Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,992
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

umutcelikel' Alıntı:
Umut Selam,
Umarım en kısa zamanda biter eziyet ;D ;D ;D
Aklımdaydı ama bu sene yapamadım...Bizimkiler Akçay Zeytinlideler...Yazın da Burhaniye-Pelitköy İçmelerdeler...BU sene geldiğimde kesin tanışmaya gelecem senle...Toyota-Land Rover buluşması yaparız Kazdağlarında ;D ;D ;D
Tekrar kolay gele...

Ben de aynı yerdeyim Umut abi :smiley: Yazın geldiğin de mutlaka görüşelim. Memnun oldum tekrar :smiley:

Etiketler

allah sabır verisin.... sonucu merakla beklıyorumm
inşallah aradığın performansı bulursun....

adrenalim' Alıntı:
allah sabır verisin.... sonucu merakla beklıyorumm
inşallah aradığın performansı bulursun....

Ben de, yapan ustalarda merak içinde :smiley: Marşa basacağım günü iple çekiyorum. İyi olur inşallah..

discovery-V8' Alıntı:
Flanş güzel olmuş, tornacının eline sağlık. ;)

Abi yanlış bir ölçüm sonucu flanşın 5 cm kısa olduğunu anladık. Piriz direk boyu 13 cm olmak zorunda, yapılan flanş 11 cmden, 17'ye çıkarıldı, yani 6 cm uzadı. Ama çok sağlam oldu, 7mm saçtan yaptı usta. Tek korkum priz direk. Gerçi prizdireğe yük binmediği söyleniyor. 13 cm'den aşşağısıda maalesef kurtarmıyor. Salı günü motoru yerine oturtucaz inşallah. Beklemedeyiz şimdilik...

yeni motorun hayırlı olsun. puma motor hakkında bilgiye ihtiyacınız olursa alanyada hasan usta var bir çok araca puma motor koydu. tecrübesine ben çok güveniyorum.
bende aracımın motorunu sıfırlatayım dedim ama sökülünce her yeri elden geçirmeye karar verdik.

Umut kardeşim ya ustan belki kızabilir ama bişey daha demek istiyorum araya yaptığınız flanşı normalize (gerilim giderme) yaptırsan ve öpüşen yüzeylerden temizlik pasosu alsa çok daha iyi olur ustana söyle o bilir ne olduğunu

alanya3365' Alıntı:
yeni motorun hayırlı olsun. puma motor hakkında bilgiye ihtiyacınız olursa alanyada hasan usta var bir çok araca puma motor koydu. tecrübesine ben çok güveniyorum.
bende aracımın motorunu sıfırlatayım dedim ama sökülünce her yeri elden geçirmeye karar verdik.

Teşekkür ederim, Hasan ustayla birkaç sefer telefon görüşmesi yaptık, oldukça yardımcı olldu saolsun. Saygılar...

yunus bager' Alıntı:
Umut kardeşim ya ustan belki kızabilir ama bişey daha demek istiyorum araya yaptığınız flanşı normalize (gerilim giderme) yaptırsan ve öpüşen yüzeylerden temizlik pasosu alsa çok daha iyi olur ustana söyle o bilir ne olduğunu

Abi usta kızacaksa söylemiyim :smiley: Sen bu söylediklerinin açıklamasını burada yaparsan ben belki o şekilde tarif edebilirim. Hem ben de öğrenmiş olurum ne işe yaradıklarını...

sword7' Alıntı:
Abi usta kızacaksa söylemiyim :smiley: Sen bu söylediklerinin açıklamasını burada yaparsan ben belki o şekilde tarif edebilirim. Hem ben de öğrenmiş olurum ne işe yaradıklarını...
Kısaca anlatayım
araya yaptığınız fılanş 3 parçadan oluştuğu için ve birde kullanılan elektot yada tel diyelim 3 üde farklı mağzemeler kaynak yapıldığı anda üzerinde genleşmeden doğan gerginlik bulunmakta bu gerginlik zamanla titreşimden çatlamalara sebep olabilir
ama gerilim giderme yapıldığı taktirde bütün mağzeme tek parça aynı mağzemeden olmuş gibi olur

yunus bager' Alıntı:
Kısaca anlatayım
araya yaptığınız fılanş 3 parçadan oluştuğu için ve birde kullanılan elektot yada tel diyelim 3 üde farklı mağzemeler kaynak yapıldığı anda üzerinde genleşmeden doğan gerginlik bulunmakta bu gerginlik zamanla titreşimden çatlamalara sebep olabilir
ama gerilim giderme yapıldığı taktirde bütün mağzeme tek parça aynı mağzemeden olmuş gibi olur

Bilgi için teşekkürler abi. Yarın ustaya söyleyeyim, belki yapmıştır bile o işlemi...

sword7' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler abi. Yarın ustaya söyleyeyim, belki yapmıştır bile o işlemi...
Umut hiç bişay yapamıyorsa komple tavlasın rutubetsiz bir ortamda kendi halinde soğusun oda yeter

sword7' Alıntı:
Tamamdır abi... Sağlam olsun bizim olsun yeter ki....
Yada hiç bişey deme şimdi usta sana bu akılı verenii ....... demedesin sen sadece deki usta bu ara parça yarın birgün çatlarsa garanti veriyormusun de :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.