Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,889
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

gezmen' Alıntı:
Aracın ederi nedir bilmem. :-\

Böyle bir kamperin içini, Saly 25.000'e yapar mı bilmiyorum; bu donanımla? :-\ Bu donanıma sahip bir kamperin içini, kendinizin 10.000'e maletme şansınız yok. ??? Ha, sonuçta kullanılmış bir kamper bu; bir arkadaşımız 52.000 verir, siz 40.000... Araç+ekipman-malzeme+işçilik+kazanç=eder. Eskime payını düşersek, ne yapar tam kestirmek çok kolay değil; olayı, sunum-istenim belirler.. ;) :smiley:

Cavid Sezen

Sizce Almanya da HYMER bu ekipmanla bu Camper in sadece içini kaça yapar ? 15.000 € üstü olabilir mi ? Peki Almanyadaki işçilik bizden daha mı ucuz ? Camper yapımında maliyetin % kaçı işçilik... Yine bu forumda tartışılmakdan en çok korkulan bir konuya giriyoruz ama BİRİLERİ BİZİ ÖPÜYOR.... HEMDE ÇOK KÖTÜ ÖPÜYOR....

Etiketler

TUNCO' Alıntı:
Sizce Almanya da HYMER bu ekipmanla bu Camper in sadece içini kaça yapar ? 15.000 € üstü olabilir mi ? Peki Almanyadaki işçilik bizden daha mı ucuz ? Camper yapımında maliyetin % kaçı işçilik... Yine bu forumda tartışılmakdan en çok korkulan bir konuya giriyoruz ama BİRİLERİ BİZİ ÖPÜYOR.... HEMDE ÇOK KÖTÜ ÖPÜYOR....

Hak verirsiniz ki, olay çok boyutlu. Kişi başı ulusal gelir ilkönce söylenebilir. Batı ülkelerinin emekçilerinin satın alma güçleri, bize göre bir hayli yüksek, bu durum, onları, iyi birer "karavan müşterisi" yapıyor. Bir diğeri, seri üretim gerçekleştiren batı ülkeleri ve onların şirketleri ile bizim ülkemizdeki siparişe dayalı üretimleri kıyaslamak çok zor. Bizde, dışalım zorlukları ve şirketlerin stok maliyetleri nedeniyle, özgün ekipman ve malzeme kullanılmaya kalkıldığında, maliyet hızla yükseliyor. Endüstriyel üretim olmadığı sürece, sıkıntı çekeceğimiz ortada. Dışalımdaki yüksek gümrük vergileri, ayrı bir sorun ki yurtdışından karavan getirmek, hemen hemen olanaksız. Ayrıca, Türkiye'de, sözgelimi, adam karavan üreticisinin önüne 100.000-150.000 TL'nı atıyor ve "bana bir karavan yap kardeşim" diyorsa/diyebiliyorsa, buna ne diyeceğiz? Sipariş üzerine üretim yapan ve piyasada kendine göre bir yer edinmiş olan karavan üreticisi de, bunun keyfini sürüyor, sürecek de...Bunun böyle olmasını kim ister ki ama üzülerek söylemem gerekir ki, realite bu!.. :(

Sıkıntı büyük olmasaydı, bu platformdaki birçok arkadaşımızın, kendi karavanını kendisi yapmaya çalışması nedeniyle, göbeği çatlamazdı değil mi?... ;)

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Hak verirsiniz ki, olay çok boyutlu. Kişi başı ulusal gelir ilkönce söylenebilir. Batı ülkelerinin emekçilerinin satın alma güçleri, bize göre bir hayli yüksek, bu durum, onları, iyi birer "karavan müşterisi" yapıyor. Bir diğeri, seri üretim gerçekleştiren batı ülkeleri ve onların şirketleri ile bizim ülkemizdeki siparişe dayalı üretimleri kıyaslamak çok zor. Bizde, dışalım zorlukları ve şirketlerin stok maliyetleri nedeniyle, özgün ekipman ve malzeme kullanılmaya kalkıldığında, maliyet hızla yükseliyor. Endüstriyel üretim olmadığı sürece, sıkıntı çekeceğimiz ortada. Dışalımdaki yüksek gümrük vergileri, ayrı bir sorun ki yurtdışından karavan getirmek, hemen hemen olanaksız. Ayrıca, Türkiye'de, sözgelimi, adam karavan üreticisinin önüne 100.000-150.000 TL'nı atıyor ve "bana bir karavan yap kardeşim" diyorsa/diyebiliyorsa, buna ne diyeceğiz? Sipariş üzerine üretim yapan ve piyasada kendine göre bir yer edinmiş olan karavan üreticisi de, bunun keyfini sürüyor, sürecek de...Bunun böyle olmasını kim ister ki ama üzülerek söylemem gerekir ki, realite bu!.. :(

Sıkıntı büyük olmasaydı, bu platformdaki birçok arkadaşımızın, kendi karavanını kendisi yapmaya çalışması nedeniyle, göbeği çatlamazdı değil mi?... ;)

Cavid Sezen

Her kelimenizin altına imzamı atarım Cavid Bey....

gezmen' Alıntı:

Cavid Sezen

Cavit hocam daha öncede yazdım ama kimse okuyup yorum yapmaya bile değer bulmadı. özetle tekrarlayacak olursam ; 30 yaşında bir aracın fiyatını soruyorsunuz ve bir rakam söyleniyor. pazarlık yapmaya kalktığınızda satıcı burnundan kıl aldırmıyor ve başlıyor saymaya:

1- buzdolabım 3 sistem bilmemne marka 1500eu
2- bilmemne marka tentem var fiyatı 1500eu
3- bilmemne marka ocağı var eviyesi var fiyatı 500eu..................

toplamdaki içindeki donanım zaten istediğim rakam............

iyi de kardeşim sen onları aldığında daha yeni evlenmiştin şimdi torunlarınla geziyorsun. 30 senelik buzdolabına biçtiğin fiyat yenisiyle boy ölçüşmekte. ne menem iştir bu ne yaman çelişki. araba alırsın 1 gün sonra satmaya kalktığında en az ( arabasına göre değişmekle birlikte en az %10 zarar edersin ama karavanda kullandığın alet edevat yenisinden pahalıdır. ben buna anlam veremiyorum. umarım yakın zamanda kafası çalışan ve az biraz elinden iş gelen, birazda sermaye bulan birileri bu gidişe bir son verir. çok mu zor 12m3 psa lara standart mobilya üretmek, isteyene monte etmek isteyene satmak. ama enayi gözüyle görmeden, yolunacak kaz gözüyle görmeden.

abolgi' Alıntı:
Cavit hocam daha öncede yazdım ama kimse okuyup yorum yapmaya bile değer bulmadı. özetle tekrarlayacak olursam ; 30 yaşında bir aracın fiyatını soruyorsunuz ve bir rakam söyleniyor. pazarlık yapmaya kalktığınızda satıcı burnundan kıl aldırmıyor ve başlıyor saymaya:

1- buzdolabım 3 sistem bilmemne marka 1500eu
2- bilmemne marka tentem var fiyatı 1500eu
3- bilmemne marka ocağı var eviyesi var fiyatı 500eu..................

toplamdaki içindeki donanım zaten istediğim rakam............

iyi de kardeşim sen onları aldığında daha yeni evlenmiştin şimdi torunlarınla geziyorsun. 30 senelik buzdolabına biçtiğin fiyat yenisiyle boy ölçüşmekte. ne menem iştir bu ne yaman çelişki. araba alırsın 1 gün sonra satmaya kalktığında en az ( arabasına göre değişmekle birlikte en az %10 zarar edersin ama karavanda kullandığın alet edevat yenisinden pahalıdır. ben buna anlam veremiyorum. umarım yakın zamanda kafası çalışan ve az biraz elinden iş gelen, birazda sermaye bulan birileri bu gidişe bir son verir. çok mu zor 12m3 psa lara standart mobilya üretmek, isteyene monte etmek isteyene satmak. ama enayi gözüyle görmeden, yolunacak kaz gözüyle görmeden.

Aslında söyledikleriniz hiç zor değil... Ve tamamen doğru....

Ahmet Bey, haklısınız ama alacağınız yok!.. :D Şaka bir yana, size genel olarak katılıyorum. :smiley:
Bir daha söyleyeceğim; sunum-istenim, yani piyasa olayı belirler, üzgünüm... :(

abolgi' Alıntı:
umarım yakın zamanda kafası çalışan ve az biraz elinden iş gelen, birazda sermaye bulan birileri bu gidişe bir son verir. çok mu zor 12m3 psa lara standart mobilya üretmek, isteyene monte etmek isteyene satmak. ama enayi gözüyle görmeden, yolunacak kaz gözüyle görmeden.

Bence:
1.Emekçi ve dar gelirli emekliler, müthiş bir hevesle ve çok ivedi bir biçimde, karavan/kamper/motokaravan alma ve yaptırma işine balıklama dalmamalı (Türkiye'de paranın zor kazanıldığını ve ev geçindirme konusunun ilk sırada olduğunu unutmadan),
2.Akçalı olanaklarının çok üzerine çıkmadan, kendisi yapmaya ya da yaptırmaya çalışmalı (Çok zor ama... :-\ ),
3.Artan istenimle birlikte, üretici sayısının artmasını ummak (uzun vadeli bir iş :( ),
4.Aracına değeri üzerinde eder belirleyenin üzerine gitmemek, gaza gelmemek... ;D (Nasıl olacaksa?.. ;) Ayrıca, değerinin üzerinde satılmaya çalışılan bir araç var ve bunun da müşterisi varsa ve alıyorsa, yapılabilecek pek birşey de yok hani... :( )

Hiç birşey yapamıyorsak; bir panelvan alınır (10.000 liraya gani..), içine bir şişme yatak, bir piknik tüp, bir su bidonu, kap kacak...kısaca yetecek kamp malzemesi atılır ve gezilir. Önemli olan gezmek arkadaşlar; gerisi laf-ı güzaf!... ;)

Tümümüze kolay gelsin!... :smiley:

Cavid Sezen

Hiç birşey yapamıyorsak; bir panelvan alınır (10.000 liraya gani..), içine bir şişme yatak, bir piknik tüp, bir su bidonu, kap kacak...kısaca yetecek kamp malzemesi atılır ve gezilir. Önemli olan gezmek arkadaşlar; gerisi laf-ı güzaf!... ;)

Tümümüze kolay gelsin!... :smiley:

Cavid Sezen

Katılıyorum.

bende bunun normal tavan olanı vardı,normalde banyolu bir karavan yapmak için alan yetersiz ama yüksek tavan kısmına sürgülü açılıp kapanan yatak yapılırsa yerden kazanılarak banyolu bir motokaravana dönüşebilir,hatta buna birebir uyacak mutfak ve buzdolabı var bende isteyene çok uygun bir fiyata vereceğim

IMGA0113.JPG

IMGA0107.JPG

tavana yatak uygulamasıda böyle,gün içinde katlanıyor ve içerde ayakta durabiliyorsunuz,gece yatağa dönüşüyor,ankarada bunu uygun fiyata yapan usta var

004.jpg

017.jpg

009.jpg

omnitemporal' Alıntı:
bende bunun normal tavan olanı vardı,normalde banyolu bir karavan yapmak için alan yetersiz ama yüksek tavan kısmına sürgülü açılıp kapanan yatak yapılırsa yerden kazanılarak banyolu bir motokaravana dönüşebilir,hatta buna birebir uyacak mutfak ve buzdolabı var bende isteyene çok uygun bir fiyata vereceğim

Sizin o paylaşımı T5 ile ilgili araştırma yaparken bulup okumuştum. Sonra hevesinizin kaçtığını hatırlıyorum. Mobilyalarınızı ve üretim sürecini biliyorum.

Teşekkür ederim teklifiniz ve verdiğiniz bilgiler için. :smiley:

endurado' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-arac-yuksek-tavan-hatasiz-klimali-84401884/detay

Bu araçta takıldım kaldım, düzenlemede banyo için yer olmaması veya hacmin küçük olması kafama takılıyor. Benim için duş/wc önemli.

T5 motokaravan kullanan, edinmeyi düşünen bilgisi ve/veya fikri olan arkadaşlar, ne dersiniz?

VW grubunun transporter modeli bence karavandan daha çok kamp aracı yani campervan olmaya müsait.kısa hafta sonu gezileri veya bir kaç günlük tatillere daha uygun.

Yüksek tavan transportera isterseniz wc ve duş koyabilirsiniz örnekte olduğu gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=lgMbO3ekWzE&feature=relmfu

İlandaki aracın fiyatı uygun eyer gözle görülür bir defosu yok ve bakımları düzenli yapılmış ezilmemiş bir araç ise kaçırmayın derim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için videoları iyice inceledim hacim uzun vadede sıkıntı yaratacak gibi gözüküyor.

Seçim yapmak gerçekten işin yüzde sekseni imiş. :smiley:

Ben 2007 model 55 000 km de 25 500 e almıştım.Km ve yazılanlar doğru ise fiyat makul gözüküyor.
Nevzat hocamın söyledikleri çok doğru.

Moraliniz bozulsun biraz diye ekliyorum http://www.youtube.com/watch?v=VW-jfuruvOk&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR