Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,310
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Kesinlikle Cem'e katılıyorum. Motoru yıpratmanın, yakıt tüketiminin %50 sürücüye bağlı olduğunu düşünüyorum. Biraz altındaki aracın teknik özelliklerini, gücünü, torkunu bilip ona göre kullanmak lazım.

Ben sakin bir adamım mesela. Hep de sakin sürerim aracımı. Araba rampada bayıldı mı sol şeritten fırlayan, yeni nesil turbo dizel araçların peşine takılıp motoru yırtıp parçalamak yerine, vites küçültür hızımı düşürür sakin sakin sürerim aracımı.
Milletin 6 saatte gittiği yola ben 8 saate giderim. Millet 1 depo benzini bitirir ben hala giderim. "Nazar değmesin" diye ne kadar yaktığını da kimseye söylemem :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
1,9 TD dizel motor 100 km. de (2,5 ton yüklü ağırlık ile) şehir içi - şehir dışı ortalamada tam 8,5 lt. mazot yakıyor. Benim motorum 40.000 km. önce rektifiye olmuş. Elbette 2,5 TDİ motorla kıyaslanmaz ama kullanımı çok zevkli. Turbosu inanılmaz bir katkı sağlıyor araca. Sanıldığı kadar devirli ve çabuk yıpranacak bir motor değil. Turbo çok düşük devirlerde devreye giriyor ve aracı rahatlatıyor. Bülent'in T5'i kullandığımda benimkine göre aşırı devirli ve sinirli bir motoru olduğunu düşünmüştüm. Uzun yol konforu otomobilden üstün diyebilirim.

Bence bu motorların tutulmama nedeni önünde 2,5 TDİ gibi bir alternatif bulunmasıdır. Ancak 2,5 TDİ alternatifi yüksek tavan araçlarda yok. Yüksek tavanlar 1,9 TD ya da 2,4 düz dizel. Alçak tavanda da 2,5 TDİ olmasaydı bu araçların bir sürü kullanıcısı olurdu. Tamir-bakım masrafları 2,4 düz dizele göre nasıldır henüz bilmiyorum? (Aslında bunu öğrenmek de istemiyorum ;D )

İlandaki aracın kasası temiz görünüyor ancak sürücü kabininden aşırı hor kullanıldığı anlaşılıyor.

Etiketler

taiga' Alıntı:
Bu Land Rover 24.000 TL den satışa çıktı sonra 18500 e kadar düştü ama elde kaldı...
Şimdi aynı araca istenen rakam 36500...
Bu karavan üreticileri nasıl bir camiadır ben çözebilmiş değilim...
18500 e satılmayan araca eklenen sadece uydu sistemi ve arka dış taraftaki dolap... (Ki onun da projede olduğunu sanmıyorum)
Alana da satana da hayırlı olsun...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-land-rower-full-donanimli-motorkaravan-32387770/detay/

İstenen fiyat 27 olmuş...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-land-rower-full-donanimli-motorkaravan-32387770/detay

Hymer guzelmis klasik, dokuk ama toplanir, muammen bedel nedir acaba ???? tasis site acilmiyor

taiga' Alıntı:
İstenen fiyat 27 olmuş...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-land-rower-full-donanimli-motorkaravan-32387770/detay
bu fazer karavanın ticari anlayışını çözemedim en az 5 kez bu başlık altında bu tip vakasına rast geldim

Benim ilk karavanımdı. 2005 yılında satmıştım. Bugün ilanını görünce anılarım canlandı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-92-model-karavan-35113837/detay/

drares' Alıntı:
Benim ilk karavanımdı. 2005 yılında satmıştım. Bugün ilanını görünce anılarım canlandı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-92-model-karavan-35113837/detay/

Haşmet bey canlanan anılarınızın yanında size bu karavanı sattıran nedenleri (özel sebepler hariç) bizle paylaşırmısınız.

drares' Alıntı:
Konu dışında bir soru sorcam motor arıza yaptığında kabini öne nasıl yatırıyordunuz ?

enverdede' Alıntı:
Haşmet bey canlanan anılarınızın yanında size bu karavanı sattıran nedenleri (özel sebepler hariç) bizle paylaşırmısınız.
Araç gayet güzel ben talip bile olacaktım satma nedeniniz neydi paylaşırsanız sevinirim.

drares' Alıntı:

Hasmet bey mademki eski araciniz arac hakkinda biraz bilgi verirseniz belkide almayi dusunen arkadaslar vardir. Mesela benim aklima kamyonetten cevirme oldugu icin kullanmasi zor olurmu sorusu geliyor?

Arkadaşlar aslında buraya benim eski karavanım olduğunu yazarken bu sorularla karşılaşacağımı bilmeliydim. Aracı ben 2005 yılında aldım, 1sene sonra da sattım. Araç İsuzu yani oldukça güçlü, motoru sadece karavan olarak kullanıldığından temiz, karavan kısmı yeterli, can karavan yapımı aluminyum saç kasa,geniş ferah bir iç dizaynı var. Yakıtı ducatolara göre biraz fazla 10-11 lt/ 100 km. Bakımı çok masraflı değil. Lastikleri ve jantları değişmesi gerekiyordu. Çünkü eski tip iç-dış lastikler ve jantları vardı. Hidrolik direksiyonunun olmayışı en büyük sıkıntıydı. Park etmek çok zordu. Ama ben bu karavanla bir yıl içinde 10000 km.nin üstünde yol yaptım ve çok zevk aldım. Aldığımda yaklaşık 5000 lira harcayıp bir çok yerini elden geçirdim. Sanırım son sahibi de tv, uydu anten, yat tipi wc eklemiş. Ben 5 sene önce 25000 liraya satmıştım. Şimdi yine aynı fiyata satılık. bu parayı eder mi? bence eder. Ama alacak olan yine de kendi gözlemlerini ihmal etmesin ne de olsa ben 5 yıl önce satmıştım ;) ;) ;)

Hasmet bey;

Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. Isine yarayan bir arkadas mutlaka olacaktir. Eger karavanin tek derdi hidrolik direksiyon ise bence sorun degil. Cunku bildigim kadari ile ayni markanin hidrolik direksiyonu varsa takilabilir diye biliyorum.

BURSADAKİ KARAVANI BİR ARKADAŞIMIZ 9,000 TL'YE ALDI HAYIRLI OLSUN KAPIKULEDEKİ KARAVAN NE FİYATA GİTTİ İHALEYE KATILAN ARKADAŞ VEYA BİGİSİ OLAN ARKADAŞ VARMI?

Haşmet Bey, Güzelmiş eski karavanınız,
Yalnız, aklıma takılan bir şey var, Ehliyet sınıfı nedir? Kamyon ehliyeti gerekiyor mu kullanmak için?
Selamlar,

yugun' Alıntı:
Haşmet Bey, Güzelmiş eski karavanınız,
Yalnız, aklıma takılan bir şey var, Ehliyet sınıfı nedir? Kamyon ehliyeti gerekiyor mu kullanmak için?
Selamlar,
Yücel hocam kamyonet olduğu için B sınıfı ehliyet yetiyor.

Evet arkadaşlar burada bir çok karavanı tartıştık. Bazılarımız panelvan alarak karavan imal etti. Bazılarımızsa imalata devam ediyor. Aşağıdaki ilan aklıma farklı bir seçeneği getirdi. Aracı alıp içini yeniden karavan olarak imal etmek! ne dersiniz?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-27-bin-km-ilk-sahibi-interkol-sifir-gibi-35263259/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR