Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozancagman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 281
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,515
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

reha' Alıntı:
Selamlar,
aslında arazi sartlarinda 5Watt "bence de" cok yeterli degil.. Hele hele "allah korusun" tatsiz bir durumlarda (mesela, gece vakti araclarin birbirini kaybettigi) cok sik olan bir durum (ve hic de hoslanmadigim bir durum) gucun yetmemesi tuz/biber etkisi olur..

Yakalanma konusuna gelince, sizlere "uyarı" yapmamın temel nedeni "aracınızda takoz varsa bile , lutfen fazla acik etmeyin" demek icin idi.. Araciniz da "fiziksel olarak" arama yapmadiklari surece bulunabilecegini sanmiyorum, tabii siz soylemez iseniz ...

iyi gunler dilerim, reha

İşte tam cuk diye oturmuş bir mesaj. Sivas grubu olarak bütün telsizlere düşünüyoruz. Yeri geldimi şehirde kalmış ve etkinliğe katılmayan arkadaşımızdan bile yardım isteyebilmeliyiz diye düşünüyoruz.

Etiketler
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

Arkadaşlar, takoz kullanımını bende tavsiye etmiyorum. Özel durumlarda amatörlerce kullanılması olabilir fakat sürekli kullanmak kanunen yasak ve cezası var.

Diğer taraftan spektrum kirliliğinin yanı sıra aracın elektronik devrelerine'de zarar verebilir.

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

ozancagman' Alıntı:
Arkadaşlar, takoz kullanımını bende tavsiye etmiyorum. Özel durumlarda amatörlerce kullanılması olabilir fakat sürekli kullanmak kanunen yasak ve cezası var.

Diğer taraftan spektrum kirliliğinin yanı sıra aracın elektronik devrelerine'de zarar verebilir.

Peki bu takoz olayı part time olarak kullnılabilirmi .

Not : özcan bey bu arada kusura bakmayın başlığın dışına çıktı konu , ama bilgiyi bulunca duramıyor insan ::smiley:

byseyyah' Alıntı:
Peki bu takoz olayı part time olarak kullnılabilirmi .

Not : özcan bey bu arada kusura bakmayın başlığın dışına çıktı konu , ama bilgiyi bulunca duramıyor insan ::smiley:

Yukarı da bahsettiğim gibi kullanımı yasak fakat acil durumlarda amatör telsizciler ihtiyaç doğrultusunda kullanabilir.

benden yana problem yok amotör c yim ben kullanıyım arkadaşlar allah korusun ben tek başıma off-road yapmayı severim tek başıma gezmeyi yol olmayan yerde gitme merağım fazla merak başıma hem bir bela getiricek diye korkuyorum ben bagajda da dursa telsizimin yanında da dursa takoz lazım en azından sesimi bir şekilde duyurmam gerekir

ama takoz un yasak olması yanı sıra cb de çatı antenin bile bir sınırı var vs vs ama gerekirse 50 watt takoz olsun maceraya çıkıcağınız zamanlarda %100 yanınızda olsun yada %100 sony ericsson r310 s telefon alın en yuksek cekim gucu olan telefondur 0 aldığınızda da zamanında kitapcığında yazar bişey tuşa var bastığınızda bataryanız 11 saat gidiyor beklemede ama telefonunuz cekiyor ben gezenbilirde buldum birtane sıfır r310 s ama pasaport kayıdı problemi var hallederse arkadaş oo telefonuda alıcam

r310 üç tane eskittim ;) öyle söylenildiği gibi çekim gücü fazla filan değil ( denemeyle sabit) sadece darbeye suya toza dayanıklı hepsi bu, ayrıca sıfır cihazlar tam tamına iki yıl sonra nedendir bilmem hepsi "şebeke sorunu" yaşattı ??? bilginiz olsun diye söyledim ( ama güzel ve sağlam bir cihaz o ayrı)

Bende işaret koyayım ;)

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

bende ozan arkadaşımızdan 3 -4 gün kadar önce midland 78 bir telsiz aldım. henüz arazide kullanma fırsatım olmadı ama ozan arkadaşımızın ilgi ve alakasına tekrar teşekkür ederim...gerçekten bir esnaf olarak yapılması gereken her şeyi yapıyor.....

Ozan Bey;
Ben de almak istiyorum ama buaraca montajını kime ve nasıl yaptırırım bilmem.
Balıkesir'de yaşıyorum.
Tavsiyelerin doğrultusunda sipariş vereceğim.
Selamlar.

feeling' Alıntı:
Ozan Bey;
Ben de almak istiyorum ama buaraca montajını kime ve nasıl yaptırırım bilmem.
Balıkesir'de yaşıyorum.
Tavsiyelerin doğrultusunda sipariş vereceğim.
Selamlar.

Merhaba Çağatay Bey,

Merak etmeyin telsizin montajı gayet basit. Size nasıl yapılacağı konusunda gerekli detayları bildririm. Bir oto elektrikçisinin sadece elektrik bağlantısını yapması yeterli olacaktır. Diğer detaylar için ben yardımcı olacağım.

Görüşmek üzere,
Ozan

feeling' Alıntı:
Telefonda ve msn' den ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.
Yarın heyecanla bekliyorum yeni telsizimi.

emin ol çağatay pişman olmican bir telsiz aldın çoook memnun kalıcaksın şimdiden güle güle kullan

feeling' Alıntı:
Telefonda ve msn' den ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.
Yarın heyecanla bekliyorum yeni telsizimi.

Selamlar, ürünleriniz kargoda ve yarın kargoyu kontrol etmenizi tavsiye ederim. Malum yılın son günü ve akşam yılbaşı. Şimdiden güle güle kullanın.

Bu arada sizin ve tüm dostların yeni yılını kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlık, mutluluk, huzur ve elbette macera dolu günler dilerim.

Ozan

Midland ALAN 42 Multi Standart

bilgi sahibi olan tüm büyüklerime selamlar saygılar ;) forumda daha önce bir kaç kez yazdım, arkadaşlar da sağolsunlar cevapladılar :smiley:
sormak istediğim bir şey var.. benim telsiz merakım var... uzun mesafeli pmr lara baktım ama 0.5 w bana yetmedi açıkcası... hem şehir içinde hem kampta hemde doğa gezilerinde kullanmak üzere max mesafeli El Telsizi arıyorken, Midland ALAN 42 Multi Standart telsizi gördüm.. halk bandı olması benim için sıkıntı değil.. ama tek sorun fiyatı :smiley: özellik olarak tabiki PMR telsizlerle kıyaslamıyorum.. ondan dolayı bu telsizin ikinci eli veya Cb bir çift telsizi olan varsa lütfen benimle irtibata geçsin..

hepinize saygılar :smiley:

Arkadaşlar herşey çok güzel buradaki yazılarıızdan cihazı ve Ozan beyi övgülerinizden ayrıca Ozan beyin gayreti,ilgi ve alakasından çok etkilendim tüm yazılanları okudum hevesim olmasına karşı telsizler hakkında çok bilgim yok alıp bir tane Karavanıma takmak istiyorum ama dışarıda bu cihaza ne kadar ihtiyacım olur onuda bilmiyorum,size sormak istediğim bir soru hani teyip hırsızları olduğu gibi açıkta torpido üzerinde duran bu cihaz hırsızları kendine çekiyormu yani müşterileri varmı bu konudaki tedbir yöntemleri nedir,hepinize teşekkürler.Cihazı alıp takan arkadaşlarada hayırlı olsun güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri