Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,515
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

TUNCO' Alıntı:
Ben bu işi anlamadım sanırım tamamen arz talep işi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-w126-balina-kasa-70191268/detay : 1990 model MERCEDES S : 16.500 TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-veli-demir-den-1990-bmv-7-30-i-otomatik-lpg-orijinal-86341536/detay : 1990 model BMW 7 : 11.000 TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-meraklisina-super-temiz-masrafsiz-84782715/detay : 1990 MODEL jAGUAR : 30.000

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-1990-c-adillac-sedandeville-81182815/detay : 1990 MODEL CADİLLAC DE VİLLE : 32.000 TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-emsalsiz-temizlikte-cok-uygun-fiyata-hymer-karavan-86306624/detay : HYMER 1990 MODEL : 38.000 TL

22 yaşındaki bu araçların içinde en pahalısı HYMER üstelik de diğer araçlarda yenilemek için tek yapacağınız deri koltuk yaptırmakdır ki yani en fazla 3000 tl lik bir masraf... HYMER da ise 22 yıllık mobilyalar ALLAH AŞKINA Dürüst olun hanginizin evinde 22 yaşında mobilya var...Benim paramla bu aracın ederi en fazla 10.000 TL ... Sığ piyasalardaki kısır oyunlar bunlar....

Ticareti yalan söyleme aldatma kazık atma olarak algılayıp uygulayan zihniyet öyle bir yaygınki bence incelenmesi, irdelenmesi toplumda tartışılması gereken yaşadığımız gerçeklerden.
Anadolunun özünde bulunmayan bir hırs ve şımarıklık malesef ayyuka çıkmış durumda.
Öyle güzel atasözlerimiz varki bununla ilgili mutlaka bir tanesi aklınıza gelecektir.
Yaklaşık bir yıldır abartmıyorum hergün ama hergün bir kaç defa malum sitenin telefonumdaki uygulamasından karavan piyasasını takip ediyorum.

Bir tanesi varki çok ilginç, (3,25 2009 Model Saly-Ankara) sekiz ay ara ile iki kez Ankara'ya gittim ikisindede bu karavanın sahibini telefonla aradım ve ikisindede aldığım cevap şu; tatile çıktım Ankara'da değilim karavanı yakından görmeye gerek yok fotoğraflar ve yazdıklarım yeterlidir ben emekli öğretmenim.
Akıllara zarar...

Karavan üreticileri.... ne diyeyim, bu konuda herşeyi kendilerinin billdiğini zannedip kol kola halay çekiyorlar.
Televizyondan izliyorum (discovery) Londra'dan Münih'e geçip ikinci el araç alıp toplayıp İngiltere'de
satabiliyorlar.
Ebay dan bakınca (usa,uk,ger) kimse uçmuyor yalan söylemiyor, aracın orasını burasını gizlemek için flu fotoğraf çekmiyor özellikle çizik varsa onu gösteriyor.

Çadıra devam.

Aah ah bir(..) suçumuz var ama.... :mad:

Etiketler

endurado' Alıntı:
Ticareti yalan söyleme aldatma kazık atma olarak algılayıp uygulayan zihniyet öyle bir yaygınki bence incelenmesi, irdelenmesi toplumda tartışılması gereken yaşadığımız gerçeklerden.
Anadolunun özünde bulunmayan bir hırs ve şımarıklık malesef ayyuka çıkmış durumda.

Anadolu'nun özü konusunda ben tam da sizin tersinizi düşünüyorum. Bence Anadolu insanı (istisnaları olsa da) özüne dönmüş vaziyette: Bizim insanımız maalesef yağmacı. Tarlasının sınır taşını iki karış öteye taşıyıp arazisini genişletme uyanıklığı yapanlar, komşu uzunca bir süre gelmeyecekse onun arazisine de yerleşip kendine mal etmeye pek meraklıdır maalesef. Başka yerlerden gelenlere üç kuruşluk sebze meyvayı (aradaki navlun ve aracı paylarını hiçe sayarak) İstanbul fiyatından satmayı en doğal hakları görürler. Siz aptalsınızdır, onlar uyanık. Ve bunlar o kadar, ama o kadar çok ki. Örneklerini saymaya kalksam günler aylar boyu yazmam gerekir.

Son yaşadığımı yazmakla yetineceğim: Bir süredir zaman zaman malum siteye girip dört çeker araç bakıyor(d)um. Görece daha hesaplı olduğu için de yine çift kabin kamyonetlerle ilgileniyor(d)um. Yaşadığım şehir olan Giresun'da makul fiyatlı bir Ford Ranger ilanı gördüm. 2003 model 147,000 km.'de idi. İlandaki plakası üzerinden tanıdıklar aracılığıyla kayıtlarını araştırttım. 6 sefer el değiştirmişti. Motor ve şase numarası üzerinden servis kayıtlarına baktırttım, son servis girişi 2008 yılında idi ve o tarihteki km.si 220,000 idi. Rakamı duyduğum zaman ağzımdan çıkan ifade dört ayaklı yük çeken hayvanları durdurmak için kullanılan cinstendi. Hem elimdeki nakiti başka bir işe kullandığım için hem artık umudu kestiğim için artık ilanlara filan bakmıyorum.

TA2RX' Alıntı:
Anadolu'nun özü konusunda ben tam da sizin tersinizi düşünüyorum. Bence Anadolu insanı (istisnaları olsa da) özüne dönmüş vaziyette: Bizim insanımız maalesef yağmacı. Tarlasının sınır taşını iki karış öteye taşıyıp arazisini genişletme uyanıklığı yapanlar, komşu uzunca bir süre gelmeyecekse onun arazisine de yerleşip kendine mal etmeye pek meraklıdır maalesef. Başka yerlerden gelenlere üç kuruşluk sebze meyvayı (aradaki navlun ve aracı paylarını hiçe sayarak) İstanbul fiyatından satmayı en doğal hakları görürler. Siz aptalsınızdır, onlar uyanık. Ve bunlar o kadar, ama o kadar çok ki. Örneklerini saymaya kalksam günler aylar boyu yazmam gerekir.

Son yaşadığımı yazmakla yetineceğim: Bir süredir zaman zaman malum siteye girip dört çeker araç bakıyor(d)um. Görece daha hesaplı olduğu için de yine çift kabin kamyonetlerle ilgileniyor(d)um. Yaşadığım şehir olan Giresun'da makul fiyatlı bir Ford Ranger ilanı gördüm. 2003 model 147,000 km.'de idi. İlandaki plakası üzerinden tanıdıklar aracılığıyla kayıtlarını araştırttım. 6 sefer el değiştirmişti. Motor ve şase numarası üzerinden servis kayıtlarına baktırttım, son servis girişi 2008 yılında idi ve o tarihteki km.si 220,000 idi. Rakamı duyduğum zaman ağzımdan çıkan ifade dört ayaklı yük çeken hayvanları durdurmak için kullanılan cinstendi. Hem elimdeki nakiti başka bir işe kullandığım için hem artık umudu kestiğim için artık ilanlara filan bakmıyorum.

Tüm kalbimle katılıyorum. Sadece iki dudağın arasından çıkan sözlerle 25 yılını,sultanhamam,mercan piyasasında geçiren biri olan bana çok ters geliyor bu ticari ahlak(sızlık).

merhaba arkadaşlar uzun zamandır vw karavanları gezenbilirden büyük hevesle takip ediyorum sonunda almaya karar verdim, almayı düşündüğüm bi araç hakkında öneri ve tavsiyelerinizi isteyeceğim belki aracın eski sahiplerinden aramızda olanda olabilir ,fikirleriniz benim için önemli malum sitedeki ilan numarası 86284489 saygılarımla

polis_06' Alıntı:
merhaba arkadaşlar uzun zamandır vw karavanları gezenbilirden büyük hevesle takip ediyorum sonunda almaya karar verdim, almayı düşündüğüm bi araç hakkında öneri ve tavsiyelerinizi isteyeceğim belki aracın eski sahiplerinden aramızda olanda olabilir ,fikirleriniz benim için önemli malum sitedeki ilan numarası 86284489 saygılarımla

Bu tür eski model araçlarda ;gidin bakın, inceleyin biraz tur atın içinize sinerse alın. Bir ustaya gösterin ama ciddi bir yürür ve motor arızası yoksa bunun haricinde ustanın dediklerini de fazla kaale almayın. Çünkü çok konuşup mide bulandırırlar. Ben geçen sene 1980 model volkswagen bir karavan aldım. Almadan önce gittim baktım inceledim ufak bir tur attım fiyatı da uygun geldi ve satın aldım. Ustaya bile göstermedim. Servis sahibi aile dostu bir usta tanıdığım var. Bu güne kadar aldığım çoğu arabayı ona gösterip de almıştım. Ama karavanı göstermedim çünkü ne diyeceğini biliyorum; "Hakan ne işin var hurdalarla (ona göre 15 yaşını doldurmuş tüm araçlar hurda) :smiley: " . Aldım ve memnunum. Tabiiki biraz da şans ve beklentiyle alakalı bir konu.

hakan bey bende öyle düşündüm sadece motoruna baktırsam yeterli olacak gerisi içinin ısınmasına kalmış

Benzin sarfiyatı yüksek olur gibime geldi

aslanahmet' Alıntı:
Uzun gezilerde zorlar. Dizele yönelmekte fayda var. En az %50 ekonomi yaparsınız.
hakan bey iki haftada bir ankara içi veya yakın şehirler, yılda birde uzun yollar olursa bana yetecek işten güçten fırsat bulmak zor oluyor bunun için yakıtı pek önemsemiyorum

gezilerde yeme içme para tutmuyor, para tutan yakıt bu yüzden kararınızı bir daha gözden geçirin derim bence :smiley:

buralpdi' Alıntı:
gezilerde yeme içme para tutmuyor, para tutan yakıt bu yüzden kararınızı bir daha gözden geçirin derim bence :smiley:

bu aracıda beğenmiştim ama vazgeçiyor gibiyim, t3 1.6 westfalia tarzında bişey daha uygun olur ozaman

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR