Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,515
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

TUNCO' Alıntı:
Aracı yapan firma ilede konuştum...ARAÇ ALINDIKDAN SONRA 5 YAŞ BİTMEDEN MALİYE HER AN ÖNÜNÜZÜ KESİP ÖTV TAHSİLATI YAPABİLİR... Zaten öyle bir şey olmasa sanırım ÖTV probleminden söz edilmezdi araç yaşı itibarı ile 18 ay trafiğe çıkamaz bunu BİZZAT ARACI YAPAN FİRMA SÖYLEDİ... Aman arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim ben buradaki hiç kimsenin % 130 karşılaşmasını istemem...

Bu konu forumda defalarca tartışıldı EĞER RUHSATDA TİCARİ DİYE YAZIYORSA VE M1 YAZMIYORSA ALTA NOT DÜŞÜLMÜŞDE OLSA KARAVAN DİYE BU SADECE TÜV DE İŞİNİZİ ŞİMDİLİK KOLAYLAŞTIRIR AMA POLİS ÇEVİRMESİNDE ARACINIZ KARAVAN DEĞİL PANELVANDIR...VE 1. KÖPRÜYÜ KULLANAMAZSINIZ.... VERGİLERİNİ TİCARİ ARAÇ GİBİ ÖDERSİNİZ ( yAKLAŞIK HUSİSİNİN 2,5 KATI ) TRAFİK SİGORTASI YİNE 2 KATTAN FAZLADIR... Ve her an %130 luk ÖTV ile karşılaşma riskiniz vardır... öyle olmasa zaten al bir DUcato 0km ve yaptır içini kullan ne diye uğraşacaksın eski ticari bulmakla...

SAYGILAR

Forumda olduğu gibi bu konu çok tartışıldı ve yazmış olduğunuz son satırlar doğru. Satıcı konumundaki arkadaşın vermiş olduğu (Yanlışmı yoksa yalanmı diyeceğimi bilemediğim) bilgiler doğrultusunda aracın uygun olacağını paylaşmıştım, aracın alımı için üzerine ciddi bir şekilde gidildiğinde, sahibinin (Atilla beyin kayınpederi) yurt dışında olduğu ve ruhsatında N1 olarak belirtildiği gibi karavan olarak işletilmediği bilgisi ortaya çıkmıştır.

Etiketler

BİBS' Alıntı:
Forumda olduğu gibi bu konu çok tartışıldı ve yazmış olduğunuz son satırlar doğru. Satıcı konumundaki arkadaşın vermiş olduğu (Yanlışmı yoksa yalanmı diyeceğimi bilemediğim) bilgiler doğrultusunda aracın uygun olacağını paylaşmıştım, aracın alımı için üzerine ciddi bir şekilde gidildiğinde, sahibinin (Atilla beyin kayınpederi) yurt dışında olduğu ve ruhsatında N1 olarak belirtildiği gibi karavan olarak işletilmediği bilgisi ortaya çıkmıştır.

Ve olayın en kötü yanını yeni öğrendim eğer doğru ise Polisler K belgesi istiyorlarmış bu tip Ruhsatında M1 yazmayan araçlardan ve K belgesi olmaz isede bir rivayet 3000 TL diğer rivayet 6000 TL ceza kesip aracı bağlayabiliyorlarmış ??? Bu konuda bilginiz var mı ? Birde K belgesi almakta ciddi bir rakammış sanırım....

TUNCO' Alıntı:
Ve olayın en kötü yanını yeni öğrendim eğer doğru ise Polisler K belgesi istiyorlarmış bu tip Ruhsatında M1 yazmayan araçlardan ve K belgesi olmaz isede bir rivayet 3000 TL diğer rivayet 6000 TL ceza kesip aracı bağlayabiliyorlarmış ??? Bu konuda bilginiz var mı ? Birde K belgesi almakta ciddi bir rakammış sanırım....

İki tane yanlış var: Birincisi K belgesini polis değil ancak maliye sorar. İkincisinin cevabı aşağıda.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86520.0

arkadaşlar k belgesi ruhsatta hususi veya ticari yazsın farketmez cinsi N1 diye tabir edilen yani kamyonet,panelvan vs gibi yük taşımacılığında kullanılan (3500 kg geçmeyecek) araçlarda istenilen belgedir...ruhsatında hususi yazıp cinsi kamyonet olan bir vatandaş trafik uygulamasında üzerinde ticari amaçla taşınan bir yük varsa (bu kendi manavında satmak için taşıdığı kasa kasa meyve sebzede olabilir) k2 belgesini ibraz etmek zorundadır.yani kısacası türkiyedeki bütün kamyonetler k belgesi almak zorunda değildir ama hususi olup da üzerinde ticari manada yük varsa k belgesini ibraz etmek zorundadır..ayrıca k belgesini trafik polisi isteyebilir... k1 şirket araçlarında istenen belgedir yük taşımacılığında..k2 hususi araçlarda istenen belgedir..

yani ruhsatta hususi kamyonet geçiyorsa ve içinde ticari yük yoksa k belgesi gerekmiyor

kaya75' Alıntı:
polis sordu ve kontrol etti geçen hafta polatlıda

Görev ve yetki alanının dışına çıkmış sanırım.

Kim sorarsa sorsun, siz verdiğim linkteki mevzuat sayfasını yanınızdan ayırmayın. Ruhsata rağmen sormaya kalkanın burnuna dayayın!

omnitemporal' Alıntı:
yani ruhsatta hususi kamyonet geçiyorsa ve içinde ticari yük yoksa k belgesi gerekmiyor

Ama ruhsatta HUSİSİ yazdırmak problem işte... Ya 5 yaşını bitirmiş olacak veya %130 ödeyeceksin :(

TUNCO' Alıntı:
Ama ruhsatta HUSİSİ yazdırmak problem işte... Ya 5 yaşını bitirmiş olacak veya %130 ödeyeceksin :(
?
karavan için prosedür böyle

TA2RX' Alıntı:
Görev ve yetki alanının dışına çıkmış sanırım.

Kim sorarsa sorsun, siz verdiğim linkteki mevzuat sayfasını yanınızdan ayırmayın. Ruhsata rağmen sormaya kalkanın burnuna dayayın!
sayın ta2rx k belgesini sormak trafik polisinin görev ve yetki alanındadır. verdiğiniz linkte karayolları taşıma kanununda 27. maddesinde yazıyor zaten aşağıya paste ettim tekrar.[SIZE=small][/SIZE] [SIZE=small][/SIZE]CEZA UYGULAMASI[/size] [/size][/size]Madde 27- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./519.mad ;Değişik madde: 25/06 /2009-5917 S.K./34.mad) Bu Kanunda yazılı idari para cezalarını uygulamaya Ulaştırma Bakanının yetkilendirdiği Bakanlık personeli, trafik polisi ve zabıtası, trafik polisinin görev alanı dışında kalan yerlerde rütbeli jandarma personeli, sınır kapılarında görev yapan gümrük muhafaza ve gümrük muayene memurları ile bunların amirleri, terminallerde görevli belediye zabıtası yetkilidir. Bu Kanun kapsamında faaliyet gösterenlere hangi hallerde uyarma, geçici durdurma ve iptal şeklinde idari müeyyideler uygulanacağına ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenir.
Bu Kanuna göre verilen idari para cezaları, yönetmelikte düzenlenen uyarma, geçici durdurma ve iptal şeklindeki idari müeyyidelerin uygulanmasına engel teşkil etmez.

derkan34' Alıntı:
sayın ta2rx k belgesini sormak trafik polisinin görev ve yetki alanındadır. verdiğiniz linkte karayolları taşıma kanununda 27. maddesinde yazıyor zaten aşağıya paste ettim tekrar. CEZA UYGULAMASI Madde 27- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./519.mad ;Değişik madde: 25/06 /2009-5917 S.K./34.mad) Bu Kanunda yazılı idari para cezalarını uygulamaya Ulaştırma Bakanının yetkilendirdiği Bakanlık personeli, trafik polisi ve zabıtası, trafik polisinin görev alanı dışında kalan yerlerde rütbeli jandarma personeli, sınır kapılarında görev yapan gümrük muhafaza ve gümrük muayene memurları ile bunların amirleri, terminallerde görevli belediye zabıtası yetkilidir. Bu Kanun kapsamında faaliyet gösterenlere hangi hallerde uyarma, geçici durdurma ve iptal şeklinde idari müeyyideler uygulanacağına ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenir.
Bu Kanuna göre verilen idari para cezaları, yönetmelikte düzenlenen uyarma, geçici durdurma ve iptal şeklindeki idari müeyyidelerin uygulanmasına engel teşkil etmez.

OK. Bilgilendirme için teşekkürler. İlgili mevzuat hükümleri yanınızda olduğu sürece, bilmeyen memura çıkarıp göstermek yeterli olacaktır.

TUNCO' Alıntı:

Ruhsata hususi yazdırmak neden problem? Anlamadım...

Aracı satın aldığınız sırada, notere hususi olarak kullanacağınızı bildirmek yeterli. Başka hiç bir şey gerekmiyor. Bunun için %130 ödemek filan da gerekmiyor. Burada sözkonusu olan yalnız ve yalnız aracın kullanım şekliyle ilgili bir durum. Aracın sınıfını değiştirmiyorsunuz. Şahsi kullanım için kamyonet veya panelvan satın almak konusunda da hiç bir sıkıntı yok. Ben 2000 yılından bu yana çift kabin kamyonetimi, geçen seneden bu yana panelvanımı bu şekilde kullanıyorum. Her iki aracım da ben satın aldığımda 1 yaşındaydı.

Kalkıp da ticari bir ürün taşımadığınız sürece hiç bir sorun yok. Kendi eşyanızı dilediğiniz gibi taşırsınız. Orijinal ambalajında, kullanılmamış bir ürün taşırken yakalanırsanız malı sizin satın aldığınızı ispatlamak için fatura ve irsaliyesini göstermeniz gerekebilir. Ama kullanılmış bir ürün taşıyorsanız, bunun ticari olduğunu ispatlamak iddia sahibine aittir. Siz olmayan ticari vasfı ispatlamak zorunda değilsiniz.

TA2RX' Alıntı:
Ruhsata hususi yazdırmak neden problem? Anlamadım...

Aracı satın aldığınız sırada, notere hususi olarak kullanacağınızı bildirmek yeterli. Başka hiç bir şey gerekmiyor. Bunun için %130 ödemek filan da gerekmiyor. Burada sözkonusu olan yalnız ve yalnız aracın kullanım şekliyle ilgili bir durum. Aracın sınıfını değiştirmiyorsunuz. Şahsi kullanım için kamyonet veya panelvan satın almak konusunda da hiç bir sıkıntı yok. Ben 2000 yılından bu yana çift kabin kamyonetimi, geçen seneden bu yana panelvanımı bu şekilde kullanıyorum. Her iki aracım da ben satın aldığımda 1 yaşındaydı.

Kalkıp da ticari bir ürün taşımadığınız sürece hiç bir sorun yok. Kendi eşyanızı dilediğiniz gibi taşırsınız. Orijinal ambalajında, kullanılmamış bir ürün taşırken yakalanırsanız malı sizin satın aldığınızı ispatlamak için fatura ve irsaliyesini göstermeniz gerekebilir. Ama kullanılmış bir ürün taşıyorsanız, bunun ticari olduğunu ispatlamak iddia sahibine aittir. Siz olmayan ticari vasfı ispatlamak zorunda değilsiniz.
Aaaaaaaaa E ozaman bukadar insan boşuna uğraşıyor yani notere ben özel olarak kullanacağım diyoruz ve noter Araç tipini N1 Değil M1 yapıyor... E kolaymış ya... Süper ... Teşekkürler...

TUNCO' Alıntı:
Aaaaaaaaa E ozaman bukadar insan boşuna uğraşıyor yani notere ben özel olarak kullanacağım diyoruz ve noter Araç tipini N1 Değil M1 yapıyor... E kolaymış ya... Süper ... Teşekkürler...
ilahi tunco bey,olur mu öyle şey,araç yine N1 oluyor yani kapalı kasa kamyonet diye geçiyor ruhsatta,ama hususi yani şirket adına değilde şahıs adına kaydettiriliyor,bu durumda ticari yük taşımacılığı yapmadığınız sürece k belgesi istenmiyor,ama karavana çevirirseniz yada koltuk sayısını değiştirirseniz yine bunu ruhsata işletmeniz gerekiyor

omnitemporal' Alıntı:
ilahi tunco bey,olur mu öyle şey,araç yine N1 oluyor yani kapalı kasa kamyonet diye geçiyor ruhsatta,ama hususi yani şirket adına değilde şahıs adına kaydettiriliyor,bu durumda ticari yük taşımacılığı yapmadığınız sürece k belgesi istenmiyor,ama karavana çevirirseniz yada koltuk sayısını değiştirirseniz bunun için proje çizdirip ruhsat değişikliği gerekiyor
bence konunun tartışıldığı diğer ana başlıkları okuyun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR