Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,336
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Bugün izolasyona başlıyacaktım ancak boyacının attığı pütür içime sinmedi biraz baştan savma yaptı.İş yine başa düştü diyip gidip 2 kutu pütürle pütür tabancası aldım.

Önce delikleri, kenar köşeleri ve ek yerlerini çekomastikle kapattıktan sonra tekrar pütür attım.Boyacıdan malzeme alırken rafta sprey mum dikkatimi çekti.spreyin ucuna takılan uzun bir hortumu ve ucunda da fiskiyesi var.Hoşuma gitti ve ondan da 1 kutu aldım.Kapı içlerine ve bordonun içine deliklerden hortumu uzatarak mum sıktım.Artık umarım uzuuuun bir süre pas çürük görmem :smiley: Artık izolasyon işi yarına kaldı.

Bu arada Pütür atmak için bagajdan tüpü sökünce bagajın ne kadar genişlediğini ve rahatladığını farkettim.Zaten uzun zamandır tüpü bagajdan atma düşüncem vardı.Arka koltuklar kapandığında bagajdan ön koltuklara kadar komple düz zemin oluşuyor.Çok rahat bir şekilde 2 kişi yatabilir koltuklar kapandığında ancak tüp ortada kalınca işi bozuyor.Hazır da sökülmüşken tekrar bagaja takmayacağım tüpü bir şekilde bir formül üretip alt tarafa alacağım.

IMG_1714.jpg

IMG_1715.jpg

IMG_1716.jpg

Etiketler
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

projeni heyecanla takipteyim....

LPG tankı için eşimin 206 sında uyguladığımız sistemi uygulayabilirsin. Simit tank kullanıp saçtan bir koruma ile aracın altında stepnenin olduğu yere montaj yapıp zaten ufak olan peugeot 206 nın bagajında yer kaplamasını önledik.

dusterilker' Alıntı:
projeni heyecanla takipteyim....

LPG tankı için eşimin 206 sında uyguladığımız sistemi uygulayabilirsin. Simit tank kullanıp saçtan bir koruma ile aracın altında stepnenin olduğu yere montaj yapıp zaten ufak olan peugeot 206 nın bagajında yer kaplamasını önledik.

Altta stepne yeri yok, ayrıyetten küçük tankla dağa çıkar benzinle aşağı dönerim :D

Kupa yükseltme de olduğu için altta boşluk var eğer gerekirse benzin doposunu yeniden yaptırıp tüpü benzin deposunun olduğu yere alabilirim.

büyük boy LPG tankını da uygun bir şekilde aracın altında bir yere montaj yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Çok iyi bir koruma yaptırırsanız aracınız zaten 70 cm kadar yüksek bir sıkıntı çıkmaz ya da 2 adet simit tank kullanabilirmisiniz araştırmak lazım :smiley:)

Sıcak sıcak yeni fotoları atalım, izolasyon bitti.

İlk önce bitüself ile zemini bagaja kadar kapladım.Tam 30cm eninde 10mt genişliğinde 2 rulo kullandım.

IMG_1718.jpg

IMG_1719.jpg

Daha sonra Ses sistemi satan yerlerin kullandığı ses izolasyonu malzemesinden 45*80 ölçülerinde 6 tabaka aldım.Onu da arka koltuğa kadar kapladım.

IMG_1720.jpg

Arazi şanzımanlarının kapağının altına da sünger çektikten sonra üstünü yine aynı şekilde kapladım.

IMG_1721.jpg

Sıra geldi döşemeyi toplamaya.

IMG_1722.jpg

kolay gelsin vites kollarına kaplama kapak vs birşey takılacakmı

istanbul da ikitelli galvano teknik sanayide bu işi yapan ( Şükrü Deniz - 0 532 355 16 14 ) biri var dilersen ara konuş kargo ile halledebilirsin.

dusterilker' Alıntı:
istanbul da ikitelli galvano teknik sanayide bu işi yapan ( Şükrü Deniz - 0 532 355 16 14 ) biri var dilersen ara konuş kargo ile halledebilirsin.

Tavsiye için teşekkür ederim ancak ekstralarla uğraşacak ne gücüm kaldı ne de maddiyatım.Olduğu haliyle bitirip bir an önce araziye girmek istiyorum.

yapılan masrafları adım adım görünce vallahi benim burada gözüm korkuyor bir de otomotiv sektöründe olmama rağmen çok zor ve maliyetli bir uğraş. Sanırım onca sıkıntıdan sonra doğum yapıp cocuğunu ilk kucağa aldığı an tüm sıkıntılarını unutan bir anne gibi çekilen herşey unutulacak araziye ilk teker değdiğinde :smiley: sıkı takipdeyim Allah kolaylıklar versin Kandiliniz de bu vesile ile kutlu olsun...

Öncelikle Maaşallah diyorum.
Vallahi arkadaşım bu uğraşı herhalde sıradan bir insan veremezdi,ki kaldıki bu iş paraylada olmaz.
Ne mutlu sanaki sende en az bir usta gibi ilgini ve alakanı eksik etmiyorsun makinadan.
Ne diyeyim,hayırlı uğurlu olsun.
Çokca zevkini çıkarırsın.

bir çok kişinin parası olabilir imkanı olabilir zamanı olabilir. ama sizdeki bu cesaret eminim ki (ben de dahil olmak üzere) bir çok kimsede yok. cesaretinize hayran kaldım. başından beri takip ediyorum. saygılar selamlar

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim, gün boyu fırsat buldukça gülazerle uğraştım.Kapımın önünde usta beklemeden, yaptımı yapacak mı bekletiyor mu sıkıntısı olmadan yavaş yavaş zevkini çıkara çıkara topluyorum.

Arka bagaj döşemesi çok kötü olmuştu (üzerine dökülen bir madde halının tüylerini eritmişti) arka halıyı attım, şablon çıkartıp mobilyacıda 8mm sunta kestirdim ve üzerine muşamba kaplayarak yerine koydum çok hoşuma gitti.Tüpü de takmayınca bagaj çok rahatladı.Karanlık olduğu için fotoğraf çekemedim fotoğraflarını yarın atarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR