Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,965
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Bülent her yer doğal park sanki.Tertemiz ve alabildiğine yeşillik.Şaka bir yana bu yeşilliklerde inek olup salına salına gezmek istiyor insan

Etiketler

Heryer muazzam ve muntazam.

Ufak Köyler fotoğrafındaki binanın çatısındaki güneş panellerine dikkat ettiniz mi?

Hakan hocam Almanya'da özellikle köylerde çatıların çoğu güneş paneli ile kaplı.İnanın ahırların çatılarının büyük kısmı böyle...

aslanahmet' Alıntı:
Heryer muazzam ve muntazam.

Ufak Köyler fotoğrafındaki binanın çatısındaki güneş panellerine dikkat ettiniz mi?

Hakan merhaba,

Deutsche Welle radyoyu Açık Radyo Türkçe servisi sayesinde takip ederim, yanlış hatırlamıyorsam 2012 teşviklerin son yılı
Alman Hükümeti Güneş enerjisinde uyguladığı teşvik sayesinde temiz enerji kapasitesinde dünya 1.si durumunda.
Yine aynı radyonun bu hafta haberlerinde solar panel firmalarının Çin ile rekabet edemediğinden zararda olduklarını söyledi.
Anti damping uygulaması başlarsa panel fiyatları tekrar yukarı hareketlenebilir.

mustafayetim' Alıntı:
Hakan hocam Almanya'da özellikle köylerde çatıların çoğu güneş paneli ile kaplı.İnanın ahırların çatılarının büyük kısmı böyle...
Akıllıca...

Daha çok güneş alan memleketimizde maalesef güneşten hiç faydalanmıyoruz.

Gezimizin ortasında Strazburg yakınlarında ziyaret ettiğimiz Europark girişinde deveasa güneş panelleri mevcuttu.Eğlence parkının elektriğinin bu panellerden sağlandığı bildiren bir yazı gözümüze çarpmış idi.

Aynı zamanda köyler arasında zaman zaman güneş paneli tarlalarına ve rüzgar türbünlerine rastladık.

Kısa bir yolculuğun ardından Schongau kasabasına varıyoruz.13.yüzyılından kalma kasabaya surlarının içindeki kapıdan giriş yapıyoruz.
Lech nehri kenarına kurulu bu ufak Alman kasabası bize oldukça sakin geldi.

Surlara giriş.JPG

Enes önden gidiyor.JPG

Schongau giriş.JPG

Ana kapı.JPG

Tenha sokaklar.JPG

Almanya'da ki güneş paneli tarlalarına bir örnek. Münih'in batısında yer alan Türkenfeld yakınları.

Ekli dosyalar

• almanya-münih 161.JPG
    almanya-münih 161.JPG
    61.9 KB · Görüntüleme: 449

Nüfusun az olduğu oldukça sakin Romantische Straße Rotasında bir kasaba.Yer yer kafelerde oturan insanlar var.Gürültü hiç yok.Etraf oldukça düzenli her yer çicek her yer yeşil.Binalarda gözü rahatsız edecek bir detay göremiyorsunuz.

Ana merkez.JPG

Meydan çesmesi.JPG

144.JPG

136.JPG

143.JPG

Kasabanın tam merkezi yerinde gezerken aşağıdaki resimde solda görülen uzun binanın altında bir manav dükkanı görüyoruz...

Soldaki uzun binanın altındaki dükkan.JPG

Ebru manav dükkanını görünce biraz meyve alalım çocuklar karavanda yerler varsada akşam salata yapmak için malzeme olur dedi.

Manav dükkanına daldık.Ne görelim bir Türk
Adı:İsmail
İsmail abi
Rizeli buralara geleli tamı tamamı 38 yıl olmuş
İlk önce işçi olarak gurbet ellerde uzun yıllar çalışmış.
Bakmış olacak gibi değil bu işin sonu yok onun deyişine göre Schongau kasabasının en merkezi kilit yerinde bu dükkanı kiralamış.Tam bir yıl bu dükkanı boş tutmuş ama kirasını ödemiş.Arkadaşları ona delimisin demişler.
Sonrası bu manav dükkanını açmış.
Gelelim aramızdaki kısa sohbete.
Hoş geldiniz nereden böyle
Biz Türkiyeden geliyoruz.Adapazarı'ndan karavanla buraları ziyarete geldik.Hep siz gelmiyeceksiniz ya birazda biz gelelim buralara
Hoş gelmişsiniz az önce Adapazarı'ndan bir arkadaşım burada idi
Dışarı çıkıp sağa sola bakınıyor ancak hemşerimizi yakalayamıyor.
İsmail abi işler nasıl?
Çok şükür Allahıma iyidir.Bu ufacık dükkandan tam dört hane geçiniyor.
Dükkanda Türkiye'den de kahvaltılık malzemeler getirmişsin
Yok be hocam bunlardan para kazanmıyorum sırf heves için getirtiyorum.
Memleketten sebze meyve geliyormu?
Tabiii bu gördüklerinin bir çoğu
Nerden alıyorsunuz?
Çocuklar her sabah saat dört buçukta araba ile Münih haline gidiyor oradan getiriyoruz.
Almanlarla aranız nasıl
Çok çook iyi uzun yıllardır buranın esnafıyım.Çoğusu beni ismimle çağırır.Bu günlere gelmek için çok çalıştım.Bazen tartıda eksik yapsam müşterinin ardından koşarak gidip para üstünü veririm.
Diş hekimi olduğumuzu öğrenince
Hocam bee buralarda çalışmaktan ağızımıza bile bakamadık ağızımızda diş kalmadı valla diyor..
Buradan memleket nasıl gözüküyor.
Çoook değişti.Eskiden köyümüze yol bile yok idi.Buraları da görüldüğü gibi değil.Mark zamanı çok iyi idi yuroya geçince her şey pahalılandı.
Bu kasaba nasıldır İsmail abi?
Bu eyalet Alamanyanın en gelişmiş ve sakin bölgesidir.Asayiş çok iyidir.Geceleyin buralarda çok rahat gezebilirsin.Eski başbakanları bu eyaletten di buraya çok büyük yatırım yaptı.
Bu ayak üstü sohbetten sonra aldığımız salataların ücretini alıyor çocuklara aldığımız meyvelerin ücretin tüm ısrarımıza rağmen almıyor.
Teşekkür edip adresimizi verip ayrılıyoruz.

Rizeli Ä°smail abi.JPG

Hatıra.JPG

Öğlen yemeğini küçük bir atıştırma ile geçiştirip.Rotamızın diğer şehri Peiting'e doğru yola çıkıyoruz.

romantik yol 2012 canon 004.JPG

romantik yol 2012 canon 002.JPG

romantik yol 2012 canon 007.JPG

romantik yol 2012 canon 015.JPG

romantik yol 2012 canon 003.JPG

TUGAY58' Alıntı:
Merhaba ,Ebru hanım paylaştığınız resimler enfes,mi desem harikamı desem beni okul yıllarıma götürdü şatoları bire bir görmemiş,tim sadece okul yıllarımızdaki kitaplarımız,dan ve Tarih derslerinden biliyordum. sayenizde sanki bire bir görmüş gibi oldum. Bavyera eyaleti diğer eyaletlere göre cok daha yeşil ve muhteşem manzaraları olan bi eyalettir. Ben Almanyanın NRW Eyaletinde bulunan Wuppertal,şehrinde kaldım malesef orası tamamen sanayi bölgesi olmasından dolayı tek bi özelliği vardır oda dünyanın başka bi yerinde bulunmayan hava tranvayıdır. öğrencilik yıllarım 1969 / 1985 arası olması ve bu dönem icerisinde bu yıllarda yaşayan,lar gibi ekonomik rahat,lık. olmaması ve o yılların vermiş olduğu yabancılık bizleri sadece okul ev ev okul olarak şekillendir,mesinden dolayı pek gezemedik sadece izin dönemlerinde araba ile geliş gidişlerimizde gördüklerimizle yetinmek zorundaydık ama olsun şimdi sayenizde ayrıntılı bi şekilde geziyorum.sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.Tunay

Beğenileriniz beni onurlandırıyor .Bazen gerçekten çok yakınımızdaki güzelliklerin farkına varamıyoruz yahutta imkanımız olamayabiliyor şartlar gereği .Benim ilk Almanya seyehatim 7 yaşında ailemle beraber Dortmund'da yaşayan dayımlara olmuştu .Hayal meyal hatırladıklarım var tabi .İkinci kez 94 yılında kızkardeşimle Alman arkadaşlarımızın daveti üzerine gittik ve sağolsunlar bizi 15 gün gezdirdiler ve gerisini zaten biliyorsunuz .Ben çocukluğumdan beri hep başka ülkeleri gezmek istemişimdir .Sanırım ailemin yetiştirme tarzı ile alakalı olarak ,bu konuda hep çekingen ve ürkek olmuşumdur .Değişim noktam tabiki evliliğim oldu .Kendim gibi gezmeyi seven birini bulmuştum ve o bende olmayan cesarete ,rahatlığa sahipti ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:Ve bu günlere geldik .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri