Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,009
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

halilo11' Alıntı:
saray odası gibimiş bu feribot da

Feribotun ,lobi ,kafeterya vs kısımları güzel gerçekten

270.JPG

277.JPG

Çadır da kuruyorlar.JPG

Günü bitiriyoruz.JPG

Rüzgar varrr.JPG

Etiketler

Feribot süpermiş. Tüplü ocağın yasak olması kötü. Bir elektrikli ocak bulundurmak lazım. :-\ ya da çaktırmadan gazı kullanmak. ;D

Çocukların uyumamaları da herhalde yeni yerleri görecek olmanın heyecanından olsa gerek. :smiley:

Detaylı paylaşımlar için çok teşekkürler. :smiley:

Ferhat hocam feribotta çaktırmadan ocağı kullanıp çay demlemenin bir mahzuru olacağını düşünmüyorum .

mustafayetim' Alıntı:
Ferhat hocam feribotta çaktırmadan ocağı kullanıp çay demlemenin bir mahzuru olacağını düşünmüyorum .

Ismi AB idi saniyorum. Kavala'daki bir supermarkette 6-7cm capinda isiticisi olan, bir Ipad in hemen hemen yarisi boyutlarinda elektrikli isitici gormustum.Tam cay demlemelik bir dahaki gidiste sart oldu almak umarim reyondan kaldirilmaz.

10 gün önce Hollanda sınırına kadar bir hafta sonu gezisi yaptık. Aynı hafta sonunda Kuzey Hollanda´da okul tatili başlamıştı. Yaklaşık 1200 km (gidiş geliş) yol gittiğimiz otobanda güneye giden binlerce çekme karavan gördük. Arada sırada motokaravanın da aralarında olduğu bu kadar çekme karavanla ilk defa karşılaştım. Bu manzarayı siz tecrübeli çekme karavancıların da (Fatih bey - Tifa dahil) görmesini isterdim. Hollanda´lıların çekme karavanı tercih nedenlerini ben (motokaravancı olarak) izah edemiyorum ama sizler gibi tecrübeli çekme karavancılar bu konuyu bize daha iyi açıklayabilirler.

Resimleri gördükçe 8 hafta önce geçtiğimiz yerlerden tekrar geçiyor gibiyiz.
Igoumenitsa´dan Venedig gemisinin erken kalkması, ayrıca iki saat önce de orada olma zorunluğu, vaktinde uyanmayı garantiye almayı gerektiriyor. Ben sadece iki telefonun çalar saatini ayarlıyorum. Sonja zaten erken uyandığı için üçüncüye ihtiyaç kalmıyor ;D.

Motokaravanla gelecekler için kısa bir bilgi; nisan-mayıs aylarında, iki kişi ve 6 metreden küçük bir karavanın gidiş-geliş gemi ücreti 541 €.

Venedig resimlerini merakla bekliyorum.

Detaylı bilgi, güzel anlatım ve resimler için çok teşekkürler.

Hüseyin abi,
bence okul tatil dönemi de olması bakımından çoğu çocuklu ailelerdir .Çekme karavanlar kalabalık aileler için daha geniş bir alan sağlıyor .Ayrıca kaldıkları yer dışı bir yere kısa gezi yapmaya kalksalar ,4 veya daha fazla bisiklet yahut iki motorsiklet koyamayacakları için karavanı ayırmak ve araba ile gitmek işlerine geliyordur .Biz de yolda arabalarının üstüne 4 bisiklet koymuş bir çekme karavanda gördük.İlaveten genelde çekme karavanların önüne monte çadırlardan koyuyorlar.Bu çadırların çoğunu da ben çekme karavan önlerinde gördüm .Böylece rahatça dışarı doğruda yayılıyorlar .

Venedik'e girişimiz gerek hava ve gerek manzarası ile bizim için muhteşemdi .Fotoğrafları beğeneceğinizi umuyorum

Hüseyin abi işin birde maddi boyutu var.Aşagıda fotoğrafını paylaştığım hobby 400 karavan yaklaşık olarak 4*2*2:16 metreküp bir hacme sahip bir çekme karavan.Fiatı 13780€
Hemen hemen aynı belki biraz daha geniş iç hacme sahip bu motokaravanın bu fiatı 59490€.
Aradaki bu fiat farkı ve çekme karavanı kampta ayırıp çoluk çocuk gezebilme imkanı Hollandalı karavancıları bu tercihe yöneltiyor olabilir.

210.JPG

211.JPG

223.JPG

224.JPG

Yukarıda resmini koyduğum hoby 400 de lux modelini eğer Türkiye'ye ithal etmek mümkün olsa 30000 tl gibi uygun fiatı ile memleketimizdeki imal edilen karavanlara çok iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Yine gönlümüzü hoş ettiniz sizinde herşey gönlünüzce olsun. Ebru hanım bizde tüm kararları ben veririm ama kibarlık dan canım en son sözü Tunay hanıma bırakırım.

Yukarıdaki mesaj Eksik kaldı ( Uykumda bölünmüyor mustafa bey )

Bu sayfaların çıktılarını alıp gitmek gerekiyor,çok detaylı olmuş insana güven veriyor sağolun arkadaşlar.

TUGAY58' Alıntı:
Yukarıdaki mesaj Eksik kaldı ( Uykumda bölünmüyor mustafa bey )

Son sözü hanımlara bırakmakta her zaman fayda vardır .Nihayetinde benim dediğime gelinir ama arada yaşanan zahmet ve külfetler Mustafa'nın sırtında yük olarak kalır ;D ;D ;D ;D ;D

Akşam çocukları uyuttuktan sonra karavanda çay demledik Yunanistan`da çektiğimiz fotoğraflara baktık muhabbet edip Romantik Strabe yolunda gezeceğimiz yerleri inceledik ve yattık...

Sabah sekiz gibi kalkıp kahvaltıyı hazırladım Mustafa`yı ve çocukları kaldırdım.Kahvaltı sonrası sırayla geminin duşlarını kullanıp banyo yaptık.
Saat on gibi Venedik limanına yaklaştığımız anonsunu duyunca hep beraber feribot seyahatının en zevkli bölümünü kaçırmamak için güverteye çıktık.

IMG_9015.JPG

IMG_9016.JPG

IMG_9017.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR