Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozancagman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 281
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,510
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

Ozan bey ile bende görüştüm sağolsun iş yerime kadar geldi ilgilendi aracındaki telsizden konuşma yaptı... ;)

En kısa zamanda bir sette ben alacağım... ;)

Etiketler
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

hsbasar' Alıntı:
Ufuk abi, ben hazirandaki gezi için alacağım ama önce CB mi PMR mı kullanılacak onu öğrenmem lazım.
Zaten telsiz konusunda hiçbirşey bilmiyorum, sizin önerilerinizle model seçeceğim.

artık pmr leri bırakdık

ozancagman' Alıntı:
Selamlar, ALAN 48 ve ALAN 78 modeli arasında çıkış gücü, kanal sayısı arasında bir farklılık yok. Her iki telsizde aynı güce sahiptir. Sadece ALAN 48 modellerinin aşağıdaki artı özellikleri vardır.

1. Çift Kanal İzleme
2. Kanal hafızası
3. PA (Megafon) çıkışı
4. LOCAL yakın kanal dinleme
5. RF Gain (Radyo frekans alım gücü ayarı)
6. MIC Gain (Mikrofon hassasiyeti ayarı)
7. Otomatik susturma

ALAN 48 Multi ve Excel olmak üzere 2 modeldir. Excel'in artı özellikleri ise:

1. 12,0V (13,2V) veya 24,0V ile çalışabilme
2. Analog sinyal metre

Telsizin elektrik montajını oto elektrikçisi rahatlıkla bağlayabilir fakat anten bağlantısı için talimatlar doğrultusunda montaj yapacak kişinin yönlendirilmesi gerekir. Gerekli bilgileri size aktarabilirim.

Bilgiler için teşekkür ederim ALAN 48 almam daha iyi olacak gibi görünüyor kendimi ayarladığım zaman irtibata geçebiliriz teşekkürler.

Selamlar,
dun Ozan beyi ziyaret ederek, aracımdaki mevcut CB cihazının ayarları icin yardım aldık ve bir arkadaşımızin aracına Alan 48 Excel takıldı. Açıkcası çok eğlenceli bir çalışma idi.. Bu arada, Alan 48 Excel'in performansı hakikaten bekledigimden iyi çıktı. Ornegin aramızda binalar olmasına ragmen Acarkent / 4.Levent arasında "arac CB leri ile" haberlesebildik.

Yardımları ve önerileri için Ozan beye çok tesekkur etmek isterim. reha

ufukozkan' Alıntı:
artık pmr leri bırakdık

ufuk bey ozan nın aracının bagajında bir pmr var %100 görmelisiniz ciddi söylüyorum bir pmr cihaz ancak bukadar guzel olur hemde şoka dayanıklı dizaynı tam biz off road severler icin yapılmış bir cihaz zaten cihazı ben kutusunda gördüm pmr demeye bin şahit lazım dizaynı ve özellikleriyle ben birde pmr cihaz alıcam

c@n' Alıntı:
ufuk bey ozan nın aracının bagajında bir pmr var %100 görmelisiniz ciddi söylüyorum bir pmr cihaz ancak bukadar guzel olur hemde şoka dayanıklı dizaynı tam biz off road severler icin yapılmış bir cihaz zaten cihazı ben kutusunda gördüm pmr demeye bin şahit lazım dizaynı ve özellikleriyle ben birde pmr cihaz alıcam

evet onları biliyorum :smiley: :smiley:

ozan artık senden birde 50w 100w lık da takozlardan istiyoruz 150w var dedin ama araç için çok buyuk

yada başka yardımcı olabilecek arkadaşlardan da yardım isterim

Hani işaret koyma amacıyla, en kısa sürede rahatsız edeceğiz ozan beyi. Ayrıca bu takoz konusunda ayrıntı verebilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.

Selamlar,
ayrinti verecegim ama pek hoslanmayabilirsiniz. Telsiz kanuna gore, CB cihazlari 5Watt gucu asamaz (yani bu gucun ustundeki cihazlar ithal edilemez, satilamaz) ve guc arttirmaya yonelik takoz cihazlarinin takilmasi yasa disidir... burada "bekcilik" gibi oldu ama uyarmak istemistim. iyi gunler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
ayrinti verecegim ama pek hoslanmayabilirsiniz. Telsiz kanuna gore, CB cihazlari 5Watt gucu asamaz (yani bu gucun ustundeki cihazlar ithal edilemez, satilamaz) ve guc arttirmaya yonelik takoz cihazlarinin takilmasi yasa disidir... burada "bekcilik" gibi oldu ama uyarmak istemistim. iyi gunler dilerim, reha

Reha abi teşekkür ederim bilgi için. Sadece arazide kullanacağımız için sorun olurmu acaba ...

byseyyah' Alıntı:
Reha abi teşekkür ederim bilgi için. Sadece arazide kullanacağımız için sorun olurmu acaba ...

ömer bey yakalanma halinde cezası ağır diye duymuştum birde bu tip takozlu cihazlar ,etraftaki sinyalleri mahfediyor muş yani bence gereksiz ,kimseyi üzmeye hakkımız yok diye düşünüyorum ;) ;)

cihanülker' Alıntı:
ömer bey yakalanma halinde cezası ağır diye duymuştum birde bu tip takozlu cihazlar ,etraftaki sinyalleri mahfediyor muş yani bence gereksiz ,kimseyi üzmeye hakkımız yok diye düşünüyorum ;) ;)

Teşekkürler, ben sadece daha uzun mesafe görüşebilirmiyiz diye sormuştum. Tabiki kimseye zarar vermek gibi bir niyetimiz yok, olacak şeyleride kullanmayız. Uyarı için çok teşekkürler. Artık başlığı takip ederek bilgi edineceğiz yavaş yavaş, uygun zamanda da bir tane edineceğiz normalinden :smiley:. Selamlar...

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

Selamlar,
aslında arazi sartlarinda 5Watt "bence de" cok yeterli degil.. Hele hele "allah korusun" tatsiz bir durumlarda (mesela, gece vakti araclarin birbirini kaybettigi) cok sik olan bir durum (ve hic de hoslanmadigim bir durum) gucun yetmemesi tuz/biber etkisi olur..

Yakalanma konusuna gelince, sizlere "uyarı" yapmamın temel nedeni "aracınızda takoz varsa bile , lutfen fazla acik etmeyin" demek icin idi.. Araciniz da "fiziksel olarak" arama yapmadiklari surece bulunabilecegini sanmiyorum, tabii siz soylemez iseniz ...

iyi gunler dilerim, reha

byseyyah' Alıntı:
Teşekkürler, ben sadece daha uzun mesafe görüşebilirmiyiz diye sormuştum. Tabiki kimseye zarar vermek gibi bir niyetimiz yok, olacak şeyleride kullanmayız. Uyarı için çok teşekkürler. Artık başlığı takip ederek bilgi edineceğiz yavaş yavaş, uygun zamanda da bir tane edineceğiz normalinden :smiley:. Selamlar...

Selamlar,
uzun mesafe konusabilmeniz ile ilgili olarak...

Sadece sizin "takozunuz var ise", karsi taraf sizi duyar, ama siz onu duyamazsiniz..
Karsilikli "takozunuz var ise" , karsilikli konusabilirsiniz..

Ama , kalitesiz bir "takoz" hakikaten etrafa "gurultu yayar"...

iyi gunler dilerim, reha

Ankaradaki arkadaşlar nerdeyse hepimiz tüm cihazları antenleri yeniledik Biraz kaliteli malzeme olunca sorunda kalmıyor diyebilirim. Yeterli mesafelerden Hatta fazla bile konuşabiliyoruz.Takozluk bir durum henüz olmadı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR