Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,973
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

TUGAY58' Alıntı:
Enes Tunay teyzen,den sonra sıra bana geldi malum önce bayanllar dimi.Enes seni bu sevdalar içinde görmek saygı duyulacak bi olay ve inan beni cok mutlu etti Levent üstadımın dediğini yabana atma lütfen ben 52 yaşımda izcilik federasyonuna kayıt oldum federasyonumuzun adı KAPİF Kapodakya izcilik federasyonu kapımız sen gibi gençlere acık eğer zamanın olursa internetden girip incelemeni isterim Aramıza hoş geldin.Yetim ailesi adına gurur duyyorum.sevgilerimle Tugay amcan.

Tugay amca yorumunuz için size teşekkür ederim.İsterseniz bana KAPİF'in internet sitesinin adresini verebilirsiniz.

Etiketler

TUGAY58' Alıntı:
Ailemize hoş geldin Enes dileğim bu düşlerinin ömür boyu sürmesi .Tunay teyzen.

Tunay teyze yorumunuz için size de teşekkür ederim.Karikatürlerim ve yazım devam edecek.

:smiley:

Annee ,bu kadar fotoğraf yeter hadi sıkıldÄÂÃ

Her çeşme mola yerimiz .Suda buz gibi.JPG

3 (2).JPG

Mavi direk tarihi turistik her yerde var ..JPG

Hediyelik eşyalar.JPG

Sevgili Enes hoşgeldin.Karikatürlerini beğendim.Aferin.Gezdiğiniz yerlerle ilgili senim yorumlarını da okumak çok zevkli olacak.Bu arada okullar açıldığında derslerini de ihmal etmeyeceğini biliyorum.(Şu an tatilde olsan bile)Gözlerinden öpüyorum.Ergun amcan.

Vladinka' Alıntı:
Sevgili Enes hoşgeldin.Karikatürlerini beğendim.Aferin.Gezdiğiniz yerlerle ilgili senim yorumlarını da okumak çok zevkli olacak.Bu arada okullar açıldığında derslerini de ihmal etmeyeceğini biliyorum.(Şu an tatilde olsan bile)Gözlerinden öpüyorum.Ergun amcan.

Enes adına size ve tüm teyze ve amcalarına da çok teşekkür ediyorum .Eğer ileride oda bu ailenni bir üyesi olmaya karar verirse ,sizlerinde hakkı çok olacaktır

okullar açıldığında Enes önceliklerini sıralamayı bilecektir diye düşünüyorum .Bu yıl 6. sınıfa gidecek ve şu ana dek bizi eğitim konusunda üzmedi .Umarım böyle de devam eder .Hatta tatilde arabanın arkadaşından harfleri tanıyan kardeşine nasıl birleştireceğini bile öğretti ve ufak oğlum 1. sınıfa başlamadan okumaya başladı .Sağolsun , başarı sayesinde okulundan burs alıyor ve sınavların çoğunda Sakarya genelinde ilk 10'a giriyor .Okul ortalaması da
4. Sınıf 2010-2011 97,52
5. Sınıf 2011-2012 98,94

Dersleri dışında da futbol ,resim ,yabancı dil ,kayak(farklı dönemlerde farklı aktiviteler ) gibi aktivitelerle de ilgileniyor İleri de bakalım hangisinde karar kılıp devam edecek

Hohenswangau şatosu gezinin en beğendiğim yerlerinden biriydi.Şatonun penceresinden bakınca Alp'lerin sularından ortaya çıkmış güzel bir göl manzarası vardı.En önemlisi de şatonun tarihiydi.Şatonun tarihini anlatan rehberden İngilizce anladığım kadarıyla şatonun normalde II. Ludwig'in babasının yazlık ve av evi olarak kullanıldığını öğrendim.Şatoda kralın misafirlerini ağırladığı ve ziyafet verdiği yeri gördük.İçeride büyük bir semavere benzeyen altın ve gümüşten yapılmış bir kap vardı.Her odada savaş resimleri vardı.Bence bilerek şatoyu gölün önüne koymuşlar.Çünkü, manzarası çok güzel ve bahçesi gölü görüyor.Bahçesi derken şatoda gezilecek bir yer.İçinde büyük bir çeşmesi ve küçük bir çeşmesi var.Biz kardeşimle birlikte küçük çeşmeden su içtik.Su dağdan indiği için buz gibiydi, ellerimiz dondu kısacası Hohenswangau şatosunu beğendim.

:smiley:
şatonun hemen aşağı tarafında otoparkta karavanlar da parketmişti.Hohenschwangau şatosuna son nazarlarımızı atıyoruz .

Karavanlar otoparkta.JPG

Son bakış.JPG

Kuğuların üzerinden.JPG

Hohenschwangau.JPG

Karnımızı restaurantta değil ayaküstü tavuk şinitzel yiyerek doyuruyoruz . Vakit azaldı .Neuschwanstein şatosu için faytona binmemiz gerekiyor Ayaküstü yemek bile çok pahalı .İyiki restauranta girmemişiz diyorum.

İlk şatomuzdan geriye kalan kareleride yükleyip diğerine geçeceğim .Farklı bir şekilde düzenlediğim aynı bir kaç kareyide sizle paylaşmak istiyorum

YEMEK MOLASI.JPG

Yanda hediyelikler.JPG

Canon füssen 364.JPG

pencereler.JPG

şatodan.JPG

Disneyland'de kapıdan girdiken hemen sonra karşımıza çıkan bu şato her ziyaretçi gibi bizimde ilk ilgilendiğimiz şey oluyor ve önünde durup beraber aynı kareye girmeden edemiyoruz .Tabi o zamanlar bu şirin şatonun bu gezide gezeceğim Neuschwanstein şatosu olduğunu bilmiyorum .
Walt Disney'inde etkilenip ,Güzel ve Çirkin çizgi filmine ev sahipliği yaptırdığı bu yapı ,aslında hikayesi anlatılırken bile insana yük gibi gelen ,kasvetli , içinde yaşaması zahmetli ve bir o kadarda haşmetli bir yapı .Yakın çekim belki çok hissedilmeyebilir ama nette göreceğiniz uzaktan çekilmiş bir sürü fotoğrafından sonra fikriniz değişecektir .

Paris.jpg

Şatoya artık son tur Almanya'da hemen hemen her yerde olduğu gibi oradada saat 6 'da şatolar kapanıyor .Faytonumuzun ön tarafına kuruluyoruz ,arkamızda da çekik gözlü ziyaretçiler .Ama fayton şatonun önüne kadar götürmüyor .Daha yürünecek yol çok .Ha gayret ha gayret diye diye rampayo tırmanıp ,masallar şatosunun giriş kapısına geliyoruz .Manzarayı görüntülememek olmaz tabi .

2. Ludwig neredeyse Bavyera eyaletinin büyün servetini bu binayı yaptırmak için harcamış ,enerjisini zamanını savaşlara değilde ,bina inşaasına ,sanata ,vs yönlendirmiş .Ancak ne acı ki şatosunda 3 hafta kalabilmiş ,bir metrelik gölde ,ruh doktoru ile beraber cesetleri bulunmuş .Bu konuda rivayetler hayli çok .Kısa sürede de şato müze haline dönüştürülmüş.Halkı o zaman eleştirse bile şimdilerde resmen para basan bu binalar için kendisine dua ediyordur .

Yine rezervasyon saatimizi bekledik .içeri kalabalık bir grupla girdik .Bir sürü odalardan geçitlerden geçerek dolaştık .odalarda rehberin sesi adeta çınlıyordu .Şatafatlı şatonun içinde kralın hayranı olduğu Wagner'in operalarından duvar resimleri vardı.Yatağı için zamanında hayli emek harcandığı belliydi ve sonradan sifon sistemi olduğunu öğrendiğim tuvaletide krallara yaraşır büyüklükteydi .Bir kısmı restore olduğu için kapalı olan binanın bana en tuhaf gelen yeri suni mağara görüntüsü verilmek istenmiş bölümüydü .Koridordan geçerken duvarlar kaya gibiydi .Ne amaçla olduğunu bilmiyorum .Kral dinine çok bağlıymış ve yatak odasında yatağın çatısı bir kiliseye benzetilmiş .

Kraliyet salonuda şatonun şanına yaraşır şekilde mozaikler devasa şamdanlar ve duvar resimleri ile kaplıydı .Büyük salonda duvarda Kuğuların prensi diye bilinen Lohengrin efsanesi resmedilmiş .2.Ludwig'in bu efsaneden çok etkilendiği aşıkar .
Sanatçılar salonuda ,müzik ziyafetlerinin verildiği yine Wagner operaları figürleri ile bezeli geniş bir salon .Günümüzdede konserler düzenleniyormuş .Analt anlat bitmez bu şato .Yüksek tavanı ile ve soğuk taş duvarları ile nasıl ısınır diye merak ettik .rehbere sordum .Mutfak kısmında dev gibi bir kazan , ürettiği buhar duvar aralarında mazgallardan odalara yayılıyormuş.Bir nevi kaloriefr sistemi gibi .Diğer bir detayda Siemens'in ilk telefonu şatoda bulunuyor ..

Deh deh düldül.JPG

Yandan foto çekmekte zor oluyor.JPG

Gelenler ,gidenler.JPG

Faytondan indik ,yürüyoruz.JPG

Yürüyüş yolu üzeri.JPG

Enes Yetim' Alıntı:
Herkese merhaba ben Enes Berk Yetim, yazımı yazmadan önce kendimi tanıtayım diye düşündüm.12 yaşındayım ve karavancılıkla ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmek için bu yazıyı yazıyorum.Öncelikle karavancılık denince aklıma ilk gelen şey yardımlaşma ve dayanışma çünkü,karavanın kampa yerleştirilmesinde,karavanın suyunun doldurulmasında,çöpün boşaltılmasında ve bulaşıkların yıkanmasında hep birlikte iş birliği yapıyoruz.Büyüyünce bende karavancı olmak istiyorum.
.

Not:Yazmaya devam edeceğim.
Aramıza hoşgeldin Enes kardeş yazılarının ve karikatürlerinin devamını merakla bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri