Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,254
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

TA2RX' Alıntı:
Liste kalabalık görünsün diye çadır, vb. "esasa taalluk etmeyen" :D bir sürü şeyle şişirilmiş. Ama fotoğraflarda göründüğü kadarıyla buzdolabı, trumatic gaz sobası, güneş panelleri vs. temel gereçleri var gibi duruyor. Yaşam aküleri var, ama ayrıntı verilmemiş. 300'er litrelik depolar, aracın fazla ağır olmasına sebep olabilir. Mutlaka kantara çıkarılıp ağırlığına bakılmalı. Yüksek watt'lı inverter'ü olması elektrik donanımının 220V olduğu izlenimini veriyor. Ağırlıklı olarak kamp alanlarında konaklayacaksanız sorun olmaz. Hem iç hem dış duşunun olması deniz kenarı ağırlıklı gezmek üzere tasarlandığı izlenimi veriyor. Arka tekerlekten sonraki kısmın uzunluğu da bunu destekliyor. Mercedes araç yayla yollarını rahat çıkar ama arka kuyruğun uzunluğu sıkıntı yaratabilir. Kısacası ilanda (bence) yeterli bilgi yok. Gidip görmeye değer bir araç görünüyor. Fiyat konusu bana sanki biraz yüksek gibi geldi. Ama içini görüp tam donanım listesi çıkardıktan sonra daha net konuşmak mümkün olabilir.

Bence öncelikle tercihlerinizi netleştirin: Deniz kenarı - yayla; kamp - açık alan konaklama, kısa - uzun süreli geziler, vb. Karar vermeniz daha kolay olacaktır.

Yayla kampı ağırlıklı olacaksa sanırım Alkovenden uzak durmak faydalı....

Etiketler

TUNCO' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sonradan-yapma-degil-orjinal-motokaravan-56653602/detay

Fiyat önceden 45.000 di uzun süre satılmadı 55.000 yapmışlar sanırım karavan işinde böyle oluyor satılmadıkça fiyat yükseltiyorsun... Birde en komiği ciddi olanlar arasın denmiş... Satıcı ciddi değil ama alıcı ciddi olacak)))

Bu arac sahibini tanımam ancak ,aynı serzenişi direk kendisine ilettiğimde,çok dengesiz tekliflerle kendisine yaklaşıldığını,gerçek rakkamını bulabilmek için pazarlıklı fiat koyarak kafasındaki satış bedelini bulabilmek umuduyla böyle bir şey yaptığını söyledi.ilk satışa konduğunda ,55 rakkamıyla konmuştu ancak buna şişme bot ve motorda dahildi.Daha sonra onları satmış ve fiatı indirmiş,gelen teklifler onu bu yola itmiş.Benim edindiğim intiba güzel umutlarla alınan bu karavan biraz zamansızlıktan,biraz eş durumundan satışta.

enverdede' Alıntı:
Bu arac sahibini tanımam ancak ,aynı serzenişi direk kendisine ilettiğimde,çok dengesiz tekliflerle kendisine yaklaşıldığını,gerçek rakkamını bulabilmek için pazarlıklı fiat koyarak kafasındaki satış bedelini bulabilmek umuduyla böyle bir şey yaptığını söyledi.ilk satışa konduğunda ,55 rakkamıyla konmuştu ancak buna şişme bot ve motorda dahildi.Daha sonra onları satmış ve fiatı indirmiş,gelen teklifler onu bu yola itmiş.Benim edindiğim intiba güzel umutlarla alınan bu karavan biraz zamansızlıktan,biraz eş durumundan satışta.

Bende sahibini tanımam ama İnsanlar git gide kokuşuyor diyeceğim dilim varmıyor, en iyisi Sahibinden.com ilginç bir yer olmaya başladı diyeyim......

Bu sadece bir örnekti bir başka arkadaş bana uzun uzun karavanı nasıl yaptırdığını aracı aldıktan sonra karavan olana kadar geçen dönemde neler yaptığını anlattı sabırla 30 dk yakın dinledim... Sanki ben bu aracı bir başka site de görmüştüm ama fiyat %20-25 gibi daha düşüktü dediğimde hayır yok tek ilanım var dedi aldık kabul ettik... Biraz araştırınca nette diğer ilanı buldum sahibi başka biri idi onu aradığımda 9-10 ay önce satmış aracı şimdi satan arkadaşa zaten oda bir başkasından almış yani o bana uzun uzun nasıl yaptırdığını anlatan arkadaş 3. sahibi imiş... Daha buna benzer bir sürü hikaye var... En iyisi hepsini size anlatmayayım " KARAVAN ALMA MACERASI " Diye bir dizi yapayım...Tekmili birden 4-5 yıl sürer sanırım.... 3 lira etmeyecek araçlara 10 lira istiyorlar...

TUNCO' Alıntı:
Bende sahibini tanımam ama İnsanlar git gide kokuşuyor diyeceğim dilim varmıyor, en iyisi Sahibinden.com ilginç bir yer olmaya başladı diyeyim......

Bu sadece bir örnekti bir başka arkadaş bana uzun uzun karavanı nasıl yaptırdığını aracı aldıktan sonra karavan olana kadar geçen dönemde neler yaptığını anlattı sabırla 30 dk yakın dinledim... Sanki ben bu aracı bir başka site de görmüştüm ama fiyat %20-25 gibi daha düşüktü dediğimde hayır yok tek ilanım var dedi aldık kabul ettik... Biraz araştırınca nette diğer ilanı buldum sahibi başka biri idi onu aradığımda 9-10 ay önce satmış aracı şimdi satan arkadaşa zaten oda bir başkasından almış yani o bana uzun uzun nasıl yaptırdığını anlatan arkadaş 3. sahibi imiş... Daha buna benzer bir sürü hikaye var... En iyisi hepsini size anlatmayayım " KARAVAN ALMA MACERASI " Diye bir dizi yapayım...Tekmili birden 4-5 yıl sürer sanırım.... 3 lira etmeyecek araçlara 10 lira istiyorlar...
Üç kuruşluk çıkar için insanların samimiyetsizliği beni de çok rahatsız ediyor,sabah ilanına mesajla bu konuyu iletmiştim,ardından sizin bu mesajınızı gördüm ve telefonda kendisine okudum, tam bu sizin yazdıklarınızı konuştuk kendisiyle ve karavanı olduğu için onu gezenbilir forumuna davet ettim . Size bir anı anlatayım 87yılında ticari plaka ile birlikte şahin arabayı satarken ,alıcı aracı sıfırlamak istemişti yurtdışında çalışan bir arkadaştı ve aracıma güvendiğimden aracın ona yakın tarihte sorun çıkarmıyacağını,parasını boşa harcamamasını söyledim anlaştık,aracın satış işlemlerine başlarken aracı galerici arkadaşına göstermek istediğinde bana güvenmedi diye kızıp satıştan vaz geçtiğimi söyledim,daha sonra araya giren arkadaşların hatırına aracı verdim peşinden sen nasıl arnavutmuşssun kardeşim diye, beni yeni işyerimde ziyaret edip bana aracın raporunu verir oldu.Birde bu günlere geldiğimizdeki duruma bakalım.... :(

Şimdilerde insanların doğru dürüst bir duruş, pozisyon sergilemesini beklemek bir hayal olmuş. Bunu şu birkaç aydır sürdürdüğüm 2. el karavan arayışımda çok net gördüm. Üç denemem oldu birinci denemem de satıcı 10 gün oyalayıp sonra fiyatı 10 000 Tl arttırdı ,ikinci denememde kapora bile verilmişken arabayı satmaktan vazgeçti ve ilanı kaldırdı, üçüncü denememede araç motor tamirinde iken ısrarla aracı tamirhanede görmek istediğim için satıcı satıştan vazgeçti ve ilanı birkaç gün kaldırıp şimdilerde yine koydu.Tamir bitti motor kapandı ,oltayı attı bekliyor. Böylesi bir ortamda kime nasıl güvenirsiniz.Bu kadarı da oluyormuş pes, demekten başka yapacak bir şey yok sanırım. Gavura kızıp oruç bozacak halimiz yok itimat kontrole mani değildir diyerek iyi insanlarla karşılaşmayı umacağım.

Orhan Baba' Alıntı:
Şimdilerde insanların doğru dürüst bir duruş, pozisyon sergilemesini beklemek bir hayal olmuş. Bunu şu birkaç aydır sürdürdüğüm 2. el karavan arayışımda çok net gördüm. Üç denemem oldu birinci denemem de satıcı 10 gün oyalayıp sonra fiyatı 10 000 Tl arttırdı ,ikinci denememde kapora bile verilmişken arabayı satmaktan vazgeçti ve ilanı kaldırdı, üçüncü denememede araç motor tamirinde iken ısrarla aracı tamirhanede görmek istediğim için satıcı satıştan vazgeçti ve ilanı birkaç gün kaldırıp şimdilerde yine koydu.Tamir bitti motor kapandı ,oltayı attı bekliyor. Böylesi bir ortamda kime nasıl güvenirsiniz.Bu kadarı da oluyormuş pes, demekten başka yapacak bir şey yok sanırım. Gavura kızıp oruç bozacak halimiz yok itimat kontrole mani değildir diyerek iyi insanlarla karşılaşmayı umacağım.

Aslına bakarsanız bu işlerin sorumlusu bence devlet... Doğru düzgün vergi politikaları olsa bu işler böyle olmaz...Kimse eski araç peşinde koşmaz...Gider alır istediği aracı 15-20 günde de istediği gibi yaptırır ve biner... 2000 li yılların başında yapılmış estetik den, kaliteden bir haber olan araçlara canım yurdumda el alemin Hymer lere verdiği paraları veriyoruz... Evet bir kaç tane bu işi iyi yapan var ama eğer siz ayda 1-1,5 tane karavan yaparsanız o zamanda mecburen tüm sabit giderlerinizi bu araçlara yüklemek zorunda kalırsınız... Eğer bir gün birileri ayda 10 karavan yapacak olursa bu ülkede ve estetik olarak da işi becerirse eminim çok başarılı olacaktır...

30.000 TL bütçesi olanların bence yapacağı en iyi iş kendi karavanını kendi yaptırması. Karavan yaptırmak isteyen sabırla 5 yaşını doldurmuş temiz bir panelvan arayacak. Özellikle Ducato, Jumper, Boxer olması daha iyi. Aracın alınması, bakımları, boya retuşları vs 20.000 TL ye hallolur. Piyasada 10.000 TL ye temel aksesuarlarla karavana dönüşüm yapan ustalar var. Bire bir takiple iş ustaya yaptırılacak. İş bitecek. Konforu artıran diğer aksesuarlar ise zamanla yavaş yavaş alınır. Dertsiz tasasız karavana binilir.

aslanahmet' Alıntı:
30.000 TL bütçesi olanların bence yapacağı en iyi iş kendi karavanını kendi yaptırması. Karavan yaptırmak isteyen sabırla 5 yaşını doldurmuş temiz bir panelvan arayacak. Özellikle Ducato, Jumper, Boxer olması daha iyi. Aracın alınması, bakımları, boya retuşları vs 20.000 TL ye hallolur. Piyasada 10.000 TL ye temel aksesuarlarla karavana dönüşüm yapan ustalar var. Bire bir takiple iş ustaya yaptırılacak. İş bitecek. Konforu artıran diğer aksesuarlar ise zamanla yavaş yavaş alınır. Dertsiz tasasız karavana binilir.

Hakan güzel şeyler söylüyor arkadaşlar, kulak verin!... ;)

Cavid Sezen

Cavid Sezen

aslanahmet' Alıntı:

Hakan hocama katilmakla birlikte hatta zamaniniz varsa ustaylada ugrasmayip yavas yavas kendiniz yapmak en iyisi. Hem iscilikten maddi kazanciniz olacaktir, hemde kendi istediginizi istediginiz gibi yapabileceksiniz. Ustaya bunlari anlatmaya calismak durumunda kalmazsiniz. Zaten Atilla abinin yaptirdigi gibi bilgisayarli kesim yaptirdiginizda kabasini bitirmek icin geriye montaji kaliyor.

Ayrica bu yontemle hareket olacaklarin bir avantajida sadece aracin motor, yurur ve kaportasinin saglamligindan emin olmalari yeterli olacaktir. Bunuda zaten her hangi bir servise ufak bir ucret verdiginizde bilgisayarli muayene yaptirabiliyosunuz. Hatta bence kaportasi saglam olan ve ucuz olan herhangi bir arac is gorur. Cunku artik moturu komple toplatmak cok para tutmuyor. Araci ucuza alirsaniz guvendiginiz bir ustaya motoru toplatirsaniz yillarca sorunsuz binilecek bir arac elde etmis olursunuz.

Araç tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de mutlaka ABS olması çünkü ABS olmayan panelvanlar sadece 1+1 ruhsatı alabilirler diye biliyorum. Yine de bu konuda daha bilgili abilerimiz de görüş belirtirse emin oluruz.

esko' Alıntı:
Araç tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de mutlaka ABS olması çünkü ABS olmayan panelvanlar sadece 1+1 ruhsatı alabilirler diye biliyorum. Yine de bu konuda daha bilgili abilerimiz de görüş belirtirse emin oluruz.

yanlış biliyorsunuz :smiley:
bu konu defalarca yazılmasına rağmen yinede tekrarlayalım, ruhsatta panelvanların çoğu 2+1 dir ve bu şekilde karavana dönüştüğü içinde 2+1 karavan ruhsatı alırsınız, ABS şartı yoktur,
selamlar

NOT: bunları yazarken aklıma geldi sıkça sorulanlar köşesimi yapsak acaba ::smiley:

cümleten selamlar..yukarıda yazılanları okudum ....... (satır satır) kesinlikle araçların fiyatları bu ay özellikle şişirilmiş...mayısta çoşmuş amcalar...takipte olduğum bir ford çift teker vardı...hani ilk karavan alışalım hemde ford bildiğim bir araçtır....)arka çift tekerdi...sahibinden com da satıcı arkadaş bedelli nedeni ile acil satılık yazmıştı..fiyatıda cüz-i bişeydi ama ben karavandan anlamadoğımdan bir soruşturayım derken motoru benzin/lpg li idi...ankara ostimden daha önce marin ford işi yaptığım arkadaşlara telefon ettim 105 ps dizel bir ford motoru faturalı ayarladık tam aracı alacaz ..aa arkadaş 5000 fazlasına sattım dedi peki dedik kısmet değilmiş...tam bir hafta sonra aynı aracı bu sefer sahibinden com.da ankaralı bir galericiden satılık olarak gördüm ...aradım ....tabbiiikide enayi vergisi üzerine eklenmiş fiyatı ile satılığa çıkmıştı ...(içinden de klimayı almış uyanıklar..)pazarlık edelim falan diye birazda sallanmaya başladım (çünki birazda araçtanda soğudum...)hoop araç ilandan kalktı...15 gün sonrada başka bir galerici ilk fiyatın tam dört katına (inanılmaz ama gerçek..şaka gibi..)sahibinden .com a koydu ve araç satıldı.... :mad: :mad: :mad:

hakan beyin önermesi en mantıklısı...bende yavaş yavaş o yöne doğru yönelmeye başladım ...(piyasayı görünce)ama psa araçlarla md23 minübüs arasında git-gel yaşıyorum.......abs konusu konuşulmuş abs 1000-1150 € civarı aracın modeline ve agırlıgına göre...yani yaptırmak hem o kadar aşırı pahalı değil..hemde sürüş emniyetide cabası.....(kanuni prosedürden haberim yok...sanayiden fiyatı biliyorum..)zaten westinghouse tip vakumlu fren tertibatlı araçları karavana çevirirsek araç sabit agırlıgı artacagından (statik denge),fren merkezini ve westinghouse'u büyük bir tiple değiştirmek daha saglıklı olur kanaatindeyim...kendi aracını yapmanında ayrı bir keyfide olsa gerek....(bonus) ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Benim anladığım kadarı ile en iyi yatırım aracı Ne döviz ne Altın sadece KARAVAN :smiley:

Adam geçen sene 10 a almış tatil yapmış satıyor 11-12 istiyor...

Eli yüzgün bir karavan almaya kalktın mı 70-80 vereceksin... Çok mu bence uygun ama hepsi problemli çoğu limitlerin üstünde Kilo ya sahip... Adam karavan satıyor ağırlığı 4000-4500 kg boşken ... Veya uyduruk bir karavan yapmış evinin bahçesinde 100.000 tl istiyor :smiley: İşi iyi yapan firmalar var ama nedense onlarda ısrarla küçük olmak istiyorlar tabi 5-6 personelle çalışıp kira + tüm sabit giderleride yüklersen aylık üretilen 1,5 araca o araçlarda ulaşılamaz oluyor... Diğer yandan 5 yaş üstü araç bulmak zaten problem...

Bence neler yapılması lazım....

1 - Sahibinden.com dan araç almamak lazım ama gezenbilir ve benzeri karavan sitelerinde yer alan arkadaşlar bile nedense bu sitelerde duyurmuyorlar gidip sahibinden.com a ilan veriyorlar... Acaba kimse aracına güvenmiyormu...Mesela canonturk diye bir site vardır orada herkez ekipmanını sahibindene vermeden oraya yazar ve oradan bir arkadaş alsın ister... Buralarda da buna ihtiyaç var...

2 - Bu işi hakkı ile yapan firmalar eleman istihdam ederek türkiyede nerede temiz 5 yaş üstü araç varsa onları alıp tüm bakımlarını yaptırıp karavan yaptıracaklar için bekletmeleri lazım...

3 - Bu işi hakkı ile yapacaklara gittiğinizde size 7-8 aylık doluyuz yapamayız dememeliler... Eleman sayısını arttırmalı belli ürünlerde otomasyona ve standartlara geçmeliler... Bunun için güçleri yetmiyorsa gücü yeten firmalarla insanlarla ortaklıklar kurmalılar...

4 - Federasyon biraz daha etkin olamalı 5 yaş kanunu vip ve panelvan dan minibüs yapanlar için çıkarıldı onlar yırttı sadece karavancılar etkilendi... Mutlaka buna bir çözüm bulunmalı...

5 - Kilo işine bir çözüm bulunmalı iveco gibi araçların boş hali ile bile 3500 kg kurtarması olanaksız...

Hamido_Şakir Beyin yazdığına göre(dizel motor ayarladık),benzinli araca dizel motor konulabiliyormu?Beni uygulamalar gereği yasal değil diye bilgilendirdiler.Dayanaklı bilgi,lütfen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR