Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,582
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Gezenbilir Kulup'u Kuruldu mu? ;) :smiley: ;D ;D

Bu arac değil tabi . Eger oyle bir sey varsa eğitim için daha yeni bir modeli getirilebilir Belediyelere resmi kurumlara oluyor fakat kulupleri bilmiyorum.

Etiketler

Çekme karavanlar, mal esasına göre hibe yolu açık, ama hibede amaca uygunluk aranıyor, 5-6 sene önce merterdeki böbrek vakfına gezici muayene aracı olarak hibe edilmiş 2 adet ingiliz lunar çekme karavan vardı, vakıfda bir süre sonra bu çekme karavanları satışa çıkardı, birine ben talip oldum ama, açık artırma ile satıldı alamadım, hatta, bir kaç satış sonra bu karavan izmirden gezenbilir üyesi bir arkadaşımızın eline geçti, vakıfların hibeleri satışa çıkarma için belli bir süreleri olduğunu biliyorum ama kesin deyil...Tabiki bu herkesi hemen heyecanlandırmasın, bu yol mal statüsündeki çekme karavanlara ait bir yol, iş trafik kayıtlı motokaravan olunca böyle bir yola izin varmı, varsa şartlar nedir bilmiyorum, ama mal statüsündeki çekme karavan gibi basit olmayacağına eminim...

Bende bugün,Almanya'da yaşama izni olup,sürekli giden ve bir süre kalıp gelen arkadaşımla bu aracı konuştum.Benim anladığım;bu kişi aracını bağış yolu yada her nasılsa satıp paraya çevirebilmek.Anlaşılabileceği gibi altta verilen bilgiler değişti.Önce hibe idi,şimdi satableceğim oldu.
Arkadaşımın yorumu;aracın Almanya'daki durumu,örneğin vergi borcunun olup olmadığı vs.Yabancıdan yabancıya satılsa bile aracın geçmişinin bilinmesi gerektiği.

Konu hakkında benim bulduğum bir yazı var.

Satış veya Devir
Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna Tanınacak Haller Hakkındaki 13/1/2000 tarih ve 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Kararın 51 inci maddesi kapsamında yer alan eşya ve malzemeler gümrük idarelerinin izni alınmadan ve gümrük vergileri ödenmeden aynı maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) alt bendlerinde belirtilenlerden başka amaçlar için ödünç verilemez, kiralanamaz, devredilemez veya satılamaz.
Söz konusu eşya ve malzemeler muafiyetin veriliş amacına uygun kullanılmak ve ilgili gümrük müdürlüğünden izin almak kaydıyla muafiyet hakkı tanınmış başka bir kurum veya kuruluşa ödünç verilir, kiralanır, devredilir veya satılırsa gümrük vergileri aranmaz.
Ancak devir ve satışı talep edilen ambulans ve kurtarma araçlarının tahsis edildikleri yerde 5 yıl kullanılmasını müteakip gümrük vergileri tahsil edilmek kaydıyla devir veya satış işlemi gerçekleştirilir.
Gümrük vergilerinden muafen ithali yapılan eşya için muafiyet tanınmasını sağlayan şartları kaybeden veya muafen ithal edilen eşyayı muafiyet tanınan amaçlar dışında kullanmayı talep eden kurum ve kuruluşların gümrük idaresine bildirimde bulunması zorunludur. Yukarıda belirtilen şartların gerçekleşmesi halinde gümrük idaresi tarafından gerekli izin verilebilir.
İzin alınmadan, ödünç verilen, kiralanan, devredilen veya satılan eşyanın gümrük vergileri 4458 sayılı Gümrük Kanununun 181 ila 194 üncü madde hükümleri uyarınca tahsil edilmekle beraber ayrıca 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun hükümlerine göre takibat yapılır.

Bugün öğleden sonra Beylikdüzü sahiline indik iner inmez bir MB100 gördüm yanına yaklaştım camında satılık yazıyordu selam verdik sohbet başladı hemde meslektaş çıktık ;) zafer bey geçmişte basın sektöründe çalışmış hal böyle olunca hem karavan hem basın sohbet iyiden iyiye yoğunlaştı karavanı satma sebepleri Amerikaya gitmekmiş aracı satılık vasıta sitelerine koymamış sadece üzerinde satılık yazıyor ilgilenen dostlar telefonla bağlantı kurabilirler.

2012-04-07 13.18.37.jpg

2012-04-07 13.18.15.jpg

Var mi bunu alacak bir koleksiyoner? T1 westfalia. Pek dusmez buralara. İçinin durumu nedir bilemiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-satilik-karavan-81145288/detay

Bu ne olur biliyor musunuz? O da burada..
http://www.oldandyoungtimer.com/Classic/10179/for-sale-volkswagen-t1-spijlbus-westfalia

Yusuf bey MB100 de güzelmiş..

İnşallah isteyen bir arkadaşımıza nasip olur..Nevzat beyin dedigi gibi " çok durmaz..hemen satılır bu..." ;D ;D ;D

35 istiyor mb100un sahibi. Bilginize.

Bülent, Ford 4x4 Transit yapıyor diye biliyorum (aynı şekilde Fiat Ducato da) :-\ ; bilgide yanılmıyorsam, 5 yıllık araçlara da bu işlemi yapıyorlar mı bilmem...

Burada tanıdığım bir Ford ustası var (iyi bir usta deniyor :-\ ). "2005 ya da 2006 model sonrası Transitlerden uzak durun, bakım onarım giderleri çok yüksek; eski demezseniz, 2001 öncesi daha da iyi" diyor.. ::smiley:

Cavid Sezen

Bulent hocam bu fort transitlerin bu fiyati hakadecek buyuk bir artisi oldugunu dusunuyormusunuz?

Bence acikcasi fiyatlarnin gereginden fazla yuksek oldugunu dusunuyorum. Ayrica bir cok yerde surus konforlarinin dusuk oldugunu okumustum. Siz yaylara cikmak icin istiyorsunuz tabiki ama yayla yolunda 4X4 olmadiktan sonra diger emsallerine karsi avantajinin olacagini dusunmuyorum. Eger sizce avantajlari varsa aciklarmisiniz?

melihbozkurt' Alıntı:
Bulent hocam bu fort transitlerin bu fiyati hakadecek buyuk bir artisi oldugunu dusunuyormusunuz?

Bence acikcasi fiyatlarnin gereginden fazla yuksek oldugunu dusunuyorum. Ayrica bir cok yerde surus konforlarinin dusuk oldugunu okumustum. Siz yaylara cikmak icin istiyorsunuz tabiki ama yayla yolunda 4X4 olmadiktan sonra diger emsallerine karsi avantajinin olacagini dusunmuyorum. Eger sizce avantajlari varsa aciklarmisiniz?

ford transit'in bizim psa gurubu ile arasındaki en önemli fark arkadan çekiş ve iki dingil arasının kısa olması, bu farkda mazot sarfiyatı olarak cebe yansıyor, biri az yakıp yaylalara biraz sıkıntılı çıkıyor, biri biraz daha fazla yakıtla rahat çıkıyor,
yaylalara dahada rahat çıkmak için arkalar çift teker olması lazım bu tercihte mazotu biraz daha arttırıyor :smiley:

Levent abi demek istedigini tam anlayamadim sanirim. Ford mu fazla yakiyor yoksa PSA mi?

Levent Usta'ya sormuşsun ama yanıt vermek isterim Melih; Ford, PSA'dan daha çok yakar...

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

SON KONULAR

Geri