Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,630
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

aslanahmet' Alıntı:
Araç resimlerden güzel gözüküyor ama bu fiyatı verdikten sonra daha güzel Westfalia karavan bulunabilir. Yine de yakından incelemkte fayda var.

Bu kamper guzel. Ust yatagi ne kadar genis anlamak zor. Tavani biraz basik gibi. Eger 4 kisi yatabiliyorsa kacirmamak gerek. Yok eger iki kisilikse degmez.

Etiketler

Hakan Bey ve İnsel Bey, T3 ile ilgili değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Evet açıklamalarda 2 kişilik diye yazıyor.

Selam Arkadaşlar...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2006-model-50-00km-de-karavan-73684664/detay : Bu aracı biliyormusunuz ???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-temiz-meraklisina-full-karavan-84431744/detay : Birde bu araç var.... Bana ikisininde Km si çok gerçekci gelmedi birincisi 50.000 km de ikincisi 12.500 Km de...

Ve ikisinede istenen fiyatlar biraz fazla geldi sizlerin düşüncesi nedir ? Biran önce almak yada yaptırmak istiyorum... Ama ülkede Karavan işi çok gelişmiş sanırım İmalatçılar tamamen dolu yapamayız diyorlar :smiley: Aslında hiç birinin tip onayı olmadığından yapamıyorlar... Bende bakdım yaptırmakla uğraşılmayacak en iyisi bir tane hazır alayım dedim...

Yardımlarınız için teşekkürler... Araçlar hakkında bilgisi olanlar veya daha önceki dönemlerde bu araçların sahibi olanlar varsa içimizde Özelden Pm de atabilirler...

SAYGILAR...

TUNCO' Alıntı:
Selam Arkadaşlar...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2006-model-50-00km-de-karavan-73684664/detay : Bu aracı biliyormusunuz ???
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-temiz-meraklisina-full-karavan-84431744/detay : Birde bu araç var.... Bana ikisininde Km si çok gerçekci gelmedi birincisi 50.000 km de ikincisi 12.500 Km de...

Ve ikisinede istenen fiyatlar biraz fazla geldi sizlerin düşüncesi nedir ? Biran önce almak yada yaptırmak istiyorum... Ama ülkede Karavan işi çok gelişmiş sanırım İmalatçılar tamamen dolu yapamayız diyorlar :smiley: Aslında hiç birinin tip onayı olmadığından yapamıyorlar... Bende bakdım yaptırmakla uğraşılmayacak en iyisi bir tane hazır alayım dedim...

Yardımlarınız için teşekkürler... Araçlar hakkında bilgisi olanlar veya daha önceki dönemlerde bu araçların sahibi olanlar varsa içimizde Özelden Pm de atabilirler...

SAYGILAR...

Araçları tanımıyorum. Ama ikinci araç 2007 sonrası bir model. Yani büyük ihtimalle henüz 5 yaşını doldurmamıştır. Ruhsatı karavan olarak çıkarılmamışsa %130 ÖTV ödeyeceksiniz demektir.

Her ikisinin de ruhsatlarını görmenizi, ağırlıklarını kontrol ettirmenizi öneririm.

Ben verilen ilanlarda plakaları gizlenmiş araçları doğrudan inceleme listem dışında tutuyorum. Benim açımdam plakası gizlenen aracın gizlenecek kusuru var demektir. Buradaki araçların ikisinin de plakaları gizlenmiş. Ben inceliyor olsaydım ikisini de tasnif dışı tutardım.

Plaka bilgisi neden önemli: Tanıdığınız varsa emniyetteki kaydından ruhsatında ne yazdığını, üzerinde ipotek, vb. sorunlar olup olmadığını, vb. pek çok bilgiyi bulabilirsiniz. Aynı şekilde sigortacı tanıdığınız varsa kaza geçmişini öğrenebilirsiniz. Yine plaka üzerinden servis kayıtlarını sorgulatabilirsiniz. Bu size hangi tarihte servise geldiğinde kilometresinin kaçta olduğu bilgisini verir. Böylece aracın kilometresiyle oynanıp oynanmadığını net olarak öğrenme imkanınız olur. Araç temiz ise ilanda "servis kayıtlıdır" diye özellikle belirtilmesinin sebebi bu.

Bu yüzden plakası gizlenen araçlardan uzak durun derim. Bu benim şahsi fikrim ve herkese önerim.

Sn.Tunco, Bekir Kemal hocamın söylediklerine aynen katılıyorum. İlave olarak böyle donanımlı bir karavanda maliyetin daha aşağı olmasının pek mümkün olmadığını düşünüyorum :smiley:
Ayrıca panelvan kamper-karavanlar için tip onay belgesi gerekmemektedir. Çünkü araç kasasında herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır.

TUNCO' Alıntı:
Selam Arkadaşlar...

SAYGILAR...

Sayın TUNCO,
İkinci şık olan 17m3 Boxer sizin için uygun olabilir. Satıcısı Atilla bey ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde, Aracın 2008 model olduğunu tüm vergilerinin yatırılarak Ruhsatta Karavan olarak işlenmiş olduğu ayrıcada kilometresinin orjinal 15000 km de olduğunu söylüyor, Bu yıl içinde bu fiyata yaptırmanız mümkün değil, Özellikler doğruysa üzerine düşmenizi tavsiye ederim.

Sayın Tunco; defalarca araç aldım, sattım ama hiç birindede plakamı gizlemedim niye gizlenir onada aklım ermez diğer arkadaşlarında yazdığı gibi bir aracın plakası gizleniyorsa(sahibi ne açıklama yaparsa yapsın) derhal o aracı aklımdan çıkartırım.Saygılar..

Aracın plakasının gizlenmesinin sebebi şu olabilir,
Çalıntı araçlara ikiz plaka yapılıyor,mesela aynı araba aynı renk aynı model.
O aracın plakası çalıntı araca basılır,olur sana ikiz.

Arkadaşlar, bu sitede satılığa çıkan karavanların birçoğu " artiz" karavanı. Film yapımcılarına kiralık olarak dizaynı edilmiş, veya film şirketlerince bizzat siparişle yaptırılanlar. Bunların içi , daha çok ofis ve dinlenme molaları için düşünülmüş. Bu nedenle dikkat ediniz.

BİBS' Alıntı:
Sayın TUNCO,
İkinci şık olan 17m3 Boxer sizin için uygun olabilir. Satıcısı Atilla bey ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde, Aracın 2008 model olduğunu tüm vergilerinin yatırılarak Ruhsatta Karavan olarak işlenmiş olduğu ayrıcada kilometresinin orjinal 15000 km de olduğunu söylüyor, Bu yıl içinde bu fiyata yaptırmanız mümkün değil, Özellikler doğruysa üzerine düşmenizi tavsiye ederim.

Aracı yapan firma ilede konuştum...ARAÇ ALINDIKDAN SONRA 5 YAŞ BİTMEDEN MALİYE HER AN ÖNÜNÜZÜ KESİP ÖTV TAHSİLATI YAPABİLİR... Zaten öyle bir şey olmasa sanırım ÖTV probleminden söz edilmezdi araç yaşı itibarı ile 18 ay trafiğe çıkamaz bunu BİZZAT ARACI YAPAN FİRMA SÖYLEDİ... Aman arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim ben buradaki hiç kimsenin % 130 karşılaşmasını istemem...

Bu konu forumda defalarca tartışıldı EĞER RUHSATDA TİCARİ DİYE YAZIYORSA VE M1 YAZMIYORSA ALTA NOT DÜŞÜLMÜŞDE OLSA KARAVAN DİYE BU SADECE TÜV DE İŞİNİZİ ŞİMDİLİK KOLAYLAŞTIRIR AMA POLİS ÇEVİRMESİNDE ARACINIZ KARAVAN DEĞİL PANELVANDIR...VE 1. KÖPRÜYÜ KULLANAMAZSINIZ.... VERGİLERİNİ TİCARİ ARAÇ GİBİ ÖDERSİNİZ ( yAKLAŞIK HUSİSİNİN 2,5 KATI ) TRAFİK SİGORTASI YİNE 2 KATTAN FAZLADIR... Ve her an %130 luk ÖTV ile karşılaşma riskiniz vardır... öyle olmasa zaten al bir DUcato 0km ve yaptır içini kullan ne diye uğraşacaksın eski ticari bulmakla...

SAYGILAR

TUNCO' Alıntı:
Aracı yapan firma ilede konuştum...ARAÇ ALINDIKDAN SONRA 5 YAŞ BİTMEDEN MALİYE HER AN ÖNÜNÜZÜ KESİP ÖTV TAHSİLATI YAPABİLİR... Zaten öyle bir şey olmasa sanırım ÖTV probleminden söz edilmezdi araç yaşı itibarı ile 18 ay trafiğe çıkamaz bunu BİZZAT ARACI YAPAN FİRMA SÖYLEDİ... Aman arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim ben buradaki hiç kimsenin % 130 karşılaşmasını istemem...

Bu konu forumda defalarca tartışıldı EĞER RUHSATDA TİCARİ DİYE YAZIYORSA VE M1 YAZMIYORSA ALTA NOT DÜŞÜLMÜŞDE OLSA KARAVAN DİYE BU SADECE TÜV DE İŞİNİZİ ŞİMDİLİK KOLAYLAŞTIRIR AMA POLİS ÇEVİRMESİNDE ARACINIZ KARAVAN DEĞİL PANELVANDIR...VE 1. KÖPRÜYÜ KULLANAMAZSINIZ.... VERGİLERİNİ TİCARİ ARAÇ GİBİ ÖDERSİNİZ ( yAKLAŞIK HUSİSİNİN 2,5 KATI ) TRAFİK SİGORTASI YİNE 2 KATTAN FAZLADIR... Ve her an %130 luk ÖTV ile karşılaşma riskiniz vardır... öyle olmasa zaten al bir DUcato 0km ve yaptır içini kullan ne diye uğraşacaksın eski ticari bulmakla...

SAYGILAR

Hmmm. Bence biraz araştırmakta fayda var.

Vergilerini yatırmaktan kasıt ÖTV'sinin ödendiği anlamına geliyorsa gerçekten üzerine düşmeye değebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-alman-mali-yuruyen-otel-84445062/detay
Valla fena gozukmuyor. Arada dusuyor. Evrak sorunu yoksa dusunulebilir gibi.

O kadar özellik var, bir karavan camı takılmamış, dikkatimi çekti.

TUNCO' Alıntı:
Bu ilan hakkındaki düşünceleriniz nedir... Bana ilginç gelen B sınıfı ehliyet ile kullanılabiliyormuş ??? Var mı bilgisi olan ?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sitesinin Sürücü Belgesi Sınıfları ve Araç Kullanma Yetkisi kısmını incelerseniz, burada özel amaçlı taşıt (motorlu karavan)'ı hangi ehliyetle kullanabileceğiniz konusunda bir bilgi yok. Tamamen yoruma açık bir konu. Bu araçta B sınıfı ehliyetle sıkıntıya düşülebilir. Bununla ilgili bir genelge var mı bilmiyorum.

http://trftescil.iem.gov.tr/ehliyetsinif.asp

TUNCO' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-emsalsiz-iveco-motokaravan-79525448/detay
Bu ilan hakkındaki düşünceleriniz nedir... Bana ilginç gelen B sınıfı ehliyet ile kullanılabiliyormuş ??? Var mı bilgisi olan ?

220V klima, fırın, çamaşır makinesi, su ısıtıcı, hidrofor, vb. onca yüklü elektrik çeken cihaz iki tane 90A yaşam aküsüyle nasıl beslenecek merak ettim. Buna kampingden besleme yapmak için bile parmak kalınlığında kablo gerek. Hepsini aynı anda çalıştırabilmek için (220V ile) neredeyse 40A besleme yapmak gerek. :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,792
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR