Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,955
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Tarihi sur kapısından içeri kasabanın meydanına giriyoruz..

Meydan.JPG

romantik yol 2012 canon 155.JPG

romantik yol 2012 canon 153.JPG

romantik yol 2012 canon 157.JPG

romantik yol 2012 canon 158.JPG

Etiketler

Bu resimleri gördükten sonra Landsberg´i tekrar gezmem lazım. Motokaravanla gezenler için burada günlüğü bir € olan bir karavanpark var.

Adolf Hitler 1923/1924 yıllarında hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan landsberg´te hapisteydi. Aşağıda resmini gördüğümüz hapishanede yatarken mein Kampf=Kavgam adlı kitabını da yazdı.

Hapishane-Landsberg.JPG

Karavanpark.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Bende dün bunu yapmıştım Bilal de girerse avatar fotoğrafı olsun diye

Bülent amca ,ben de üye olmak istiyorum ama annem daha yazamıyorum diye izin vermiyor .Bunu da yardımıyla yazıyorum .Fotoğrafım için teşekkür ederim .Pazar günü Karagöl'e gidecekmişiz .Annem daha güzellerini de çekecekmiş.

Ben;nam-ı diğer pozcu Bilal

Ebru Yetim' Alıntı:
Bülent amca ,ben de üye olmak istiyorum ama annem daha yazamıyorum diye izin vermiyor .Bunu da yardımıyla yazıyorum .Fotoğrafım için teşekkür ederim .Pazar günü Karagöl'e gidecekmişiz .Annem daha güzellerini de çekecekmiş.

Ben;nam-ı diğer pozcu Bilal

Hahahahahaa nefis oldu bu iş...

Hüseyin abi ,
anladığım kadarı ile bu şehir bir dönemin bitiş ve yeni dönemin başlayış hikayesi açısından önemli bir şehir olmuş .Hitler Almanya'sında o dönem hayli ziyaretçi akını yaşamış ve .Orada Hitlerin kaldığı hücrenin numarası 7 olduğu için bu rakam sempatizanları tarafından benimsenmiş.
Bir bölüm restarosyon ve tamirat nedeniyle kapalıydı .Yol müsait olmayınca biz o yöne gidemedik .

Amerikan askerleri gelip bağımsızlığa kavuşturmadan evvelde ıorada 5000 civarı mahkumun olduğu bir toplama kampı varmış.Sonradan bu kamp displaced person camp denen Rusya ve Baltık civarından gelen çoğu Yahudi mültecilere ayrılan bir kampa dönüşmüş .

Özetle ;şehrin tarihi çokta romantik görünmüyor.

Aman Bilal'i bu işe sokmayalım deminden beri başımda beni üye yap deyip duruyor .Zaten tatilden2 ay önce abim okuyabiliyor ben niye okuyamıyorum deyip deyip sızlandı ve tatilde okumayı söktü .Birde buraya dadanırsa artık tatilin geri kalan kısmını ona teslim ederiz .Hattaabisi gibi karikatür çizmeye çalışıyor e benimkileri ne zaman ekleyeceksin diye soruyor ;D ;D ;D ;D

Buluşma zamanımız yaklaşıyor .Biz de artık arabamıza doğru yola koyuluyoruz .
Hüseyin abilerin evini kolayca buluyoruz .Dışarıda bize el sallıyor .Selamlaşıp eve geçiyoruz .Mutfak masasının başında ikramlar eşliğinde tatlı bir sohbete dalıyoruz.
Hüseyin abi haritadan ,mobil niternete kadar ihtiyacımız olacak şeyleri düşünmüş ve önceden hazırlamış.Kendisine çok teşekkür ediyoruz tekrar tekrar .

Biz muhabbetteyken çocuklarda Hüseyin abinin verdiği oyuncakla parçaları birleştirip araba yapmaya çalışıyorlar

Hüseyin abilerde.jpg

7732946672_0a55045226_h.jpg

Merhaba Ebru üç günlüğüne memlekete kacamak yapmıştık bir kac saat önce geldik ama beni baya yordu son paylaşımlarını yorgunluğumla heder etmek istemedim ama dayanamayıp son sayfaya baktım.fotojenik Bilal gözden kacmadın kendine ve ailene iyi bak yarin görüşmek umudu ile Tunay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri