Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,582
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Bu PSAnin acilimi nedir acaba? Cehaletimi bagislayin.

Etiketler

insel' Alıntı:

http://tr.wikipedia.org/wiki/PSA_Peugeot_Citro%C3%ABn adresindeki bilgiye göre Peugeot Societe Anonyme

http://www.acronymfinder.com/PSA.html adresindeki bilgiye göre (en mantıklı karşılık)
Production-Sharing Contract

insel' Alıntı:
. Benim bildiğim peugeot, citroen grubu araçlara bu isim veriliyor. Fransız malı bu iki marka aslında aynı çatı altında o çatının adıda PSA. Ducato da FIAT olmasına rağmen bu firmalarla ortak üretim. Otomobil firmaları ticari araç üretiminde ufak makyajlarla farklılık yapıp aynı ortak üretim arac yapıyorlar buna en güzel örnek ülkemizde Bursa'da üretilen aynı banttan çıkan Fıat fiorino, citroen nemo ve peugeot bipper . Benzer şekilde renault ve opelin de aynı vanları var

insel' Alıntı:

Taiga ya söylemiştim Pis Sefil Araçlar diye biliyorum.

melihbozkurt' Alıntı:
Bulent hocam bu fort transitlerin bu fiyati hakadecek buyuk bir artisi oldugunu dusunuyormusunuz?

Bence acikcasi fiyatlarnin gereginden fazla yuksek oldugunu dusunuyorum. Ayrica bir cok yerde surus konforlarinin dusuk oldugunu okumustum. Siz yaylara cikmak icin istiyorsunuz tabiki ama yayla yolunda 4X4 olmadiktan sonra diger emsallerine karsi avantajinin olacagini dusunmuyorum. Eger sizce avantajlari varsa aciklarmisiniz?

Melih delinin biri bir taş atmış misali oldu şimdi,ben Ford u yalnızca 200 beygir ve 4x4 dört olsa ne güzel anlamında söylemiştim.Yoksa Ford un yakıtının fazla olduğu ortada.Hem 3500 cc hem Ford birde 4x4 oldumu ooohhh yeni gelin misali hem ağlarım hem giderim,karizmasıda yok.

melihbozkurt' Alıntı:
Levent abi demek istedigini tam anlayamadim sanirim. Ford mu fazla yakiyor yoksa PSA mi?

Melih iş arası acele cevap yazarsan böyle bir metin çıkıyor ;D
anla artık ;D ;D
selamlar

Ercüment Bey, karavanı bilmiyorum.Fotoğraflardan da ahkam kesmek yanlış olur.Ancak size 3 önerim var ;
1-Karavanı almadan önce MUTLAKA kantara sokup tarttırın.Binecek kişi sayısı , yükleyeceğiniz eşya ve malzemeler ile arkaya motorsiklet koyacaksanız onun ağırlığını da dikkate alarak TOPLAM AĞIRLIĞIN 3500 kg. dan az olmasına dikkat edin.
2-Karavanın arka akstan sonraki uzunluğu oldukça fazla görünüyor.Motorsiklet ile daha da uzuyor.Arka aksdan sonraki uzunluk araç aks açıklığının 1/2 sinden fazla olması durumunda kullanımda (şehir içindeki dönüşler , düz yerden rampaya çıkış-iniş , ağırlık merkezinin arkaya yaklaşması sonucu aracın önden çekişli olması nedeni ile rampalarda zorlanma ....gibi) zorluklar ile karşılaşabilirsiniz.
3-Aracın 2800 cc turbodizel 120 hp gücünde olduğunu kabul ediyorum.Motor gücü 120 hp değilse KESİNLİKLE ALINMAZ.
Herşey uygun ise ve alırsanız iyi geziler.
Oğuz Tokalak

Tamam Levent abi sorun degil, zaten diger forum uyesi arkadaslarimiz cevap vermisler. :smiley:

Ford hem fiyat olarak bir cazibesi yoktu hemde cok yaktigini ogrendigim icin iyice gozumden dustu. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Ford hem fiyat olarak bir cazibesi yoktu hemde cok yaktigini ogrendigim icin iyice gozumden dustu. :smiley:

enide dar, arkaya sabit yatak atamıyorsun

buralpdi' Alıntı:
enide dar, arkaya sabit yatak atamıyorsun

Bu cok sorun degil zaten boyum 1.80 ama biraz buzuserek yatmayi sevdigim icin 1.70 lik yere rahat sigar yatarim. Bunu uzun boylular dusunsun. :smiley:

Ford Transit ve PSA (2007 öncesi) sabit yatak yapımı için iç genişlikler:
Ford Transit'in eni...............: 1762 mm
PSA'nın eni (2007'ye değin): 1808 mm

İkisi arasındaki genişlik ayrılığı, 4,6 cm. Ford'da yatak baş ve ayak bölümünde, yalıtım biraz daha ince yapılırsa, buradan da kazanılır ve 180 cm çok rahat bulunur, büyük olasılıkla da geçilir. (Bu hesap, PSA için de geçerlidir) Kuşkusuz Ford'daki bu kazanım, herkese yeter mi, orası değişir... ;)

Cavid Sezen

Cavid abi, PSA'ların eni zeminde 180 cm, yukarı doğru bir müddet genişliyor sonra tekrardan daralıyor, bize yatak için lazım olan yükseklikde yani, zeminden 50-80 cm yükseklikde ise eni 182cm...

Sn. Oğuz Tokalak ;

Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp yazmanız bir tarafa, çok önemli uyarılarda bulunmuşsunuz.

Tekrar teşekkürler.

Saygılarımla.

Toaxe / Ercüment Oğuz

melihbozkurt' Alıntı:
Bu cok sorun degil zaten boyum 1.80 ama biraz buzuserek yatmayi sevdigim icin 1.70 lik yere rahat sigar yatarim. Bunu uzun boylular dusunsun. :smiley:

Hep dusunuyorum :D

atiladi' Alıntı:
Cavid abi, PSA'ların eni zeminde 180 cm, yukarı doğru bir müddet genişliyor sonra tekrardan daralıyor, bize yatak için lazım olan yükseklikde yani, zeminden 50-80 cm yükseklikde ise eni 182cm...

2007 sonrasında daha da geniş sanırım. Bendeki izolasyon ve kaplama sonrası 192 cm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

SON KONULAR

Geri