Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,780
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Atilla Bey, arkadaki koltuğa çelik bir çerçeve ve emniyet kemeri takilsa, projede de gösterilse 4 kişilik ruhsat çıkartılması mümkün olur diye düşünüyorum. Tabii 4 kişilik de yatma yeri gösterilmek kaydıyla...

Etiketler

atiladi' Alıntı:
3+1, 4+1, 5+1'li karavanlar ile 2+1, 1+1'li karavanlarda milat 01/01/2009 sabahı, bu tarihden sonra sadece 1+1 ve 2+1, diğerleri mazide anı-örnek olarak kaldı...Tesadüf çevrilirseniz, tesadüf polisde bu konuyu biliyorsa fazla her yolcu için 39TL ceza yazar olur biter....Çevirmelerde dikkat edilen, araçda kaç kişi olduğundan ziyade, ön tarafda kucak kucağa kaç kişinin oturduğu, polisin dikkat ettiği 2 veya 3 kişilik koltukda sıkışıp kaç kişinin oturduğu...1+1 karavan ile bir çok çevirmeye 4 kişi ile girdim, hiç bir sorun çıkmadı, ama bizde öndeki tek kişilik yolcu koltuğuna 2 kişi sıkışıp oturmadık...

Atilla abi Insel hocamin vurgulamak istedigi ve benimde bahsettigim konu arkada emliyet kemerli bir koltugun olmayisi. 30-40 TL ceza sorun degil fakat en ufak bir kazada arkadakiler emliyet kemerleri olmadigi icin kotu yaralanabilirler. Eger bir sekilde aracin tasima kolanlarindan birine saglam kaynak yaptirdiginiz bir emliyet kemeri olursa en azindan arkadaki yolcularda guvenlu yolculuk yaparlar ve en fazla yakalanirsaniz ceza odersiniz. Ama arac %100 yasal olmaz. Sonucta 1+1 yada 2+1 olacak.

Benim bildigim originalinde 4+1 yada 5+1 olan city vanlara 4+1 ruhsati veriliyor eger yatacak yer varsa. Yatacak yer icin yuksek tavan araclar ideal. En azindan 4 kisilik yatacak yer gostererek 4+1 ruhsat alinabilir ve arkadaki yolcularda emliyet kemerlerini takarak guvenli yolculuk yapabilirler. Bu durumdada camp araci kuculuyor ne yazikki ama ne yardan ne serden gecerim diyerek bu isler olmuyor. Birinden birini secmek lazim.

theta' Alıntı:
Atilla Bey, arkadaki koltuğa çelik bir çerçeve ve emniyet kemeri takilsa, projede de gösterilse 4 kişilik ruhsat çıkartılması mümkün olur diye düşünüyorum. Tabii 4 kişilik de yatma yeri gösterilmek kaydıyla...

Yasal olarak benim bildigim yeni kanuna gore bunu yapmak cok zor. Birincisi sanirim aracta ABS olmasi zorunlu. Koltuklar TSE belgeli ve orjinal olmak zorunda ve arac belli mercilere testlere gitmesi gerekli diye hatirliyorum. Hem cok maliyetli hemde uzun bir surec.

Arkadaki emliyet kemerlerini ancak kendi guvenliginiz icin yapabilirsiniz. Arac 1+1 yada 2+1 olmaya devam eder.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-van-minibus-dunyada-tek-104836222/detay
bu da ilginç

Melih, seni anlıyorum, arka koltuklara emniyet açısından tabiki emniyet kemeri takılabilir, bunun için hiç bir şart yok, emniyet kemeri araçda istediğin her yere takılabilir, ama emniyet kemeri takıldı diye resmi yolcu oturumu alınamaz...
Hatta yazdığın gibi, Türk işi uyanıklık yapıp 4+1 camlıvan panelvanı karavana dönüştürünce fazlalık koltuklar siliniyor...Tamim açık araç önemli deyil, "karavan dönüşümünde kargo bölümüne yolcu koltuğu verilmez", yolcu araç kupası ile sınırlıdır, ve karavan dönüşümünde yolcu sayısı kadar ( insani nitelikde) yatacak yer göstermek zorunludur..
Meraklı biri çıksada ilk proje parasını çöpe atma riskine girip, çoklu koltuğu denese, bizde görsek, ne güzel olurdu...

atiladi' Alıntı:
Hatta yazdığın gibi, Türk işi uyanıklık yapıp 4+1 camlıvan panelvanı karavana dönüştürünce fazlalık koltuklar siliniyor...Tamim açık araç önemli deyil, "karavan dönüşümünde kargo bölümüne yolcu koltuğu verilmez", yolcu araç kupası ile sınırlıdır, ve karavan dönüşümünde yolcu sayısı kadar ( insani nitelikde) yatacak yer göstermek zorunludur..
Meraklı biri çıksada ilk proje parasını çöpe atma riskine girip, çoklu koltuğu denese, bizde görsek, ne güzel olurdu...

Siz şu meşhur "tamim"in (ya da mevzuat hükmünün) ayrıntılarını vermeyi reddettiğiniz sürece bu tartışma sonsuza kadar gidecek. Siz bu iddiayı ne zaman ortaya atsanız ben size bunun SOMUT dayanağını soracağım.

İki sene daha sabrederseniz ben "meraklı biri" olarak bunu deneyeceğim. Dilerim aldığım zaman "taşrada bazı yerlerde bu işler kişisel ilişkilerle hallediliyor" türü sudan bahanelerin arkasına saklanmazsınız.

Selamlar,

Bu konu benim açımdan da, yakın gelecekte sahibi olmayı umduğum kamper planım için önem taşıyor.
Tam da 2+1 in, son nokta olduğuna ikna olabilmişken, şimdi olduğu gibi bir tartışma ile ümitleniveriyorum acaba fazlası olurmu diye.
Benim ihtiyacım 15 veya 17 m3 araçta 3+1. Konuyu takipteyim...

Alpaslan

Dün itibari ile aracımı aldım 17 metreküp 2008 ducato.Ben de sanırım öndeki ikili koltuğu söküp dönerlimyapacağım ruhsat 1+1 çıkacak ama arkadaki oturma grubuna emniyet kemeri koyacağım ki her ne kadar ruhsat 1+1 olsa da fazla kişi bindiğinde emniyetli yolculuk yapması diye düşünmekteyim.Feci heyecanlıyım :smiley:

Goldwingerr' Alıntı:
Dün itibari ile aracımı aldım 17 metreküp 2008 ducato.Ben de sanırım öndeki ikili koltuğu söküp dönerlimyapacağım ruhsat 1+1 çıkacak ama arkadaki oturma grubuna emniyet kemeri koyacağım ki her ne kadar ruhsat 1+1 olsa da fazla kişi bindiğinde emniyetli yolculuk yapması diye düşünmekteyim.Feci heyecanlıyım :smiley:

Aracınız hayırlı olsun....yeni bir başlık altında bundan sonraki süreçleri yeni bir başlık altında paylaşırsanız heyecanla takip ediyor olacağız.....

Goldwingerr' Alıntı:

Bence, arkada; ruhsata işlenmeyen yolcuyu taşımamalısınız.Ruhsatı 2+1 alın.Ama gezilerinizi 2 yerine tek koltuk koyun,sürücü ve yolcu koltuğunu da dönerli yapın.İhtiyaç halinde(TÜV ve Torun için)2 li koltuğu monte edin.20 dk alır.Oturma gurubuna alacağınız her yolcu için, (TSE li) emniyet kemeri yoksa cezalandırılabilirsiniz.Belki cezayı bir yolla atlatmak mümkün olabilir.
Ama sorun yinede çıkabilir..Kasko ve trafik sigortalarında projenize uygun ruhsat verilir.1+1 veya 2+1 vb gibi. Bunun dışında yolcu; kabaca kaçak yolcu taşınmasında ,istenmeden yapılan bir kaza halinde;
sigorta şirketleri bu durumu öne çıkarır ve zararlarınızı karşılamazlar.

airboat' Alıntı:
Bence, arkada; ruhsata işlenmeyen yolcuyu taşımamalısınız.Ruhsatı 2+1 alın.Ama gezilerinizi 2 yerine tek koltuk koyun,sürücü ve yolcu koltuğunu da dönerli yapın.İhtiyaç halinde(TÜV ve Torun için)2 li koltuğu monte edin.20 dk alır.Oturma gurubuna alacağınız her yolcu için, (TSE li) emniyet kemeri yoksa cezalandırılabilirsiniz.Belki cezayı bir yolla atlatmak mümkün olabilir.
Ama sorun yinede çıkabilir..Kasko ve trafik sigortalarında projenize uygun ruhsat verilir.1+1 veya 2+1 vb gibi. Bunun dışında yolcu; kabaca kaçak yolcu taşınmasında ,istenmeden yapılan bir kaza halinde;
sigorta şirketleri bu durumu öne çıkarır ve zararlarınızı karşılamazlar.
Seyfettin Hocam gerçekten çok haklısınız ben 1+1 düşünüyordum ama yazdıklarınızdan sonra 1+2 alınması çok mantıklı.Hocam bir sormak istediğim iki konu var birincisi dönerli koltuğu tutan mekanizma bir allah korusun kaza anında sağlam mıdır ortadan tek vida tutuyor gibi geldi bana.diğeri de sizin kapınızı çok beğendim karavanınızın imalat aşamasını okurken ama aklıma şu takıldı bu araçların şasisi kasası olduğundan böyle bir kapı açmanın sağlamlık açısından bir dez avantajı olur mu yoksa zaten içine konan karkas ve mobilyalar aracı daha da sağlamlaştırıyor mu?İzmir'den çok selamlar

