Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012
Ebru manav dükkanını görünce biraz meyve alalım çocuklar karavanda yerler varsada akşam salata yapmak için malzeme olur dedi.
Manav dükkanına daldık.Ne görelim bir Türk
Adı:İsmail
İsmail abi
Rizeli buralara geleli tamı tamamı 38 yıl olmuş
İlk önce işçi olarak gurbet ellerde uzun yıllar çalışmış.
Bakmış olacak gibi değil bu işin sonu yok onun deyişine göre Schongau kasabasının en merkezi kilit yerinde bu dükkanı kiralamış.Tam bir yıl bu dükkanı boş tutmuş ama kirasını ödemiş.Arkadaşları ona delimisin demişler.
Sonrası bu manav dükkanını açmış.
Gelelim aramızdaki kısa sohbete.
Hoş geldiniz nereden böyle
Biz Türkiyeden geliyoruz.Adapazarı'ndan karavanla buraları ziyarete geldik.Hep siz gelmiyeceksiniz ya birazda biz gelelim buralara
Hoş gelmişsiniz az önce Adapazarı'ndan bir arkadaşım burada idi
Dışarı çıkıp sağa sola bakınıyor ancak hemşerimizi yakalayamıyor.
İsmail abi işler nasıl?
Çok şükür Allahıma iyidir.Bu ufacık dükkandan tam dört hane geçiniyor.
Dükkanda Türkiye'den de kahvaltılık malzemeler getirmişsin
Yok be hocam bunlardan para kazanmıyorum sırf heves için getirtiyorum.
Memleketten sebze meyve geliyormu?
Tabiii bu gördüklerinin bir çoğu
Nerden alıyorsunuz?
Çocuklar her sabah saat dört buçukta araba ile Münih haline gidiyor oradan getiriyoruz.
Almanlarla aranız nasıl
Çok çook iyi uzun yıllardır buranın esnafıyım.Çoğusu beni ismimle çağırır.Bu günlere gelmek için çok çalıştım.Bazen tartıda eksik yapsam müşterinin ardından koşarak gidip para üstünü veririm.
Diş hekimi olduğumuzu öğrenince
Hocam bee buralarda çalışmaktan ağızımıza bile bakamadık ağızımızda diş kalmadı valla diyor..
Buradan memleket nasıl gözüküyor.
Çoook değişti.Eskiden köyümüze yol bile yok idi.Buraları da görüldüğü gibi değil.Mark zamanı çok iyi idi yuroya geçince her şey pahalılandı.
Bu kasaba nasıldır İsmail abi?
Bu eyalet Alamanyanın en gelişmiş ve sakin bölgesidir.Asayiş çok iyidir.Geceleyin buralarda çok rahat gezebilirsin.Eski başbakanları bu eyaletten di buraya çok büyük yatırım yaptı.
Bu ayak üstü sohbetten sonra aldığımız salataların ücretini alıyor çocuklara aldığımız meyvelerin ücretin tüm ısrarımıza rağmen almıyor.
Teşekkür edip adresimizi verip ayrılıyoruz.