sevgili arkadaşım tebrik ediyorum seni atölye ve imkanlarını gördükçe bunu başarman çok güzel bi olaydır benim görüşüm seni çok iyi anlıyorum içinden gelenleriyapmak istediklerini daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim bendaha önce denediğimden reno motorundan ve sansumandan fazla bişi beklemegelelim lastik bağianmaz değil bağlanır cant yapılır vs vs reama kaldırmaz ğüç kaybedeceksin oranlarla oynaman için farklı dililer bulman yok gibi bişi .burkayer' Alıntı:Arkadaşlar daha öncede sormuştum kimse cevap vermedi tekrar yazayım dedim. 33x12.5x15 lastik takmak istiyorum ama şanzuman ve ayna mahrutide oynama gerekimi Neler yapabilirim bu konuda tafsiyeleriniz nedir. Hız artar ama benim istediğim güç. araç 400 kg civarında. Bu ölçüde lastik taktığımda nasıl bir sorunla karşılaşabilirm. Takabilirmiyim acaba. şimdiden teşekkür ederim.
Aslında fazla bişeyler beklemiyorum bu araçtan ama ilk denemem bu . Fakat bazı tecrübeler kazanmak bakımından önemli benim için. İnşallah 4x4 e terfi ederimAHMET07' Alıntı:sevgili arkadaşım tebrik ediyorum seni atölye ve imkanlarını gördükçe bunu başarman çok güzel bi olaydır benim görüşüm seni çok iyi anlıyorum içinden gelenleriyapmak istediklerini daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim bendaha önce denediğimden reno motorundan ve sansumandan fazla bişi beklemegelelim lastik bağianmaz değil bağlanır cant yapılır vs vs reama kaldırmaz ğüç kaybedeceksin oranlarla oynaman için farklı dililer bulman yok gibi bişi .
şimdi bu anlamda araçla gezmen sipin atmaların sana keyif vericek ve senda daha fazlasını isteyeceksin sana ğüç gerekiyor kısacası .benimde içimde var hala yakında başlıyacağı 4x4 buguyy yapmaya bakalım ne çıkacak v8 veye 6 silindirli 4000cc biş bakalım kolay gelsin,,
aynen katılıyorum sanaburkayer' Alıntı:Aslında fazla bişeyler beklemiyorum bu araçtan ama ilk denemem bu . Fakat bazı tecrübeler kazanmak bakımından önemli benim için. İnşallah 4x4 e terfi ederim
Biraz abartılımı bilmiyorum ama bende planet dişli gurubu düşünmüştüm. Bunun için planet redüktör düşündüm ama fiatı beni düşündürdü. mesafe olarak zincirdişili nasıl sonuç verir bilmiyorum.Çünkü iki dişli arasındaki mesafe sorun olabilir.yavuz-çelikel' Alıntı:şanzumanın çıkılarına birer zincir dişli takın, arka aksı bu zincir dişlilerde elde edeceğiniz redüksiyola çevirin, gücünüz artacaktır. Lastiklerin çevre boyları arasındaki orantı kadar redüksiyon yapın, (hatta ben olsam yarı misli daha fazla yaparıdım)keyfini sürün.