Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,004
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Kısa bir video

http://www.youtube.com/watch?v=gOcOccSi_9w&feature=youtu.be

ikinci video

http://www.youtube.com/watch?v=5ME78HSQFGk&feature=youtu.be

Etiketler

şimdilik gidemediğimiz yerleri sayenizde görüyoruz, teşekkürler :smiley:
sessiz sessiz izlemeye devam :smiley:
selamlar

Levent bey ,
Allah inşallah istediğiniz yerleri görmeyi nasip eder .Bizimde yıllar önce hayalimizdi .Çok şükür gidebildik.Umarım nicelerini görmeye de maddi manevi imkanlarımız olur

:smiley:

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

Artık yavaş yavaş rıhtıma yanaşmaya başlıyoruz.Gemide herkesin araçlarının başına gitmesi için anonslar yapılmaya başladı.Bizde bu inanılmaz görsel şöleni bırakıp camping on board kısmına iniyoruz.
Ancak üzülmeyin gezi yazımızın sonlarında dönüş yolunda tekrar Venedik`e yolumuz düşecek.Bu sefer daha önceki ziyaretlerimizde gitmediğimiz Burano ve Murano adalarından çok güzel paylaşımlarımız olacak.
Karavanın içinin son kontrollerini yapıyoruz.Ebru buzdolabını akü moduna çeviriyor.Dolapları penceleri kapıları yolda savrulabilecek eşyaların son kontrollerini yapıyor.Bende karavanın ayaklarını kaldırıp elektrik kablosunu ve atık su deposunu topluyorum.
Gemi kapakları açılıyor......

Bugün yolculuğumuzun esas rotası olan Romantische Straße`nin bizim gidiş yönümüze göre ilk şehri olan Füssen`e yolculuğumuz var.Tom tom`a göre 489 km yolumuz var.Üç sene önce bu yolu motokaravan kiralayarak gezdiğimiz için hiç endişemiz yok.Yol oldukça rahat manzaraları olağanüstü güzel keyifli bir güzergah.

Venedik Füssen.PNG

Füssen`de beş gün boyunca konaklıyacağımız Kamping http://www.camping-hopfensee.de/ Adac kriterlerine göre beş yıldızlı bir kamping.Aynı zaman da bu sene Adac super platz 2012 seçilmiş.

Rezervasyonunu gitmeden önce Türkiye`den yapmış idik.Kamp oldukça geniş bir arazi üzerine Hopfensee gölü kenarına kurulmuş.Şimdiye kadar gördüklerimiz arasında en iyilerinden biri diyebilirim.Kamp ile ilgili ayrıntılı olarak tanıtımı ilerleyen bölümlerde vereceğim.Şimdilik bu kısa tanıtımla geçeyim...

Adac.PNG

Kamping Hopfensee.PNG

mustafa bey,birkaç yıl önce bizde aynı göl kenarında farklı camp yerinde(camping brunnen) kaldık,doğa harikası yerler bence çok güzel seçim yapmışsınız,şu an mersin deyim, ben füssen e 200 km uzakta oturuyorum,oralarda olsam ziyaretinize gelirdim.iyi yolculuklar

1990 da yakalandım karavancılık hastalığına,ilk karavanım çekme karavandı ADAC ın avrupa camping yerlerini gösteren katoloğunu almıştım, herhangi bir sayfayı gözüm kapalı şekilde açıp parmağımı bir yerin üzerine götrüyordum ,hanıma hazırlan tatile gidiyoruz derdim.eğer eşinizde aynı kafadaysa gezmeye doyamıyorsunuz.

o civarda bir kaç yerden teleferikle alp dağlarının zirvesine çıkılabiliniyor muhteşem manzarası var, tavsiye ederim.

Bu güzel fotograflar, bu tatlı anlatım ve doyumsuz sohbetleriniz için,
Sonsuz teşekkürler.
İyiki varsınız, iyiki oralara gitmişsiniz. Sayenizde bizde sizinle beraber gezdik ve geziyoruz.
Teşekkürler.

Hamdi SEZER' Alıntı:
mustafa bey,birkaç yıl önce bizde aynı göl kenarında farklı camp yerinde(camping brunnen) kaldık,doğa harikası yerler bence çok güzel seçim yapmışsınız,şu an mersin deyim, ben füssen e 200 km uzakta oturuyorum,oralarda olsam ziyaretinize gelirdim.iyi yolculuklar

Eşimdem önce ben girdim cevap vermek istedim .Tatilimizi 13 Temmuz'da bitirip döndük .Orada olupta ziyaretiniz mümkün olsaydı çok sevinirdik Füssen ,rotamız olan Romantik yolun güneydeki başlangıç şehriydi .5 gün boyunca etrafta ne kadar köy kasaba varsa doyana kadar gezdik.Etrafta gözün görebildiği tüm yeşil alanlar muntazam biçimde kesilmişti .Hayvancılık geliştiği için hep otlayan büyük baş hayvanlar vardı .Kaldığımız kampinge bir köyün içinden geçerek varıyorduk .Ve etrafda bir çok irili ufaklı göl vardı .Kampingin kataloğunda kış fotoğraflarını da gördük bayıldık .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.