edaghan' Alıntı:Duyum aldım, Discosit'imin yakında bir kardeşi olacakmış...bakalım o nasıl olacak.
sword7' Alıntı:Spastik olmaz inşallah ;D
sword7' Alıntı:Bu arada Engin abi bu gün aracın yanına gitmedim. Pompa ve motoun üzerindeki yazılara bakamadım haliyle. Saygılar...
edaghan' Alıntı:ok, sadece sana verilen motorun doğru olduğundan emin olmak istiyorum. henüz montajı yapılmadan görmekte fayda var.
sword7' Alıntı:Bu gün neler geldi başımıza neler. İşi çok iyi bilmediğimizden kararsızlıklar yaşadık. Hatta bir ara motoru ve şanzumanı İstanbul'a göndermeyi bile düşündük ama çılgın bir usta arkadaşımız imdadımıza yetiştiFord servisinden bir usta da bize çok yardımcı oldu. Son kararımız şu şekilde ; Piriz direği bir şekilde uzatmak zorundayız. Yoksa motorun marş dinoması arabanın içine kaçacak
Pumanın muhafazasını keserek, muhafazası çıkartılmış olan şanzumana araya flanş koyarak bağlayacağız. Debriyaj içinse bu muhafazanın merkezine takılan fordun orjinal debriyaj alt merkezini kullanacağız. Biraz farklı bir bağlama şekli olacak ama sonuçta uydurma iş yapıyoruz zaten. Sonucu çok merak ediyorum. Biraz risk aldık ama hayırlısı...
Bu arada yeni baskı balata seti, ford debriyaj alt merkezi ve intercooler aldık. Oldukça tuzlu ama, değecek inşallah tüm bu emeklere...
discovery-V8' Alıntı:Marş motorunu söylemiştim ;D En iyi yöntem ford ve LR muhafazalarını kesip kaynakla birleştirmek (flanşsız), motor alta kaçınca önde ikinci motor sığacak kadar boşluk oluyor radyatör sorunları çıkıyor.
Öneriler gelecektir şanzımanı öne alalım diye aman ha sakın müsade etme.
sword7' Alıntı:Evet abi o kısım söylediğin gibi çıktı ;D Şanzımanın yerinin değişmesi zaten mümkün değil, öylede bir teklif almadım çok şükür ;D İki muhafazanın nasıl birleşmesi gerektiğini anlamadım ama. Fordun muhafazası ortadan kesilecek. Prizdirek 5 6 cm kadar uzatılacak. Priz direğin frezesi tam pumaya göre. Sadece uç kısmı kalın olduğu için o kısım tornalanacak. Priz direğin uzunuda malesef yokmuş onuda sorduk Kayalar Oto'dan bayram beye. Mecburen sağlam bir şekilde uzatmak zorundayız. Allah yardımcımız olsun...
orsa' Alıntı:Şimdiden hayırlı olsun ve kolay gelsin.
Aldığınız motor kaç bin kilometredeydi? Intercooler değişimi sebepli sordum.
Bir de motoru, 6 oranlı Ford şanzımanıyla beraber takmayı düşünmediniz mi?
Dron nickli arkadaşımız arazi şanzımanı ile arasına flanş konduğundan bahsetmişti.