Goldwingerr' Alıntı:
Seyfettin Hocam gerçekten çok haklısınız ben 1+1 düşünüyordum ama yazdıklarınızdan sonra 1+2 alınması çok mantıklı.Hocam bir sormak istediğim iki konu var birincisi dönerli koltuğu tutan mekanizma bir allah korusun kaza anında sağlam mıdır ortadan tek vida tutuyor gibi geldi bana.diğeri de sizin kapınızı çok beğendim karavanınızın imalat aşamasını okurken ama aklıma şu takıldı bu araçların şasisi kasası olduğundan böyle bir kapı açmanın sağlamlık açısından bir dez avantajı olur mu yoksa zaten içine konan karkas ve mobilyalar aracı daha da sağlamlaştırıyor mu?İzmir'den çok selamlar
1. ben 1+1 düşünüyordum ama yazdıklarınızdan sonra 1+2 alınması çok mantıklı.
1+2 ruhsatta siz neden eksik(1+1) yolcu taşıyorsunuz,diye sorulacağını sanmıyorum.
2.dönerli koltuğu tutan mekanizma bir allah korusun kaza anında sağlam mıdır ortadan tek vida tutuyor gibi geldi bana.
Döner koltuk mekanızmaların tümü(arkadaşlarımızın yaptığı dahil) sürücü koltuğunda bulunan ileri geri kayar mekanızmanın üstüne-yani üst kayarla koltuk arasına-monte ediliyor.
Yapılış projesine göre sürücü koltuğunu 2cm ile 8cm arasında yükseltiyor.Bu mekanizma da 180c dönebilmesi için merkezden bir civata ile döner olarak sabitleniyor.Kısaca; koltuk altı şaseye sabit,kayar mekanızma ileri geri serbest,dönmek için merkez kalıyor.Seyahat anında,dönen ekipman bir pimle sabitleniyor.Ben kendi yaptığım ekipmanla sorunsuz olarak 2000klm yaptım.
3.bu araçların şasisi kasası olduğundan böyle bir kapı açmanın sağlamlık açısından bir dez avantajı olur mu yoksa zaten içine konan karkas ve mobilyalar aracı daha da sağlamlaştırıyor mu?
Panelvan araçlarda,sağda 140 cm açılabilen kapılar var.Hatta doblo türü araçlarının son modellerinde sol ve sağında olmak üzere 5 kapılı yapıldı.PSA gurubu araçlarda da Şasi var.Bu Şasi üzerine açık kasa kamyonetde yapılıyor.Zaten sağda bulunan kayar kapıda kasa üzerinde hareket ediyor.Öyleyse sagda bulunan kapıyı sabitleyip,solda yarısı kadar,yarı ağırlıkdan daha az birkapı yapmakda sakınca olmadığını düşündüm.
Üstüne üstlük;araç arkasında bulunan,iki adet camlı kapıyı iptal edip,altına da dışardan açılabilen bagaj yerleştirdim. Arkaya yerleştirildiğinde soğukdan ve tozdan şikayet eden karavancı dostlarımız vardı.
Ben o çağrılara uydum ve kapıları iptal edip,alt bölüme dıştan açılabilen bagaj kapagı yaptım.
Soldan karavan kapısı yapmamın nedeni de topiğimde ayrıntısı ile yazılmıştır.
Selamlar,başarılar dileğimle.

Karavan degil ama karavan yapilmak uzere PSA adiyi olarak degerlendirilebilir. Arac fotograflarda cok temiz gorunuyor. Birde ozellikle saticinin her hangi bir porblem cikmasi halinde yol ve konaklama masraflarini karsilamasi vaadi oldukca iddali ve aracin gercekten temiz olabilecegini dusunduruyor. Bu tarz arac arayanlarin bir goz atmasini oneririm.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-2007-model-ducato-170-binde-orjinal-hatasizz-108199516/detay

Goldwingerr' Alıntı:

Hayırlı olsun Sayın Goldwinger. Umarım gönlünüzdeki karavanı gerçekleştiririsiniz.
İzliyor olacağız...

Alpaslan

melihbozkurt' Alıntı:
Karavan degil ama karavan yapilmak uzere PSA adiyi olarak degerlendirilebilir. Arac fotograflarda cok temiz gorunuyor. Birde ozellikle saticinin her hangi bir porblem cikmasi halinde yol ve konaklama masraflarini karsilamasi vaadi oldukca iddali ve aracin gercekten temiz olabilecegini dusunduruyor. Bu tarz arac arayanlarin bir goz atmasini oneririm.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-2007-model-ducato-170-binde-orjinal-hatasizz-108199516/detay

Aracın ön düzeninde ve motorunda diye o kadar vurgu yapmış ki diferansiyelinde, şasesinde, elektrik sisteminde, vs. sorun mu var acaba diye düşünmeden edemedim.

Sayın arkadaşlar bir aracın plakası kapatılmışsa(bu konuda sahibinin ifadesi ne olusa olsun) benim için o araç orada bitmiştir bedava verseler almam .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR