Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 820,818
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Cem T4 te şöför koltuğunun dönmesinden 60 cm lik bir uzantı sağlanabilir mi?
Ayrıca tavanda yetişkinin yatması sıkıntılı o zaman.
60 cm e yakın bir alanı şöför koltuğundan faydalanırsak , altta 2 yetişkin , üsttede bir çocuk yatabilir bu durumda. Tabii WC ve duş ta olsun istiyorsak başak bir çözüm yok. Yoksa kalıcı çözüm enlemesine yatak olabilen 1,80 enindeki PSA lar.

Etiketler

Ben şu an oturduğum oturma grubunu zamanı geldiğinde biraz daha alçaltıp,üstte yapacağım yatağın sabit olan kısmına kafamın çarpmasını engelleyecek hale getirmeyi planlıyorum.Cem in söylediği üstteki boşluğu arttırmak içinde Z şeklinde ilave ile yatağı biraz aşşağıya alacağım.Sünger mümkün olduğunca ince olacak tabi dansitesi de olabildiğince yüksek.Sabit olan ksımın üstüne hem süngerler hemde tahtalar toplanacak ve kullanılmadığı zamanlarda sürekli orada olacak.Aşşağıda ki masa 160 cm,üstte sabit olan kısım 65 cm olacak yani hali hazırda 1 mt kadar yeri çok rahat kullanacağım.Tabi yukarıda ki boşluğun ne kadarının bana yeteceğini ölçtükten sonra.Bu konuda İnsel in iyimserliğine bende katılıyorum ayaklarımıda birak bükmeyeyim o kadar da olsun demişti.

Bende T5 var,bilmeyenler için belirteyim.

Ben soyle dusunuyoruml; Ege karavanin yaptiginin aksine, oturma grubu koyulan yere tuvelat ve dus konursa dusun yanina karsilikli oturma grubu koyarsaniz ve karsisinada mutfak tezgahi. Yatak mekanizmasi bir kismi sabit bir kimsi ise rayli bir sistemde yapilirsa oturma grubunun ustune gelmeyecektir. Yatagi zaten arkaya yaptigimiz icin bir miktar daha asagi indirip yetiskenlerin yatacagi sekle sokabiliriz diye dusunuyorum. Yani yatak kismi once asagi cekilecek sonra one. Yanliz bu duzende koltuk kismi birlesik komle yatak olamayacagi icin ancak cocuk yatagi olur. Yani maksimum 2+1 karavan olur. Eger 2 kisiyseniz alt duzeni bozmadan yukarda yatip kalkabilirsiniz.

Not: Arkadaslar bu konuyu cok dagitmamak icin kendi cizdigim plani motokaravan olarak VW araclar hakkinda hersey basliginda paylastim. Sohbete orda devam edelim goruslerinizi bekliyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8471.msg804154#new

Fiyat ve Km. olarak uygun bir araç fakat içerisinin resimleri henüz yok. Ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-89-model-85-bin-km-de-cok-temiz-ford-karavan-38279057/detay

insel' Alıntı:
Gokhan o Yunanistan'a gitmen hic iyi olmadi. :D Gorduklerin karavandi. Sen ise bir kampere biniyorsun. Bu kampere binmek bir tercihtir. Tipki web sitesi yapanlarla blog kullananlar gibi. Bilmem anlatabildim mi? :D

İnsel,
Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Eğer karavan yada camper la tatile çıkacaksan, tüm yılın verdiği stresi bir nebze olsada dağda bayırda, ormanda denizde atacaksam
biraz sefasını sürmek istiyorum.

Sevgiler..

MYWAY' Alıntı:
Fiyat ve Km. olarak uygun bir araç fakat içerisinin resimleri henüz yok. Ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-89-model-85-bin-km-de-cok-temiz-ford-karavan-38279057/detay

Kasası sonradan yapılan bu tür alkovenli araçlarda , yapım senesi de eskiyse çok iyi incelemek gerekir.
Ek yerlerinden su almasıyla oluşan ve gözle görülemiyen çürümeleri yüzünden, sil baştan yeniden yapmak durumunda kalabilirsiniz. Anlıyan birisiyle çok iyi incelemek gerekir düşüncesindeyim. Ucuz aldım derken , yeni yapılan bir karavan fiyatını da geçebilir.

enverdede' Alıntı:
Mansurvw,isim olmayınca nickler'e hitap zorunda kalıyoruz kusura bakmayın,o halde sizin sorduğunuz iveco karavanı gidip görmenizi öneririm size.

Enver bey araç satılmış :(

mansurvw' Alıntı:
Enver bey araç satılmış :(

Alan arkadaş'a hayırlı olsun diyelim,Antalya'dan bir bayan arkadaş ısrarla üzerinde duruyordu,takas etmek istediği araç satan arkadaşın düşündüğü bir araçtı ikisine de hayırlı olsun.Araştırmaya devam o halde .

mansurvw' Alıntı:

İçinde o fiyatı edecek fazla bir şey yok. Kendiniz panelvan alıp, yapsanız, istediği fiyattan daha ucuza mal edersiniz.
Kaç model olduğunu da yazamış. 4x4 ten başka bir espirisi yok.
Üstteki lambalardan ve içindeki düzen de ambulans yada sağlık aracıymış sanırım.

O boyut ve ebatlardaki 4 çeker araçların çok fazla işe yarayacağını sanmıyorum.
Kaldıki yerede çok yakınlar,ben standart Defenderimle dahi ok144 lastiğim olmasına rağmen çok kez çamura saplanmışlığım olmuştur.

Arkadaslar arac 2001 model. Gezenbilir ilanlar bolumundede ilan mevcur ve bende serbest muhabbet kosesinde ayni araci paylasmistim belki bakmak isteyen olur diye. Erhan bey arac zaten off road kamper olarak dusulmuyor. Aracin sahibinin yazdigina gore 4x4 ozelligi bir dugme ile elektronik devreye giriyormus ve 20 km hizin ustunde otomatik devre disi kaliyor. Aracin yerden yuksekligi icin siradan panelvanlardan yuksek. Yani zaten kem koca karavanim olsun hemde offroad yapiyim demek biraz zor bu yuzden sadece standar kamperlarin gittigi yerden daha ilerilere tasiycak zorda kalirsaniz 4x4 opsiyonunu kullanabileceginiz bir arac olur. Ama fiyati bunu hak edermi bu bence kisiye gore degisir. Eger ayda bir kac gun ve 15 gun de yazin deniz kenarinda kampcilik yapacasaniz degmez. Ama yilin buyuk bir cogunlugunda yada tamaminda dag bayir, yayla yollarinda dolasacaksaniz deger. Zaten bu araclardan Turkiye'de bir kac tane var telekomdan cikma onun icinde biraz fiyat yuksek. Normalde mercedes bu seriyi Turkiye'ye getirmiyor aynen Iveco ve renault unda 4x4 panelvanlarini getirmedikleri gibi.

MERCEDES KARAVAN
60.000 TL
Tipi: Alkovenli (Yapma Kasa)
Marka: Mercedes
İlan Tarihi: 03 Aralık 2010
İl / İlçe: Bursa /

Bu karavanı bilen yada araştıran varmı? Bu model araçlar konusunda bilgisi olan varmı?

Kenan abi o karavanı geçen sene Can karavan yaptı hatta buraya fotoğraflarını ekleyip bizede nasıl olmuş olumlu olumsuz fikirleriniz nedir diye sordu aracın teknik donanımı ile alakalı çok bilgim yok,hayırdır abi yoksa almayımı düşünüyorsunuz.

Bu da benim geçenlerde mahallede araç üzerinde gördüğüm bir ilan ;D

09012011165.jpg

yaybek' Alıntı:
Kenan abi o karavanı geçen sene Can karavan yaptı hatta buraya fotoğraflarını ekleyip bizede nasıl olmuş olumlu olumsuz fikirleriniz nedir diye sordu aracın teknik donanımı ile alakalı çok bilgim yok,hayırdır abi yoksa almayımı düşünüyorsunuz.

Güzel donanımlı bir karavana benziyor. Uzun konaklamalrda vede sürekli karavan yaşamına cevap verebilecek bir karavan. 4*4 oluşu güzel(şu an 2*4 kullanılıyor oluşu, 4*4 sisteminde bir sorunmu var acaba) Dağ bayır gez. Depolarıyla, elektriğiyle kimseye muhtaç kalmadan yaşanabilecek durumda oluşu artıları.
Ancak, Büyük oluşu, şehir merkezlerine girmede sorunlar yaşanabilir oluşu,en önemlisi kimbilir ne kadar yakıt tüketiminin oluşu, beni korkutuyor.
İmkanım olsaydı isterdim açıkcası.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR