Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,016
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Evet başka bir arkadaşa artık.

Artık Türkiye de bulmak zor olacağı için getirebilecek arkadaşların 5-10 adet getirmesini istemek lazım.
Diğer dağcı ve kampçı arkadaşlara aktarabilmek için.

Bulgaristan ve/veya Yunanistan sınırında ki kentlerde oturan üye arkadaşlarımızı da haberdar ettim. :smiley:
Giden tanıdıkları olunca getirsinler diye.

Konunuzu dağılmasına sebep olduğum içinde özür dilerim.

Primus Powe Gas.jpg

Etiketler

Yola koyuluyoruz yaklaşık 400 km yolumuz var.Hava oldukça sıcak .İgoumenitsa`ya yaklaştıkça heyecanımız artıyor.
Akşam üstü İgoumenitsa`ya yaklaşık yüz elli kilometre kala son molamızı veriyoruz.Bu dinlenme tesisinde geçen sene de mola vermiştik.Çok beğendik.Özellikle ıspanaklı böreklerini şiddetle tavsiye ederim.
Yine İpsala İgoumenitsa hattını kullanacak arkadaşlara bir bilgi vereyim.Yaklaşık 650 km alan bu otobanda yemek yenecek üç büyük dinlenme tesisi mevcut.
İpsala girişinden başlar isek
Birinci tesis Kavala Selanik arasında giderken sağda
İkinci tesis Selanik Makedonya sapağından sonra gelirken sağda
Üçüncü tesis giderken İgoumenitsaya yaklaşık 150 km kala sağda
Ayrıca bu üç tesiste güvenli bir şekilde gecelemek mümkün.

Yoladayız.JPG

Son durak.JPG

Tesisten görüntü.JPG

Çocuklar geliyor.JPG

Yakıt  alıyoruz..JPG

Tesiste ayrıca yüzme havuuzda vardı .Börek yanında ,ayranda bulabilirsiniz .

Akşam moladan sonra direksiyonu ben devraldım.Ancak yol boyu gerek tünellerin çokluğu gerekse tamirat yüzünden daralan ,sağa sola yönlendiren işaretler ve geçişler yüzünden , normalden yavaş gittik ve varış saatimiz biraz uzadı

http://www.youtube.com/watch?v=ie5M5BhnXto&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=2&feature=plcp

Liman oldukça hareketli .Gece hareket edecek feribotlara binmek üzere tırlar ,arabalar,otobüsler alanı doldurmuşlar.

http://www.youtube.com/watch?v=ZY-184WMCZg&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=1&feature=plcp

Limana saat on gibi giriş yapıp uygun bir yere park ediyoruz.Liman sahasında bulunan Anek Lines bürosuna gidip daha önce Türkiye acentasından ödemesini yaptığımız biletlerimizi alıyoruz.Ebru görevli bayana liman sahasında geceleme yapıp yapamıyacağımızı soruyor.
Bayan liman polisinin buna müsade etmediğini söylüyor.Ebru`nun olmaz demelerine rağmen ben yine de limanın sote bir yerine karavanı yerleştiriyorum.. uykuya dalıyoruz.
Yaklaşık iki saat sonra liman polisi gelip kibarca liman sahası dışına çıkmamızı söylüyor.Yine kibarlık yapıp liman dışındaki geniş otoparkı gösteriyor.Bende karavanı toparlayıp limanın hemen bitişiğindeki parka gidip karavanı yerleştiriyorum.Veeee uyku sabah Venedik`e yolculuk var...

IMG_1691.JPG

Limanda park ettik.JPG

Bilal iyice yoruldu.JPG

Biletleri bekliyoruz.JPG

Akşam liman.JPG

Sabahın ilk işıkları ile birlikte uyanıp feribotun yanaşacağı 10 numaralı sahaya gidip ilk sıraya yerleşiyoruz.

lk sırayı kaptık.JPG

Alan.JPG

Kıyıdaki gemiler.JPG

Liman ışıkları.JPG

Bayanların genel hali pimpiriklilik..Aman geç kalmıyalım feribotu kaçırmayalım iki ayrı cep telefonunu alarmını kurmak yetmezmiş gibi birde saat kurmak falan filan...... :D

mustafayetim' Alıntı:
Bayanların genel hali pimpiriklilik..Aman geç kalmıyalım feribotu kaçırmayalım iki ayrı cep telefonunu alarmını kurmak yetmezmiş gibi birde saat kurmak falan filan...... :D

:smiley: çok hoş.ama bir yere erken gitmek geç kalmaktan her zaman daha iyidir.
Ebru Hanım'ı destekliyorum.

bu arada takip.

Limanda konaklamayalım dediğimde beni dinlemiş olsaydın ,uykun bölünüp yer değiştirmek zorunda kalmazdık .Arada bi bayanların pipirikli olması fena olmuyor .Feribot gecikmeli geldiği için orada haliyle fazladan bekledik.Benden kaynaklanmadı .İlaveten uçak gibi feribot gibi ulaşımlarda saat konusunda çok dikkatliyimdir .Zira kaçtı mı telafisi yok .Uyuyakalmayalım diye 3 adet saati de kurarım ;D ;D ;D ;D ;D

Herşeye rağmen seninle gezmek güzelll :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Ebru cevap için bu kadar düşündüğüne göre iyi bir cevap döşeneceksin herhalde..... ???
Bunu yazdım gönderecektim araya senin ve Halil beyin mesajı girdi..
Şaka şaka... tabiki ihtiyatlı olmak güzel şey hele hele yurt dışında yolculuk yaparken.

mustafayetim' Alıntı:

Hahaha benim Ebru, Ebru yengeye hic benzememis Mustafa Abi.Ucaga, Guler ailesi bu son uyari anonsunu almadan binmeyiz.Feribota biz bindik mi genelde kalkar.:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR