Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,000
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Oooo filim çoktan başlamış , herkes yerini almış ;D Ben de bu sabah farkettim. Ama iyi de oldu. Bu gün boştum. 19 sayfayı bir kerede bir çırpıda okudum. Son zamanlarda okuduğum (daha doğrusu okumakta olduğum) en güzel gezi yazısı. Fotoğraflar güzel, anlatım daha güzel. Bilgilendirici ama sıkıcı detaylara dalınmamış, keyifle okunacak akıcı bir dille yazılmış, gezi yazısı. Teşekkürler. Yurtdışı hiç kafamda olmamasına rağmen beni bile heveslendirdiniz.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Oooo filim çoktan başlamış , herkes yerini almış ;D Ben de bu sabah farkettim. Ama iyi de oldu. Bu gün boştum. 19 sayfayı bir kerede bir çırpıda okudum. Son zamanlarda okuduğum (daha doğrusu okumakta olduğum) en güzel gezi yazısı. Fotoğraflar güzel, anlatım daha güzel. Bilgilendirici ama sıkıcı detaylara dalınmamış, keyifle okunacak akıcı bir dille yazılmış, gezi yazısı. Teşekkürler. Yurtdışı hiç kafamda olmamasına rağmen beni bile heveslendirdiniz.
Hakan bey beğenileriniz bizim için motivasyon kaynağı oluyor çok teşekkür ederim.Detaylı anlatmadaki amacım karavancı arkadaşları yurt dışı için biraz olsun heveslendirmek.Aynı zamanda sınır dışı bu gezilerin sanılanın aksine çok kolay ve keyifli olduğunu göstermek

Yavaş yavaş manzaranın tadını çıkarıyoruz.

408.JPG

402.JPG

413.JPG

409.JPG

416.JPG

Yavaş yavaş Füssen'e yaklaşırken bende seyrine doyum olmadığımız bu güzergah ile ilgili bilgi vereyim.Venedik İnsbruck arasındaki bu otoban yol İtalya'yı Avusturya' bağlayan ana arter.Alplerin Tirol bölgesinin kalbine sizi ulaştıran bu güzergahı her bir karavancı arkadaşın gezerek yaşamasını dilerim.

Nihayet Avusturya sınırına yaklaşıyoruz.Vinyet almak için uyarı tabelaları başlıyor.Bizde hem kısa bir mola vermek hemde Avusturya otobanı için vinyet almak için sınırın İnnsbruck tarafında kalan ilk dinlenme tesisine giriyoruz.Bir haftalık vinyeti 8€ dan alıp arabanın camına yapıştırıyoruz

Tirol alpleri.JPG

IMG_9039.JPG

Dinlenme sonrası tekrar yola çıkıyoruz yaklaşık yarım saat sonra Füssen yol ayrımına geliyoruz.Buradan yaklaşık 50 km yolumuz var.İtalya Avusturya sınırından ayrılıp Avusturya Almanya sınırına doğru otobandan çıkıp enfes köylerin arasından geçiyoruz.

454.JPG

455.JPG

456.JPG

457.JPG

458.JPG

Yol boyu her yer yemyeşil,tertemiz.Tamam ikliminde etkisi var ama insanlarda güzelleştirmek için ne gerekiyorsa yapmışlar.Bizde inşallah bir gün yaşadığımız toprakların değerini anlar kirletmemek için çaba sarfederiz.

Bu arada İtalya'daki Türk köyü ''Moena'' nın çok yakınından geçmişsiniz, uğramayı neden düşünmediniz?

http://www.youtube.com/watch?v=GTYmBYE8WTM

nevzat' Alıntı:
Yol boyu her yer yemyeşil,tertemiz.Tamam ikliminde etkisi var ama insanlarda güzelleştirmek için ne gerekiyorsa yapmışlar.Bizde inşallah bir gün yaşadığımız toprakların değerini anlar kirletmemek için çaba sarfederiz.

Bu arada İtalya'daki Türk köyü ''Moena'' nın çok yakınından geçmişsiniz, uğramayı neden düşünmediniz?
İşte bilginin kıymeti Nevzat hocam bu paylaşımı daha önce görseydim emin olun uğrardım.Çok teşekkürler..

Veee nihayet rotamızın başlangıç noktası Füssen'e kampımıza varıyoruz.Daha önceden beş günlük rezervasyonumuzu yaptırmış idik.Ebru giriş işlemlerini yapıyor.Özellikle banyo çamaşırhanenin olduğu kısma yakın bir alan beğenip yerleşiyoruz.

Evet arkadaşlar.Adapazarı'ndan bu yana yolculuğumuz ilk etabını bitirdik.Esas keyifli kısmı başlıyor.Arabamızı karavanımızdan ayırdık.Karavanı yerleştirdik ayakları açtık pis su ve elektrik bağlantısını yaptık.Artık kimse bize yan bakamaz.Hiç ayak bağımız yok beş gün boyunca arabamızla yakın uzak farketmez her yer bizimdir.Çekme karavancılığın külfetini zahmetini çektik taa buralara kadar geldik artık keyfini sürme zamanıdır...

IMG_9079.JPG

mustafayetim' Alıntı:
Sevgili Fatih (Tifa) az önce mail ile bir fotoğraf gönderdi.Geçen yıl çekme karavanı ile Hollanda'ya kadar yaptığı gezi sırasında bu yoldan geçer iken kendi objektifine yakaldığı görüntü ile bizim bu seneki gezide yakaladığımız poz ilginç bir şekilde aynı karelere denk geliyor.

Kendisi bu fotoyu yüklemek istedi ancak bilgisayarındaki bir problem nedeniyle aktaramadı.Ben kendisinin yorumunu ve fotoğrafını paylaşıyorum.
Üstteki fotoğraf Fatih abinin alttaki fotoğraf bizimkisi....

1000'lerce kilometrelik güzergahta aynı yeri fotoğraflamak. Karavancı olarak aynı bakış açısını paylaştığımızın en güzel kanıtı olsa gerek.

bu tesadüf çok özel olmuş, işte Gezenbilir Gezengörür

Bu manzaralı yolda giderken araba kullanmakta ayrı bir keyif.Dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum.Almanya da otoban harici köy yollarında gider iken hiç kimse sizi gereksiz yerde sollamaya kalkmıyor sabırla dakikalarca takip ediyor.Uygun yerde acale etmeden solluyor...

Arabada giderken bir yeri fotoğraflamak gerçekten zor oluyor .Tam şipşakçılık .Bu kareyi çekerkende o kadar acele ettimki kaçıracağım diye korktum.Daha bir sürü güzel seyirlik yerler var ama yoldayken zor oluyor yakalaması .Gezerkende bazen yorulduğundan bazen çocuklardan bazende makinanın azizliğinden kaçırıyorsun yada istediğin gibi objektife yansıtamıyorsun ..

Bugün bir haftadır ailemin yazlığında olan çocuklarımızı almaya gittim.Mustafa sağolsun eklemiş yol manzaralarını .Ufak bir hatırlatma yaptıktan sonra yolumuzun son 70-80 km'sindeki fotoğrafları da bulup ekledi ,Eline sağlık .Zira çok beğenmiştim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.