Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,607
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Ama o 12 cm tahmini 20 bin liraya mal oluyor. ;D

Etiketler

insel' Alıntı:
Ama o 12 cm tahmini 20 bin liraya mal oluyor. ;D

20 bin lira bütün karavan yapımının maliyeti. İzolasyon malzemesi olarak elastomerik kauçuk kullanmak ve kaplamanın uygulamasında benim izlediğim yöntemi izlemek yeterli (kullanılan kontraplak ve karkas aynı). Diğer izolasyon malzemelerinin maliyetini bilmiyorum. Elastomerik kauçuk için ben toplam 650 TL verdim. Bence hem o 12 cm için hem izolasyon katsayısındaki artış için değer. Maliyet dökümleri için bkz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73948.msg1081014#msg1081014

Kısacası, abartmayınız ;D ;D ;D

Kadir Bey,bunlar büyük bir olasılıkla özel üretim olabilir.Aracıma karavan ruhsatı alacağım zaman projesini yapan mak.müh.arkadaşıma aynı soruyu sormuştum.Cevabı '' Yetki belgesi olmayan hiç bir firma arcın şasesini uzatamaz,benim bildiğim bir firmada yok'' idi.Bursa'da Ducato'ların uzatıldığını duymuş ve sormuştum.''Yasal olduğunu sanmıyorum '' demişti.Daha sonra,servis işi yapan bir sürücüye sordum,bunların araç muayenesi yaptıramadığını söylemişti.Bilginize,selamlar

slm lar öncelikle ben sitede yeniyim çekme karavanlarla ilgileniyorum hedefim eşim ben ve 2 oğlumla sığabilecek bir karavan sahibi olmak içi boş bir çekme karavanı 0 mı almak mantıklı yoksa 2 el bir karavan alıp içindekileri atıp yeniden döşemekmi.yardımcı olursanız sevinirim.

Fatih bey hoş geldiniz aramıza,karavanı neden boş alıyorsunuz anlayamadım eğer imkanınız varsa kendisini kanıtlamış bir firmaya gidip kendi yaşam tarzınıza göre ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir modeli yaptırabilirsiniz,ilk kulanacak olan siz olacağınızdan içiniz rahat olur,yok eğer ekonomik olsun diyorsanız satılık vasıta sitelerindeki çekme karavanları tarayarak size en yakın karavana bakabilirsiniz genel olarak olmasada ufak tefek değişikliklerle yine size hitap edecek karavana kavuşabilirsiniz umarım en kısa zamanda aradığınız karavan modelini bulursunuz.

cevabınız için teşekkür ederim yusuf bey. karavan fiyatları çok yüksek ki hiç biride benim zevkime hitab etmiyor ben iç dizaynını tamamen kendime göre olsun istiyorum.ahşap ve kahve tonlarını sevmiyorum.beyaz ağırlıklı istiyorum.her gün 4 saat boş vaktim var.bu zamanı karavan yapımıyla uğraşmak istiyorum.meslek icabı elimde yatkındır böyle şeylere ve sıradan bir karavan olsun istemiyorum.ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir şey olsun istiyorum.yani teknolojik istiyorum.sizden isteklerim kamp alanında ki ne tür problemler çıkar. nasıl çözümler bulduğunuz olmazsa olmazları nelerdir.yada böyle olsun dediğiniz neler var?.saygılarımla

TA2RX' Alıntı:
20 bin lira bütün karavan yapımının maliyeti. İzolasyon malzemesi olarak elastomerik kauçuk kullanmak ve kaplamanın uygulamasında benim izlediğim yöntemi izlemek yeterli (kullanılan kontraplak ve karkas aynı). Diğer izolasyon malzemelerinin maliyetini bilmiyorum. Elastomerik kauçuk için ben toplam 650 TL verdim. Bence hem o 12 cm için hem izolasyon katsayısındaki artış için değer. Maliyet dökümleri için bkz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73948.msg1081014#msg1081014

Kısacası, abartmayınız ;D ;D ;D

Abartmak mi? Ben genis olanlarin daha pahali oldugunu yazdim. 10 kusura bir ducata ve iveco alirken genis olan yeni nesiller 30 kusur bin lira. Sanirim beni yanlis anladiniz.

:D :D :D Yanlış anlama için özür diliyorum.

Ben aracın İÇİNE harcanan paradan bahsettiğinizi sanmıştım.

O zaman konuyu şöyle bağlayalım: Yan duvarların kaplaması için, bütün duvarı boydan boya kaplamak yerine benim izlediğim yöntemi izlerseniz, yatak boyu için sözkonusu 12 cm'yi kazanmak için yapacağınız ilave masraf, izocam (camyünü) yerine elastomerik kauçuk'a harcayacağınız 650 TL'den ibaret.

Arkadaşlar aşağıda bir kaç karavan soracağım sizlere bilginiz varsa acemi bir arkadaşa yardımcı olursanız sevinirim... Yada benim bilmediğimiz sizin bildiğiniz güzel bir karavan varsa tavsiye ederseniz sevinirim...

1 : İŞTE BU HAYALIM AMA FİYAT :( : [SIZE=78%]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-ultra-lux-ozel-yapim-emsalsiz-82437973/detay[/SIZE]

2 : [SIZE=78%]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2007-mercedes-sprinter-313cdi-saly-karavan-13-700km-52840562/detay[/SIZE]

3 : [SIZE=78%]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-bu-ozellikte-bu-fiyata-kacirilmicak-karavan-81169577/detay[/SIZE]

4 : [SIZE=78%]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2006-peugeot-2-8-hdi-maxi-karavan-36345972/detay[/SIZE]

5 : [SIZE=78%]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-gercek-vip-adr-yapimi-sifir-gib-81527772/detay/[/SIZE] : karavan yapmak için baya bir harcama yapmak lazım sanırım... Banyo... wc...Mutfak... :(

Yardımlarınız için teşekkürler...

1. arac gereginden fazla bir fiyata sahip ve dogru duzgun bir yatagi bile yok. Boyle karavan olmaz bence sadece sik gosterip goz boyama. Onun icin boyle araclara aldanmayin.

2-3-4 numarali araclar eger bu fiyatlara cikabiliyorsaniz alinabilir. Cok dikkatli incelemedim ama bu fiyatlara bunlar gibi bir cok arac bulunur. Yanliz dikkat edin eger arac 5 yasindan kucuk ise OTV si odenmis ve karavan ruhsati alinmis olsun. Birde arac 3.5 tonun altinda olsun.

5. Arac kesinlikle alinmaz. O kadar para verip karavana degistirmek icin komple sokmek dagitmak lazim.

Eger 90.000 TL gibi fiyatlara cikabiliyorsaniz secenek cok. 2-3-4 numaradaki gibi alkovenli karavan alinabilir. Panelvan alinip bir karavan firmasina istediginiz stilde yaptirilabilir yada hazir panelvandan yapilmis gibi arac alinabilir. Eger genis bir aileniz varsa alkovenli daha rahat olacaktir.

Teşekkürler Melih bende çok zorlayarak fiyat olarak 65.000 Tl lere çıkabiliyorum ancak. Uzun yolculuklarda düşlediğim için özellikle Km si düşük araçlara bakıyorum.. Eğer Siz üstad ların da önerisi ve yardımı olursa iyi bir araç alabileceğimi düşünüyorum... TEŞEKKÜRLER...

Melih in yazdıklarının üstüne ekleyecek bir not göremedim.Sonuncu size kapital olarak yakın gözüksede adında yazdığı gibi vip bir araç,karavanla bir alakası yok.

TUNCO' Alıntı:
bende çok zorlayarak fiyat olarak 65.000 Tl lere çıkabiliyorum ancak. Uzun yolculuklarda düşlediğim için özellikle Km si düşük araçlara bakıyorum.. Eğer Siz üstad ların da önerisi ve yardımı olursa iyi bir araç alabileceğimi düşünüyorum... TEŞEKKÜRLER...

Hoş geldiniz "TUNCO"; umarım herşey gönlünüzce olur. :smiley:

Gezenev için, kamper mi yoksa motokaravan mı tercih edilecek?.. (İstek, ailedeki birey sayısı, akçalı kaynak... belirleyici etkenler)

Kamper olursa; ben olsam, madem 65.000 TL bir kaynağım var, 5 yaşından büyük bir panelvan alır, bir karavan firmasına param yettiğince yaptırırdım. (20-30.000 TL panelvan, 35-45.000 yapım bedeli) Hazırda bir gezenev edinme, belki daha güzel bir yol ama gönlümüze ve kesemize uyan birşey olursa... ;)

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Sayın Tunco,

Cavit bey haklı.

Bence, öncelikle ne tür bir araç düşlediğinizi belirleyin:
- Kaç kişilik olacak?
- Ne tür seyahatlerde kullanılacak? Nereleri dolaşmayı düşünüyorsunuz? Karadeniz yaylaları ağırlıklı olursa ısıtıcıya, Ege-Akdeniz ağırlıklı olursa klimaya ihtiyacınız olacak.
- Kamplarda mı konaklayacaksınız? (220V işinizi görebilir). Dağlarda / ormanlarda mı konaklayacaksınız? (12V ağırlıklı kendi enerji kaynağınıza ihtiyacınız olacak. Güneş paneli gerekecek demektir.)
- Yolda giderken TV seyretmek şart mı? Yalnızca durunca seyretmek (ya da hiç seyretmemek) yeterli mi? Antenleri arasında ciddi fiyat farkı var.
- Duş için ille de akan sıcak suyum olsun diye bir derdiniz var mı?
- Araçta ne kadar sürelerle kalmayı düşünüyorsunuz?
- vs.

Bu tür tercihlerinizi belirlerseniz hem hazır araç satın almak konusunda hem boş bir araç alıp yaptırmak konusunda istediklerinizi net olarak belirlemeniz daha kolay olacaktır.

gezenbilir'in karavanla ilgili teknik forum alanlarını okursanız CİDDİ boyutlarda bilgi edinmeniz mümkün. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibi. Tek sorunu bilginin farklı topikler altında dağılmış olması. Bir anlamda bir çuval keçi boynuzu çiğneyip bir gram şeker almaya da benziyor. Ama bulduğunuz tadı bir başka yerde bulmanız mümkün değil. Forum mesajlarını okudukça ne kasdettiğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bu tür tercihleriniz baştan belliyse arkadaşlarımız size sizin tercihleriniz doğrultusunda önerilerde bulunacaktır. Burada ticari olarak karavan yapan bir kaç arkadaşımız da var. Belki onların yaptığı bir aracı (bütün imalat aşamalarını bizzat okuyarak) satın almayı ya da kendi satın aldığınız bir aracı onlara ya da başka imalatçılara gönlünüzden geçtiği gibi yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Ama her halükarda, yukarıda sıraladığım türden tercihlerinizin önceden belirlenmesinde fayda var.

Karavancılar dünyasına şimdiden hoş geldiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

SON KONULAR

Geri