Çok haklı ve doğru bir açıklama, başımıza gelmemiş olması gelmeyebileceği anlamına gelmiyor.
Bu vesile ile daha bir kaç gün önce bir yakınımın başına gelen olayı ibret olması açısından paylaşmak istiyorum.
Akrabam hanım hesabının olduğu banka şubesindeki tanıdığı personelin araması ile tam bir şok geçiriyor. Tüm banka hesapları bloke edilmiş, aracına ve evine ipotek konmuş hatta maaşına bile haciz işlemine baslanmış. Büyük bir tavma. Buna sebep ise kesinlikle bilmediği, yazmadığı, imzalamadığı bir senet. Senedin tarihi geçmiş (2011 tarihli sanırım) protesto olmuş, mahkemeye verilmiş ve herşey sonuçlandıktan hesaplara eve velhasıl herşeye el koyma sırasında haberi oluyor. Tebligat adresi olarak ise farklı bir adres gösteriliyor ve tebligatlar oraya gidiyor artık nasılsa birisi alıyor ya da nasıl hallediyorlar bilemiyorum. Senet kaç ciro geçirmiş ne olmuş meçhul. Hukuki mücadele basladı ama mevcut hukuk sistemi ve hızı göz önüne alındığında ne zaman çözülür allah bilsin. Şimdilik haciz işlemi durdurulabildi ama hesaplar bloke durumda herşey o durumda velhasıl.
Yani dostlar nufus bilgilerimiz, kimlik numaramız, imza örneğimiz kötü niyetli insanlar için büyük fırsatlar barındırıyor. Sıradan bir market indirim kartı için bile doldurulan evrakta kimlik numaralarınız isteniyor.
Paranoya olsun diye yazmıyorum bunları ama yaşananlarda yenir yutulur gibi değil.
Bankacı haber vermese idi bu yakınımın ne zaman, hangi aşamada haberi olacaktı acaba. ??? Çünki tebligatlarda kendisine asla ulaşmıyor hiç alakasız bir adres verilmiş. Oldukça organize bir olay.
Allah cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın, kimsenin başına gelmesin inşallah.