Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,894
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

fsirin' Alıntı:
LPG dönüşümü de yapılabilir herhalde.

ferhat bey konu karavan olunca hep lpg den çekinmişimdir bunun sızıntısı olur kaçağı olur ne olur ne olmaz diye :smiley:

Etiketler

polis_06' Alıntı:
ferhat bey konu karavan olunca hep lpg den çekinmişimdir bunun sızıntısı olur kaçağı olur ne olur ne olmaz diye :smiley:

Karavancılıkta vazgeçilmez unsurdur LPG, ocak,su ısıtıcı,3 sistem buzdolabı ve soba bunlarda alternatif ürünler olsada
ocaktan vazgeçmemiz mümkün değil.
İş aracın yakıtında ise ağırlık ve kasanın durumunu incelemekte ve karar vermekte yarar var.

güngör' Alıntı:
Karavancılıkta vazgeçilmez unsurdur LPG, ocak,su ısıtıcı,3 sistem buzdolabı ve soba bunlarda alternatif ürünler olsada
ocaktan vazgeçmemiz mümkün değil.
İş aracın yakıtında ise ağırlık ve kasanın durumunu incelemekte ve karar vermekte yarar var.
kafam biraz karmakarışık oldu :smiley: bence iki seçenek var birincisi doğayı huzuru bi kenera bırakıp hayatın stresine kendimizi bırakmak ikincisi olabildiğince erken karavana başlamak şu ölümlü hayata güzellik katmak hayatın gerçek değerlerine yönelip aslında karmaşık olmayan hayatın doğasını keşfetmek

ama yinede acele etmek yerine biraz sabırlı olup genel düşünceleri takip edip en doğru seçimle karavana başlamak ama çok detaycı olupta erteleyen biri olmamak lazım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1991-mazda-e2200-karavan-reimo-buzdolabi-firin-isitici-kasa-87598606/detay

Çok cici duruyor, 90/91 yıllarında benzer araçla 2 yıl şehir içinde mobil çalışmıştım bir kere yolda kaldığımı hatırlıyorum sebebi lastik patlamasıydı. Duruyorsa orjinal radyosu clarion du kulaklarınızın pasını silecek kadar kaliteli bir alet. Arkadan itişli araçta ağırlık dengelenmiş fakat gördüğüm kadarıyla izolasyon yapılmamış. Eğer bir duş kabini olsaydı kesinlikle kaçırmazdım. Paylaşmak istedim... :smiley:

polis_06' Alıntı:
kafam biraz karmakarışık oldu :smiley: bence iki seçenek var birincisi doğayı huzuru bi kenera bırakıp hayatın stresine kendimizi bırakmak ikincisi olabildiğince erken karavana başlamak şu ölümlü hayata güzellik katmak hayatın gerçek değerlerine yönelip aslında karmaşık olmayan hayatın doğasını keşfetmek

ama yinede acele etmek yerine biraz sabırlı olup genel düşünceleri takip edip en doğru seçimle karavana başlamak ama çok detaycı olupta erteleyen biri olmamak lazım

Aynı düşüncelerle sanırım 2005 te bir T2 Camper almıştım. İçinde çoğu şeyi olan (Tv,İnvertör, portapotti, kleo vs.) Aynı zamanda vosvoscu olduğumu belirtmeliyim ki bu araçları sever(şimdi uzaktan) ve anlarım.
Bir gezi dönüşü yağ soğutmalı 1600cc. boxerımızın Lpg dönüşümüne uygun olmadığına acı tecrübeyle şahit olduk (yandı). Dikkatsiz bir sürücü olsaydım Allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum.
Sonuçta hem 72 ye hem 75 e veda ettik. Şimdi bazen ilanlara bakarken karşıma çıkıyor ve tabiri caizse deli fiyatlar istendiğini görünce gülümseyerek geçiyorum.

Hevesimizi ve kendimizi, bir takım zevatın 3 kuruş kar etme hırsına karşı korumalıyız dostum :smiley:

Bir zamanlar arkadaşım rahmetli Aytaç Sunman'ın karavanı idi.
Çok temiz ve bakımlı ve de oldukça aksesuarlı idi...

RÜZGAR' Alıntı:
Bir zamanlar arkadaşım rahmetli Aytaç Sunman'ın karavanı idi.
Çok temiz ve bakımlı ve de oldukça aksesuarlı idi...

Allah rahmet eylesin, huzur içinde yatsın.

(http://aasunman.azbuz.com/index.jsp)

Her zaman söylerim; "Akıllı adamın malı kirlenmez ve eskimez.."

Azbuz.com u ve Aytaç'ı hatırlattığın için eski bir arkadaşı olarak (yaklaşık 40 yıl) ayrıca teşekkür ederim.

Unutulmaktır acı olan...

endurado' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1991-mazda-e2200-karavan-reimo-buzdolabi-firin-isitici-kasa-87598606/detay

Çok cici duruyor, 90/91 yıllarında benzer araçla 2 yıl şehir içinde mobil çalışmıştım bir kere yolda kaldığımı hatırlıyorum sebebi lastik patlamasıydı. Duruyorsa orjinal radyosu clarion du kulaklarınızın pasını silecek kadar kaliteli bir alet. Arkadan itişli araçta ağırlık dengelenmiş fakat gördüğüm kadarıyla izolasyon yapılmamış. Eğer bir duş kabini olsaydı kesinlikle kaçırmazdım. Paylaşmak istedim... :smiley:

Bu arac guzel gozukuyor ozellikle sehir ici kullanicisinada hitap eder. Ben olsam iki tereddutum olurdu arac eski oldugundan yakiti, ikincisi ise fiyati. Cunku bu yasta bir mazda 3-5 bin liralara satiliyor. Kaporta ve motoru toplamasi, icini yapmasi ve ekipmanlari almasi bu kadar tutar mi bilmiyorum.

endurado' Alıntı:
Aynı düşüncelerle sanırım 2005 te bir T2 Camper almıştım. İçinde çoğu şeyi olan (Tv,İnvertör, portapotti, kleo vs.) Aynı zamanda vosvoscu olduğumu belirtmeliyim ki bu araçları sever(şimdi uzaktan) ve anlarım.
Bir gezi dönüşü yağ soğutmalı 1600cc. boxerımızın Lpg dönüşümüne uygun olmadığına acı tecrübeyle şahit olduk (yandı). Dikkatsiz bir sürücü olsaydım Allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum.
Sonuçta hem 72 ye hem 75 e veda ettik. Şimdi bazen ilanlara bakarken karşıma çıkıyor ve tabiri caizse deli fiyatlar istendiğini görünce gülümseyerek geçiyorum.

Hevesimizi ve kendimizi, bir takım zevatın 3 kuruş kar etme hırsına karşı korumalıyız dostum :smiley:
güvenlik herşeyden önce gelmeli üstadım heleki ev gibi yaşanılan karavanlarda

TUNCO' Alıntı:
zaten modern çizgide daha portatif iç dizaynlar varken,babaannemin mutfak mobilyası gibi duruyor herşey üstüste :smiley: araç desen rengi bile çok itici ticariden çıkma gibi,60 bini buna yatırmak abartı olur

TUNCO' Alıntı:
Saly karavan tarafından yapılmış. İç tasarımı fena durmuyor. Donanımı iyi. Aynı modelde olan benim araca göre kilometresi yarıdan az. Alıcıysanız pazarlık şansınızı deneyebilirsiniz.

Donanımı iyi, km. az model 2001 olsa bile ancak 60 000 Tl. çok yüksek bence. Pazarlık edilebilir elbette ama satıcılar yaz yaklaşıyor şimdi yüksek fiyata satarım umudu ile indirim yapmak istemiyorlar. Yaz dan sonra kış var ozamanda alıcılar nazlı oluyor haliyle. Bu araç için 52 bin önerdim kabul etmedi satıcı. Bu rakkam bence ederinin son haddi idi . Mağrur satıcılar varsa kendin yapma seçeneği öbür yanda prıl prıl parlıyor. Bende öyle yapmayı deneyeceğim sanırım. Gelecek yıl belki dua edeceğiz yüksek fiyat isteyenlere bize karavan yaptırtmaya sevk ettikleri için, kibilir.

Orhan Baba' Alıntı:
Donanımı iyi, km. az model 2001 olsa bile ancak 60 000 Tl. çok yüksek bence. Pazarlık edilebilir elbette ama satıcılar yaz yaklaşıyor şimdi yüksek fiyata satarım umudu ile indirim yapmak istemiyorlar. Yaz dan sonra kış var ozamanda alıcılar nazlı oluyor haliyle. Bu araç için 52 bin önerdim kabul etmedi satıcı. Bu rakkam bence ederinin son haddi idi . Mağrur satıcılar varsa kendin yapma seçeneği öbür yanda prıl prıl parlıyor. Bende öyle yapmayı deneyeceğim sanırım. Gelecek yıl belki dua edeceğiz yüksek fiyat isteyenlere bize karavan yaptırtmaya sevk ettikleri için, kibilir.

Benim paramla asla 52.000 TL etmez... Bugün ayni aracı en fazla alacağınız rakam 25.000 TL içini SIFIR yaptırsanız SALY e istediği rakam 25.000 civarı etti size.50.000 kendiniz yaparsanız emin olun SALY den çok daha KALİTELİ olur ve maliyeti en fazla 10.000 TL olur... Yani aracı 35-40 aralığına mal edebilirken hemde 0 SIFIR iç mekanla nasıl 52.000 veriyorsunuz inanın anlamadım... Benim paramla ederi 40.000 civarı.... Kullanılmış mobilya ya bu sonuç da....

TUNCO' Alıntı:
Benim paramla asla 52.000 TL etmez... Bugün ayni aracı en fazla alacağınız rakam 25.000 TL içini SIFIR yaptırsanız SALY e istediği rakam 25.000 civarı etti size.50.000 kendiniz yaparsanız emin olun SALY den çok daha KALİTELİ olur ve maliyeti en fazla 10.000 TL olur... Yani aracı 35-40 aralığına mal edebilirken hemde 0 SIFIR iç mekanla nasıl 52.000 veriyorsunuz inanın anlamadım... Benim paramla ederi 40.000 civarı.... Kullanılmış mobilya ya bu sonuç da....

Aracın ederi nedir bilmem. :-\

Böyle bir kamperin içini, Saly 25.000'e yapar mı bilmiyorum; bu donanımla? :-\ Bu donanıma sahip bir kamperin içini, kendinizin 10.000'e maletme şansınız yok. ??? Ha, sonuçta kullanılmış bir kamper bu; bir arkadaşımız 52.000 verir, siz 40.000... Araç+ekipman-malzeme+işçilik+kazanç=eder. Eskime payını düşersek, ne yapar tam kestirmek çok kolay değil; olayı, sunum-istenim belirler.. ;) :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR