Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozancagman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 281
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,511
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

Ozan bey montaj isi nasi olacak Burda Ankarada kendimiz halledicez gibi :smiley:

Etiketler
Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç Anteni

ozancagman' Alıntı:
Arkadaşlar, hafta içi görüştüğüm ve bana Midland ALAN 42 Multi El telsizi soran arkadaşlara yeni ürünlerin stokta olduğunu bildirmek isterim. Almak isteyen arkadaşlar bana 0 533 684 09 81'den ulaşabilir.

Ayrıca Midland ALAN 48 Multi modelide stoklara girdi. Telsizin özellikleri aşağıdadır.

Midland Alan 48 Plus Multi B CB Telsiz

ALAN 48 PLUS MULTI B sunduğu özellikleriyle 1996 ödül almış bir CB telsizdir. Bir mikroişlemci tarafından kontrol edilir özelliklere sahiptir.Herhangi bir Avrupa CB bandını çabuk ve kolayca geçiş yapabilir.

Geniş ve çok fonksiyonlu arkadan aydınlatmalı ekranı karanlıklarda dahi kullanımda olan kanalı ve sinyal seviyesini göstermek üzere tasarlanmıştır.
ALAN 48 PLUS MULTI B’de digitel S-metre bulunur. Bu özelliği giden ve gelen sinyal gücünü gösterir.

17562234ja4.jpg

Özellikleri:

- Farklı ülke frekanslarına göre AM/FM bandlarına ayarlanabilme
- Kullanıldığı ülkeye bağlı olarak 1W/4W çıkş gücü
- Kullanılan kanalı frekans kanal numarasıyla gösterme
- Çok işlevli LCD ekran ve sinyal metre
- Mikrofon üzeri kanal değiştirme ve tuş kilidi
- Hızlı kanal değiştirme, kanal tarama ve emniyet kanal düğmeleri
- Fonsiyonel tuşlar ve hafıza düğmeleri
- Mikrofon hassasiyeti
- RF hassasiyeti
- SQUELCH (Parasit giderme) özelliği
- TX / RX ve AM / FM led göstergesi
- Harici hoparlör çıkışı
- Harici S-metre çıkışı
- Harici PA (anons/megafon) çıkışı
- Çalışma Sıcaklığı -10 / +55 °C
- DC Voltaj girişi : 13,8 V ±%15
- Dahili hoparlör ses çıkışı: 2 Watt

Kutu İçeriği:

- Midland Alan 48 Multi B CB Telsiz

- 6 Pin Mikrofon

- Montaj çerçevesi

- Montaj vidaları

- Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgesi

ozan bey merhabalar sanırım bizlere en uygun telsiz bu bende hafta içi istanbul agelerek bu telsizden bir tane almak istiyorum bana adres ve telefonunuzu özelden gönderirseniz sevinirim teşekkürler

arkadaşlar bende bu telsizi uygun buldum ve Ozan Bey den haftasonu bir adet aldım, sağolsun kendisi yardımcı oldu, montaj ve ayarını yaptı, beraber yolda denemesini yaptık. Gayet iyi çalışıyor.

ozancagman' Alıntı:
Rica ederim. Başka sorularınız olursa yardımcı olmaya hazırım.

slm lar ben 2 veya 3 yıl önce 2 adet 1 tanesi midland alan 42 ve diğeri alan 37 model 2 telsiz aldım yaşlı bir amcadan oğlu meraklıymış kaza sonucu ölünce bunlar gözümden kalksın die sattıormuş alan 42 yi kullanıyordum ancak motosiklet cantasında idi ve aşırı hız ile araçları gecince çanta arkadan kancadan kurtulup ucmus çantam ve alan 42 telsizim kayboldu suan alan 37 var ama onu her şarj edişimde 10 dakka falan çalıştırabildim üzerinde 9 adet 1.2 volt 1000 mAh pil var bu telsizi çalıştırabilirmiyim yoksa 3 e 5 bakmadan satıp arac ici sabit telsizmi almak mantıklı olur yada bu telsiz satılmaz dursun bir kenarda paran olunca telsiz almı dersiniz

c@n' Alıntı:
Selam lar ben 2 veya 3 yıl önce 2 adet 1 tanesi midland alan 42 ve diğeri alan 37 model 2 telsiz aldım yaşlı bir amcadan oğlu meraklıymış kaza sonucu ölünce bunlar gözümden kalksın die sattıormuş alan 42 yi kullanıyordum ancak motosiklet cantasında idi ve aşırı hız ile araçları gecince çanta arkadan kancadan kurtulup ucmus çantam ve alan 42 telsizim kayboldu suan alan 37 var ama onu her şarj edişimde 10 dakka falan çalıştırabildim üzerinde 9 adet 1.2 volt 1000 mAh pil var bu telsizi çalıştırabilirmiyim yoksa 3 e 5 bakmadan satıp arac ici sabit telsizmi almak mantıklı olur yada bu telsiz satılmaz dursun bir kenarda paran olunca telsiz almı dersiniz

Merhaba Can Bey,

Alan 42 telsizinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm. Alan 37 telsizle kıyaslandığında Alan 42 çok daha iyi bir telsiz.

ALAN 37'i elbette aracınızda kullanmanız mümkün fakat Alan 37 sadece AM bandında çalıştığından AM konuşan kişilerle irtibat kurabilirsiniz ve artık genelde FM bandından konuşuluyor. Diğer taraftan harici anten takamayacak olmanız konuşma mesafenizi oldukça etkileyecektir. Pil süresi ise ayrı bir dezavantaj.

Eğer hem araçta hemde motosiklette kullanmayı düşünüyorsanız ALAN 42 öneririm. Hatta satmakta olduğum diğer Midland ürünlerinden Midland BT serisi bluetooth motosiklet intercom sistemleri ile bağlantı yapabilirsiniz.

Saygılarımla,
Ozan

ozancagman' Alıntı:
Merhaba Can Bey,

Alan 42 telsizinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm. Alan 37 telsizle kıyaslandığında Alan 42 çok daha iyi bir telsiz.

ALAN 37'i elbette aracınızda kullanmanız mümkün fakat Alan 37 sadece AM bandında çalıştığından AM konuşan kişilerle irtibat kurabilirsiniz ve artık genelde FM bandından konuşuluyor. Diğer taraftan harici anten takamayacak olmanız konuşma mesafenizi oldukça etkileyecektir. Pil süresi ise ayrı bir dezavantaj.

Eğer hem araçta hemde motosiklette kullanmayı düşünüyorsanız ALAN 42 öneririm. Hatta satmakta olduğum diğer Midland ürünlerinden Midland BT serisi bluetooth motosiklet intercom sistemleri ile bağlantı yapabilirsiniz.

Saygılarımla,
Ozan

şuana kadar hiç üzülmemiştim telsizi kaybettiğime ama şuan çooook üzülüyorum kafamı taşlara vuruyorum off off özel mesaj göndericem size yardımınız dokunursa sevinirim

Ozan Bey merhabalar,
ALAN 78 Plus ürünü boyut itibari ile oto radyosu kadar mı? Benim aracımda radyo altında kapaklı bir göz var, oraya sığabilir mi diye merak ettim de (subaru forester). Bir de mıknatıslı anteni haftasonu gezilerinde takmak ve şehiriçinde çıkartmak istiyorum, bu kadar pratik mi? Teşekkürler

GezenGen' Alıntı:
Ozan Bey merhabalar,
ALAN 78 Plus ürünü boyut itibari ile oto radyosu kadar mı? Benim aracımda radyo altında kapaklı bir göz var, oraya sığabilir mi diye merak ettim de (subaru forester). Bir de mıknatıslı anteni haftasonu gezilerinde takmak ve şehiriçinde çıkartmak istiyorum, bu kadar pratik mi? Teşekkürler

Merhaba,

ALAN 78 oto radyosundan biraz daha ufak ve rahatlıkla aracınızdaki boş yere sığabilir diye düşünüyorum. Aşağıda tüm modellere ait ebatları bulabilirsiniz.

Midland ALAN 48 Excel = D150 x h45 x G175 cm.
Midland ALAN 48 Multi = D150 x h50 x G180 cm.
Midland ALAN 78 Multi = D180 x h35 x G140 cm.

D= Derinlik
h= Yükseklik
G= Genişlik

Mıknatıslı antenin araç üzerine konulması ve tekrar çıkartılması ise çok basit bir işlem. Bir kaç saniyede aracın üzerinden anteni kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

Saygılarımla,
Ozan

İlginiz için teşekkür ederim. Fiyat olarak Alan 78 uygun görünüyor. İstanbul'da bu fiyatınıza size montaj da yaptırabiliyor muyuz? önümüzdeki ay sizi rahatsız edebilirim. Umarım yılbaşından sonra fiyatlar zamlanmaz?

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

GezenGen' Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. Fiyat olarak Alan 78 uygun görünüyor. İstanbul'da bu fiyatınıza size montaj da yaptırabiliyor muyuz? önümüzdeki ay sizi rahatsız edebilirim. Umarım yılbaşından sonra fiyatlar zamlanmaz?

Rica ederim. Tabii ki montajını da dahil bu fiyatı sunabilirim. Fiyatlarda bir yeni yılla birlikte bir değişiklik planlamıyoruz. En kısa zamanda görüşmek üzere.

Ozan

bir kaç gun öncesi bu konuda mesajım vardı kendisinden bilgi almıştım ve artık midland alan 78 kullanıyorum 02.12.2009 saat 20:00 itibari ile aracıma montajını yaptı sorunsuz bir şekilde konuştuk ama yinede cuma gunu gelip tekrar kontrol ediceğini söyledi inanılmaz bir insan (cünkü herşeyi kusursuz yapmak istiyor) tebrik ediyorum kendisini tekrar tekrar ozan beni misafir de etti saolsun güzelce montajımıda yaptı ve bir süre telsizde konuştuktan sonra ben 2 köprü yolunda 21 nolu kanaldaki uzun yol şöförleri ve kağıthane yolundaki merdane arkadaşla slm laştık cihan1 ses verdim ama duymadı

kısacası ben kendisini tanıdığıma çok memnun oldum cuma akşamı anten ayarı için görüşücez tekrar kendisi ile aracınızda sabit bir cihaz kullanmayı düşünüyorsanız alan 78 çok uygun kibar bir cihaz

cevabınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Güle güle kullanın bu arada :smiley:

Ynt: Satılık Kutusunda CB Telsiz (Midland ALAN 78 Plus Multi Standard) + Araç An

Ozan bey selamlar,
İstanbul da ne taraftasınız? yolumuz düştüğünde görüşmek isterim.
Saygılar.
Aydın M.

outdoor' Alıntı:
Ozan bey selamlar,
İstanbul da ne taraftasınız? yolumuz düştüğünde görüşmek isterim.
Saygılar.
Aydın M.

Merhaba Aydın Bey,

İstanbul'da Anadolu yakasında Bostancı'dayım. Gelmeden önce telefonla irtibsat kurabilirsek çok iyi olur.

Saygılarımla,
Ozan

ozan bey telsiz konusundaki destek ve özverinizden dolayı tekrar teşekkür edeim herhalde benimki kadar maceralı bir montaj daha olmamıştır ama sabrınız ve ilginizle bunu aştınız teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR