Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,947
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Concorde içinde çektiğim video hazırlanırken karavan market içinde gezinelim birazda .

059.JPG

060.JPG

061.JPG

062.JPG

7746054728_4552b81ff1_h.jpg

Etiketler

3 gündür her fırsatta gezi yazınızı okuyorum anca daha 28.sayfaya gelebildim. Böyle güzel hazırlanmış bir esere söyleyebileceğim tek şey saygı ve tebrikler olacaktır.
Enes'in mizah ve karikatür yeteneğine hayran oldum. Sanatçı olmak için yeteneğe, mizah yapmak içinse zekaya ihtiyaç vardır. Maşallah, delikanlıda ikisi de mevcut. ;)
Gezdiğiniz yerler beğenilmeyecek cinsten değil, hayranlıkla izliyoruz. :smiley:

TUGAY58' Alıntı:
Tugayı cekme karavan konusunda ikna etme cabalarıma bi darbe daha indi mustafa beyin tuvalet,de yaşadığı kapı olayı cünki tugayın sabah en büyük keyfi sabah tuvaleti.( Wc,de zaman yoktur. ) der evet aynen dediği gibi tugay icinde orda zaman durur bakalım hayırlısı.
Tunay hanım, Tugay beye en büyüüük tuvaletli karavanı alırız siz merak etmeyin :smiley:
Siz bence, karavan konusunda kendi isteklerinizi hazırlayın ;)

güngör' Alıntı:
Hakan merhaba,

Deutsche Welle radyoyu Açık Radyo Türkçe servisi sayesinde takip ederim, yanlış hatırlamıyorsam 2012 teşviklerin son yılı
Alman Hükümeti Güneş enerjisinde uyguladığı teşvik sayesinde temiz enerji kapasitesinde dünya 1.si durumunda.
Yine aynı radyonun bu hafta haberlerinde solar panel firmalarının Çin ile rekabet edemediğinden zararda olduklarını söyledi.
Anti damping uygulaması başlarsa panel fiyatları tekrar yukarı hareketlenebilir.
Almanya geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptığı bir açıklamada "güneş enerjisinden faydalanma oranının arttırılması sayesinde 3 tane nükleer reaktörün kapatılamsı imkanının doğduğu" bildirildi. Nükleer reaktör meraklılarına atılmış kocamaan bir tokat...

Böyle kamping malzemeleri satılan yerlere yolunuz düşerse, aşağıda resmini gördüğümüz türden sandalyelere sırayla oturarak bir test yapmanızı tavsiye ederim.

Türkiye´de bu tür sandalyelerin satıldığını görmedim. Avrupalı karavancıların hemen hepsi bu tür sandalye kullanır. Bu sandalyelerde arkaya yaslandığımız yer 5-7 defa ayarlanabilir. Arkası yüksek olduğu için başımızı arkaya yaslayabiliriz. Böyle bir sandalyeye bir defa oturan başka sandalye istemez dersem abartmış olmam.
Fiyatları diğer sandalyelerden yüksektir ama değer. Büyük marketlerde fiyatı daha uygun olanları da vardır. Kalitelisini eskitemezsiniz.

Campingstuhl.jpg

Ebru kardeşim hatırlarsan ilk sayfalarda yakalamıştık bilal beyin bu bakışını yazmıştık az kaldı hanımlar 20 yıl sonra görüşelim der gibi demiştik. Concorde Bilal kullanırız diyorsa kullanır annesi. Yine gurur duydum bir bayan olarak hemde cekme karavan kullanmandan. Gercekten harika karavanlar gördüğüm kadarı ile dört dörtlük adamlar yaptımı yapıyolar.Hep derim Alman iş disipliniiiiii ve sonucları.Burdan okuduğum kadarı ile Bizde yaptığımız bir motokaravana yapılan ilde resmi evraklar icin müracat ediyoruz. o il olmaz diyo komşu il olur diyo ve onaylıyo işte halimiz bu daha bi sağlıklı kanunumuz yokki o ülkelerle yarışalım neyse yine burası türkiye deyip gecmekden başka caremiz yok.Takibe devam. Tunay ( Bu arada Tugay paspas vaziyetde ) O karavanlar sanırım marsdan gelmedir. diyor.

Hüseyin abi:ben Sulzemoos'taki markette bu sandalyeleri görüp çok beğendim.Fiatı biraz pahalı idi.Etrafında kurdun kuzuya bakması gibi dolandım durdum... parama kıyamadım.
Yaklaşık on gün sonra bu sefer Ernst karavan marketinde bu sefer battı balık yan gider dedim masa dahil dört tane sandalye aldım.

İyide yapmışım bir kere alınıyor çok memnunum

Hüseyin bey burada ki bir çok karavancı arkadaşta (ben de değil) o sandayeden ama ucuz ama pahalı olanından var,genelde eğilim gösterdiğiniz sandalyeden alma yönünde.

Romantische Straße Rotasında 2012

mayıstosböce' Alıntı:
Hüseyin bey burada ki bir çok karavancı arkadaşta (ben de değil) o sandayeden ama ucuz ama pahalı olanından var,genelde eğilim gösterdiğiniz sandalyeden alma yönünde.
Haha ibiş keyfi yapılabilecek en iyi sandalyelerden mi yani Bülent hocam

TUGAY58' Alıntı:
Ebru kardeşim hatırlarsan ilk sayfalarda yakalamıştık bilal beyin bu bakışını yazmıştık az kaldı hanımlar 20 yıl sonra görüşelim der gibi demiştik. Concorde Bilal kullanırız diyorsa kullanır annesi. Yine gurur duydum bir bayan olarak hemde cekme karavan kullanmandan. Gercekten harika karavanlar gördüğüm kadarı ile dört dörtlük adamlar yaptımı yapıyolar.Hep derim Alman iş disipliniiiiii ve sonucları.Burdan okuduğum kadarı ile Bizde yaptığımız bir motokaravana yapılan ilde resmi evraklar icin müracat ediyoruz. o il olmaz diyo komşu il olur diyo ve onaylıyo işte halimiz bu daha bi sağlıklı kanunumuz yokki o ülkelerle yarışalım neyse yine burası türkiye deyip gecmekden başka caremiz yok.Takibe devam. Tunay ( Bu arada Tugay paspas vaziyetde ) O karavanlar sanırım marsdan gelmedir. diyor.

Tunay hanım Bilal ile ilgili yorumunuzu hatırlıyorum .
Tunay hanım eşim ve ben yaptığımız işleri elimizden geldiğince şartlar müsaade ettiğince kuralına göre yapmaya çalışıyoruz .O yüzden ,çekme karavanımız ruhsatlı .Alacağı kiloyu kantara götürüp tarttırıyoruz .Ona göre ayarlıyoruz .İkimizde çekme karavan için gereken ''D'' gurubu sürücü ehliyetine sahibiz .Yolda iki sürücü olmamız yorulmamızı nispeten önlüyor

Kanun konusuna gelince ,Hıncal Uluç'un yıllar önce bir yazısını okumuştum .Tır şoförleri yurtdışında kuralına uygun sürüp Türkiye sınırını geçince kural bile tanımıyorlar .Şimdi bunların eğitimimi değişiyor .Hayır aynı kişi ama yurtdışında bedel ödeyeceğini biliyor ,Türkiye'De ise yanına kar kalıyor demişti.Bende kendisine katılıyorum .Fırsatınız olursa bu yazıyı okumanızı isterim .Gerçi siz 20 yıl yaşadınız ,bilirsiniz .

http://busraaydogmus.blogcu.com/almanya-da-trafik-kurallari/3104036

Sulzemoos hayli geniş bir alanda .Biz de busefer diğer tarafa ,2 yıl önce karavan kiraladığımız Mc rent firmasının oraya doğru geçiyoruz .

070.JPG

072.JPG

073.JPG

076.JPG

077.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.