Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,970
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

:smiley:

Hediyelikler.JPG

Oturmak istiyorumm.JPG

Yorgun muyuz ne.JPG

yolda.JPG

yolda 2.JPG

Etiketler

Hediyelik eşya dükkanları kapalı .Çocuklara dönüşte alacağız diye söz verdik .Şovalye istiyorlardı .Malesef sözümüzü tutamıyoruz .Ama ilk bulduğumuzda alacağımız diyoruz .Bakalım nerede karşımıza çıkacak....

http://www.youtube.com/watch?v=xz3OQwN_2iY&feature=youtu.be

Otoparka gidiyoruz.JPG

Havanında açık olması nedeniyle oldukça keyifli geçen bir günün ardından dönüş yolunda yayan ilerlerken şatonun uzaktan birkaç görüntüsünü daha alıp.Kampa gitmek üzere yola koyuluyoruz.

İniş yolundan.JPG

Şatonun aşagıdan görüntÃ

Ön cephe restore ediliyor.JPG

Geniş açıdan.JPG

Yoldan kısa bir kare.JPG

Gezi dönüşü çocuklar önce oyun sahasına gidiyorlar.Daha sonra Ebru akşam yemeğini hazırlarken çocukları kapalı havuza sokuyorum.Zira havuz saat yediye kadar açık.Yarın sabah kahvaltısından sonra rotamıza devam edeceğiz..

Gezi sonrası kampa döndük.JPG

Çocuklar oyun sahasına gidiyor.JPG

Alp manzarası.JPG

Kamp sakinleri.JPG

Kamptan.JPG

Merhaba ,Ebru hanım paylaştığınız resimler enfes,mi desem harikamı desem beni okul yıllarıma götürdü şatoları bire bir görmemiş,tim sadece okul yıllarımızdaki kitaplarımız,dan ve Tarih derslerinden biliyordum. sayenizde sanki bire bir görmüş gibi oldum. Bavyera eyaleti diğer eyaletlere göre cok daha yeşil ve muhteşem manzaraları olan bi eyalettir. Ben Almanyanın NRW Eyaletinde bulunan Wuppertal,şehrinde kaldım malesef orası tamamen sanayi bölgesi olmasından dolayı tek bi özelliği vardır oda dünyanın başka bi yerinde bulunmayan hava tranvayıdır. öğrencilik yıllarım 1969 / 1985 arası olması ve bu dönem icerisinde bu yıllarda yaşayan,lar gibi ekonomik rahat,lık. olmaması ve o yılların vermiş olduğu yabancılık bizleri sadece okul ev ev okul olarak şekillendir,mesinden dolayı pek gezemedik sadece izin dönemlerinde araba ile geliş gidişlerimizde gördüklerimizle yetinmek zorundaydık ama olsun şimdi sayenizde ayrıntılı bi şekilde geziyorum.sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.Tunay

Tugayı cekme karavan konusunda ikna etme cabalarıma bi darbe daha indi mustafa beyin tuvalet,de yaşadığı kapı olayı cünki tugayın sabah en büyük keyfi sabah tuvaleti.( Wc,de zaman yoktur. ) der evet aynen dediği gibi tugay icinde orda zaman durur bakalım hayırlısı.

Gezi yazısına katkılarınızdan ve paylaşımınızdan dolayı bizde teşekkür ederiz.Paylaşım konusunda motivasyon kaynağı oluyorsunuz selamlar..

Sabah erkenden kalkıyoruz çünkü bugün yaklaşık 86 km lik bir rota yapacağız.Bugünkü rotamızın en uçtaki kasabası Schongau.Burayı gezdikten sonra geri dönüş yolunda sırasıyla Peiting Rottenbuch Wildsteig ve Steingaden köylerine uğrayıp kampa döneceğiz.

Yolun tamamı otoban dışı kasabalar arası bir yol acelemiz yok yavaş yavaş sindire sindire gezeceğiz.Çekme karavancılığın en keyifli kısmı bu.Rota üstünde güzel bir kamp yeri belirleyip orada en az dört beş gün konaklamak.İstediğin günlerde de sağa sola her yöne günlüğü 100 km aşmayan gezileri kendi arabanla yapmak.Akşam üstü kampa karvanına dönmek.Gerçekten büyük keyif...

fotoğraf.PNG

mustafayetim' Alıntı:
Bu günde bizim ufaklık Enes'ten yeni bir karikatür var.Ancak karikatürdeki espriyi benim biraz açmam gerekiyor.

Bu seneki gezimizde karavanı park ettiğimiz bazı yerlerde eğer zemin düz değil ise karavanı tam terazide dengeleyemez isem bazen tuvalet kapısı herhalde esniyor ve kilit sistemi boşalıp kendiliğinden açılıyor.

Malum karavan tuvaletleri dar mekanlar.Ben bazen yorgun isem tuvaletimi yapar iken kafamı dinlenmek için kapıya dayarım.Eğer karavanın terzisi bozuk ise kapı takkk açılıveriyor ve bende çok sinirleniyorum.

Bu olay bir kaç kere oldu .Bizim oğlan da buna dikkat etmiş.Bu günkü espiri buradan çıktı .Bakalım beğenecekmisiniz...?
Bu arada tuvaletede girdinmi çıkmak bilmem.Karikatürdeki iki saatte bundan...

Enes te malzeme bol desene.

Aranıza yeni katılan arkadaşlarınızdanım. Konuyu geç gördüğümden olsa gerek, ilk 25 sayfayı bir çırpıda okudum, sonrası da yavaş yavaş günbegün takiple devam ediyor. arkası yarın kuşağı gibi, sabırsızlıkla bekliyoruz:smiley:) Fotoğraflar güzel, açıklamalar güzel... her şey için teşekkürler...

Kazım DÜLGER

Sabah hava çok güzel açık ve güneşli.Yola koyuluyoruz.Yol boyu ufaklı büyüklü göller ve kamplar görüyoruz.Köyleri çok düzenli inanılmaz güzel .Genelde hayvancılık yaygın.Heryer bakımlı çayır alanlarla kaplı.

Gölleri çok güzel.JPG

Yol üstü.JPG

Her yer bakımlı.JPG

Yol boyu yeşillik.JPG

Ufak köyler.JPG

TUGAY58' Alıntı:
Tugayı cekme karavan konusunda ikna etme cabalarıma bi darbe daha indi mustafa beyin tuvalet,de yaşadığı kapı olayı cünki tugayın sabah en büyük keyfi sabah tuvaleti.( Wc,de zaman yoktur. ) der evet aynen dediği gibi tugay icinde orda zaman durur bakalım hayırlısı.
Tunay hanım her tip karavanı dengede tutmak gerekiyor. Bunun için teker altına konan aparatlar var. İlaveten özel bir baskül var . Onunla ölçüp ayakları ona göre açabiliyorsunuz. Karavan almakla bitmiyor. Dünde Mustafa'nın tüp seviyesini ölçmek için aldığı alet kargo ile geldi.

Mustafa nın eklediği son 5 fotoğrafa bakarmısınız pislik atacağım ama çirkinlik bulamıyorum.

Rotamız üzerinde bulunan Hohenfurch köyüne kısa bir ziyarette bulunuyoruz. Kısa bir gezintiden sonra esas hedefimiz olan Schongau'ya doğru yol alıyoruz.

Hohenfurg  köyü girişi.JPG

Köy meydanı.JPG

Merkez.JPG

Köy çıkışı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri