Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,768
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Evet, ben de şimdi dikkat ettim: sileceklerin konumu da sağdan direksiyona göre düzenlenmiş. Şöförün önünü daha iyi temizleyebilmesi için simetriği olmalıydı soldan direksiyonda...

Etiketler

melihbozkurt' Alıntı:
Birde aracin uzerinde Plaka yok. Sadece fotograf cektirmek icin plakalari cikarttiklarini dusunmuyorum. Arac cekme belgeli olabilir.

Kendi adıma plakası okunmayan her türlü aracın MUTLAKA bir sorunu olduğunu varsayarım. Saklayacak bir şeyi olmayanın plakayı gizleme ihtiyacı duymayacağını kabul ederim. Bence yoksayın.

Bu araç sanırım yaz aylarında Muğla Dalaman'da Tasiş tarafından gümrük ihalesinde satışa çıkan araç.Sağdan direksiyonlu idi,iyi hatırlıyorum.Sanırım 10-15 bin tl gibi bir fiyata satışa çıkmıştı.

Merhabalar İzmir'den ben de bu araca bakmiştim ama tartiştiğiniz detaylari hiç düşünmemiştim.Burada tartişmak bizim gibi karavan alacaklara çok faydali.Araçtaki lavabo da ocak olmayışı benim de dikkatimi çekmişti.Dün kendi karavanini yapanlar bölümünde ford indigonun alınıp sonradan başa gelenleri okuyunca çok ince eleyip sık dokumak gerekliliğini anladım zira ben de yazın az kalsın aynı araçtan alacak idim bir tane.
İzmir den selamlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-kullanilmamis-15.6m3......eksiksiz-107754651/detay bunun hakkinda ne düşünüyorsunuz cok uzun zamandir satişta zamam zaman ilanı kalkıp tekrar koyuluyor.Böyle bir araç düşündüğümden ilgimi çekti.

Goldwingerr' Alıntı:
Merhabalar İzmir'den ben de bu araca bakmiştim ama tartiştiğiniz detaylari hiç düşünmemiştim.Burada tartişmak bizim gibi karavan alacaklara çok faydali.Araçtaki lavabo da ocak olmayışı benim de dikkatimi çekmişti.Dün kendi karavanini yapanlar bölümünde ford indigonun alınıp sonradan başa gelenleri okuyunca çok ince eleyip sık dokumak gerekliliğini anladım zira ben de yazın az kalsın aynı araçtan alacak idim bir tane.
İzmir den selamlar

Adı geçen Ford İndigo'yu sanki tanıyorum gibi ;D

Evet izmirde vardi aynisindan bir tane bakmis ama almaya cesaret edememistim.dun de adeta yeniden yaptiginiz araci okuyunca sansliymisim dedim :smiley:))
Bu arada birsey bugun camperleri incelerken dikkatimi cekti sormak istiyorum.Avrupa ve Amerika sitelerinde hep arkaya karsilikli divan seklinde dizayn yapip gece yataga cevirmisler.Sitede boyle yapmak isteyen yok hic neden ki acaba kullanissiz mi ?

Goldwingerr' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-kullanilmamis-15.6m3......eksiksiz-107754651/detay bunun hakkinda ne düşünüyorsunuz cok uzun zamandir satişta zamam zaman ilanı kalkıp tekrar koyuluyor.Böyle bir araç düşündüğümden ilgimi çekti.

Öncelikle aracın ruhsatını ve maliyede ne tür bir araç olarak kayıtlı olduğunu ve borcu olup olmadığını araştırın. Yanlış bilmiyorsam 15.6 m3 araçlar çok uzun bir süredir üretilmiyor. (Bilenler daha sağlıklı bilgi verecektir.). Araç 5 yaşından önce karavana çevrildiyse yüzde 130 ÖTV'ye tabi. Bunu siz ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Iveco'dan dönüştürülen araçların metrekaresi fazla olduğu için ferahtır. Buna karşılık, arka tekerden sonraki bölüm fazla uzun olduğu için engebeli arazide (örneğin asfaltı olmayan yaylalarda) sorun çıkarır. Karavan konusunda karar vermezden önce ne tür bir tatil anlayışınız olduğunu kesinleştirin. Deniz kenarı mı, dere-tepe ne gelirse mi? Kamping mi açık arazi mi? Kaç kişiyle? Ne kadar konfor düşkünüsünüz? vs.

Goldwingerr' Alıntı:
Evet izmirde vardi aynisindan bir tane bakmis ama almaya cesaret edememistim.dun de adeta yeniden yaptiginiz araci okuyunca sansliymisim dedim :smiley:))
Bu arada birsey bugun camperleri incelerken dikkatimi cekti sormak istiyorum.Avrupa ve Amerika sitelerinde hep arkaya karsilikli divan seklinde dizayn yapip gece yataga cevirmisler.Sitede boyle yapmak isteyen yok hic neden ki acaba kullanissiz mi ?

Bizim insanımız ekabir. Yatak her an hazır olsun, ikide birde yatak yap-kaldırla uğraşmayalım ister. (Buna ben de dahilim. ;D )

Goldwingerr' Alıntı:

Bekir Bey' in "Ekabir" görüşüne ek olarak, arkaya karşılıklı divan şeklindeki yerleşimin bence önemli bir dezavantajı da, banyonun şöför mahallinin arkasına yerleştirilmek zorunda kalınması nedeniyle burada oluşan sıkışıklık...

Goldwingerr' Alıntı:
Aracın fotoğrafından aracın fazla yüklü gibi durduğunu gözlemledim siz eğer araca pazarlık edecekseniz bir kantara çekin derim iç mobilyalar güzel gibi duruyor sağlam olsun diye sanki kalın malzemeden mobilya yapılmış gibi.

ferruh55' Alıntı:
Aracın fotoğrafından aracın fazla yüklü gibi durduğunu gözlemledim siz eğer araca pazarlık edecekseniz bir kantara çekin derim iç mobilyalar güzel gibi duruyor sağlam olsun diye sanki kalın malzemeden mobilya yapılmış gibi.

Sanırım aracın son 1 yıl içinde 3. veya 4. ilana çıkışı önceleri € olarak fiyatlandırılmıştı. Hatırladığım kadarıyla kilometresi 300000 üstüydü ve benimde ilk izlenimim toplam ağırlıkla ilgili sıkıntıları olabileceği yönündeydi.....Sahip olduğu donanıma göre fiyatı çok ucuk olmamasına rağmen bugüne kadar satılmamasının bir nedeni olmalı...
Kalın sağlıcakla

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2007-citroen-jumper-takas-olur/detay

aracın ilana 3. çıkışı önceki çıkış tarihleri gözönünde bulundurulduğunda ÖTV problemi olma ihtimali yüksek Problemi yokise ufak tefek dokunuşlarla daha kullanışlı hale getirilebilir....

50 bin tl istenen Iveco uzun zamandır, önce euro sonra 51 bin tl olarak satışta.o dönemlerde telefon etmiştim aracın 49 in liraya mal olduğunu ve en son bin lira ikram edebileceklerini söylemişlerdi.

Goldwingerr' Alıntı:

Bu aracin yuksek ihtimalle obezite problemi var. :smiley: Saka bir yana fotograflardanda belli oldugu uzre arac arkaya dogru biraz yatmis belliki orada bir agirlik dengesizligi var. bu kadar buyuk aracta birde ev tibi mutfak mobilyalari vs. kullanilinca bence bu arad 3.5 un ya uzerinde yada 3.5 ton civarindadir. Eger durum buysa buyuk sikinti yaratir. Eger ben T-shirtumu giyer tatilime cikarim yanima birsey almaya gerek yok diyen varsa onu bilemem. :smiley:

Birde aracin arkadasi cok uzun oldugu icin yaklasma acisi cok dar. Degil dag bayir, asfaltta bile duz yolda aniden basliyan bir yokusa tirmanmaya calisirken aracin arkasi yere surtebilir.

Merhaba,
Bu araç epeydir dikkatimi çekiyordu. İlanı zaten vardı yenilemişler.

Yukarda da Sayın carpediem'in de dikkat çektiği bu araç için daha fazla ne söylenebilir?
Ben karavan konusunda yeni sayılırım, dolayisiyle benim eksiğim olabilir, bu dizayn benim rastlamadığım bir dizayn.
Hem mutfak, hem wc hem buzdalabı aynı tarafta kalmış. Denge sorunu olabilir mi? Depolarla dengelenmeye çalışılmış olması ihtimali varmıdır?
Başkaca söyleyecekleriniz neler olabilir?

Bu aracın tahmin edilen yaş ve dolayisiyle olası ÖTV derdinden başka ne gibi sorunu olabilir, neler kontrol edilmeli?

Herkese teşekkürler...
Alpaslan Yarar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR