Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,274
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Selamlar
Hususi kayıtlı ve N1 sınıfı panelvana, örneğin 10m3 Ducato'ya, şehir içi trafikte veya 1. köprü hariç belirli güzergahlarda saat vs. gibi kısıtlama var mı? İstanbul'da bu nitelikteki aracı kullanıyor olsam trafik polisi kenara çekip "gel bakalım bu saatte bu yolda ne işin var" gibi bi şey söyleyebilir mi?

Etiketler

buraku' Alıntı:
Selamlar
Hususi kayıtlı ve N1 sınıfı panelvana, örneğin 10m3 Ducato'ya, şehir içi trafikte veya 1. köprü hariç belirli güzergahlarda saat vs. gibi kısıtlama var mı? İstanbul'da bu nitelikteki aracı kullanıyor olsam trafik polisi kenara çekip "gel bakalım bu saatte bu yolda ne işin var" gibi bi şey söyleyebilir mi?
bu dediğiniz yasaklar kamyon, otobüs,çekici...gibi buyuk araçlar için vardır panelvanlar için böyle bir yasak yoktur..

derkan34' Alıntı:
bu dediğiniz yasaklar kamyon, otobüs,çekici...gibi buyuk araçlar için vardır panelvanlar için böyle bir yasak yoktur..

Bilgi için teşekkürler.

bilgi doğru ama birinci köprüden geçemiyor

omnitemporal' Alıntı:
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/KisitlamalarKanunlar.aspx
sayın derkan bir şeyi bilmiyorsanız,yorum yapmasanız daha iyi olur ,yanlış yönlendirmek iyi değildir
saygılar
Ruhsatında kamyonet yazan (ister van isterse panelvan) hiçbir araç Boğaziçi Köprüsünden geçiş yapamaz. Bu araçların FSM Köprüsünü kullanması gerekmektedir.

sn.murat, burak bey 1.köprüyü hariç tutmuş köprü yasağını biliyor (fakat çoğu kullanıyor). saat kısıtlamasını soruyor sorusunda. van ve panelvan ların ruhsatında kamyonet yazıyorsa saat kısıtlamasına tabii olduğunu sanmıyorum. belkide tabidir yönetmelik uygulanmıyor.ama trafik polisinin biri çıkıp "yassak kardeşim bu saatte yola çıkamazsın" derse bilemem.ben hiç denk gelmedim.

tekrar okuyunca farkettim,1. köprü hariç demiş soruyu soran arkadaş,derkan beyde doğru bilgi vermiş, :smiley: mesajımı değiştirdim,sonuç olarak derkan bey haklı,1. köprü hariç kısıtlama yok

Evet soruyu yazış biçimimden kaynaklanan ufak bi yanlış anlaşılma olmuş galiba. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

TUNCO' Alıntı:
Aaaaaaaaa E ozaman bukadar insan boşuna uğraşıyor yani notere ben özel olarak kullanacağım diyoruz ve noter Araç tipini N1 Değil M1 yapıyor... E kolaymış ya... Süper ... Teşekkürler...

N sınıfı araç: Yük taşımaya mahsus.
M sınıfı araç: İnsan taşımaya mahsus.

Kullanım amacına bağlı olarak her ikisini de ticari ya da hususi olarak ruhsatlandırmak mümkün.

N sınıfı araç, ticari amaçlı ruhsat --> K belgesi
N sınıfı araç, hususi ruhsat -->Burada sözü edilen (karavan dönüşümü öncesi) durum.
M sınıfı araç, hususi ruhsat -->Özel kullanımınız için aldığınız binek otomobil (9 koltuğa kadar), minibüs, karavan, midibüs ve hatta otobüs. (Sanırım.)
M sınıfı araç, ticari amaçlı ruhsat --> Yolcu taşımacılığı yapan minibüs, otobüs, vs. araçların sürücülerin hangi tür belgeler isteniyorsa onlardan :smiley:

Sanırım her iki kategoride de N1, N2, M1, M2, vs. alt ayrımlar olsa gerek.

Kısacası, hayat maalesef o kadar basit seçenekler sunmuyor bize :smiley:

TUNCO' Alıntı:

Liste kalabalık görünsün diye çadır, vb. "esasa taalluk etmeyen" :D bir sürü şeyle şişirilmiş. Ama fotoğraflarda göründüğü kadarıyla buzdolabı, trumatic gaz sobası, güneş panelleri vs. temel gereçleri var gibi duruyor. Yaşam aküleri var, ama ayrıntı verilmemiş. 300'er litrelik depolar, aracın fazla ağır olmasına sebep olabilir. Mutlaka kantara çıkarılıp ağırlığına bakılmalı. Yüksek watt'lı inverter'ü olması elektrik donanımının 220V olduğu izlenimini veriyor. Ağırlıklı olarak kamp alanlarında konaklayacaksanız sorun olmaz. Hem iç hem dış duşunun olması deniz kenarı ağırlıklı gezmek üzere tasarlandığı izlenimi veriyor. Arka tekerlekten sonraki kısmın uzunluğu da bunu destekliyor. Mercedes araç yayla yollarını rahat çıkar ama arka kuyruğun uzunluğu sıkıntı yaratabilir. Kısacası ilanda (bence) yeterli bilgi yok. Gidip görmeye değer bir araç görünüyor. Fiyat konusu bana sanki biraz yüksek gibi geldi. Ama içini görüp tam donanım listesi çıkardıktan sonra daha net konuşmak mümkün olabilir.

Bence öncelikle tercihlerinizi netleştirin: Deniz kenarı - yayla; kamp - açık alan konaklama, kısa - uzun süreli geziler, vb. Karar vermeniz daha kolay olacaktır.

http://www.google.com.tr/search?q=kasa+imalat%C4%B1&rls=com.microsoft:tr:IE-Address&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7PRFA_tr&redir_esc=&ei=2qKmT6yfEI-A-wa6kOXQAg#hl=tr&gs_nf=1&pq=polyester%20kapal%C4%B1kasa%20ka%C3%A7a%20yap%C4%B1l%C4%B1r&cp=18&gs_id=5m&xhr=t&q=polyester+karoseri&pf=p&rls=com.microsoft:tr%3AIE-Address&rlz=1I7PRFA_tr&sclient=psy-ab&oq=polyester+karoseri&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=809b0ba8864aede7&biw=1366&bih=576
Merhaba arkadaşlar araştırmalarıma devam ediyorum. Aklıma şu polyester veya aleminyum kapalı kasalar geldi. Alkoven şeklinde olabilir diye düşünüyorum. Bu ilanda görülen polyester kapalı kasayı karavana çevirsek nasıl olur. Fikirlerinizi alabilirmiyim.

s_doganturk' Alıntı:

Aslına bakarsan temel olarak yapım amacı hariç yapım şekli benzer özellikler gösteriyor tabi sizin gönderdiğiniz ilanda ve bu tip kasa yapan yerlerde çok çeşitli kasa tipleri var. Tek fark görsellik... Birde bu tip kasalarda ön kabin ile birleştireni görmedim hiç sadece bunu karavancılar yapıyor :(...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR