ozancagman' Alıntı:Arkadaşlar, hafta içi görüştüğüm ve bana Midland ALAN 42 Multi El telsizi soran arkadaşlara yeni ürünlerin stokta olduğunu bildirmek isterim. Almak isteyen arkadaşlar bana 0 533 684 09 81'den ulaşabilir.
Ayrıca Midland ALAN 48 Multi modelide stoklara girdi. Telsizin özellikleri aşağıdadır.
Midland Alan 48 Plus Multi B CB Telsiz
ALAN 48 PLUS MULTI B sunduğu özellikleriyle 1996 ödül almış bir CB telsizdir. Bir mikroişlemci tarafından kontrol edilir özelliklere sahiptir.Herhangi bir Avrupa CB bandını çabuk ve kolayca geçiş yapabilir.
Geniş ve çok fonksiyonlu arkadan aydınlatmalı ekranı karanlıklarda dahi kullanımda olan kanalı ve sinyal seviyesini göstermek üzere tasarlanmıştır.
ALAN 48 PLUS MULTI B’de digitel S-metre bulunur. Bu özelliği giden ve gelen sinyal gücünü gösterir.
![]()
Özellikleri:
- Farklı ülke frekanslarına göre AM/FM bandlarına ayarlanabilme
- Kullanıldığı ülkeye bağlı olarak 1W/4W çıkş gücü
- Kullanılan kanalı frekans kanal numarasıyla gösterme
- Çok işlevli LCD ekran ve sinyal metre
- Mikrofon üzeri kanal değiştirme ve tuş kilidi
- Hızlı kanal değiştirme, kanal tarama ve emniyet kanal düğmeleri
- Fonsiyonel tuşlar ve hafıza düğmeleri
- Mikrofon hassasiyeti
- RF hassasiyeti
- SQUELCH (Parasit giderme) özelliği
- TX / RX ve AM / FM led göstergesi
- Harici hoparlör çıkışı
- Harici S-metre çıkışı
- Harici PA (anons/megafon) çıkışı
- Çalışma Sıcaklığı -10 / +55 °C
- DC Voltaj girişi : 13,8 V ±%15
- Dahili hoparlör ses çıkışı: 2 Watt
Kutu İçeriği:
- Midland Alan 48 Multi B CB Telsiz
- 6 Pin Mikrofon
- Montaj çerçevesi
- Montaj vidaları
- Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgesi
ozancagman' Alıntı:Rica ederim. Başka sorularınız olursa yardımcı olmaya hazırım.
c@n' Alıntı:Selam lar ben 2 veya 3 yıl önce 2 adet 1 tanesi midland alan 42 ve diğeri alan 37 model 2 telsiz aldım yaşlı bir amcadan oğlu meraklıymış kaza sonucu ölünce bunlar gözümden kalksın die sattıormuş alan 42 yi kullanıyordum ancak motosiklet cantasında idi ve aşırı hız ile araçları gecince çanta arkadan kancadan kurtulup ucmus çantam ve alan 42 telsizim kayboldu suan alan 37 var ama onu her şarj edişimde 10 dakka falan çalıştırabildim üzerinde 9 adet 1.2 volt 1000 mAh pil var bu telsizi çalıştırabilirmiyim yoksa 3 e 5 bakmadan satıp arac ici sabit telsizmi almak mantıklı olur yada bu telsiz satılmaz dursun bir kenarda paran olunca telsiz almı dersiniz
ozancagman' Alıntı:Merhaba Can Bey,
Alan 42 telsizinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm. Alan 37 telsizle kıyaslandığında Alan 42 çok daha iyi bir telsiz.
ALAN 37'i elbette aracınızda kullanmanız mümkün fakat Alan 37 sadece AM bandında çalıştığından AM konuşan kişilerle irtibat kurabilirsiniz ve artık genelde FM bandından konuşuluyor. Diğer taraftan harici anten takamayacak olmanız konuşma mesafenizi oldukça etkileyecektir. Pil süresi ise ayrı bir dezavantaj.
Eğer hem araçta hemde motosiklette kullanmayı düşünüyorsanız ALAN 42 öneririm. Hatta satmakta olduğum diğer Midland ürünlerinden Midland BT serisi bluetooth motosiklet intercom sistemleri ile bağlantı yapabilirsiniz.
Saygılarımla,
Ozan
c@n' Alıntı:şuana kadar hiç üzülmemiştim telsizi kaybettiğime ama şuan çooook üzülüyorum kafamı taşlara vuruyorum off off özel mesaj göndericem size yardımınız dokunursa sevinirim
GezenGen' Alıntı:Ozan Bey merhabalar,
ALAN 78 Plus ürünü boyut itibari ile oto radyosu kadar mı? Benim aracımda radyo altında kapaklı bir göz var, oraya sığabilir mi diye merak ettim de (subaru forester). Bir de mıknatıslı anteni haftasonu gezilerinde takmak ve şehiriçinde çıkartmak istiyorum, bu kadar pratik mi? Teşekkürler
GezenGen' Alıntı:İlginiz için teşekkür ederim. Fiyat olarak Alan 78 uygun görünüyor. İstanbul'da bu fiyatınıza size montaj da yaptırabiliyor muyuz? önümüzdeki ay sizi rahatsız edebilirim. Umarım yılbaşından sonra fiyatlar zamlanmaz?
outdoor' Alıntı:Ozan bey selamlar,
İstanbul da ne taraftasınız? yolumuz düştüğünde görüşmek isterim.
Saygılar.
Aydın M.