Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,017
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Bu satırları karalarken Fatih abi ile ilk tanışmamıza aklıma geldi.2010 nun onbirinci ayında kendisine şöyle bir mail atmışım

Sayın tifa ben üyesi olduğunuz karavan sitesinden mustafa yetim http://www.karavanturk.org/index.php?topic=572.0
Uzunca bir aradan sonra çekme karavan almaya karar verdim.
Almayı düşündüğüm hymer sporting 560 modeli.Bu model ile ilgili eltesan firmasının bana gönderdiği maili az önce size gönderdim.
Çekme karavan konusunda tecrübenizden istifade etmek istiyorum . Bu maili inceleyip bu model ile ilgili fikirlerinizi iletirseniz sevinirim.
benim tl numaram 05322657963
görüşmek için tl numarası gönderirseniz sevinirim selamlar

Fatih abide aynı gün bana şu maili göndermiş....
Mustafa Bey

Galiba bu karavancılık bir hastalık, inanın mail'inizi okuyunca kendim yeni bir karavan alıyormuş gibi heyecanlandım ve sevindim.
İstediğniz zaman çekinmeden arayabilirsiniz. Sizinle fikir teatisinde bulunmak benim içinde büyük keyif olur, çünkü sizinde yabana atılmayacak motokaravan ile seyahat tecrübeleriniz var.
Ev telefonum:..................
Cep telefonum:................
Hymer'e gelince genel anlamda ona diyecek hiçbirşey olamaz, o karavanların Mercedes'idir.
Şimdilik hoşçakalın.

İşte bilgiyi paylaşma yardımlaşma karavancılık böyle bir şey olmalı...Biz gezenbilir`i bunun için seviyoruz bunun için burada bildiklerimizi paylaşıyoruz.

Muhabbete doyum olmuyor....JPG

Etiketler

Keyifli bir buluşma aileler mutlu,Enes ekmeklerden ne kadar mutlu bilmem ama Bilal in mutlu olduğu belli.

Fatih bey i ilk defa fotoğraflardan görmüş olduk benim için Fantom gibiydi.

Evet Mustafa paylaşım çok güzel bir duygu , herkesin paylaşım kriterlerini çok üstlere çıkardığı bir topluluğa , arkadaş grubuna sahip olmamız daha güzel bir duygu.

İnsanlar yüzyüze görüşmese de ,dipdibe yaşamasa da bir şekilde birbirlerinin gönüllerine düşebiliyorlarmış .Benim için Fatih abi ve Mustafa'nın telefonla ,internetle olan bu dostluğu işte böyle birşey .uzun uzun sohbetlerinin ve bu sohbetlerden aldıkları keyiflerin sessiz birer şahidiyiz ben ve çocuklar .Ve bu gezilerimizin denk düşmesi muhteşem oldu .
Sadece Sevgili Fatih abi ile değil ,değerli annesi teyzesi ve teyze kızı ile de tanıştık .Tadı damağımızda kalan bir kaç saati paylaştık .Sağolun büyüklerimiz yorucu bir yolculuk yapmalarına rağmen bizim için orada mola verdiler ve hep birlikte olabildik .
İnşallah yine fırsat olurda daha uzun bir zaman diliminde yeniden biraraya gelebiliriz .

160.JPG

Paylaşmanın en güzel örneklerinden biri Fatih beyede sizede teşekkürler

Bülent masadaki ekmekler sarımsak soslu zeytinyağı ile kızartılmış idi.Enes pek beğenmedi.Ancak Bilal'in tabağındaki ızgara sardalya enfes idi. Zaten Enes Bilal'in tabağa sulanıyor.....

Sonuc ? Umarız kardeş payı olmuştur.Bakışlarda güzel yakalanmış.

Yoğun kazı çalışması içerisinde internete şimdi girebildim ve fotoğraflar eşliğinde Mustafa ve Ebru'nun onurlandırıcı yazıları ile diğer dostların hoş yorumlarını okudum.
Karavancılığımız ve gezgin ruhumuzun bizi buluşturduğu nokta Asprovalta'da ki Nikos Restoran oldu. 2 yıl hiç karşılaşmadan süren bir telefon dostluğundan sonra ilk karşılaşmamız yurtdışında oldu. Eh galiba karavancığın ruhuna uygun bir durumdu.
Balık konusuna gelince gerçekten Egeliler bu işi biliyorlar. Egenin doğu kıyısından bu kez kuzeye uzandık ve tabiri caizse parmaklarımızı yedik. Biz genelde ufak balıkları yağda kızartılmış olarak yeriz, ancak bu sardalyaları ızgarada kızartıp, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis ettiler. Pek hoştu. Karavan sevdamız olmasa Yetim Ailesi ile buluşmak için Asprovalta'da durmayacak dolayısıyla bu güzel tatdan da mahrum kalacaktık.
Öyleyse yaşasın "Karavan Kardeşliği :D"
Karavansız yaptığımız ve Yetim Ailesi ile yüzyüze tanışmamıza vesile olan geziye gelince; Ailemin tamamı Balkan Savaşları sırasında Rumeli'den kaçarak Bergama'ya gelmişler. Annem ve babam Bergama'da doğmuşlar ancak babaları ve annelerinin geldiği topraklara gitmeyi hiç düşünmemişler.
Ben ilk kez 1988 yılında Yunanistan'a gittiğimde annem arkamdan ne olur gitme seni keserler diye ağlamıştı. Savaş döneminde büyüklerinden duydukları o sevimsiz hikayeler onları gerçekten kötü etkilemişti.
Ayrıca 70'li ve 80'li yıllar iki ülkenin birbirini düşman olarak gördüğü dönemlerdi. Basında çıkan haberleri ve ha savaştık ha savaşacağız psikolojisini hatırlıyorum. O seyahatlerimden, kesilmeden Türkiye'ye dönmeyi becermenin yanında iyi dostluklar ve hoş anılarla geldim.
Annem ve teyzemi de sağ salim Türkiye'ye dönebilecekleri konusunda ikna etmem yaklaşık 20 yılımı aldı. Baba ve annelerinin yaşadığı topraklara biraz merak, biraz da korku içinde başlayan seyahatimizin sonunda bizi tekrar ne zaman buraya getireceksin sorusuyla karşılaşmak benim açımdan bu gezinin herşeye değdiğinin kanıtıydı.
Böyle keyifli bir birlikteliğe vesile olan Sevgili Mustafa ve Ebru ile bunu paylaşmamızı sağlayan Gezenbilir'e ve dostlara tekrar teşekkürler.

Tüh kaçırdım.

Dağ kamplarında kullandığım kamp ocak kartuşlarından arıyorum.
İthalatı pahalıya geliyor diye firmalar getirmiyormuş artık.

Yurt dışından araç ile gelen arkadaşlara iş çıkartayım diyordum.
;D

Fatih abilerle vedalaşıyoruz.Onlar Kavala`da bir gün kalmak üzere hareket ediyorlar.Bizde hedef İğoumenitsa.Yarın sabah Anek Lines feribotu ile Venedik`e doğru yol alacağız.....

Vedalaşma vakti.jpg

Şehir girişindeki markete doğru yöneliyoruz.Hem yemek öncesi market parkına bıraktığımız karavanı arabaya bağlıyacağız hemde feribota binmeden önce biraz erzak depolayacağız.Feribotta yemek içme bir hayli pahalı...
Burada İpsala İgoumenitsa hattını kullanacak karavancı arkadaşlara yardımcı olmak için bu marketin google görüntülerini paylaşacagım.Market otoyoldan Asprovolta`ya saptıktan sonra on dakika uzaklıkta.Otoyolunda yaklaşık 250. km de.Burada mola verip hem Şehirde yemek yiyebilir yakıt alabilir marketinden uygun fiatta alışveriş yapabilirsiniz.Zorunlu halde marketin parkı oldukça geniş rahatlıkla geceleyebilirsiniz.Park aynı zamanda Asprovolta sahiline oldukça yakın.

Karavanı park ettiğimiz market.jpg

Ana yoldan ayrılış.jpg

Uzak plan market.jpg

Yakın plan market.jpg

TezzMertek' Alıntı:
Tüh kaçırdım.

Dağ kamplarında kullandığım kamp ocak kartuşlarından arıyorum.
İthalatı pahalıya geliyor diye firmalar getirmiyormuş artık.

Yurt dışından araç ile gelen arkadaşlara iş çıkartayım diyordum.
;D

Önceden görüşebilseydik ,iki kere karavan marketlere gittik .orada doğa malzemeleri de vardı .Ama sanırım gidecek olanlar var .Umarım ,kartuşunuza kavuşursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR