Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,526
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Değerli dostum aramıza hoş geldin ama ne varki burda verdiğin linklerin hiç biri olmaz eğer o paraları veriyorsan kendin yaptır.Ayrıca orda gördüğün bütün alkovanlılar en az 3500kg çok üstü istıyorsan sor ruhsat yazar az ama sen bır tartıya gır gör kaç ton olduğunu...Bundan sonra alınacak veya yaptırılacak karavan kesin alkovanlı olmayacak.yani şu yeni yapılanların adı fazla hatırlamıyorum herkes bır şey yazıyor.yani öne doğru yatık olan.anlayan anlamıştır..Şu anda satılık olan bütün alkovanlılar hepsi yeni çıkan tonaj korkusundan satıyorlar..ben bir arkadaşıma karavan bakıyorum aynı kişilerle konuştuğumda vallahi tartırmadım ruhsatta yazıyor 3500kg gelip tarrtırırım fazla çıkarsa masrafımı ödersin dediğimde de yok kardeşim ruhsatta ne yazıyorsa o.Şimdi nedemek lazım bunlara bilmem aman dikkat?Buda benim karavanım kg problemi yok..

IMGP5030.JPG

IMGP4873.JPG

Etiketler

Sayin Tunco;

Ilk basta su 3 soruya cevap bulalim;

1 - Kac kisi seyahat edilecek?
2 - Duz yol mu yoksa yayla dere tepe agirliklimi gezilecek?
3 - Camping konaklamalimi olacak yoksa istedigim yerde kenara ceker yatarim mi diyorsunuz?

65.000TL gecekten iyi para. Bu paraya duslediginiz camperi alabilirsiniz. Dusuk kilometre avantajdir ama illaki 10-15 bin kilometrede olmasi gerekmez cunku bu araclarin motorlari ticari icin uretildigimden 300-400 bin km rahat gider. Yukardaki sorulara acik yanitlar verirseniz burada size daha rahat yardimci olabiliriz.

melihbozkurt' Alıntı:
Sayin Tunco;

Ilk basta su 3 soruya cevap bulalim;

1 - Kac kisi seyahat edilecek?
2 - Duz yol mu yoksa yayla dere tepe agirliklimi gezilecek?
3 - Camping konaklamalimi olacak yoksa istedigim yerde kenara ceker yatarim mi diyorsunuz?

65.000TL gecekten iyi para. Bu paraya duslediginiz camperi alabilirsiniz. Dusuk kilometre avantajdir ama illaki 10-15 bin kilometrede olmasi gerekmez cunku bu araclarin motorlari ticari icin uretildigimden 300-400 bin km rahat gider. Yukardaki sorulara acik yanitlar verirseniz burada size daha rahat yardimci olabiliriz.

Aslında karavan olayına yeni girecek birisine bu 3 önemli soruyu sormak pek bir anlam ifade etmeyecek 1 yıl sonrasında. kamp geçmişi olmayan biri düz yol- kampink konaklama diyecek, bir seyehatinde bir arkadaşımızla tanışıp kafası uyacak ve dağa çıkacaklar sonra dönüp bakacak ki kampink e bağlı kalmak özgürlüğü kısıtlamakta. vs vs vs

bisiklet almaya çıktığımda satıcılar ve bisikletçi arkadaşlarım bana benzer sorular sordu sonuç olarak iyi bir dağ bisikletim oldu ama şimdiki aklım olsa turlarda kullanılabilecek bir tur bisikleti alırdım, dağ bisikletine hiç bulaşmazdım. ciddi rakamlara almıştım makinayı satmayada kıyamıyorum.

Bana kalırsa Sayın Tunco bol bol seyehat yazılarını okusun, kendine uygun yaşam şeklini bulmaya çalışsın, sonrasında ne tür bir karavan olayına gelsin.

Öncelikle yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler... Forumdaki bir çok konuyu tek tek okudum... Öncelikle Alkoven değil Camper mantıklı görünüyor benim için çünkü oldukça aktif iş hayatının içindeyim... Kendime çok zaman ayıramayacağımdan genelde kısa süreli geziler olacaktır ve tabi ki genelde kamping dışı konaklamalar. Sizden ÖNEMLİ BİR RİCAM VAR bana özelden hangi firmaları tavsiye edeceğinizi söylerseniz sevinirim. Yoksa forumda bir yerde okuduğum Denizlili Ahmet beyin durumuna düşmek istemiyorum...İyi birilerini bulmam lazım rezil olmayalım... TEŞEKKÜRLER

TUNCO' Alıntı:
Öncelikle yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler... Forumdaki bir çok konuyu tek tek okudum... Öncelikle Alkoven değil Camper mantıklı görünüyor benim için çünkü oldukça aktif iş hayatının içindeyim... Kendime çok zaman ayıramayacağımdan genelde kısa süreli geziler olacaktır ve tabi ki genelde kamping dışı konaklamalar. Sizden ÖNEMLİ BİR RİCAM VAR bana özelden hangi firmaları tavsiye edeceğinizi söylerseniz sevinirim. Yoksa forumda bir yerde okuduğum Denizlili Ahmet beyin durumuna düşmek istemiyorum...İyi birilerini bulmam lazım rezil olmayalım... TEŞEKKÜRLER

Eger bir karavan firmasina yaptirmayi dusunuyorsaniz bence ilk basta aradiginiz dusuk kilometredeki araci bulmalisiniz. Bu arac 5 yasindan buyuk olmali ki OTV odemek zorunda kalmayin. Bu asamadan sonra bir cok firma var. Gorusup fiyat alip yaptirirsiniz.

Ama bence ilk aracinizi hazir piyasada olan ikinci el araclardan almak maddi olarak daha mantikli olacaktir. Boylelikle arac size uymaz ise sattiginizda cok zarar etmezsiniz. Ote yandan araci kullandiginiz sure zarfinda sikintilarini, kendi ihtiyac ve isteklerinizi belirleyerek bir sonraki aracinizi buna gore yaptirir yada alirsiniz.

İlk karavan güzelmiş ama ruhsatında maksimum ağırlığının ne kadar olduğunu kontrol etmek lazım. Eğer 3500 kg ise aracın boş ağırlığı bu sınırda olabilir.

Ruhsat 3500 kg gerçek ağırlık boş iken araç 4250 kg mış... Bu durumda ne yapılması lazım... Sanırım tadilat projesi falan olmaz taşıma kapasitesine...

TUNCO' Alıntı:
Ruhsat 3500 kg gerçek ağırlık boş iken araç 4250 kg mış... Bu durumda ne yapılması lazım... Sanırım tadilat projesi falan olmaz taşıma kapasitesine...
Acaba bu araçlar arkada çift teker olduğu için kamyonet değil de kamyon sınıfına girer mi? ::smiley: o zaman taşıma kapasitesi artar. Ama hem e sınıfı ehliyet ister, hem de yakıt tüketimi çok fazla olur :(

Yeni yonetmeligin araçlarda sınıf degişikligine ımkan verebilecegini sanmıyorum . Ben ce tek çare ikinci bir dingil ilavesi ile aynı sınıf aracın taşıma kapasitesin arttırılması araştırılabilir.(böyle bir uygulama var dı) .Gördügüm bir haymer , standart psa gurubu bir araç olmasına ragmen tek-tek çift dingil ve daha uzun du. Uygulamaya gelince bürokrasi karşınızda duvar.
Aman - aman , nemelazım ben ce.

Selamlar
Bu 1981 T3 camper ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? Bu araç bi kaç sene önce de ilan sayfalarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-motokaravan-81088621/detay

TUNCO' Alıntı:
Merhaba, Tunco kardeşim
Yukarıda adım geçtiği için cevaplıyorum.
evet ben aceleci davrandığım için birkaç defa kazıklandım.siz en doğru olanını yapıyorsunuz, bu iş hiç aceleye gelmez.
Benim cebimden 2 - 3 karavan parası çıktı nisan ayına kadar.En sonunda bir başkasının ahını almayı istemediğimden yaşam alanını söküp attık hurdaya...
Şu anda yeni imalat aşaması başladı, firmadan bugün gelen bilgilendirmelere göre işin düzgün yapıldığı kanaatindeyim. Aracımı bir aksilik olmaz ise Mayıs 15 i gibi http://www.soykar.com/firma.html teslim alacağım. Bu firmayı tercih etmemdeki en önemli sebep yüz yüze yetkili kişiler ile görüşebilmek ve önceden yapılan başka işleri görmek oldu. Sorduğum sorularada uzman kişiler cevap veriyor...Açıkçası web sitelerinde şunu yaptık, bunu biz yaptık gibi alakasız resimler yok...
bana verilen bilgileri şu anda burada paylaşamam, firmanın izni yok. Ancak, aracı teslim aldıktan sonra resimleri ve detayları paylaşacağım zaten.
Bana kalırsa uygun bir araç bulduğunuzda alın, ama karavana dönüştürmek için aceleci davranmayın.
Gönlünüzce bir karavan sahibi olabilmenizi dilerim, hoşçakalın.

TUNCO' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sifir-motokaravan-82871133/detay istenirse Türkiyedede her şeyin iyisi yapılıyor demek ki...
Acaba sordunuzmu bu araç kaç ton çekiyor en az 4000kg ozaman boş iş bu bedava verseler işe yaramaz.ama yinede bu karavan alıp trafıkte gezmeyecen

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-ford-ecoline-airstream-190-64182367/detay?source=promotion_topl motoru 6,8 benzinli V10 olmasa birde 4*4 olsa ideal karavan bence...

buraku' Alıntı:
Selamlar
Bu 1981 T3 camper ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? Bu araç bi kaç sene önce de ilan sayfalarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-motokaravan-81088621/detay
Araç resimlerden güzel gözüküyor ama bu fiyatı verdikten sonra daha güzel Westfalia karavan bulunabilir. Yine de yakından incelemkte fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR