Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,960
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Mustafa bey ,
o bölgeler gerçekten güzel .Soğuğun bir şekilde çarsi bulunuyor da sıcak için aynı şeyi söylemek zor .Hele birde kış sporları ile aranız iyi ise , oralara yerleşmek neden olmasın .Beni düşündürecek şey ,yeme içme kültür vs olurdu .Aksi durumda sessiz sakin yerler .Nüfus bizdeki gibi değilki..Her yerde bir kafa her kafadan da bir ses çıksın .Ülkemi şehrimi seviyorum ama insanoğlu hep kendinde olmayana merak salıyor .Zaten gezmelerin çıkış noktası da bu meraklar sanırım .

Etiketler

benq' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=8U9WhTmpies&feature=youtu.be

'araba patlar mı?' diye merakla soran ufaklık da bu ana farklı bir bakış getirmiş:smiley: çok sevimli.

O DOLU TANECİKLERİ BİRAZ DAHA BÜYÜSEYDİ ,PATLAYABİLİRDİ DE SANIRIM

Hüseyin abi anlatmıştı ;B,r sene o kadar şidetli yağmışki ,araçların kaportaları hasar görmüş ve sigorta şirketleri inanolmaz paralar ödemek zorunda kalmışlar.

Hüseyin abi hiç bu kadar ciddi boyutta enerji üretimi olabileceğini düşünmemiştim .Bizim yöneticilerinde güneş cenneti memleketimizde bu konuya hassasiyet göstermeleri şart .Tatilinizin güzel geçmesine sevindim .Bu haftasonu kaçamaklarınızı bir yazı başlığı altında takip edebilmeyi isterdim .

Ebru hanım,Mustafa bey;

güzel ve bol fotograflarla bezeli geziyi takibe devam.. :smiley:

Bugünkü rotamız bizim için oldukça keyifli olacak.Yaklaşık dört senedir sanal dünyadan tanışık olduğumuz sevgili Hüseyin abi (Akdeniz45) ve eşi ile bu sene Adapazarı'nda ilk defa yüz yüze tanışmak nasip oldu.Poyrazlarda bir gün beraber kamp yapmış idik.Bu sefer Almanya'da tekrar buluşup iade'i ziyarette bulunmuş olacağız.
Bu gün öğleye kadar rotamız üzerindeki bir diğer şehir olan Landsberg Am Lech'i gezip öğleden sonra beş gibi Hüseyin abi'nin yaşadığı Türkheim köyüne gideceğiz.

Bugünkü geli? gidi? rotam?z.jpg

Az önce Hüseyin abi ile aramızdaki ilk mail'lere baktım.Kendisi de benim gibi balık tutma meraklısı.Yani ortak paydamız karavancılık ve balıkçılık.
İlk mesajlarımızı karşılıklı 2009 yılında atmışız ve balıkçılık ile ilgili aşağıdaki Samsun Bafra'daki sazan avı ve kamptan aşağıdaki fotoğrafları göndermişim .

Kampımız.JPG

Baraj gölü.JPG

Tuttuklarımızdan.JPG

Balıklarımız bozulmasın.JPG

Daha sonra yine 2009 yılının sonbaharında palamut mevsiminde bahçeden taze taze topladığım domates ve biberler ile kuzine sobasında yaptığım palamut pilaki tarifini göndermişim.

Bana mail ile bu yemeği Almanya'da uskumru ile yapabilirmiyim diye sormuş.

HÜSEYİN ABİ
Uskumru ile yapmak mümkün çünkü palamut ile aynı cinstendir.Önce pişireceğiniz kabın içini hafifçe yağlayın
sogan domates yeşil biberi iri iri kıyın
bir büyük baş soğan
iki iri domates
üç tana yeşil biber
kıyılansoganları tepsinin tabanına döşeyin
soganın üstüne iri dilimlerle kestiğiniz uskumruları döşeyin
sonra uskumruların üstüne domatas ve biberleri döşeyin
yarım yemek kaşığı tereyağını üstüne koyun yeterince tuz ilave edin ve fırına verin ortalama yarım saat 220 derecede pişirin

Hüseyin abi gelelim işin püf noktalarına
abi yemek pişerken limon koyma ekşitir istersen servis yaparken sıkabilirsin
hazırlanan karışıma su kesinlikle katma yemek sulu olur tadI kaçar
tepsinin üstünü pişerken aluminyum folya ile kapat
ABİ PİŞİRİRKEN YEMEGİN SUYUNU BİRTİRME BALIĞI KURUTMA
AFİYET OLSUN

Bahçemizden.jpg

Palamut pilaki.JPG

Buyrun.JPG

Kuzinede önce ekmek sonra pilaki.JPG

Son üç seneden beri gerçekleştirdiğimiz yurt dışı karavanlı gezilerimizde verdiği bilgilerden sıkça faydalandığımız Sevgili Hüseyin abi ile 2009 yılında balıkçılık ve karavan ortak paydasında başlayan bu tanışıklığımız ve dostluğumuz bu sene karşılıklı olarak birbirimizi ziyaretlerimiz ile bu günlere kadar geldi.

Sabah pek acelemiz olmadığı için kahvaltıyı geç yapıyoruz.Kahvaltı sonrasında Ebru karavanı toparlarken bende çocukları göl etrafında hem gezdiriyorum hemde fotoğraf çekiyorum.

Hopensee köyü.JPG

IMG_2026.JPG

IMG_2006.JPG

IMG_2056.JPG

IMG_2044.JPG

Yaklaşık bir saatlik bir yolculuğun ardından Landsberg Am Lech Kasabasına varıyoruz.Tarihi şehrin hemen girişindeki yeraltı otoparkına arabamızı bırakıp gezmeye başlıyoruz...

Kasabanın girişinden.JPG

006.JPG

008.JPG

009.JPG

010.JPG

Bu balıklara hem bakmakla hemde yemekle doyum olmuyor. Almanya´da palamut bulmak herzaman mümkün olmadığı için reçetedeki yemeği uskumru ile bir kaç defa yaptım. Çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay.

Resimleri görünce hatırladım. Geçen sonbaharda kayınbiraderlerle beraber Hopfensee gölünün çevresini yürüyüyerek dolaşırken kampingin yanından geçmiştik. 5 hafta önce de yakındaki Weissensee gölünün etrafında yürüdük. O çevre Almanya´nın en güzel yörelerinden birisi diyebilirim.

Akdeniz45' Alıntı:
Bu balıklara hem bakmakla hemde yemekle doyum olmuyor. Almanya´da palamut bulmak herzaman mümkün olmadığı için reçetedeki yemeği uskumru ile bir kaç defa yaptım. Çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay.

Resimleri görünce hatırladım. Geçen sonbaharda kayınbiraderlerle beraber Hopfensee gölünün çevresini yürüyüyerek dolaşırken kampingin yanından geçmiştik. 5 hafta önce de yakındaki Weissensee gölünün etrafında yürüdük. O çevre Almanya´nın en güzel yörelerinden birisi diyebilirim.
Evet Hüseyin abi bu bölge gerçekten çok bakımlı ve güzel.Ayrıca bu civar sanırım turizm bölgesi olduğunda etrafta pek fabrika göremedim.Herhalde sanayi bölgesine bu çevrenin dışında izin veriyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri