Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,706
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Gülme Haldun, bence bu araçta sürekli yaşanır.

Hem atalarımız ne demiş? "Ev alma komşu al" demiş.

Bunu aldınmı komşunu keyfine göre değiştirirsin. :smiley:

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Gülme Haldun, bence bu araçta sürekli yaşanır.

Hem atalarımız ne demiş? "Ev alma komşu al" demiş.

Bunu aldınmı komşunu keyfine göre değiştirirsin. :smiley:

Üstadım,

Ben su deposunu hangi çeşmeden doldururum diye düşünüyorum...

Su deposu az ufak ama araç müthiş...

[/quote]

Haldun bey, benim aklımdaki 350 lt su deposuna çok demiştin. O zaman bu karavan hamam mı işletiyor ?

ben bu aracın benzerini bir ara alacak oldum . oto pazarında elimde metre enini, boyunu,yü
ksekliğini ölçtüm .enden dar diye vazgeçtim. bu ölçülerdeki depoları arkaya bağlı bir remorkla çekiyor olmalı

Tam yürür ev..
Aslında biraz daha büyük olmalı,
İçinde sürekli yaşamak için...
Bunda da olmaz değil bence ama bunun olağanüstü durumlar için pek esnekliği yok,
En azından iki oda bir salon olsa...

temiz su deposu 1000lt, pis su deposu 250lt vana yarım açık gezenlerden herhalde ;D

rtulun' Alıntı:
ben bu aracın benzerini bir ara alacak oldum . oto pazarında elimde metre enini, boyunu,yü
ksekliğini ölçtüm .enden dar diye vazgeçtim. bu ölçülerdeki depoları arkaya bağlı bir remorkla çekiyor olmalı

Resim yanıltmıyorsa TN 307 serisi kargo bölümü iç ölçüleri 1.80 en-1.80 h-3.5 arka kapı şöför mahalline kadar olması lazım.(panel vanlarında)Kaldıki bu alkovanlı ,Alkovan ankara fazer yapımı zannederim.Bunların alt şase ve kaporta arasında bir hayli yer var çok rahat temiz ve atık su tankı yerleştirilebilir.Bir arkadaşımızda aynısı olan bu karavanın iç dizaynını tarif etmeye çalışayım.burdaki banyo yerinde kapalı yüksek 2 kişilik yatak odası,köşe koltuğun arka bölümünün olduğu yerde banyo-wc,koltuk yan bölümün olduğu yerde U oturma gurubu ve masa(şöför koltuğuna kadar) yolcu koltuğu arkasında mutfak-lavabo-buzdolabı.arkadaki yüksek yatağın altı dışardan kapaklar vasıtası ile boydan boya depo.ve yine dışardan kapaklarla yaşam aküsü,takım dolabı olarak kullanılacak dolaplar.İç dizayn bu şekle yakın olsa yokuşlardaki hantallığına rağmen düşünmeden alırdım. Fiatı makul,arkadaşım 2 ay kendisi de yapım aşamasında fabrikada yatmak kaydı ile bu fiatın üzerinde maletmişti.Albümümde bundan başka resmini bulamadım.

CIMG0699.jpg

Aracın yapımı nasıldır, alkovanlı rahat mıdır bilemem...
Lakin üstündeki aksesuarları okurken cidden içim gitti... :D
Şöyle bir hamleye ülkemizde denk geleceğimi düşünmezdim doğrusu...

TEC30.jpg
TEC30-display.jpg

Yalnız waeco nun bildiğim kadarıyla aküsü yok... ::smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-eksiksiz-37477235/detay

Bu araçlar hakkında bilgisi olan var mı?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-boyle-temizi-zor-bulunur-sinifinin-en-temizi-37596275/detay

aslanahmet' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-boyle-temizi-zor-bulunur-sinifinin-en-temizi-37596275/detay

Hakan bey,bu araç hakkında fazla bilgim yok ancak bir önerim var ilgileniyorsanız.Bunun yerine NT 207 Mercedes bir araç daha işlevsel benim gözümde,onuda sahibinden com.yerine yolunuz düşerse Adapazarı-düzce sanayi lerinde araştırmak derim ben.Yakın tarihe kadar yolcu taşımasında kullanılan bu araçlar klima,abs,vb. kriterler istenince yolcu taşımada çok sayıda satılıyordu uygun fiata ben baktığım 2010 başlarında.

taiga' Alıntı:
Aracın yapımı nasıldır, alkovanlı rahat mıdır bilemem...
Lakin üstündeki aksesuarları okurken cidden içim gitti... :D
Şöyle bir hamleye ülkemizde denk geleceğimi düşünmezdim doğrusu...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-eksiksiz-37477235/detay

Ne yorum yazacağımı bilemedim bu ilana?...

"Araç ve karavan kasasının sağlamlığından emin olabilseydik keşke..." deyip geçiştireyim en iyisi :smiley:

aslanahmet' Alıntı:

Hakan, araç detaylı bir şekilde toplanmış gibi görünüyor. Motor sağlamsa fiyatı güzel. Titiz bir kaporta, boya ve karoser işçiliğinin maliyeti hiç de azımsanacak ölçülerde değil. Toplama yaplılmayıp temiz kullanılmış bir araçsa zaten daha da güzel. Kullanım özelliklerini bir bilene sormak gerek. Yol tutuş ve çekiş özellikleri konusunda güzel şeyler söylenmeyecektir emin ol. Ama bizim öncelikli olarak aradığımız da bunlar değil zaten ;)

orsaalabanda' Alıntı:
Ne yorum yazacağımı bilemedim bu ilana?...

"Araç ve karavan kasasının sağlamlığından emin olabilseydik keşke..." deyip geçiştireyim en iyisi :smiley:

Benim ilk aklıma gelen de yazık böyle bir araca bu donanım olmuştu,aslında araç rus malı eski bir rus markası stayer tarafından üretilen gaz sağlamlığı enson sorgulanacak araç,ancak ithal eden firma servis konusunda zayıf diye hatırlıyorum yaptığım araştırmalarda,eskiden resmi servisi olup halen özel servis olan bir yeri aradığımda bilgi almak için yedek parça sorununu rusyadan halletiklerini söylemişti,bu araçları 2005 te türkiyede pazarlayan şirket şimdi çin araçlarının satışını yapıyor Dfm-succe.

Hakan bey merhaba;

Bu aracin Ingiliz versiyonu olan LDV lerden cok sayida karavan gordum internette. Ozellikle yuksek tavan ve uzun sase olanlarinin ici oldukca ferah ve ic hacimleri ama en onemlisi cok ucuz olmalari sebebi ile tercih ediliyor. Bildigim kadari ile sizde istanbulda yasiyorsunuz ve ufak ve az yakan aracinizdan vazgecemiyorsunuz. Bu yuzden eger arac iyi ise kamp araci yapmak icin oldukca ucuz bir secim olur. Fakat hurdaya cikarilmaktan Turkiyede bunlardan pek kalmadigini dusunuyorum. Hurdanin cok olmasi guzel yedek parca anlamadinda oldukca ucuza bulunur. :smiley:

Cem, Melih bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Cem haklısın doğaya gidiyorsam araba süratli gitmiş önemli değil.Yavaş gidiyorsam yol tutuşu da önemli değil. Ama yolda kalmaktan, çekici ve tamirci çağırmaktan nefret ederim. İstanbul'a yakın olsaydı hemen gidip bakardım da Burhaniye'deymiş. Resimler bazen aldatabiliyor. Gidip hayal kırıklığıyla geri dönmek de var. Neyse önümüzdeki günlerde yolum o taraflara düşerse bakarım.

Melih Bey zaten bu araç sanırım İngiliz versiyonu BMC leyland. Daha sonra tahminen 2000 yılına kadar BMC Levend olarak üretilip satıldı. İstanbul Belediyesi'nde bu araçların açık kasa olanlarından çok vardı. Pazarcılar hala kullanıyor. Orjinal parça sıkıntısı yoktur yani.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR