Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,960
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Ilık bir ikindi vakti manastırın çınar ağaçları ile gölgelenmiş bahçesinde geziniyoruz..

romantik yol 2012 canon 090.JPG

romantik yol 2012 canon 093.JPG

romantik yol 2012 canon 125.JPG

romantik yol 2012 canon 124.JPG

romantik yol 2012 canon 095.JPG

Etiketler

Etrafta bir kaç yerel köy kıyafeti ile gezinenler ile manastır iç avlusundaki mezarlığı ziyaret edenlerden başka ortalıkta pek insan yok.

romantik yol 2012 canon 117.JPG

romantik yol 2012 canon 121.JPG

romantik yol 2012 canon 102.JPG

romantik yol 2012 canon 103.JPG

romantik yol 2012 canon 110.JPG

Mezarlığı ziyaret eden bir gurubun ellerinde pasta tabağı ile içeri girmesi ilgimizi çekiyor.

184.JPG

Biraz dinlenelim diyerek manastır bahçesindeki ufak Alman restoranına giriyoruz.Ebru ile birer kahve çocuklara dondurma söylüyoruz.

186.JPG

192.JPG

romantik yol 2012 canon 131.JPG

romantik yol 2012 canon 135.JPG

IMG_9238.JPG

Çok güzel.........
Hem resimler, hemde etrafdaki tamizlik.
Hele anlatım ve paylaşımlarınız.
Tekrar tekrar teşekkürler.

Bahçeden ufak bir video ve Wildsteig köyunü ziyaret için hareket vakti..

http://www.youtube.com/watch?v=yK4dE63aiYg&feature=youtu.be

Ekli dosyalar

• Ayaklanıyoruz.JPG
    Ayaklanıyoruz.JPG
    80.6 KB · Görüntüleme: 264

Wildsteig köyünü ziyaret için yola koyuluyoruz saat beşi yaptık.Rotamızda iki köy kaldı.Köyler arasında giderken yol çalışmaları nedeniyle esas yol kapalı olduğundan navigasyon alternatif bir yol buldu .Bu yol bizi resmen orman yoluna sardırdı....

203.JPG

205.JPG

206.JPG

207.JPG

209.JPG

Gündüz oldukça açık olan hava bulutlanmaya başlıyor.Bu arada alternatif orman içi yoldan ilerliyoruz..

212.JPG

213.JPG

216.JPG

218.JPG

219.JPG

Hava yağmur toplamaya başladığı için Wildsteig köyünün merkezinden biraz görüntü alıp yola koyuluyoruz.

229.JPG

233.JPG

Wildsteig köyünde fazla oylanmayıp bugünkü rotamızın son köyü olan Halblech'e doğru yol alırken aniden şiddetli bir yağmur başlıyor.Yağmur bir on dakika içinde doluya dönüyor.Tatilin ilk büyük süprizini yaşamaya başlıyoruz.Dolu önce fındık büyüklüğünde başlıyor daha sonra ceviz kadar yağmaya başlıyor.
Allah'tan yol kenarında büyük bir ağaç bulup arabayı altına çekiyorum.

Aşagıdaki video bu anı gösteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=8U9WhTmpies&feature=youtu.be

Dolu yağmuru durunca son ziyaret edeceğimiz köyü iptal edip kampa Füssen'e geri dönüyoruz.Kampa yaklaştığımızda hava sıyrılıp güneş açıyor.

Akşam yemeğinden sonrada yarınki rotamız için erkenden yatıyoruz...

Haydi çocuklar uyku vakti geldi.JPG

http://www.youtube.com/watch?v=8U9WhTmpies&feature=youtu.be
[/quote]

'araba patlar mı?' diye merakla soran ufaklık da bu ana farklı bir bakış getirmiş:smiley: çok sevimli.

Yasadigin bir gunu buraya aktarmak istediginde 3 gunde anca aktarabiliyorsun.Hele ki siz bunu en hizli yapanlardansiniz. :smiley:
Ben uzun zamandir cevremdeki yakinlarima "Avusturya-Almanya(Bavyera)-Isvicre ucgeninde bir yerde yasamak istiyorum.Allah izin verirse ilk firsatta buraya yerlesecegim" dedigimde bana ne yapacaksin Allah'in soguk memleketinde diyenlere tokat gibi cevap iste bu yazi dizisi...
Avrupa'da israrla soyluyorum bana gore en guzel yer bu bolge...

Bu arada gokyuzu ates ediyor resmen yaw.Araba patlamadi degil mi? :smiley:

Peiting şehrinin resimleri eski hatıralarımı canlandırdı. Bu şehirde özürlü veya sorunlu çocuklar/gençler için okulları, meslek öğrenme yerleri, ayrıca devamlı suç işleyen, ebeveyinlerinin kontrolundan çıkmış gençleri eğiten, çok geniş terapi olanakları olan bir kuruluş vardır. Hiç unutmam buraya yerleştirdiğimiz çok sorunlu bir genç için devlet üç ay süreyle günde 268 € ödemişti.

Dünyanın en güvenceli atom reaktörlerini ürettiğini söyleyen Almanya atom reaktörlerini 2022 yılında kapatma kararı oldıktan sonra güneş, rüzgar ve biogazdan elektrik üretimine büyük yatırım yapıyor.
26 Mayıs 2012 günü tüm Almanya güneşliydi. O gün Almanya´daki solar paneller 20 atom reaktörünün üretebileceğinden fazla elektrik üretmiş.

Resimlerde gördüğümüz yeşil yerlerdeki otlar belirli aralarla biçilir, kurutulur, yuvarlanarak üzeri plastikle kaplanır ve kışın ineklere verilir. Hafta sonunu Avusturya´nın Fieberbrunn şehrinde geçirdik. Alp dağlarında küçük şirin bir şehir. Yukarda bahsettiğimiz yeşil arazier orada satıldığında sadece köylüler satın alabiliyorlar. Herhalde belediyeler böylece şehir planlamasınında daha etken olabiliyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri