Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,217
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Pardon, araç bu: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2007-citroen-jumper-takas-olur/detay

Alpaslan Yarar

Etiketler

Arkadaşlar yine hiç bakmadiğim açilardan bu 15.6 metreküplük araca bakma şansı oldu.Dediğiniz gibi ön taraf yukari kalkmış arka aşağıda içindeki imalattan da obozite problemi olabilir gibi.

Sayın Alpaslan (barıscım) Bey bu araca bakarken ranzaları sevmedim iki kişilik yatak sıkıntısı var gibi bir de araç muhtemelen pert bir aracın toplanmasından yapılmış.Karavan yaptirmak için temiz az kilometreli araç peşinde koşarken böyle bir aracı ben tercih etmem.Bir de bu araçlarda şasi aracın kendi kaportası olduğundan ne derece sağlıklı doğrultulabilir ondan yana da kaygılarım var.

TA2RX' Alıntı:
Ben 12 yıldır her yıl 20-25 gün arası ağustosta motorsikletle yurt dışına çıkıp tatil yapıyorum.Devamlı kampinglerde konaklıyorum.Ama artık biraz yorulduğumu hissettiğimden karavana karar verdim.Bunda yurtdışındaki campinglerin ve biz çadirda donarken karavancilerin pencerelerinin önünde şaraplarını yudumlamalarının etkisi büyük :smiley: en fazla iki kişi yolculuk yapacağımdan camper de karar kıldım.Ama yurt dışındaki araçları görünce hiçbirsey beyenemiyorum.Türkiyede karavan sahibi olmak ne zormuş bunu anladım.altı aydır araştırıp ilanlarla yatıp kalkıyorum neredeyse:smiley:)

Yorumunuz için teşekkürler sayın Goldwingerr.
Bu araca bir ara bakmaya çalışacağım. Yorumlarınız çok kıymetli...
Başka???
Alpaslan

Öncelikle forumdaki saygıdeğer büyüklerime saygılarımı, yaşıtlarım ve küçüklerime sevgilerimi gönderiyorum.

Uzun zamandır forumu takip edemiyorum. Belki bu link verilmiştir ama

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-tertemiz-vizeli-motokaravan-107505849/detay

ilandaki aracın hiç hasarı görünmüyor ve özel amaçlı taşıt geçiyor. Hafta sonu gezileri ağırlıklı olmak üzere 2 yetişkin, 2 çocuk için bu karavan fiyat ve kullanım açısından ilk kez karavan sahibi olmayı düşünen biri olarak uygun mudur? Konunun uzmanı değerli forumdaşlarımdan yorum rica ediyorum. Saygılarımla,

Bir kaç sayfa geriye giderseniz hakkında bilgi olması lazım

Goldwingerr' Alıntı:
Ben 12 yıldır her yıl 20-25 gün arası ağustosta motorsikletle yurt dışına çıkıp tatil yapıyorum.Devamlı kampinglerde konaklıyorum.Ama artık biraz yorulduğumu hissettiğimden karavana karar verdim.Bunda yurtdışındaki campinglerin ve biz çadirda donarken karavancilerin pencerelerinin önünde şaraplarını yudumlamalarının etkisi büyük :smiley: en fazla iki kişi yolculuk yapacağımdan camper de karar kıldım.Ama yurt dışındaki araçları görünce hiçbirsey beyenemiyorum.Türkiyede karavan sahibi olmak ne zormuş bunu anladım.altı aydır araştırıp ilanlarla yatıp kalkıyorum neredeyse:smiley:)

Fazla mükemmeliyetçi olmayın. Her şeyin en iyisini ararsanız sonsuza kadar ararsınız. Mali açıdan sorununuz yoksa aracı buradan içini yurt dışında alabilirsiniz, örneğin. Eliniz sıkışıksa boş, temiz bir araç alıp onunla gezmeye başlayabilirsiniz. Paranız oldukça ufak ufak içini yaparsınız. Aradaki uzun geçiş döneminde çadırda yatmak yerine araçta yatmış olursunuz. İkisinin arası bir seçenek (benim elimden iş gelmez) derseniz, aracı alıp içini başkasına yaptırabilirsiniz, vs. sonuçta bu iş büyük oranda bütçe işi. Ama her bütçeye göre bir çözüm illa ki var. Tiyatrocuların meşhur deyişiyle: iki kalas, bir heves.

Bekir Bey biryerden başlayacağımız kesin.Aceleciğime yenik düşüp yanlış bir adım atmamaya çabalıyorum.Serbest sohbet bölümünde yazdım az kalsın bugün sağlam bir galerici tarafından dolandırılacaktım:((

Sayın Goldwinger,sahibinden araç almak daha uygundur diye düşünüyorum.Galeriye parayı verdinizmi iş bitti.Birinde alışveriş,diğerinde ticaret ve para kazanma mantığı var,yanılıyormuyum?selamlar.

Gezenbilir katılımcılarından Vehbi Bey Mezopatamya Yıldızı 'nın aracı 7-8000 Tl harcamayla uygun bir usta bulunursa tam donanımlı bir araç haline getirilebilir.Şu haliyle dahi araç bedeli ve üstüne harcananları hesapladığınızda istenen paraya ancak toparlanabilir diye tahmin ediyorum.....ÖTV problemi yok ise değerlendirilebilir kanısındayım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mzptmy-yildizi-108149868/detay

PARATROOPER' Alıntı:
Öncelikle forumdaki saygıdeğer büyüklerime saygılarımı, yaşıtlarım ve küçüklerime sevgilerimi gönderiyorum.

Uzun zamandır forumu takip edemiyorum. Belki bu link verilmiştir ama

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-tertemiz-vizeli-motokaravan-107505849/detay

ilandaki aracın hiç hasarı görünmüyor ve özel amaçlı taşıt geçiyor. Hafta sonu gezileri ağırlıklı olmak üzere 2 yetişkin, 2 çocuk için bu karavan fiyat ve kullanım açısından ilk kez karavan sahibi olmayı düşünen biri olarak uygun mudur? Konunun uzmanı değerli forumdaşlarımdan yorum rica ediyorum. Saygılarımla,

Siz giderken cocuklar nerede oturacak. Emniyet kemerli bir koltuktan bahsediyorum.

insel' Alıntı:
Siz giderken cocuklar nerede oturacak. Emniyet kemerli bir koltuktan bahsediyorum.

Insel hocam aslinda cogu zaman gozden kacan onemli bir nokta. Panelvandan donusturulen araclara 1+1 yasa maksimum 2+1 ruhsat veriliyor ve arkada emliyet kemerli bir koltuk olmuyor. Bu tip araclar 2 veya daha cok cocuklu aileler icin uygun olmuyor. Ne yazikki bu araclara 4+1 yada 5+1 gibi ruhsat cikartmakta prosedurler yuzunden cok zor. Bu tip kullanicilarin bence mutlaka orjinal 4+1 yada 5+1 ruhsatli ve koltuklu araclara yonelmesinde fayda var.

Melih ruhsatta 4 artı 1 yada 5 artı 1 yazan aracı motokaravana dönüştürdüğünüzde o kadar kişinin yatma yerinide projede göstermeniz gerekiyor panelvanlarda bu biraz sıkıntılı.

3+1, 4+1, 5+1'li karavanlar ile 2+1, 1+1'li karavanlarda milat 01/01/2009 sabahı, bu tarihden sonra sadece 1+1 ve 2+1, diğerleri mazide anı-örnek olarak kaldı...Tesadüf çevrilirseniz, tesadüf polisde bu konuyu biliyorsa fazla her yolcu için 39TL ceza yazar olur biter....Çevirmelerde dikkat edilen, araçda kaç kişi olduğundan ziyade, ön tarafda kucak kucağa kaç kişinin oturduğu, polisin dikkat ettiği 2 veya 3 kişilik koltukda sıkışıp kaç kişinin oturduğu...1+1 karavan ile bir çok çevirmeye 4 kişi ile girdim, hiç bir sorun çıkmadı, ama bizde öndeki tek kişilik yolcu koltuğuna 2 kişi sıkışıp oturmadık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.