Reno 12 buggy yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burkayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,080
Ynt: Reno 12 buggy yapımı

ratyötör fanı bence içten takmalısın buşekildesıcak motor havasını emicektir

Etiketler

radyatör fanını içten takmayıda düşündük ama hava emdiğinde fana doğru araç yürür halde iken radyatör emiş havası ile hareket ederken aracın rüzgarı karşılacağı düşüncesinden vaz geçtim diğer türlü fanın havayı arka kısma vermesi için içten veya dıştan farketmiyor. Radyatörün iç kısmına fanın yerleşmesi için gerekli boşluk yoktu. Bu gün marşa bastık. mtor sesi çok güzel yamaha eksozu sesi güzelleştirdi. artık bahara kadar binemeyiz galiba havalarda iyice soğdu.ama bekleye bilirmiyim bilmiyorum. Bu gün denmeleri yapıp eve getirdik aleti son resimleride sizinle paylaşacağım. ;D

Aliminyum kaplaması tamamlandı

IMG_0338.jpg

IMG_0339.jpg

IMG_0340.jpg

IMG_0342.jpg

IMG_0344.jpg

arkadaşlar ön kısmı plexglass düşünüyorum yan kısımları ise branda ama nasıl bir şekil yapsam karar veremedim. Değişik olsun istiyorum tafsiyelerinizi bekliyorum.

Aluminyum plakların kabine bakan tüm uç ve köşeleri kııvırmanızı tavsiye ederim. Allah göstermesin kaza anında bıçak gibi olabilir.

Hatta tavsiyem sanayide kullanılan renkli kalın, brandaya benzeyen plastikler var (masa yada sephaların üzerine kaplanan malzemeye benziyor.) ismini hatırlayamadım. onla kaplasanız güvenlik için daha uyun olmazmı.

arkadaşlar 33x12.5x15 lastik takmakistiyorumama şanzuman devrini düşürmeliyim tavsiyeleriniz nedir bu lastikleri nasıl takabilirim acaba

Arkadaşlar daha öncede sormuştum kimse cevap vermedi tekrar yazayım dedim. 33x12.5x15 lastik takmak istiyorum ama şanzuman ve ayna mahrutide oynama gerekimi Neler yapabilirim bu konuda tafsiyeleriniz nedir. Hız artar ama benim istediğim güç. araç 400 kg civarında. Bu ölçüde lastik taktığımda nasıl bir sorunla karşılaşabilirm. Takabilirmiyim acaba. şimdiden teşekkür ederim.

burkayer' Alıntı:
Arkadaşlar daha öncede sormuştum kimse cevap vermedi tekrar yazayım dedim. 33x12.5x15 lastik takmak istiyorum ama şanzuman ve ayna mahrutide oynama gerekimi Neler yapabilirim bu konuda tafsiyeleriniz nedir. Hız artar ama benim istediğim güç. araç 400 kg civarında. Bu ölçüde lastik taktığımda nasıl bir sorunla karşılaşabilirm. Takabilirmiyim acaba. şimdiden teşekkür ederim.
sevgili arkadaşım tebrik ediyorum seni atölye ve imkanlarını gördükçe bunu başarman çok güzel bi olaydır benim görüşüm seni çok iyi anlıyorum içinden gelenleriyapmak istediklerini daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim bendaha önce denediğimden reno motorundan ve sansumandan fazla bişi beklemegelelim lastik bağianmaz değil bağlanır cant yapılır vs vs reama kaldırmaz ğüç kaybedeceksin oranlarla oynaman için farklı dililer bulman yok gibi bişi .
şimdi bu anlamda araçla gezmen sipin atmaların sana keyif vericek ve senda daha fazlasını isteyeceksin sana ğüç gerekiyor kısacası .benimde içimde var hala yakında başlıyacağı 4x4 buguyy yapmaya bakalım ne çıkacak v8 veye 6 silindirli 4000cc biş bakalım kolay gelsin,,

AHMET07' Alıntı:
sevgili arkadaşım tebrik ediyorum seni atölye ve imkanlarını gördükçe bunu başarman çok güzel bi olaydır benim görüşüm seni çok iyi anlıyorum içinden gelenleriyapmak istediklerini daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim bendaha önce denediğimden reno motorundan ve sansumandan fazla bişi beklemegelelim lastik bağianmaz değil bağlanır cant yapılır vs vs reama kaldırmaz ğüç kaybedeceksin oranlarla oynaman için farklı dililer bulman yok gibi bişi .
şimdi bu anlamda araçla gezmen sipin atmaların sana keyif vericek ve senda daha fazlasını isteyeceksin sana ğüç gerekiyor kısacası .benimde içimde var hala yakında başlıyacağı 4x4 buguyy yapmaya bakalım ne çıkacak v8 veye 6 silindirli 4000cc biş bakalım kolay gelsin,,
Aslında fazla bişeyler beklemiyorum bu araçtan ama ilk denemem bu . Fakat bazı tecrübeler kazanmak bakımından önemli benim için. İnşallah 4x4 e terfi ederim :smiley:

burkayer' Alıntı:
Aslında fazla bişeyler beklemiyorum bu araçtan ama ilk denemem bu . Fakat bazı tecrübeler kazanmak bakımından önemli benim için. İnşallah 4x4 e terfi ederim :smiley:
aynen katılıyorum sana

şanzumanın çıkılarına birer zincir dişli takın, arka aksı bu zincir dişlilerde elde edeceğiniz redüksiyola çevirin, gücünüz artacaktır. Lastiklerin çevre boyları arasındaki orantı kadar redüksiyon yapın, (hatta ben olsam yarı misli daha fazla yaparıdım)keyfini sürün.

yavuz-çelikel' Alıntı:
şanzumanın çıkılarına birer zincir dişli takın, arka aksı bu zincir dişlilerde elde edeceğiniz redüksiyola çevirin, gücünüz artacaktır. Lastiklerin çevre boyları arasındaki orantı kadar redüksiyon yapın, (hatta ben olsam yarı misli daha fazla yaparıdım)keyfini sürün.
Biraz abartılımı bilmiyorum ama bende planet dişli gurubu düşünmüştüm. Bunun için planet redüktör düşündüm ama fiatı beni düşündürdü. mesafe olarak zincirdişili nasıl sonuç verir bilmiyorum.Çünkü iki dişli arasındaki mesafe sorun olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.