Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozancagman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 281
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,517
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

Ozan beyle cok alisverisimiz oldu diyebilirim
Gerci hic yuz yuze gorusmedik ama :smiley:
Ilgili bir insan Bende tesekkur ediyorum. Daha cok gorusucez gibi :smiley: :smiley:

Etiketler
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

outdoor' Alıntı:
Ozan bey selamlar,
İstanbul da ne taraftasınız? yolumuz düştüğünde görüşmek isterim.
Saygılar.
Aydın M.

anadolu yakasında ikamet ediyor home ofis olarak kullanıyor kendine ayırdığı güzel bir telsiz odası bir sabit cihazı birde 100 whatt çıkış yapabiliyor vs vs ve ciddi söylüyorum ustayım diyen insanlardan daha temiz ve titiz çalışıyor aracında da midland alan 78 kullanıyor 50 cm bir anten kullanıyor ve çok ama çok güzel bir şey olan motorcular için intercom sistemleri satışı yapıyor

ozan umarım kızmazsın dostum samimiyetine sığınarak herşeyi senin ağzından anlattım sevgilerimle

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

c@n' Alıntı:
anadolu yakasında ikamet ediyor home ofis olarak kullanıyor kendine ayırdığı güzel bir telsiz odası bir sabit cihazı birde 100 whatt çıkış yapabiliyor vs vs ve ciddi söylüyorum ustayım diyen insanlardan daha temiz ve titiz çalışıyor aracında da midland alan 78 kullanıyor 50 cm bir anten kullanıyor ve çok ama çok güzel bir şey olan motorcular için intercom sistemleri satışı yapıyor

ozan umarım kızmazsın dostum samimiyetine sığınarak herşeyi senin ağzından anlattım sevgilerimle

Samimiyeti ve işbilirliği konusunda zaten şüphem yok daha öncesinde alışverişimiz var zaten, uygun zaman da ziyaretimizi yapacağız. gün içinde sürekli trafikte olduğum için denk getirme durumunu ayarlamak için sordum nerede oturduğunu.
herkese saygılar, selamlar.
Aydın M.

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

Yorumlar için tekrar çok teşekkür ederim.

Bu arada ürünlere yeni model bir telsiz ilavemiz var. Çok yakında stokta olacak.

Kısaca özelliklerinden bahsedecek olursam, Midland ALAN 8001S, 10 bant ve FM/AM/SSB (USB/LSB) çalışan bir telsiz, kanal göstergesi ve frekans göstergesi, SWR'i kendi üzerinden kontrol edebileceğiniz bir sinyal metresi bulunuyor. Aynı zamanda telsizin bünyesinde ECHO ve ROGER BEEP özellikleri var. RF ayarı SWR kalibrasyonu ve CLARIFIER ile hassas ayar yapmak mümkün.

Ürünün kullanım kılavuzunu buradan indirebilirsiniz: http://service.alan-electronics.de/CB/ALAN8001S/ALAN8001-S-EURO-manual.pdf

Midland ALAN 8001 S Euro
Fiyatı : 525,00 TL.

midlandalan_8001.JPG

Ozan beyle bende çok görüşüyorum,ve görüşmeye de devam edeceğiz ;D ;D ;D
Her türlü yardımın için buradan çok teşekkürler.
Bir sonraki cihaz ,senin yukarda resmini gönderdiğin olacak gibi,
12 volt la çalışıyor mu acaba,çalışıyorsa anten girişini arkaya alabilirmiyiz.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Ozan beyle bende çok görüşüyorum,ve görüşmeye de devam edeceğiz ;D ;D ;D
Her türlü yardımın için buradan çok teşekkürler.
Bir sonraki cihaz ,senin yukarda resmini gönderdiğin olacak gibi,
12 volt la çalışıyor mu acaba,çalışıyorsa anten girişini arkaya alabilirmiyiz.

Selam Kerim Bey, bu cihaz 12V ile çalışıyor. Bu arada resim sizi yanılttı sanırım. Cihazın anten girişi arkada, yandaki mikrofon girişi.

Bu telsizden edinmenizi bende çok isterim, size en kısa zamanda stoğa giriş tarihini bildireceğim. Yanlız özellikleri doğrultusunda cihazın diğer cihazlara göre daha geniş ve daha büyük olduğunu hatırlatmak isterim.

Ozan

ozancagman' Alıntı:
Selam Kerim Bey, bu cihaz 12V ile çalışıyor. Resim sizi yanılttı sanırım. Cihazın anten girişi arkada, yandaki mikrofon girişi.

Bu telsizden edinmenizi bende çok isterim, size en kısa zamanda stoğa giriş tarihini bildireceğim. Yanlız özellikleri doğrultusunda cihazın diğer cihazlara göre daha geniş ve daha büyük olduğunu hatırlatmak isterim.

Ozan
Şu an için erken ,ama iş bu noktalara gidiyor ;D ;D ;D
Pardon yandaki mikrofon girişini arkaya almak mümkün mü,
Benim araçta 2 adet boş araç radyosu yeri var ,
eğer cihaz normal bir araç radyosu boyutundaysa ,onlardan birine sığdırmayı düşünüyorum .

Şu an için erken ,ama iş bu noktalara gidiyor ;D ;D ;D
Pardon yandaki mikrofon girişini arkaya almak mümkün mü,
Benim araçta 2 adet boş araç radyosu yeri var ,
eğer cihaz normal bir araç radyosu boyutundaysa ,onlardan birine sığdırmayı düşünüyorum .

Mikrofon girişini taşıyabiliriz. Sorun olmaz fakat araçtaki yerin ölçüleri nedir acaba? Çünkü ALAN 8001 telsiz oldukça geniş.

78 serisi olsaydı aşağıdaki gibi bir aparatı var fakat 8001'den mevcut değil.

Saygılar,
Ozan

75470.jpg

Ozan teşekkürler,
Cihazın boyutlarını aldım 6*20*23,5
Benim teyp yuvalarına sığarmı bakabilirim,
mikrofonu da taşırız dedin böylece işlem çözülmüş oldu ;D ;D ;D

Ozan teşekkürler,
Cihazın boyutlarını aldım 6*20*23,5
Benim teyp yuvalarına sığarmı bakabilirim,
mikrofonu da taşırız dedin böylece işlem çözülmüş oldu ;D ;D ;D

Bende böyle bir sorun yok Teyp yuvası yokki ;D ;D ;D ;D ;D ;D Çok rahat kullanabilirim :smiley:

Konuyu kaybetmemek için yazıyorum en kısa zamanda bende bir telsiz sahibi olmak istiyorum.

Birde alan 48 -alan 78 arasındaki fark nedir acaba telsizden tam anlamıyorum teşekkürler.

Ankarada olduğumdan bağlantıda bir sorun çıkarmı oto teypcisi arkadaşlarım var onlara bağlatabilirmiyim.

alpay06' Alıntı:
Konuyu kaybetmemek için yazıyorum en kısa zamanda bende bir telsiz sahibi olmak istiyorum.

Birde alan 48 -alan 78 arasındaki fark nedir acaba telsizden tam anlamıyorum teşekkürler.

Ankarada olduğumdan bağlantıda bir sorun çıkarmı oto teypcisi arkadaşlarım var onlara bağlatabilirmiyim.

Selamlar, ALAN 48 ve ALAN 78 modeli arasında çıkış gücü, kanal sayısı arasında bir farklılık yok. Her iki telsizde aynı güce sahiptir. Sadece ALAN 48 modellerinin aşağıdaki artı özellikleri vardır.

1. Çift Kanal İzleme
2. Kanal hafızası
3. PA (Megafon) çıkışı
4. LOCAL yakın kanal dinleme
5. RF Gain (Radyo frekans alım gücü ayarı)
6. MIC Gain (Mikrofon hassasiyeti ayarı)
7. Otomatik susturma

ALAN 48 Multi ve Excel olmak üzere 2 modeldir. Excel'in artı özellikleri ise:

1. 12,0V (13,2V) veya 24,0V ile çalışabilme
2. Analog sinyal metre

Telsizin elektrik montajını oto elektrikçisi rahatlıkla bağlayabilir fakat anten bağlantısı için talimatlar doğrultusunda montaj yapacak kişinin yönlendirilmesi gerekir. Gerekli bilgileri size aktarabilirim.

Bende işaret koyayım bu konuya, yakında benimde ihtiyacım olacak ;)

hsbasar' Alıntı:

işaretle işaretle :smiley: :smiley: Her türlü test sonuçlarımız mevcuttur ;D ;D ;D

ufukozkan' Alıntı:
işaretle işaretle :smiley: :smiley: Her türlü test sonuçlarımız mevcuttur ;D ;D ;D

Ufuk abi, ben hazirandaki gezi için alacağım ama önce CB mi PMR mı kullanılacak onu öğrenmem lazım.
Zaten telsiz konusunda hiçbirşey bilmiyorum, sizin önerilerinizle model seçeceğim.

hsbasar' Alıntı:
Sedat anten alırken senle tekrar konuşuruz,
ama idare etsin diye aldığım ,Midland ML 145 anten ,çok başarılı,
kurduğum ana sisteme taş çıkartacak nerdeyse,fiyatlarıda diğerlerine göre ucuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR