıyor)kendimize uygun bir fırsat çıkana kadar beklemek.Mansurvw arkadaşın işaret ettiği psa sayılacak iveco karavanada baktım,satan arkadaş samimi olarak hem karavan,hem şehir içi araç olarak kullanım düşüncemi duyunca ,kendisinin bu zorluktan sattığını belirtti ,aynı dertten muzdariptik,böyle bir aracı istanbulda günübirlik kullanmak,bir t4-t5 kadar kolay değildi,alternatif küçükbir araç ise ekonomik külfet.

enverdede' Alıntı:
Aslında çekme karavanımla bazen dolaşarak,bazanda uzun ca müddet kamp alanlarında konaklayarak yaz mevsimini uzunca tutmaya çalışıp içimdeki gezme dürtüsünü törpülesemde,kışın böyle bir camper 'im olsa,şimdiki olanaklarla günü birlik yaptığım gezilerimi ,daha uzun soluklu tutabilirim düşüncesi beni arayışa itiyor.Haldun bey'in yaptığı gibi araştırıp(ki sağolsun alışkanlığını ben hedefime ulaştım diye terketmeyerek halen araştırıyor)kendimize uygun bir fırsat çıkana kadar beklemek.Mansurvw arkadaşın işaret ettiği psa sayılacak iveco karavanada baktım,satan arkadaş samimi olarak hem karavan,hem şehir içi araç olarak kullanım düşüncemi duyunca ,kendisinin bu zorluktan sattığını belirtti ,aynı dertten muzdariptik,böyle bir aracı istanbulda günübirlik kullanmak,bir t4-t5 kadar kolay değildi,alternatif küçükbir araç ise ekonomik külfet.

Enver bey,

Sizin söylediklerinize aynen katılıyorum.Fakat hem küçük olup hemde tüm karavan olanaklarını bir arada bulmak çok zor. Her iki tip aracında kendine göre artı ve eksileri var .Mesela bende 2 küçük çocuk var; 1. 5 yaşında diğer 2 yaşında olduğu için aracın içinde rahatlıkla kalabileceğimiz bir araç düşünüyoruz .
Bunun yanında aslında en önemli özelliklerinde biride aracı kamp alanına gittiğimizde eğer toplanmak gerektiğinde hemen toparlanıp yola koyulacağımız bir karavan mantıklı olur düşüncesindeyim.
Bu yaz T2 westfalia ile yunanistan'a 15 gün kamp seyahatimiz oldu. inanınki orda sayısız gördüğüm karavanlarda en önemli özellik aracın dışına hiçbirşey çıkartmadıkları, bir yere gideceklersede çok kısa sürede toplandıklarını gördüm. Yani aracın içinde herşey var ve yerli yerinde idi.

mansurvw' Alıntı:
Enver bey,

Sizin söylediklerinize aynen katılıyorum.Fakat hem küçük olup hemde tüm karavan olanaklarını bir arada bulmak çok zor. Her iki tip aracında kendine göre artı ve eksileri var .Mesela bende 2 küçük çocuk var; 1. 5 yaşında diğer 2 yaşında olduğu için aracın içinde rahatlıkla kalabileceğimiz bir araç düşünüyoruz .
Bunun yanında aslında en önemli özelliklerinde biride aracı kamp alanına gittiğimizde eğer toplanmak gerektiğinde hemen toparlanıp yola koyulacağımız bir karavan mantıklı olur düşüncesindeyim.
Bu yaz T2 westfalia ile yunanistan'a 15 gün kamp seyahatimiz oldu. inanınki orda sayısız gördüğüm karavanlarda en önemli özellik aracın dışına hiçbirşey çıkartmadıkları, bir yere gideceklersede çok kısa sürede toplandıklarını gördüm. Yani aracın içinde herşey var ve yerli yerinde idi.
Mansurvw,isim olmayınca nickler'e hitap zorunda kalıyoruz kusura bakmayın,o halde sizin sorduğunuz iveco karavanı gidip görmenizi öneririm size.

Bahsedilen bu düzen T4 yüksek tavan kamper için mümkündür. Hatta ekstra yüksek malibu benzeri tavanlarda duş kabini bile olabiliyor. Mikro kamperimizde en çok sıkıntısını çektiğimiz konu bu idi. "Zorunlu dışarı taşma durumları..." Hele yağışlı havalarda tam bir kabus... T4 yüksek tavan camper ile bu sorunu büyük ölçüde aştık şükür. Bu konu çok ama çok önemli.

Daha önce söz edildimi ? Bilmiyorum ama; Ege Karavan'ın, içinde duş-WC si ile çok başarılı bir T4 uygulaması var

http://www.egekaravan.com/resimler.htm

Huseyin bey bu uygulama guzel fakat buradada usteki yataktan feragat edilmis. Bence T4 ve T5 yuksek tavan araclarda hem ustteki yataktan feragat edilmeden hemde icini dus tuvalet sigdirmak mumkun. Aklimda bir fikir var yakinda cizip paylasacagim. benim dusumdugumde asagidaki koltuklarin yatafa donusmesinden feragat edeceksiniz yada kucuk cocuk yataci olabilecek. Yani kamper en fazla 2+1 kisilik olacak. Ama bu sekilde hergun yatak topla kur derdi olmadan iceri dus sigdirilabilir. Olcekli olarak cizmeye calisacagim.

Melih Bey, söz ettiğimiz uygulamada üstde de yatak var. 34 no.lu resim. Çocuklar için düşünüldüğü için boyu biraz kısa olabilir.

Aliço' Alıntı:
Daha önce söz edildimi ? Bilmiyorum ama; Ege Karavan'ın, içinde duş-WC si ile çok başarılı bir T4 uygulaması var

http://www.egekaravan.com/resimler.htm

Egekaravanın uyguladığı VW T4 düzeninde WC ve duşun da oluşu çok başarılı. Yüksek tavanın avantajıyla, şöför kabini üstünden arkaya doğru çekip açılmalı bir sistemle de üst kata da yatak yapılabilir. Yanılmıyorsam forumda Samsunlu bir T4 ü olan arkadaşımız üst kata yatak uygulamasını kendi yapmıştı.
Ege karavanın yaptığı bu T4 fotoğraflarını inceliyerek, tam ölçekli olmasa bile, araç kasa ölçülerine göre, kendim bir karalama yaptım. Belki birinin işine yarar.
vwt4yksektavan.jpg

mansurvw' Alıntı:

Gokhan o Yunanistan'a gitmen hic iyi olmadi. :D Gorduklerin karavandi. Sen ise bir kampere biniyorsun. Bu kampere binmek bir tercihtir. Tipki web sitesi yapanlarla blog kullananlar gibi. Bilmem anlatabildim mi? :D

Standart T4 yüksek tavan araçlar için fiber tavanın başladığı kesitten itibaren düzenlenecek üst yatak yetişkinler için pek uygun değil. Bu nedenle fazlaca olmadık hayallere kapılmamanızı öneririm. Yurtdışı örneklerde üst yatağı olan modeller için ayrı bir kalıptan çıkan ekstra yüksek tavanlar kullanılıyor.

[attachment=1]

Üst yatağımız belirli bir yaşa kadar çocuk için uygun. Zorunlu hallerde ben de yatıyorum ama inanın burada uyumak herkesin harcı değildir. Bu bağlamda Ege karavanın öndeki üst yatağından da fazla bir şey beklememek gerekir. Alttaki oturma grubunun yüksekliğinden taviz verilierse bizim tasarımdaki araçlarda üst yatak belki biraz daha aşağı alınabilir. Üst yatağı önde olan model için sürgü kapı ve şoför mahallinin standart yüksekliği nedeniyle yatağı aşağı almak mümkün değil.

38.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

SON KONULAR

Geri