Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 820,826
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

airboat' Alıntı:
1+2 ruhsatta siz neden eksik(1+1) yolcu taşıyorsunuz,diye sorulacağını sanmıyorum.

Bana bir keresinde soruldu. Trafik polisi, ruhsata baktı ve emniyet kemerli koltukları tek tek saydı.

Etiketler

metintüre' Alıntı:
Sayın arkadaşlar bir aracın plakası kapatılmışsa(bu konuda sahibinin ifadesi ne olusa olsun) benim için o araç orada bitmiştir bedava verseler almam .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla.

Ben buna katilmiyorum. Bizde aracimizi satisa koydugumuzda plakasini kapatiyoruz. Plakanin sokulup cikarilmissa farkli birsey ama sanal olarak yada bir kagit ile maskelenmisse farkli. Sonucta bizlerin internette yazdiklarimiza internete koyduklarimiza cok dikkat etmedigimizi dusunuyorum. Internete koydugunuz bir seyi bir daha geri alamazsaniz ve bu materyallerin nerelere gittiginin ve kimlerin eline gectigini kesinlikle bilemezsiniz. Bu yuzden arac plakasi gibi klonlanabilecek bir materyali internete vermenin dogru olmadigini dusunuyorum.

Asagiya linkini verecegim videoyu izlemenizi oneririm. Videonun konusu "Your entire life is online - it might be used against you" Yani "Butun hayatiniz online ve size karsi kullanilabilir" Ingilizce alt yazili Turkcesi varmi bilmiyorum. televizyon ekibi sokaktan cevirdikleri rastgele insanlari cadira davet edip fallarina bakilacagini soyluyorlar. Kendini falci olarak tanitan oyuncu ise insanlarin kredi karti numaralarindan, gecen ay ne miktarda kiyafet alisverisi yaptigina kadar biliyor. Nasil mi?

Buyrun izleyin;

http://www.youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I

melihbozkurt' Alıntı:
Ben buna katilmiyorum. Bizde aracimizi satisa koydugumuzda plakasini kapatiyoruz. Plakanin sokulup cikarilmissa farkli birsey ama sanal olarak yada bir kagit ile maskelenmisse farkli. Sonucta bizlerin internette yazdiklarimiza internete koyduklarimiza cok dikkat etmedigimizi dusunuyorum. Internete koydugunuz bir seyi bir daha geri alamazsaniz ve bu materyallerin nerelere gittiginin ve kimlerin eline gectigini kesinlikle bilemezsiniz. Bu yuzden arac plakasi gibi klonlanabilecek bir materyali internete vermenin dogru olmadigini dusunuyorum.

Asagiya linkini verecegim videoyu izlemenizi oneririm. Videonun konusu "Your entire life is online - it might be used against you" Yani "Butun hayatiniz online ve size karsi kullanilabilir" Ingilizce alt yazili Turkcesi varmi bilmiyorum. televizyon ekibi sokaktan cevirdikleri rastgele insanlari cadira davet edip fallarina bakilacagini soyluyorlar. Kendini falci olarak tanitan oyuncu ise insanlarin kredi karti numaralarindan, gecen ay ne miktarda kiyafet alisverisi yaptigina kadar biliyor. Nasil mi?

Buyrun izleyin;

http://www.youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I

Bunlar bir şey değil. Facebook ve benzeri sosyal medyada hakkımızda çok daha fazlasını paylaşıyoruz. Ben kendi adıma araç plakasını gizleyenlerin araçla ilgili gizleyecek şeyleri olduğunu varsayıyorum ve Metin Türe gibi otomatik olarak o aracı şeçenek dışı tutuyorum. Satılık aracı olan o araçla ilgili her şeyi paylaşmalı. Bunun temel yolu da plaka sorgulamalarından geçiyor. Plaka kapalıysa benim cevabım çok açık ve net: Başka kapıya!

TA2RX' Alıntı:
Bunlar bir şey değil. Facebook ve benzeri sosyal medyada hakkımızda çok daha fazlasını paylaşıyoruz. Ben kendi adıma araç plakasını gizleyenlerin araçla ilgili gizleyecek şeyleri olduğunu varsayıyorum ve Metin Türe gibi otomatik olarak o aracı şeçenek dışı tutuyorum. Satılık aracı olan o araçla ilgili her şeyi paylaşmalı. Bunun temel yolu da plaka sorgulamalarından geçiyor. Plaka kapalıysa benim cevabım çok açık ve net: Başka kapıya!

Bekir bey amaciniz sorgulamak ise telefon acip aracin plakasini istersiniz ve aninda cep telefonuzdan sorgularsiniz. Bu sekilde saticida sadece gercek alicinin plakayi gormesini saglamis olur.

Ote yandan galericiler yillardir, hatta internet cikmadan bile once dahi plakalarin uzerlerine kendi reklamlarini yapistiriyorlardi ben bunu garip bulmuyorum. Arac yakinlardaysa gidip bakmak yerinde incelemek en iyisi.

Plaka konusunda mesleki yönden yaşadığımız bir durumu paylaşmak istedim.Araçların üzerine icra dairelerinde tek tuşla haciz ve yakalama konuyor.Yani yakalaması olan aracı polis kontrolde sistemden görüp trafikten men ediyor.Bunu engellemek isteyen bazı kötüniyetli kişiler internetten plaka araştırıyor ve yakalama olan aracın aynı model ve rengini bulup sahte plaka bastırıp trafikte dolaşıyor ceza yerse araç sahibine geliyor.

Goldwingerr' Alıntı:
Plaka konusunda mesleki yönden yaşadığımız bir durumu paylaşmak istedim.Araçların üzerine icra dairelerinde tek tuşla haciz ve yakalama konuyor.Yani yakalaması olan aracı polis kontrolde sistemden görüp trafikten men ediyor.Bunu engellemek isteyen bazı kötüniyetli kişiler internetten plaka araştırıyor ve yakalama olan aracın aynı model ve rengini bulup sahte plaka bastırıp trafikte dolaşıyor ceza yerse araç sahibine geliyor.

Buyrun bu hic aklima gelmemisti ama baska bir ornek oldu. Gunumuzde internet uzerinden bu kadar dolandiricilik yapilirken, cok fazla bilgi paylasmamiz gerektigine inaniyorum. Ben sahsen kendi facebook profilimde bile kendi hakkimda bilgi paylasmiyorum. Diger insanlar gibi ne yaptigimi, nerede oldugumu ve kiminle oldugumu kesinlikle paylasmiyorum. Hatta sahsi fotograf bile yuklemiyorum. Baskalarinin yukeyip beni isaretledikleri fotograflara engel olmasamda, kendim sahsi fotograf paylasmiyorum. Sadece cektigim kus, bocek, bina vs. gibi ve sanatsal fotograf degeri olan fotograflari paylasiyorum o kadar.

Kesinlikle herkeze daha dikkatli olmalarini tavsiye ederim. Bu yuzden bir kez daha plakanin kapali olmasinin korkulacak birsey olmadigini dusundugumu soyleyeyim. Hatta bence sizde arac plakalarinizi kapatiniz internete vermeden. Yukarida belirttigim gibi aracin hic plakasi yoksa bu aracin cekme belgeli olduguna, yada gumruk cikisli olup henuz plaka alinmadigina vs. isaret olabilir. Ancak aracin plakasinin digital olarak filtrelendirilmesi yada galeri reklami ile kapatilmasi normal seyler.

Goldwingerr' Alıntı:

Bunu yapmak için Internet'e bakmaya gerek yok ki. Sokağa çıkıp bakmak yeter.

TA2RX' Alıntı:

Fakat sokakta bu dolandiricilarin sizin aracinizi bulmam ihtimali %1 bile degilken, internete koydugunuzda bu sansi yukseltmis olursunuz.

Bu benim sahsi fikrim. Internete guvenen birisi degilim. Ayrica arac bakilmadan on yargi ile alinmaz. Bence arac yakindaysa gidilir ilk basta goz ile bakilir, pazarligi yapilir, sonra alinip yetkili servise arac cekilir ve neyi var neyi yok ortaya dokulur. Bu noktada ya ceker gidersiniz ya araci alirsiniz yada eger aracin saptanan bir arazasi varsa yeniden pazarlikla bunu fiyattan duserek alirsiniz. Sonucta Internet ilanlari sadece bir aractir. Bence bunu yillar oncesinin gazate ilanlarindan ayirmamak gerekir. Telefon elidir gorusulur, gormeye gidilirdi. Burdada mantik bence ayni olmali.

yıllar önce başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım.benim aracın aynı renk aynı jant ve benzer plaka bakın aynı değil sadece biri FN 050 diğeri FN 150 olan aracı arkadaşlarım uygunsuz yerde ve uygunsuz pozisyonlarda gördüler diye satmak zorunda kaldım.bir arkadaşım çok istediği halde sırf evli diye ve yaşadığımız yer küçük olduğu için ogünün şartlarında onun verdiğinden daha ucuza başka bir bölgeye sattım.kısacası bu plaka gizleme olayı bence çok önemli ve olması gerekir.alacak olan arar bilgileri alır ve gerekli araştırmayı yapar bukadar basit.

TA2RX' Alıntı:
Çok haklısınız ama sokakta sizin yaşadığınız muhitte ve ilde araç olduğundan aynı araçla karşılaşma riski olacaktır:smiley:
Ondan başka ildeki araçları arıyorlar özellikle internetten

Goldwingerr' Alıntı:
Çok haklısınız ama sokakta sizin yaşadığınız muhitte ve ilde araç olduğundan aynı araçla karşılaşma riski olacaktır:smiley:

ok şimdi oldu :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Plaka sorgulaması da her zaman gerçekleri yansıtmıyabiliyor. Eğer araçta bir problem var ise değişik şehirlerden 1-2 plaka değiştiriyorlar ve mesaj vb şekilde sorguladığınızda araç pertten çıkmış ise bile göremeyebiliyorsunuz. En doğru yöntem şasi ve motor numarası ile sorgulamak. Bu sorgulamayı ise tanıdıgınız var ise sigorta acenteleri yapabiliyor. Daha ileri sorgulamaları ise experler yapabiliyor. Kademe kademe yetki verilmiş. Şu anda kullandığım T4 Transporter aracımı almadan önce aradığım özellik ve fiyatta Konyada bir araç bulmuştum, satıcı kısmi boya var dedi nerede ise almaya gidecek iken bir dostun uyarısı ile şasi ve motor no istedim ısrarım ile verdiler birde haber aldımki araç pertten çıkmış çok büyük kazası var.
Tüm dostların yeterli dikkat ve araştırmayı yapıp gönüllerine göre araç sahibi olmalarını dilerim.

Goldwingerr' Alıntı:
Çok haklı ve doğru bir açıklama, başımıza gelmemiş olması gelmeyebileceği anlamına gelmiyor.
Bu vesile ile daha bir kaç gün önce bir yakınımın başına gelen olayı ibret olması açısından paylaşmak istiyorum.
Akrabam hanım hesabının olduğu banka şubesindeki tanıdığı personelin araması ile tam bir şok geçiriyor. Tüm banka hesapları bloke edilmiş, aracına ve evine ipotek konmuş hatta maaşına bile haciz işlemine baslanmış. Büyük bir tavma. Buna sebep ise kesinlikle bilmediği, yazmadığı, imzalamadığı bir senet. Senedin tarihi geçmiş (2011 tarihli sanırım) protesto olmuş, mahkemeye verilmiş ve herşey sonuçlandıktan hesaplara eve velhasıl herşeye el koyma sırasında haberi oluyor. Tebligat adresi olarak ise farklı bir adres gösteriliyor ve tebligatlar oraya gidiyor artık nasılsa birisi alıyor ya da nasıl hallediyorlar bilemiyorum. Senet kaç ciro geçirmiş ne olmuş meçhul. Hukuki mücadele basladı ama mevcut hukuk sistemi ve hızı göz önüne alındığında ne zaman çözülür allah bilsin. Şimdilik haciz işlemi durdurulabildi ama hesaplar bloke durumda herşey o durumda velhasıl.
Yani dostlar nufus bilgilerimiz, kimlik numaramız, imza örneğimiz kötü niyetli insanlar için büyük fırsatlar barındırıyor. Sıradan bir market indirim kartı için bile doldurulan evrakta kimlik numaralarınız isteniyor.
Paranoya olsun diye yazmıyorum bunları ama yaşananlarda yenir yutulur gibi değil.
Bankacı haber vermese idi bu yakınımın ne zaman, hangi aşamada haberi olacaktı acaba. ??? Çünki tebligatlarda kendisine asla ulaşmıyor hiç alakasız bir adres verilmiş. Oldukça organize bir olay.
Allah cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın, kimsenin başına gelmesin inşallah.

melihbozkurt' Alıntı:
Bu benim sahsi fikrim. Internete guvenen birisi degilim. Ayrica arac bakilmadan on yargi ile alinmaz. Bence arac yakindaysa gidilir ilk basta goz ile bakilir, pazarligi yapilir, sonra alinip yetkili servise arac cekilir ve neyi var neyi yok ortaya dokulur. Bu noktada ya ceker gidersiniz ya araci alirsiniz yada eger aracin saptanan bir arazasi varsa yeniden pazarlikla bunu fiyattan duserek alirsiniz. Sonucta Internet ilanlari sadece bir aractir. Bence bunu yillar oncesinin gazate ilanlarindan ayirmamak gerekir. Telefon elidir gorusulur, gormeye gidilirdi. Burdada mantik bence ayni olmali.

Kendi adıma internette gördüğüm herhangi bir araçla ilgili olarak sahibini arayıp palavralarını dinlemek yerine (bu konuda inanılmaz şeyler yaşadığımı anlatmaya gerek duymuyorum) tanıdığım bir trafikçi (sigortacı değil) aracılığıyla aracın BÜTÜN geçmişini öğrenebiliyorum. Kaç el değiştirmiş, hangi tarihte hangi plakayı kullanmış, vs. Sonra ilgili firmanın yetkili servislerindeki tanıdıklar kanalıyla eğer gelmişse hangi tarihlerde servise gelmiş. o tarihteki km.si kaçmış, vs. bilgileri sorgulatıyorum. (km bilgisi TÜV'de de kaydediliyor. Tanıdığınız varsa orası da iş görür.) Malum siteden gözüme kestirdiğim araçların hiç birisi için bu araştırmadan sonra sahibiyle konuşmak içimden gelmedi. Bu sayede telefon numaramı sözkonusu araç satıcılarına kaptırmak zorunda da kalmadım. Bu da benim tercihim.

centilmen' Alıntı:
Çok haklı ve doğru bir açıklama, başımıza gelmemiş olması gelmeyebileceği anlamına gelmiyor.
Bu vesile ile daha bir kaç gün önce bir yakınımın başına gelen olayı ibret olması açısından paylaşmak istiyorum.
Akrabam hanım hesabının olduğu banka şubesindeki tanıdığı personelin araması ile tam bir şok geçiriyor. Tüm banka hesapları bloke edilmiş, aracına ve evine ipotek konmuş hatta maaşına bile haciz işlemine baslanmış. Büyük bir tavma. Buna sebep ise kesinlikle bilmediği, yazmadığı, imzalamadığı bir senet. Senedin tarihi geçmiş (2011 tarihli sanırım) protesto olmuş, mahkemeye verilmiş ve herşey sonuçlandıktan hesaplara eve velhasıl herşeye el koyma sırasında haberi oluyor. Tebligat adresi olarak ise farklı bir adres gösteriliyor ve tebligatlar oraya gidiyor artık nasılsa birisi alıyor ya da nasıl hallediyorlar bilemiyorum. Senet kaç ciro geçirmiş ne olmuş meçhul. Hukuki mücadele basladı ama mevcut hukuk sistemi ve hızı göz önüne alındığında ne zaman çözülür allah bilsin. Şimdilik haciz işlemi durdurulabildi ama hesaplar bloke durumda herşey o durumda velhasıl.
Yani dostlar nufus bilgilerimiz, kimlik numaramız, imza örneğimiz kötü niyetli insanlar için büyük fırsatlar barındırıyor. Sıradan bir market indirim kartı için bile doldurulan evrakta kimlik numaralarınız isteniyor.
Paranoya olsun diye yazmıyorum bunları ama yaşananlarda yenir yutulur gibi değil.
Bankacı haber vermese idi bu yakınımın ne zaman, hangi aşamada haberi olacaktı acaba. ??? Çünki tebligatlarda kendisine asla ulaşmıyor hiç alakasız bir adres verilmiş. Oldukça organize bir olay.
Allah cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın, kimsenin başına gelmesin inşallah.

Cok gecmis olsun. Insanlar artik teknolojininde sayesinde sizin adinizdan bile bir cok bilgiye ulasip sizi dolandirabiliyorlar. Bence korunmak icin en iyi yontemlerden biri sahte bir dogum tarihi uydurup her yerde bunu kullanmak. Kanuni evraklar disinda bunu kullanarak kotu niyetli kisilerin eline gecmesini engellersiniz. Yine bankalarda yada diger yerlerde takma anne kizlik soyadi kullanmak bir yontem olabilir.

Bu devirde ne yazikki biraz paranoyak olup ikincil bir kimlik olusturmaniz sizin gercek bilgilerinizi kotu niyetli insanlardan korumak icin guzel bir yontem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR