Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,012

Etiketler

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

mustafayetim' Alıntı:
Ebru cevap için bu kadar düşündüğüne ğöre iyi bir cevap döşeneceksin herhalde..... ???
Bunu yazdım gönderecektim araya senin mesaj girdi..
Şaka şaka... tabiki ihtiyatlı olmak güzel şey hele yurtdışında yolculuk yaparken.

Kendimizden başka sorumlu olduklarımız olmadığı bir zaman dilimi yaşar ve seyehat edersek o zaman gör beni ...O zamana dekte bu modelimle idare ediver

Geçen seneden tecrübeli olduğumuzdan feribota nasıl yerleşiriz endişesi yok.Ne yapacağımızı bilmenin rahatlığı var üzerimizde.Ancak ilk defa bu yolu kullanarak feribot ile İtalya`a gidecek arkadaşlar için kısa bir özet vereyim.

Liman`a gelmeden önce su deponusun dolu tuvalet kasetinizin boş olmasına dikkat edin.Mümkün ise yiyecek içecek stoklarınız dolu olsun çünkü gemide bu tür şeyler pahalı.Ayrıca gemide tüplü ocakları kullandırmıyorlar.

İlk önce liman girişine yaklaştığınızda her ihtimale karşılık pasaportlarınızı elinizin altında tutun.Liman girişinde bazen polis sorabiliyor.

Liman kapısından girdikten sonra sağda feribot acentalarının olduğu ana binayı göreceksiniz.Alan çok geniş uygun bir yere karavanınızı park edin.

Karavanınızı kilitledikten sonra biletlerinizi acentadan alın.Yoğun sezon gidecek iseniz önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.Düşük sezonda gider iseniz önceden yer ayırtmanıza gerek yok bu durumda mutlaka pazarlık yapın fiatları düşürüyorlar.

Biletinizi aldıktan sonra kalkış saatini ve hangi kapıdan kalkacağını açık ve net bir şekilde öğrenin.
Eğer kalkış saati yakın ise bir an önce karavanınızı sıraya sokun.Eğer kalkış saati uzak ise ve karavanda gecelemek zorunda iseniz liman sahasının dşında ancak limana bitişik park yerine yerleşin.Ancak liman sahası dışında güvenlik tedbirlerine daha da dikkat edin.

Sıranız geldiğinde hiç acele etmeyin.Feribotun elemanları sizin plakanızdan Türk olduğunuzu anlayacak ve size türkçe komutlar vererek sizi feribotun camping on board kısmına yerleştirecektir.

Karavanınızı yerleştirdikten sonra görevlilerin göstereceği üçlü prizlerden elektriğinizi bağlayın.Benim gibi çekme karavancı iseniz ayakları açın ve atık su deponuzu yerleştirin.

Camping on board kısmında mevcut olan bay bayan duş ve tuvaletlerin yeri kolay yerde olmasına rağmen kısa bir keşif yapın.

Feribotun üst kısmına çıktığınızda yapacağınız ilk ama ilk şey Camping on board kısmına tekrar inebilmek için elektronik kartlarınızı gemi resepsiyonundan almak olmalıdır.

Feribota yerleştik.JPG

Elektronik kartları geçen yıl Superfast'ta kişi sayısına göre vermişlerdi .Ama Anek lines'ta bir tane verdiler .o zamanda eğer yukarı ayrı ayrı çıkacaksanız ,kartın kimde olacağına dikkat edin .Telefon çoğunluk çekmiyor .Biz geçen yıl telsizlerimizi çok kullanmıştık .Feribotta ve eğlence parklarında bağımsız gezme rahatlığı sağlıyor

Ve feribota biniş anı
http://www.youtube.com/watch?v=NzcojYY5JC8&feature=youtu.be

Ebru Yetim' Alıntı:
Elektronik kartları geçen yıl Superfast'ta kişi sayısına göre vermişlerdi .Ama Anek lines'ta bir tane verdiler .o zamanda eğer yukarı ayrı ayrı çıkacaksanız ,kartın kimde olacağına dikkat edin .Telefon çoğunluk çekmiyor .Biz geçen yıl telsizlerimizi çok kullanmıştık .Feibotta ve eğlence parklarında bağımsız gezme rahatlığı sağlıyor

Ve feribota biniş anı
http://www.youtube.com/watch?v=NzcojYY5JC8&feature=youtu.be
Gemi bayaa buyukmus..

Feribota yerleştiniz artık keyfinize bakın ister karavanınızda dinlenin veya ortalığı toplayın.İster yukarı çıkın gezinin yemek yiyin internete girin vakit geçirin.Karavancılığın tadına varın...

Güverteye çıkıyoruz.JPG

Adriyatik manzarası.JPG

Dinleniyoruz.JPG

Lobi.JPG

Lobi`de internet keyfi.JPG

Gemi limandan ayrılıp açık denize çıktığında bazen çep telefonları çekmiyor.Bu nedenle eğer haber vereceğiniz birisi var ise limanda iken telefon etmenizde yarar var ufak bir hatırlatma..

Campin on board.JPG

Çocuklar çok mutlu.JPG

Güvertedeyiz.JPG

Bilal keyifte.JPG

Hava çok güzel.JPG

Öglen yemeğini kahvaltı yaparak geçiştirdik akşam yemeğini gemide yemeğe karar verdik.Menümüz Tavuk fleto yanına kızarmış patates greek salata karpuz ve içecek....sonrasında kafeterya da frappe ve internet keyfi....

Buyrun.JPG

Ä°nternetimizde var.JPG

- Çocuklar akşam oldu yatma vakti geldi.Yarın sabah gözlerinizi açtığınızda Venedik`te olacağız.Yolculuğumuzun esas keyifli bölümü başlıyor.Kapatınnnnnn gözleriniziiiiiiiiiiiiiii haddddiiiii
Bir süre sonra..

-Bilal kapat gözlerini çabuk bak hala uyumamışsın.Uyumaz isen Füssen`den sana hediye şövalye heykeli almayacağım ona göre.
- Bak kardeşine söylüyorum abisi uyumamış.Enes çabuk perdeyi kapat ,duvara dön, gözlerini kapat ve uyu.

Bir süre sonra ...

Ebru;
- Uyudularmı..?
- Yok yok nerdeeee
-Bilal hala dalmadı abisi uyudu...
-Ehh Bilal yarın abine oyuncak alacağım.Sana oyuncak moyuncak yok.Uyuma sen ...bak ne olacak...
Bilal:
-Babaaaa
- Yarın bana şövalye alacanmııı.....?
Alcam alcam hele bi uyu.
On dakika sonra
- Ebruuuuuu...Allah aşkına benim bokum çıktı yorgunluktan bu adam hala gözlerini kapatmadı. Ebru;
- bir daha bunlarla tatile çıkmak mı?...Adapazarı'n da birini babaannesine birini anneannesine bırakacağım....
-Uydumu...?
-Uyudu ,uyudu fazla gürültü yapma
-Ohh be nihayet.....

Hadi bakalım uyku vakti.JPG

Baba uykum yok.JPG

Benim deee.JPG

Feribot ,
hem derlenip toparlanmak hem de dinlenmek için güzel bir fırsat oluyor .Bu sene mini elektrikli ocağımızı da yanımıza aldık .Feribotta tüp kullanmak yasak .çay eşliğinde tatil kitabımı karavanda okumak benim için klasikleşti .En çok sayfayı feribottayken okuyabiliyorum .İnternet sadece lobi ,kafeterya kısmında çekiyor .2 saat için 3 euroluk kartlardan aldık .Ancak net bağlantı hızı çok iyi değil.Bir sayfanın açılması bazen dakikalar alabiliyor .

Feribotun içinde birde dinsel bir alan ayırmışlar .

268.JPG

266.JPG

269.JPG

264.JPG

265.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR