Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,986
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Füssen'deki kamping daha girişte resepsiyonun güzelliği ve görevlilerin güler yüzü ile etkiliyor .Fotoğrafını göreceğiniz beyefendi çok ilgili ve yardımseverdi izni ile birkaç fotoğraf çektim

Resepsiyon görevlisi.JPG

Hopfensee resepsiyon 1.JPG

Hopfensee resepsiyon  2.JPG

Etiketler

Romantische Straße rotamıza başlamadan önce beş gece konaklayacağımız http://www.camping-hopfensee.de/ hakkında bende Ebru`ya ilaveten bilgi vermek istiyorum.
Kamp Füssen merkeze yaklaşık üç km mesafede hopfensee gölünün kenarında küçük bir köyde kurulmuş.Köy Almanya Avusturya sınırına yakın.Gölü alplerin kar sularından beslenen dereler besliyor.Gölün etrafında iki köy var.
Kamp gölün alplere komşu olan kısmında sahile sıfır hafif meyilli oldukça geniş bir arazi üzerine kurulmuş bir aile işletmesi.

İçinde restorantı marketi kapalı sıcak sulu havuzu saunası kapalı açık oyunsahaları lavabo banyo tuvaleti çamaşır bulaşık yıkama merkezi çöp toplama bölümü kendine ait göl kenarı olan kısaca Adac tan aldığı beş yıldızı fazlası ile hak eden bir kamping.Temizlik için zaten herhangi bir şey söylemeye gerek yok.
Bizim gibi bir çekme karavancı için en önemli artısı her bir park yerinde pis su gideri için üstü kapalı ufak logarların var olması ve arazisinin park etmek için düz ve geniş olması.

Hemen ilk süprizimi söyliyeyim.Almanya´nın bu kalburüstü kampinginin marketini bir Türk aile işletiyor.Mardin`den yıllar önce bu köye göç eden Bilal amca bu marketin işletmesini iki çocuğu ve eşi ile birlikte yapıyor...

Kamping Hopfensee market.JPG

Kampingin hijyen bölümü şimdiye kadar görmediğim güzellikte idi .Fotoğraflar geldikçe sizde göreceksiniz .Çamaşırhanesinde5-6 adet kurutma ve 7-8 adette çamaşır makinası ve iki adette ütü bulunuyordu .Makinalar 1 ve 2 euro ile çalışıyor.Her kampingin farklı uygulaması var .Kiminde jeton kiminde manyetik saate yükleme gibi .Tek sorunum üstlerinde Almanca'ya ilave olarak İngilizce açıklama olmaması .Bayan resepsiyon görevlisi yardımcı olmaya çalışsa da yeterli olmadı .Telefonumdaki sözlüktende baktığımda terimler kendi makinam ya da diğer kampingtekilerden farklı idi .Ancak bir sonraki kampingdeki makina için başka bir kampçı dil seçeneğini gösterdikten sonra (o makinalar öyleymiş) çözdüm olayı.Türkçe olarak öğrenmiş oldum .Ama olan birkaç çamaşıra oldu yine .Azıcık küçüldüler kurutcuda . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D..Mustafa sorduğunda yok canım pijaman normal sen kilo aldın herhalde cevabını verdim .Acı gerçeği sizlerle beraber okuyacak :smiley:)

Yani ;dilinize güvenmeyin .O ülkeye ait bir kaç kelimeyi heleki birde makina kullanacaksanız .O terimlerin o dildeki karşılığını öğrenin .Sözlükte işe yaramıyor

Mustafa fotoğrafları koyunca aklıma geldi .Tuvalet bölümüne ilk gittiğimde kuş sesleri vardı .Ne güzel yakında bir yerlerde kuşlar şakıyor dedim .İki ,üç ayın ses olunca ancak ayıldım .Doğa sesi ile şenlendirmişler tuvaletlerini.

Hijen bölümü girişi.JPG

Enes çamaşır taşırken yar

Hijyen bölümü.JPG

Çocuk duşları.JPG

Hijyen bölümünde çiçekler

Kamp`ın girişinden bir kaç görüntü
Avrupa`da böyle kamplarda giriş kısmında bir cep mevcut içeri giriş yapamadan önce burada durup resepsiyondan yer olup olmadığını soruyorsunuz .Eğer yer var ise bu tür kamplarda ya görevli sizi akülü bir araba ile alıp boş alanları gösteriyor yada kamp planı olan bir broşür üzerinde boş olan parselleri işaretleyip size veriyor.Sizde karavan ile giriş yapmadan önce gidip bu alanaları gözle görüyorsunuz eğer beğenir iseniz rezervasyonu yapıp kamp içine karavanınız ile giriş yapıyorsunuz.

Direkt ben geldim
Hoşgeldiniz
Boş yeriniz varmı?
Var
deyip kamp içine sokmuyorlar...

Giriş.JPG

Bekleme cebi.JPG

Giriş market.JPG

Kamping fotoğraflarını görünce şok oldum. Türkiye'de ki yüksek fiyatlı kampingler konu geçince Avrupa'daki kamping fiyatlarını örnek gösteriyorlar. Versinler böyle hizmet, alsınlar günlük 40 - 50 Avro.

Hakan bey yeri gelmişken söyleyeyim bu kampingin günlük fiatı iki yetişkin yedi ve onüç yaşında iki çocuk çekme karavan ve araç 55€ yani Türk lirası olarak günlük yuvarlak hesap 120 lira.

Türkiye`de bu ayarda plaj banyo tuvalet sauna ve ısıtmalı havuzu olan bir tesis karavanla konaklamaktan vazgeçtim yanlızca günü birlik bu hizmetlerden dört kişiyi kaç lira ücret alarak faydalandırır?

ahmetvargelen' Alıntı:
Takip :smiley:

Biraz farkli bir konu olarak,
Xtrail hakkinda birkac yorumunuz olmustu fakat aracin performansi ve gecen seneki araciniza gore memnuniyetiniz nedir ? :smiley:

Ahmet bey bu sene aracımız hem dizel olması nedeniyle düşük devirde yüksek tork sağlayarak hemde düşük yakıt değerleri nedeniyle bizi oldukça memnun etti.

Mustafa Bey, bize yakın olması ve yüzme havuzu olması sebebiyle Şile'de ki Woodyville'yi seçiyorduk. Adam başı 50 TL alıyordu. 3 kişi 150 TL ediyordu. Geçenlerde web sitesinden gördüm temmuz ayında adam başı 60 TL yapmışlar. Toplamda 180 TL eder. Bu fiyatlarla bir daha hayatta gitmem. Tuvalet ve banyolar Almanya'daki kampingle kıyaslamaya bile giremez. Yani aldığımız hizmet kalitesi oradakilerin yarısı, fiyat ise neredeyse iki katı. Sinir olmamak elde değil. Deniyor ki Şile'de sezon kısa. Almanya'dakilerin çok mu uzun. Neyse konuyu fazla dağıtmayayım. Yapacak bişey yok, fotoğraflara bakıp, bir gün bizim buralarda da böyle kampingler olur diye hayal kurmaktan başka.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR