Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,243
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Hakan, motor durumu iyiyse, marş motoru, kızdırma bujileri, mazot pompası, akü de sağlamsa düz dizel araç kolay kolay yolda kalmaz. Kalsa bile çok basit onarımlarla yola devam eder. Fazla masraf da çıkarmaz. Bu konuda elektronik aksamı olan araçlardan korkmalısın.

Etiketler

Hakan bey Cem'in dedigi gibi ben gercekten elektronik arabalardan korkuyorum. Kendi aracimda duz dizel ve kaputunu acip icinde ne var ne yok anlayabiliyorum. Yag kacagi, antifiz kacagi vs. herseyin gormesi parcalarin degismesi kolay. Yukarda Cem'in dedigi parcalara baktirip aldiginizda degistirirseniz bir problem olmaz. Bu parcalara ek olarak benim birde diyecegim radyotor ve borularini degistirmek. Kimse tarafindan belki onemsenmeyen parcalardir radyotor borulari ama benim basima 2 defa geldi. Boru catladiginda butun radyotor suyu akip gittigi icin arabayi kullanmak riskli ve bu yuzden cekici cagirip bilmedigim en yakin tamirhaneye cektirmek zorunda kaldim ve adi bir boruya cekme ucreti dahil bir dunya para verdim. :smiley: Bence en akillicasi alir almaz degistirmek eger eski gorunumluyseler yada daha once antifiz konulmamis ve siz koyacaksaniz. Antifizi konmamis eski borular antifirizi koyar koymaz catlama yapiyor aninda.:smiley:

Hakan,
Bu araçlardan kırsal kesimde hala çok kullanılıyor,
Tam bir kamyonettir, Çok sağlamdır ama çok da konforsuzdur.
motor içeride çalışır sanki.
Bakımını iyi yaparsan yolda bırakma riski daha yeni araçlara yakındır.
Bazı şartlarda yeni araçlar da yolda bırakabilir. Sadece yaşla ilgili değil.
Bu araçlar oldukça yüksektir ve arkaya takacağın kar lastikleriyle ve zincir desteğiyle istediğin yere gidersin,
Ama yol tutuşu çok güvenli midir? Bilmiyorum.
Ben yerinde olsam buna vereceğim parayla 4x4 otomobil alırdım. Aracına henüz çeki demiri taktırmadığın için
avantajlı durumdasın çekici değiştirmek için.

Yücel biliyorum senin aklında 4x4 otomobil var. Ama 4x4 otomobiller gerçekten çok gereksiz araçlar. 4x4'e evet ama arazi taşıtı ya da pikap olursa. 4x4 araç karda buzda güzel gider ama lastikleri uygun olmazsa o da duramaz. Tecrübeli bir abimiz söylemişti karlı buzlu yol şartlarında kar lastikli 4x2 araç normal lastikli 4x4 araçtan daha iyidir diye. 4x4 ağır arazi şartlarında iyi ama 4x4 otomobille buralara giremezsin zaten. Altının yükseltilmesi, yaklaşma uzaklaşma açılarının yeterli olması, karter koruması olması, güçlendirilmiş tampon vs olması gibi şartlar gerekir. 4x4 VW Golf alacağına, aynı paraya, daha yüksek model bir Suzuki Vitara ya da Jimny almanı tavsiye ederim. Belki golfe veceğin paradan daha ucuza bile bulabilirsin.

Ben şimdilik binek aracımı değiştirme fikrini 2012 yılına kadar erteledim. 2012 yılında kısmet olursa sıfır bir tane Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 almayı düşünüyorum. Bence 4x4 otomobillerden daha iyidir. Bu süreç zarfında bulabilirsem eğer ucuz, düzgün bir panelvan almayı düşünüyorum. Tabii ikinci araç olarak.

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=291006&baslik=Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 HDi-Kasım 2010

Hakan bey merhaba;

Ben bu noktada kendi sahsi fikrimi soylemem gerekirse; gezilere genelde kiziniz ile gittiginizi gordugumden 3 kisilik bir aile oldugunuzu dusunuyorum ve cok buyuk bir araca ihtiyaciniz yok aslinda. Istanbul'da yasadiginiz icin, sehir ici ulasimi icin ben olsam daha kucuk ve az yakan bir arac alirdim ve ustunden artan parayida panelvan icin harciycagi paraya ekleyip yuksek tavan VW transporter yada PSA grubu bir arac alirdim. Nasilsa ikinci araciniz sadece kamp icin kullanilacak ve Istanbul trafiginde kullanmayacaginiz icin buyuk bir panelvan olmasinda sakinca yok. Hem sehir ici kullanami icin alacaginiz ufak motor kucuk bir aracin vergisi ve sigortasi daha dusuk olacagindan iki farkli aracinizin olmasi butcenizide cok etkilemeyecektir. Bunlar tabii benim sahsi fikirlerim eger Istanbul'da yasaydim benim bulacagim cozum bu olurdu yada cekme karavan ama cekme karavan ile her yere rahat gidememek korkusu panelvan camper fikrini ustun kiliyor.

melih

Hakan duruş değil kalkış avantajı için 4x4 istiyorum. Bir vosvosçu olarak zaten golfe hayranım ama golf sürekli 4x4 değil anladığım kadarıyla arka tekerlekler gerektiği zaman araç tarafından devreye sokuluyor. Bu sorun olacaksa impreza alacağım. O sürekli 4x4 ve o da şimdiki aracım gibi bir zamanlar idolümdü...
Aslında çekici araç almak için önümde uzun bir süre var, Şimdiki gibi onu da hergün kullanacağım için sürekli 4x4 olmayan golf daha avantajlı olabilir de bilmiyorum. Bunları araştıracağım.
Son zamanlarda buralarda off-roadcılarla beraber birkaç kamp yaptım, Neler yaptıklarını ve 4x4 otomobille onları yapamayacağımı zaten biliyorum. Aslında çok hoşuma gidiyor ama o alana bulaşacak olursam kolay kolay çıkamam, Yani bir off-road aracı alırsam akıllı akıllı karavanımı çekeceğimi zannetmiyorum. Zaten bu ana ilgim değil ben otomobil seviyorum. Partner tepee güzel ve partner kullanan arkadaşlarım var, araba çok seri ve güzel ama ben yine de otomobil istiyorum. Partner kamyonet geçiyor ve ayrı bir sınıfta, Burada bir diğer konu da eşimin de aracımızı kullanıyor olması. Golf şimdiki aracıma benzer bir araç ve eşim çok rahat kullanacaktır, Ayrıca ben golf'ün partner tepee'ye göre daha iyi sürüş dinamikleri olacağını düşünüyorum, Partner tepee gibi araçlar yerden daha yüksek ve daha ağır olacaktır, Ayrıca dönüş mesafesi de golften yüksek olacaktır. Zaten karavan çekerken bir de kendisi uzun bir araç istemiyorum.
Partner 1.6 turbo dizel motoruyla güzel bir çekici olabilir de, Olmaz demiyorum. Ama benim için mantıklı değil.

Yücel ralli mi yapacaksın ki partner ile subaru ya da golf'ü kıyaslıyorsun? Panelvan, camper ya da motokaravan kullanan biri için her üçü de aynı segmenttedir. Şu an kullandığım aracımla kıyasladığımda kangoo bana spor otomobil gibi geliyor. :smiley:

Öyle mi? Aslında Transporter'in kango'dan çok daha iyi olması lazım benim düşüncemde.
T4 Cityvan.. Favorimdir. Golfte de 4''tür. 5'i sevmiyorum onun kadar, Ama olsa da binerim.
İmpreza wrx sti iyi gider ama 1.8 alacağım alırsam. :smiley: Golf de alırsam onu da 1.8 alacağım. 1.8-2.0 vergi dilimine geçmek yok.
Tabii çok sonraki işler bunlar, gereksiz düşünceler, Ama olsun, İstekleri somutlaştırmak önemli yine de...

Kesinlikle aynı şey değil. Panelvanlar içerisinde belki kıyaslama yapılabilir ama yüksek ve uzun aracın sürüş dinamikleri otomobillerden çok farklı.

Yücel esasında haklısın. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha çok uzun zamanımız var. O zamana kadar fikirlerimiz, arzu ve isteklerimiz defalarca değişir.

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 istememin sebebi grip kontrol, ESP, Hill holder, yükseltilmiş ve güçlendirilmiş alt yapısı olması. Aynı sistemler Peugeot'nun SUV aracı 3008'de de var. ESP ile güçlendirilmiş grip kontrol sistemi sayesinde bu araç otomobillerin sürüş dinamiğini aratmıyormuş. Ayrıca hafif arazi şartlarında, yol durumuna göre ( kumlu, çamurlu, karlı) ayarlanabilen elektronik difransiyel kilidi sayesinde sürüş sağlanabiliyormuş. Ayrıca hillholder sayesinde arkanda karavanın olduğu halde sorunsuz rampalarda kalkış yaparsın. Şimdilik çekici araç olarak benim kafamda bu var. Yarın ne olur bilemem :smiley:

Saydığın özellikler iyi imiş, Allah gönlümüze göre versin o zaman hepimizin. :smiley:
Umarım alırsın bu partnerden...
Selamlar.

Arkadaslar bu araci sahibinden.com da gezerken gordum. T4 yuksek tavan. Ilan tarihi 2 gun once. VW arayan arkadaslar belki ilgilenebilirler. Fiyatta uygun gorunuyor ama o alici ile satici arasindaki mevzu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-t-4-transporter-yuksek-tavan-1997-2-4-dizel-37622366/detay

melihbozkurt' Alıntı:
Arkadaslar bu araci sahibinden.com da gezerken gordum. T4 yuksek tavan. Ilan tarihi 2 gun once. VW arayan arkadaslar belki ilgilenebilirler. Fiyatta uygun gorunuyor ama o alici ile satici arasindaki mevzu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-t-4-transporter-yuksek-tavan-1997-2-4-dizel-37622366/detay

Son resimde araç alçak tavan... :D

Hatta üsttekiyle aynı resim...

Bu "tavanı mobil" olan vw t4 yüksek tavan transporter, camper için uygun bir araç gözüküyor. Bence gidip görülmesi gereken bir araç. Teşekkürler Melih

Aracın tavanı photoshop'la kesilmiş. Motoru iyi durumda ise fiyat çok makul. Ekstra aksesuar ve donanımları saymazsak elinizde de iş geliyorsa 15.000 gibi rakamlara basit bir camper sahibi olunabilir. Ciddi bir kazası yoksa kaporta, boya ve değişen parça sorunlarına fazla takılmamak gerekir. Bu tür ufak tefek sorunlar benim aracımda da var. Kolay kolay çürüyecek bir araç gibi görünmüyor. Haydi birileri baksın şuna da kardeş camperler çoğalsın :smiley:

Teşekkürler Cem,bu telaffuz ettiğin rakkam,artı araç değil anladığım kadarı ile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR