Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,009
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

arka tampon harika olmuş aynı zamanda orjinal bir şey olmuş bence bu kısmı daha ayrı bir güzel
kolaylıklar diliyorum

Etiketler
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Bugün ön tamponun yerine oturabilmesi için gerekli kesme biçme işlemlerini yaptıktan sonra tamponu kenara çekip alt kısmını bir güzel boyadım.

Bu sırada nikelajı zaman içinde bozulan ve üzerlerinde boya lekeleri olan ön panjur ve far çerçeveleri de mat siyahtan nasibini aldı :smiley: Onlarda bir güzel siyaha boyandılar.

Ön panjurdaki chevy logom kırılmıştı (Nasıl kırıldığı benim için hala muamma, yarısı var yarısı yok) Tahminim araç çekme esnasında kopan halatlardan biri panjura çarparak logoyu kırdı.Orijinalini bulma şansımız olmadığına göre plazmada kestirdiğim logolardan birini panjurdaki yuvaya göre uyarladım ve kırmızıya boyadım.

Ön tarafı topladık, ön tarafla işimiz bitti panjurların yeni hali çok hoşuma gitti, arabanın önünü daha bir tok gösterdi ancak turuncu sinyaller siyahın içinde çok cırtladı, sinyallerin görünüşü hoşuma gitmedi, onlara da büyük ihtimalle siyah ya da kırmızı film çektirecem.

IMG_1305.JPG

IMG_1306.JPG

IMG_1309.JPG

Bu arada erkan ustada arka tamponun sol kulağını yaptı, arka tampon bitti sayılır.Ortası çok boş kaldı gibi geldi bana ya olduğu gibi bırakacam ya da orta kısmına bir ayak basma yeri yada plakalık yapmayı düşünüyorum.

Tamponu bitirdikten sonra yere indirdik, kaynakları tamamlanıp tesviyesi yapıldıktan sonra arka tampon boyaya hazır.

IMG_1314.JPG

IMG_1315.JPG

IMG_1316.JPG

artık karakterindeki değişikliğin altı iyice çizilmiş oldu "gülazer'in",

tamponlar gerçekten güzel oldu, elinize sağlık...

takibe devam.....

valla ne söleyim :gurur verici.allah kolaylık versin.bende bir demir ustasıyım nacizane size bir tavsiyem arka tanpona spralle yazılan o yazı ilerde boyada yıpranma yapar.diğer şaselere vurulan bu spral izleride çürümeyi hızlandırır.bir diğer i de sol stop lambasının boru çerçevesi stopla parelel inmemiş yada resimde öle görünüyor hoş durmamış...

ama mükemmel bir iş çıkarıyorsunuz allah emeğinizi yemesin .

bügün resim bekledim ama koymadınız....saygılarımla

euzlu' Alıntı:
artık karakterindeki değişikliğin altı iyice çizilmiş oldu "gülazer'in",

tamponlar gerçekten güzel oldu, elinize sağlık...

takibe devam.....

Teşekkürler Erdoğan bey :smiley:

zeynelyesilbas' Alıntı:
valla ne söleyim :gurur verici.allah kolaylık versin.bende bir demir ustasıyım nacizane size bir tavsiyem arka tanpona spralle yazılan o yazı ilerde boyada yıpranma yapar.diğer şaselere vurulan bu spral izleride çürümeyi hızlandırır.bir diğer i de sol stop lambasının boru çerçevesi stopla parelel inmemiş yada resimde öle görünüyor hoş durmamış...

ama mükemmel bir iş çıkarıyorsunuz allah emeğinizi yemesin .

bügün resim bekledim ama koymadınız....saygılarımla

İyi Dilekleriniz için teşekkür ederim Zeynel Bey, çerçeve farla aynı gidiyor, fotoğraf sizi yanıltmış olabilir.Spiral izi konusunda da o zımpara taşıyla yapılmış ona müdahale edemiyorum ki arkadaş arkamı dönüyorum zırt ismini yazmış adam tampona :D zaten kaynak yerlerini filan zımpara taşıyla tesviye ediyoruz.Boyada elektrostatik boya olacak.Bir sorun çıkacağını zannetmiyorum zira ön tamponda hiçbir sorun yaşamadım.

Ön ve arka diferansiyel kapaklarına koruma ve ön rot borusunu arkaya taşıma işini düşünmeni istiyorum.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ön ve arka diferansiyel kapaklarına koruma ve ön rot borusunu arkaya taşıma işini düşünmeni istiyorum.

Yavuz abi düşünüyorum düşünüyorum da, şu an erkan ustaya ekstra bir iş yaptırmam mümkün gözükmüyor o mevcutu bitirip arabayı dışarı atmanın hesaplarını yapıyor.Tampon bitti sayılır, şu sol arka dodiği ve çamurluğunu da yaptırayım (Zaten Çamurluğun kapı tarafında çürük var orlarla uğraşacak baya bir ) kaputu da typhoonların ki gibi yapmak istiyorum onu yapmaya ikna edebildim :smiley:) sonra trabzona çekip arabayı şanzıman şaft fren halledelim araba bir yürüsün.Onları zaten yapacak kaçarı yok :smiley:))

moonwalker_arc' Alıntı:
Siz takip etmekten yoruldunuz bir de beni dusunun
sizide düşünüyorum ALLAH yardımcınız olsun o usta varya senin arabayı bitirsin o bakışlarla ya mesleği bırakır yada o memleketi terkeder gibi duruyor bakış çok fena üstad inşallah yanılıyorum bir an önce arabayı yürüt

Yavuz beye katılıyorum rot borusu önde risk arkaya almanız gerekli kolay gelsin

küçük ağa' Alıntı:
sizide düşünüyorum ALLAH yardımcınız olsun o usta varya senin arabayı bitirsin o bakışlarla ya mesleği bırakır yada o memleketi terkeder gibi duruyor bakış çok fena üstad inşallah yanılıyorum bir an önce arabayı yürüt

Yook ustamızla hiçbir sıkıntımız yok aramız çok iyi maşallah, aslında çok şenşakrak biridir, genelde kaynak yaparken yada taşlama yaparken fotoğrafını çektiğim için doğal olarak yüz buruşmuş oluyor.

difransiyel koruma şekli örneği...huma otoda hazır satılıyor ama belki fikir verir

47022205yxw.jpg

Bazı dana44 lerde ön kapak sacı çok kalın oluyor. Ben alırken özellikler kapak sacını 4mm olandan almıştım. ilave koruma yapmadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.